Selecteer Pagina

Raym`s Fotosite

Photoshop en Lightroom Tutorials

Lightroom en Photoshop tutorials

Lightroom en Photoshop tutorials.

Lightroom en Photoshop tutorials. Vooral Photoshop gebruik ik al heel wat jaren. Echter de laatste jaren heel veel Lightroom. De samenwerking tussen Lightroom en Photoshop is geweldig. De basis van de foto doe ik in Lightroom. Vervolgens bewerk ik deze verder in Photoshop

Een abonnement op Lightroom en Photoshop kan ik je aanraden. Dat gedoe met gekraakte versies is waardeloos. Voor 12 euro p/m heb je Photoshop én Lightroom! Daarnaast krijg je netjes alle updates binnen. Je moet de versie met Photoshop en Lightroom classic hebben. Niet de versie met 1 tb opslag!

lightroom en photoshop tutorials laagmaskers in photoshop

Laagmaskers in Photoshop.

Photoshop tutorial.

Uitleg laagmaskers in Photoshop. Laagmaskers bieden oneindig veel mogelijkheden. Grote contrasten in je foto oplossen. Of mensen wegpoetsen. Met maskeren los je veel problemen op. 

lightroom en photoshop tutorials raw foto bewerken in Photoshop

Raw foto bewerken Photoshop.

Photoshop tutorial.

Je schiet je foto in raw, dat is al een goed begin. Maar deze foto moet nog wel bewerkt worden. Ik leg uit hoe je je foto recht zet en hoe je verscherpt. En uitleg over het aanpassingspenseel!

lightroom en photoshop tutorials hdr maken in Photoshop

Een hdr maken in Photoshop.

Photoshop tutorial.

Uitleg een hdr in Photoshop maken. Een hdr die je in Photoshop maakt, ziet er heel natuurlijk uit. Aan het einde laat ik zien hoe je de belichting goed zet. Dit doe je d.m.v. het histogram. 

Lightroom en Photoshop tutorials een handeling maken in Photoshop

Handeling maken in Photoshop.

Lightroom en Photoshop tutorials.

Een handeling in Photoshop scheelt je veel tijd. Dingen die je vaak doet kun je hiermee versnellen. Je doet aantal dingen in Photoshop, en neemt dat op. Volgende keer hoef je enkel op play te drukken.

Lightroom en Photoshop tutorials een hdr maken in Lightroom

Een hdr maken in Lightroom.

Lightroom en Photoshop tutorials.

Een hdr in Lightroom is nog makkelijker dan een hdr maken in Photoshop. Je selecteert foto`s en laat Lightroom deze samenvoegen. Daarna kun je de hdr in Lightroom optimaliseren 

Lightroom en Photoshop tutorials een panorama maken in Photoshop

Panorama maken in Photoshop.

Lightroom en Photoshop tutorials.

Een panorama maken in Photoshop. Voeg je losse beelden samen tot 1 panorama. Ik leg uit hoe je dit doet en hoe je daarna alle kromme lijnen netjes recht zet. Dat doen we met adaptief groothoek.

Lightroom en Photoshop tutorials een foto rechtzetten in Photoshop

Een foto rechtzetten in Photoshop.

Photoshop tutorials.

Een foto rechtzetten in Photoshop. 9 van de 10 keer is dat makkelijk, in de raw converter bijvoorbeeld. Maar voor uitzonderlijke gevallen laat ik je wat noodgrepen zien. Een foto moet nu eenmaal recht staan. 

Google Earth uitleg

Google Earth uitleg.

Google Earth tutorial.

Google Earth, ideaal om locaties in op te slaan. Of het nu landschappen, urbex of andere plekken zijn. Voeg mappen en locaties toe, en geef gekleurde pinnetjes aan je locaties. Sla veelvuldig je locaties op! 

Uitleg een foto bewerken in Ligtroom

Een foto bewerken in Lightroom.

Lightroom tutorials.

Het importeren van foto`s en hoe te bewerken. Verscherpen, rechtzetten en de belichting goed zetten uiteraard. Daarnaast komt het aanpassingspenseel en labels en classificaties aan bod.

Home

Algemeen

Copyright

Op al het beeldmateriaal berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt! All rights reserved. @ Rayms Fotosite. Pictures guarded by Pixsy.com.