Selecteer pagina

Raym`s Fotosite.

Vlinders…

Vlinders.

Dit is mijn pagina met vlinders en rupsen foto`s. Vlinders zijn prachtig en het is een echte sport om de diverse rupsen te vinden. Ik probeer zoveel mogelijk verschillende soorten te fotograferen. Soms wijk ik daarbij uit naar het buitenland, zoals Viroinval in België. In Viroinval vindt je zoveel prachtige vlinders die je hier niet meer vindt. Ook Duitsland heeft een paar mooie gebieden waar het goed vlinderen is. Een paar simpele tips: Ken je onderwerp, des te beter is je slaagkans. Dus verdiep je in de habitat en het voedsel van de vlinder en de rups. Bloemrijke gebieden liggen liefst op een helling, aan de zuidzijde. Sommige vlinders worden ook aangetrokken door bijvoorbeeld rottend fruit.

De beste tijd om ze te fotograferen is s`ochtends heel vroeg, ze hebben immers zon / warmte nodig om te kunnen vliegen. Vroeg in de ochtend vindt je ze rustend, en zijn ze dus prima te fotograferen. Tijdens bewolking, nemen ze vaak ook even rust, dus dan kun je ze eveneens goed fotograferen. Vlinders schrikken op bij beweging, dus benader ze rustig. Zorg ook dat je niet in hun zon gaat staan, dan vliegen ze op. Het belangrijkste is om vlinders laag te benaderen, hun ogen detecteren aan de bovenkant vijanden. Gebruik als het kan statief en eveneens een afstandsbediening. Tenslotte, kijk ook eens even op de site van Waarneming.nl

Rayms Fotosite Laatste Blogposts..

Mooie trappen om te fotograferen. Wenteltrappen, spiraaltrappen, architectuur.

Mooie trappen om te fotograferen.

Wenteltrappen, spiraaltrappen en architectuur.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell

Nieuwe urbexlocaties 2019.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell.

Rupsen. Wolfsmelkpijlstaart, Hermelijnvlinder, Teunisbloempijlstaart en de rups van de distelvlinder.

Diverse prachtige rupsen.

Wolfsmelkpijlstaart, Hermelijnvlinder, Teunisbloempijlstaart.

manoir advocat,_exidus2, xyloborus,, usine hoover,

Urbexlocaties België.

Manoir Advocat, Exidus 2, Xyloborus en Usine Hoover.

Zuidas Amsterdam en IJdok Amsterdam.  Prachtige architectuur en gebouwen in Amsterdam.

Zuidas Amsterdam en IJdok Amsterdam.

Prachtige architectuur en gebouwen in Amsterdam.

Nieuwe urbexlocaties 2019, Ferme Soenen, Ferme Serenade, prison H7, Graffiti Factory, Hoeve ADM.

Urbex 2019.

Ferme Soenen, Ferme Serenade, prison H7, Graffiti Factory en Hoeve ADM.

Copyright: Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! Webdesign, tekst en alle foto`s  © 2004-heden, Raym`s Fotosite.  All rights reserved.  All pictures guarded and monitored by Pixsy ! Gebruik zonder toestemming kan leiden tot juridische stappen.

Follow me on Social media.