Selecteer Pagina

Raym`s Fotosite

Een hdr maken in Lightroom

Een hdr maken in Lightroom

Een hdr maken in Lightroom.

Een hdr maken in Lightroom. Camera`s kunnen veel, en hebben een flink dynamisch bereik. Toch zijn de contrasten soms nog te groot. Op die momenten komt hdr van pas. Om grote contrasten te overbruggen, kun je een hdr nemen. Met een bracket van 3 of 5 opnames bijvoorbeeld. 

Een hdr maken in Lightroom. Hdr is heden ten dage echt ingeburgerd. Camera`s kunnen veel, en hebben een flink dynamisch bereik. Toch zijn de contrasten soms nog te groot. Op die momenten komt hdr van pas. Binnen in een heel erg donker huis bijvoorbeeld, met een felle zon door de ramen. Om dat enorme contrast te overbruggen, kun je een hdr nemen. Met een bracket, kun je die enorme contrasten overbruggen. Meestal zijn 3 of 5 opnames genoeg. Het resultaat is een foto waar alle details in zitten. Daarnaast zien de foto`s er heel erg natuurlijk uit.

Een hdr maken in Ligtroom.

Als de hdr gemaakt is, gaan we hem nog optimaliseren. Alles om het maximale uit je foto`s te halen. Eventueel kun je  een finishing touch in Photoshop doen. Soms is hdr overigens helemaal niet nodig. Met grote contrasten is het echter ideaal. 

Home

Algemeen

Copyright

Op al het beeldmateriaal berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt! All rights reserved. @ Rayms Fotosite. Pictures guarded by Pixsy.com.