Raym`s Fotosite

Photoshop en Lightroom tutorials

Lightroom en Photoshop tutorials

Rayms Fotosite

Lightroom en Photoshop tutorials.

Lightroom en Photoshop tutorials. Kennis van Photoshop en Lightroom vind ik leuk om te delen. Vooral Photoshop gebruik ik al jaren. De laatste jaren ook veel Lightroom. De samenwerking tussen Lightroom en Photoshop is geweldig. De basis van je foto kun je in Lightroom doen. Vervolgens kun je eventueel je foto verder bewerken in Photoshop. Photoshop en Lightroom worden met regelmaat ge-update. Daardoor kun je hier misschien kleine verschillen tegenkomen. De basis zal echter altijd hetzelfde blijven. 

Een abonnement op Lightroom en Photoshop (adobe creative cloud) kan ik je aanraden. Al het gedoe met gekraakte versies is waardeloos. Soms mis je tevens mogelijkheden. Voor 12 euro per maand heb je Photoshop én Lightroom! Daarnaast krijg netjes alle updates binnen. Je moet de versie met Photoshop en Lightroom Classic hebben. Dus Niet de versie met 1 tb opslag!

lightroom en photoshop tutorials laagmaskers in photoshop
Lightroom en Photoshop tutorials.
Laagmaskers in Photoshop.
Uitleg over het werken met laagmaskers in Photoshop. Laagmaskers bieden oneindig veel mogelijkheden. Grote contrasten in je foto oplossen bijvoorbeeld. Of je wilt een aantal mensen uit je foto wegpoetsen. Met maskeren los je veel problemen op. Als je het eenmaal door hebt…

lightroom en photoshop tutorials raw foto bewerken in Photoshop
Lightroom en Photoshop tutorials.
Raw foto bewerken Photoshop.
Je schiet je foto in raw, dat is al een goed begin. Maar deze onbewerkte foto moet nog wel bewerkt worden. Ik leg uit hoe je je foto recht zet. Tevens hoe je op de juiste manier verscherpt en de handigste tool van allemaal: Het aanpassingspenseel! En vanaf minuut 09.50 verkleinen voor Facbook.

lightroom en photoshop tutorials hdr maken in Photoshop
Lightroom en Photoshop tutorials.
Een hdr maken in Photoshop.
Hoe maak je een hdr in Photoshop? Ik leg het hier aan je uit. Een hdr die je in Photoshop maakt, ziet er heel natuurlijk uit. Aan het einde laat ik aan je zien hoe je de belichting goed zet. Dit doe je aan de hand van het histogram. Want de foto moet uiteindelijk wel de juiste belichting hebben.

Lightroom en Photoshop tutorials een handeling maken in Photoshop
Lightroom en Photoshop tutorials.
Handeling maken in Photoshop.
Een handeling in Photoshop scheelt je veel extra tijd. Een handeling heet ook wel een actie of action. Vooral dingen die je vaak doet kun je hiermee versnellen. Je doet die handelingen achter elkaar, en neemt ze ondertussen op. Een volgende keer hoef je enkel op een play-knop te drukken en klaar.

Lightroom en Photoshop tutorials een hdr maken in Lightroom

Lightroom en Photoshop tutorials.

Een hdr maken in Lightroom.
Een hdr maken in Lightroom is nog makkelijker dan een hdr in Photoshop maken. Je selecteert een aantal foto`s en laat Lightroom deze samenvoegen. Daarna kun je de hdr in Lightroom optimaliseren. Eventueel kun je daarna naar Photoshop, om de laatste puntjes op de i te zetten.

Lightroom en Photoshop tutorials een panorama maken in Photoshop

Lightroom en Photoshop tutorials.

Panorama maken in Photoshop.
Hoe maak je een hdr in Photoshop? Ik leg het hier aan je uit. Een hdr die je in Photoshop maakt, ziet er heel natuurlijk uit. Aan het einde laat ik aan je zien hoe je de belichting goed zet. Dit doe je aan de hand van het histogram. Want de foto moet uiteindelijk wel de juiste belichting hebben.

Lightroom en Photoshop tutorials een foto rechtzetten in Photoshop

Lightroom en Photoshop tutorials.

Een foto rechtzetten in Photoshop.
Een foto rechtzetten in Photoshop. Negen van de 10 keer is dat makkelijk, in de raw converter bijvoorbeeld. Maar voor een aantal uitzonderlijke gevallen laat ik je wat noodgrepen zien. Een foto moet nu eenmaal recht staan. Soms met een beetje smokkelen als dat nodig is.

Google Earth uitleg

Google Earth tutorial.

Google Earth uitleg.

Google Earth is ideaal om jouw locaties in op te slaan. Of het nu landschappen, urbexlocaties ofandere plekken zijn. Voeg mappen toe, locaties, en geef gekleurde pinnetjes aan je locaties. Sla veelvuldig je locaties op! Earth is nogal eens instabiel met veel locaties erin.

Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...
Hemelse Berg Oosterbeek bij Arnhem

Hemelse Berg

Mooi natuurgebied met watervallen, beekjes en vijvers.

Leersumse veld en Leersumse plassen

Leersumse Veld

Een prachtig natuurgebied met vennen, heide, bos en zand. 

Paddenstoelen lightpainten. Paddenstoelen verlichten met een lamp.

Paddenstoelen

Paddenstoelen lightpainten, leuk om eens te proberen!

nieuwe urbexlocaties september 2020.

Urbexlocaties

Marmerfabriek, een oude school en een oude leisteenmijn. 

Vlinders Fuhrtsbach und Perlenbachtal.

Vlinders Duitsland

Vlinders Fuhrtsbachtal und Perlenbachtal Duitsland. 

Scheepswrakken Nederland Oosterschelde

Scheepswrakken

Diverse scheepswrakken voor de kust van Yerseke Zeeland. 

Macrofotografie. Macro`s van insecten thumbnail

Macrofotografie

Macrofotografie is zo ontzettend leuk om te doen. 

Shelfcloud Hoek van Holland.

Shelfcloud

Een indrukwekkende Shelfcloud in Hoek van Holland. 

Copyright

Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! 

Webdesign, tekst en alle fotos © 2004-heden, Raym`s Fotosite. All rights reserved. All pictures guarded and monitored by Pixsy

Follow me on Social Media.