Vlinders en rupsen
Rayms Fotosite
Vlinders zijn prachtig om te fotograferen. Bovendien leuk om zoveel mogelijk soorten te vinden. Soms doe ik dat in België, in Viroinval bijvoorbeeld. Daar zitten soorten die in Nederland niet meer voorkomen. Het scheelt ook als je weet wat de habitat van de vlinder is. Kijk ook eens op de site van Waarneming.nl.
Rupsen horen natuurlijk ook op deze pagina. Intussen heb ik leuke soorten kunnen fotograferen. Je kunt je tot ver in het najaar vinden. Ze eten zich vol om de winter te overleven. Gebruik indien mogelijk een statief en afstandsbediening. Vlinders schrikken op van beweging. Benader ze rustig en blijf uit hun zon. Tevens is het belangrijk om ze laag te benaderen. Vijanden detecteren ze met de bovenkant van hun ogen. Ik heb ook nog een blog met andere foto`s van rupsen en vlinders.
Zilveren maan, Gelderland.
De zilveren maan is behoorlijk zeldzaam. Hij komt maar op een paar plekken in Nederland voor. Maar waar hij zit, kan hij wel in grote aantallen voorkomen. Het is een prachtige parelmoervlinder.
Rups van de hermelijnvlinder.
De rups van de hermelijnvlinder. Het is 1 van mijn favoriete rupsen. De hermelijnvlinder is een nachtvlinder uit de familie van de tandvlinders.
Groot geaderd witje.
Het groot geaderd witje. Ook deze mooie vlinder heb ik gefotografeerd in Viroinval. In Nederland komt hij helaas niet meer voor. Soms is er wel eens een dwaalgast in Limburg te vinden.
Purperstreepparelmoervlinder, Duitsland.
De purperstreepparelmoervlinder is in Nederland niet meer te vinden. Hij leeft met name op beschutte plaatsen in beekdalen. Deze foto heb ik genomen in Duitsland, in het Perlenbachtal.
Hooibeestje.
Het hooibeestje is zeer algemeen in Nederland. Hier zit hij echter wel op een prachtige bloem. Niet vaak dat je hem zo vrij kunt vastleggen. Hij behoort tot de onderfamilie van de zandoogjes en erebia’s.
De koninginnenpage.
De koninginnenpage is de mooiste vlinder die je in Nederland kunt vinden. Ik heb het idee dat hij het de laatste jaren steeds beter doet. Op steeds meer plekken zie je deze prachtige soort.
De sleedoornpage.
De sleedoornpage is een soort die meestal lastig te fotograferen is. Als het warm wordt, komt hij naar beneden. Als het echter te heet wordt, zoekt hij weer de schaduw hoog in de bomen op.
De eikenpage.
De eikenpage. De naam zegt al waar je deze mooie vlinder kunt vinden, bij eiken. Maar ook op sporkehout vind je deze vlinder. Een behoorlijk nerveus vlindertje.
Fotogalerij. Klik op de foto`s.
Het groot geaderd witje. Deze soort komt helaas in Nederland niet meer voor. Sinds 1975 is hij om onbekende reden niet meer in Nederland te zien.
Het groot geaderd witje. Deze soort komt helaas in Nederland niet meer voor.
Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...
Mooi natuurgebied met watervallen, beekjes en vijvers.
Een prachtig natuurgebied met vennen, heide, bos en zand.
Paddenstoelen lightpainten, leuk om eens te proberen!
Marmerfabriek, een oude school en een oude leisteenmijn.
De molens bij de Zaanse Schans met zonsopkomst.
Natuurgebied de Flaes bij Esbeek in Noord-Brabant.
Den haag in kerstsfeer met overal verlichte kerstbomen.
Avondfotografie Leiden met de Canon EF 16-35mm F/4.0.
Copyright
Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen!
Webdesign, tekst en alle fotos © 2004-heden, Raym`s Fotosite. All rights reserved. All pictures guarded and monitored by Pixsy
Algemeen
Nieuwste Pagina`s