Selecteer pagina

Raym`s Fotosite.

Macrofotografie en Dieren…

Macrofotografie en Dieren.

raymsfotosite.nl

Macrofotografie en dieren.

Macrofotografie en dieren, altijd leuk om te fotograferen. En het is het hele jaar door aanwezig. Voor macro heb je wel een beetje aardig weer nodig. In ieder geval mag er niet al teveel wind staan. Het beste ga je `s ochtends al heel vroeg op pad. Insecten zoals vlinders en libellen moeten dan namelijk nog opwarmen. Je kunt ze op dat moment dus in alle rust fotograferen.

De beste resultaten krijg je als je gebruik maakt van een statief en een afstandsbediening. Zodoende heb je in ieder geval geen bewegingsonscherpte door het indrukken van de ontspanknop. Tevens kun je dan met een lagere ISO waarde werken. Zelf stel ik bij macrofotografie ook handmatig scherp op het onderwerp waar mogelijk. Grotere dieren zoals edelherten en vossen, fotografeer ik waar mogelijk ook vanaf statief, of vanaf een rijstzak vanuit de auto. Als dat niet mogelijk is probeer ik een steuntje te vinden en pas ik mijn instellingen een beetje aan. Neem ook eens een kijkje bij de handige links onderop mijn pagina. Hier vindt je mooie gebieden om diverse dieren op een makkelijke manier te fotograferen. De Amsterdamse Waterleiding Duinen zijn ideaal om damherten, hagedissen en vlinders te fotograferen. En op waarneming.nl kun je zien waar het dier of insect wat je wilt fotograferen recent waargenomen is.

Klik op de foto naar keuze om die foto`s te bekijken.

Dieren. Foto`s van diverse vogels. Onder andere de ijsvogel, steenuil, velduil ,torenvalk,havik, bosuil en oehoe. Alles in het wild uiteraard.

Vogels

Vogels fotografeer ik met de Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di (VC) USD G2. Het is echt heerlijk zo`n groot bereik. Daarbij is het ook een betaalbare lens. Hij is overigens wel veel sneller op nieuwere body`s. Bij het fotograferen van vogels heb ik een lichte voorkeur voor roofvogels. Vooral de diverse soorten uilen fotografeer ik graag. Natuurlijk mag ook de ijsvogel niet ontbreken, 1 van Nederlands mooiste vogels.

Dieren. Onder meer edelherten, vossen, wilde zwijnen en bevers.

Dieren

Dieren. En dan bedoel ik de grotere dieren zoals edelherten, vossen, damherten en reeën. Dus met de telelens gefotografeerd, en dan waar mogelijk vanaf statief met een afstandsbediening. De Tamron telelens heeft stabilisatie en met de 5D Mark II en de 5D Mark III kun je probleemloos op wat hogere iso-waarden schieten. Dus als het niet anders kan, kan het ook vanuit de hand. Het kan ook vanuit de auto met een rijstzak.

Macrofotografie van vlinders zoals de koninginnenpage, koningspage, zilveren maan, veldparelmoervlinder en groot geaderd witje.

Vlinders

Ik hou van vlinders, en dan zeker de wat bijzondere soorten. Die probeer ik dan ook vaak te vinden. Soms in Nederland, soms zoek ik ze op in België of in Duitsland. In die landen zie je nog vlinders die we helaas in Nederland niet meer tegenkomen. Viroinval in de Ardennen in België is een geweldig vlinderrijk gebied. Ook nabij Monschau in Duitsland kun je nog hele zeldzame vlinders tegenkomen.

Macrofotografie van libellen en waterjuffers zoals de Keizerlibel, vuurlibel, heidelibellen, viervlek en bandheidelibel.

Libellen

Libellen en waterjuffers. Met name libellen vind ik echt heel leuk om te fotograferen. Zelf woon ik in de Randstad waar veelal enkel de algemeen soorten voorkomen. Voor de wat minder algemene soorten, moet ik ook altijd een stukje rijden. Als je vroeg ter plekke bent vindt je ze nog rustend ter plekke. Libellen moeten immers eerst nog opwarmen.

macrofotografie overige insecten. Onder meer bidsprinkhanen, kevers, torren, wespen en spinnen.

Insecten Overig

Hier vindt je alle overige insecten. Kleine insecten die ik niet even ergens anders kwijt kan. Ik heb het dan over kevers, wespen, torren, wantsen en spinnen. Ook staan er een aantal foto`s tussen van bidsprinkhanen die ik eens bij iemand gefotografeerd heb. 1 van de weinige dingen die ik niet in het wild heb gefotografeerd eigenlijk.

Reptielen en amfibieën als de adder, gladde slang, de zandhagedis, boomkikkers en padden.

Reptielen en Amfibieën

Reptielen en Amfibieën. In de afgelopen jaren heb ik wel een paar leuke plekken gevonden waar ik adders en gladde slangen kan fotograferen. Natuurlijk ontbreken ook op deze pagina ook de boomkikkers niet. Die zijn tegenwoordig ook wat dichter bij huis te vinden gelukkig. Voor hagedissen en ander spul ga ik ook af en toe  wel eens naar de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Macrofotografie-tips:

 1. Schiet vanaf statief met een afstandsbediening waar het kan.

 2. Probeer ook eens zelf handmatig scherp te stellen m.b.v live view als je dat hebt.

 3. Probeer afstand te creëren tussen je onderwerp en de achtergrond.

 4. Gebruik een zo laag mogelijk ISO waarde waar dat kan.

 5. Check af en toe even je genomen foto`s!

Dieren fotograferen Tips:

  • Schiet vanaf statief met een afstandsbediening waar het kan.

  • Kan dit niet, pas je ISO en diafragma dan aan aan de omstandigheden.

  • Benader je onderwerp voorzichtig en blijf uit de wind indien nodig.

  • Controleer hier ook af en toe je genomen foto`s.

  • Zet je camera op continuous shooting.

Rayms Fotosite Laatste Blogposts..

De Cope parkeergarage Papendorp, Utrecht.

De Cope.

Een fraaie parkeergarage in Papendorp, Utrecht.

urbexlocaties nieuw 2019, Bone Church, Villa Ginette, Maison Ypres, Mold Cabin, mini beast, nieuwe urbexlocatie, België, verlaten, vervallen, abandoned, lost places, urban exploration, urban exploring, Belgium

Urbexlocaties nieuw 2019. (nieuw!)

Bone Church, Villa Ginette, Maison Ypres, Mold Cabin, Mini Beast.

Bloeiende heide Strijbeekse heide tijdens zonsopkomst met grondmist.

Bloeiende Heide.(nieuw!)

Bloeiende heide, Strijbeek. Augustus 2019.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell

Nieuwe urbexlocaties 2019.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell.

Mooie trappen om te fotograferen. Wenteltrappen, spiraaltrappen, architectuur.

Mooie trappen om te fotograferen.

Wenteltrappen, spiraaltrappen en architectuur.

manoir advocat,_exidus2, xyloborus,, usine hoover,

Urbexlocaties België.

Manoir Advocat, Exidus 2, Xyloborus en Usine Hoover.