Selecteer pagina

Raym`s Fotosite.

Libellen…

Libellen.

Libellen en waterjuffers zijn erg leuk om te fotograferen. Ik vind het hele intrigerende insecten. Soms eten ze ook gewoon soortgenoten op. Vroeg opstaan en dan op zoek of je ze ergens op een mooi plekje ziet hangen. En natuurlijk het liefst na een koude nacht, zodat ze helemaal onder de dauw zitten. Net als vlinders, moeten ook libellen eerst opwarmen voor ze weg kunnen vliegen. Ik ben altijd op zoek naar de wat meer bijzondere soorten. Hier in het westen zie vaak alleen maar de veel voorkomende soorten. Als ik dus de wat leukere soorten wil vastleggen, ben ik vaak genoodzaakt een stukje naar het (noord) oosten of het zuiden te rijden. Maar goed, dat heb ik er meestal graag voor over.

Veel soorten heb ik hier niet geplaatst, omdat ik even heel kritisch gekeken heb naar wat ik plaats hier aan foto`s. Oudere foto`s die het net niet helemaal zijn, heb ik dan ook weggelaten. Het verschil tussen libellen en waterjuffers is dat waterjuffers hun vleugels evenwijdig aan hun lijf hebben, en libellen niet. Waterjuffers zijn ook veel kleiner dan de echte libellen. Leuke gebieden om libellen vast te leggen zijn: het natuurgebied Kampina, de Amsterdamse Waterleidingduinen en eigenlijk alle plekken waar vennen gevonden kunnen worden. Nog wel even een mythe uit de wereld helpen: libellen kunnen niet steken en libellen kunnen zeker geen mensen bijten! Libellen zijn een insectenorde waartoe de onderordes echte libellen en juffers behoren. Als je ook op pad wilt om ze te fotograferen, is Waarneming.nl een goede start om te kijken waar je het een en ander vast kunt leggen.

Rayms Fotosite Laatste Blogposts..

Mooie trappen om te fotograferen. Wenteltrappen, spiraaltrappen, architectuur.

Mooie trappen om te fotograferen.

Wenteltrappen, spiraaltrappen en architectuur.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell

Nieuwe urbexlocaties 2019.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell.

Rupsen. Wolfsmelkpijlstaart, Hermelijnvlinder, Teunisbloempijlstaart en de rups van de distelvlinder.

Diverse prachtige rupsen.

Wolfsmelkpijlstaart, Hermelijnvlinder, Teunisbloempijlstaart.

manoir advocat,_exidus2, xyloborus,, usine hoover,

Urbexlocaties België.

Manoir Advocat, Exidus 2, Xyloborus en Usine Hoover.

Zuidas Amsterdam en IJdok Amsterdam.  Prachtige architectuur en gebouwen in Amsterdam.

Zuidas Amsterdam en IJdok Amsterdam.

Prachtige architectuur en gebouwen in Amsterdam.

Nieuwe urbexlocaties 2019, Ferme Soenen, Ferme Serenade, prison H7, Graffiti Factory, Hoeve ADM.

Urbex 2019.

Ferme Soenen, Ferme Serenade, prison H7, Graffiti Factory en Hoeve ADM.

Copyright: Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! Webdesign, tekst en alle foto`s  © 2004-heden, Raym`s Fotosite.  All rights reserved.  All pictures guarded and monitored by Pixsy ! Gebruik zonder toestemming kan leiden tot juridische stappen.

Follow me on Social media.