Selecteer Pagina

Raym`s Fotosite

Dieren en macrofotografie

Macrofotografie en dieren

Macrofotografie en Dieren.

Macrofotografie is 1 van mijn favoriete onderwerpen. Je ziet details van insecten die je anders niet ziet. De beste resultaten krijg je wanneer je gebruikt maakt van een statief. Het liefst met een draadontspanner. Of waar mogelijk een rijstzak.

Dieren fotograferen.

Als je een afstandsbediening en een statief gebruikt heb je ook geen bewegingsonscherpte door het indrukken van je ontspanknop. Daarnaast kun je dan ook met een lagere ISO waarde werken. Zelf stel ik bij macro handmatig scherp op het onderwerp wanneer dit mogelijk is. Ik gebruik de liveview en zoom flink in. Zo weet je zeker dat de scherpte ligt waar jij dat wilt. Bijkomend voordeel is dat de spiegel dan niet opklapt. Op Waarneming.nl kun je zien waar het dier  wat je wilt fotograferen recent is waargenomen.

Klik op de foto`s om naar de categorie te gaan.

Macrofotografie en dieren: vogels. Ijsvogel, roofvogels, en andere vogels.

Vogels

Favoriet zijn roofvogels. Ik ben gek op uilen en buizerds. Ik fotografeer met de Tamron 150-600 mm G2, op een full frame camera. Dus zoveel millimeters zijn het dan niet. Bijna altijd vanaf statief of rijstzak. 

Dieren en Macrofotografie: dieren. Edelherten, vossen, bevers en wilde zwijnen.

Dieren

Dieren: herten, vossen of bevers, prachtig om te fotograferen. Plekken genoeg waar je ze kan fotograferen. De AWD en de Oostvaardersplassen zijn ideale plekken. Ook de Das heb ik inmiddels kunnen afstrepen!

Macrofotografie en Dieren. Libellen en waterjuffers

Libellen

Libellen, intrigerende insecten. Ze eten zelfs soortgenoten! Libellen hebben hun vleugels dwars t.o.v. hun lichaam. Waterjuffers hebben ze haaks op hun lijf, en zijn kleiner. Net als vlinders moeten libellen ’s ochtends opwarmen.  

Macrofotografie en Dieren: Vlinders en rupsen

Vlinders en Rupsen

Ik ben gek op vlinders, en zoek bijzondere soorten. Bijvoorbeeld in Viroinval. Je ziet vlinders die hier niet meer voorkomen. Ook in Duitsland heb je prachtige vlindergebieden. 

Macrofotografie en dieren: Reptielen. Adder, gladde slang en boomkikker onder andere.

Reptielen

Als je wat langer meedraait, weet je de juiste plekken te vinden. Het moet een plek zijn, met een reële kans op de adder, boomkikker of gladde slang bijvoorbeeld. Maar een beetje geluk heb je nodig.

Macrofotografie en dieren: insecten. Wantsen, wespen en andere vreemde insecten.

Insecten

Kevers, wantsen, sprinkhanen, en zweefvliegen. Sommige insecten zijn erg mooi van dichtbij. Spinnen en wespen vind je uiteraard ook op deze dieren pagina terug.

Macrofotografie en Dieren: Tips

Macrofotografie is een hele aparte tak van de fotografie. Hier wat tips :

  • Schiet indien mogelijk vanaf statief met een afstandsbediening. Pas indien nodig je instellingen aan. Ik doel hiermee op iso-waarde, sluitertijd en diafragma.
  • Benader je onderwerp voorzichtig en blijf bij dieren uit de wind.
  • Controleer ter plekke af en toe je genomen foto`s, zodat je eventueel nog wat kunt veranderen aan je instellingen.
  • Een zo laag mogelijke iso-waarde verdient de voorkeur, maar het moet wel mogelijk zijn!
  • De meeste macrolenzen hebben een stand voor heel dichtbij ( full) of voor wat verder weg. Mijn macrolens staat altijd op full.
  • Indien de omstandigheden het toelaten, kun je bij macrofotografie het beste handmatig scherpstellen op je onderwerp, en met de liveview flink inzoomen. Dan ligt de scherpte precies waar jij dat hebben wilt.
  • Ga zo haaks mogelijk op je onderwerp zitten met macrofotografie!

Handige websites:

Home

Algemeen

Copyright

Op al het beeldmateriaal berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt! All rights reserved. @ Rayms Fotosite. Pictures guarded by Pixsy.com.