Raym`s Fotosite

Vlinders en rupsen

Vlinders en rupsen

Vlinders.

Vlinders, prachtig om te fotograferen. Bovendien leuk om zoveel mogelijk soorten te vinden. Soms doe ik dat in België, in Viroinval bijvoorbeeld. Daar zitten soorten die in Nederland niet meer voorkomen. Kijk ook eens op  Waarneming.nl.

Rupsen.

Rupsen horen natuurlijk ook op deze pagina. Je kunt je tot ver in het najaar vinden. Ze eten zich vol om de winter te overleven. Ik heb ook een blog met andere foto`s van rupsen en vlinders. Of je bekijkt alle blogs met vlinders.

De zilveren maan. Een uiterst zeldzame vlinder in Nederland. Deze heb ik in Gelderland gefotografeerd.

Zilveren maan, Gelderland.

De zilveren maan is zeldzaam. Hij komt maar op een paar plekken in Nederland voor. Waar hij zit, kan hij wel in grote aantallen voorkomen.

De rups van de hermelijnvlinder. Het is 1 van mijn favoriete rupsen. De hermelijnvlinder is een nachtvlinder uit de familie van de tandvlinders.

Rups van de hermelijnvlinder.

Rups van de hermelijnvlinder. Het is een van mijn favoriete rupsen. De hermelijnvlinder is een nachtvlinder uit de familie van de tandvlinders.

Keizersmantel, Nationaal park Zuid Kennemerland.

Keizersmantel.

Keizersmantel in het Nationaal park Zuid Kennemerland.

Het groot geaderd witje. Ook deze mooie vlinder heb ik gefotografeerd in Viroinval.

Groot geaderd witje.

Het groot geaderd witje. Ook deze mooie vlinder heb ik gefotografeerd in Viroinval. In Nederland komt hij helaas niet meer voor.

Purperstreepparelmoervlinder. Gefotografeerd in Duitsland.

Purperstreepparelmoervlinder, Duitsland.

De purperstreepparelmoervlinder is in Nederland niet meer te vinden. Deze is genomen in Duitsland, in het Perlenbachtal.

Het hooibeestje is een hele algemene vlinder. Maar hier zit hij wel op een prachtige bloem.

Hooibeestje.

Het hooibeestje is zeer algemeen in Nederland. Hier zit hij echter wel op een prachtige bloem. Niet vaak dat je hem zo vrij kunt vastleggen.

De Koninginnenpage is de mooiste vlinder die in Nederland voorkomt.

De koninginnenpage.

De koninginnenpage is de mooiste vlinder die Nederland heeft. Ik heb het idee dat hij het de laatste jaren steeds beter doet.

De sleedoornpage, een prachtige vlinder ter grootte van een blauwtje.

De sleedoornpage.

De sleedoornpage, een soort die lastig te fotograferen is. Als het warm wordt, komt hij naar beneden. Als het echter te heet wordt, zoekt hij weer de schaduw hoog in de bomen op.

De eikenpage. De naam zegt al waar je deze mooie vlinder kunt vinden, bij eiken. Maar ook op sporkehout vind je deze vlinder.

De eikenpage.

De eikenpage. De naam zegt al waar je deze mooie vlinder kunt vinden, bij eiken. Maar ook op sporkehout vind je deze vlinder.

Fotogalerij. Klik op de foto`s.

Home

Algemeen

Copyright

Op al het beeldmateriaal berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt! All rights reserved. @ Rayms Fotosite. Pictures guarded by Pixsy.com.