Raym`s Fotosite.

Libellen…

Libellen.

Libellen en waterjuffers zijn erg leuk om te fotograferen. Ik vind het intrigerende insecten. Soms eten ze ook hun soortgenoten op trouwens. Vroeg opstaan, en dan op zoek of je ze ergens op een mooi plekje ziet hangen. Het liefst na een koude nacht, zodat ze helemaal onder de dauw zitten. Net als vlinders, moeten ook libellen eerst opwarmen voor ze weg kunnen vliegen. Ik ben regelmatig op zoek naar bijzondere soorten. Hier in het westen zie enkel maar de veel voorkomende soorten. Als ik dus leukere soorten wil vastleggen, ben ik genoodzaakt een stuk naar het (noord) oosten of het zuiden te rijden. Maar dat heb ik er meestal graag voor over.

Libellen en Waterjuffers.

Veel soorten heb ik  niet geplaatst, omdat ik kritisch gekeken heb wat ik plaats aan foto`s. Oudere foto`s die het net niet helemaal zijn, heb ik weggelaten. Het verschil tussen libellen en waterjuffers is dat waterjuffers hun vleugels evenwijdig aan hun lijf hebben, libellen niet. Waterjuffers zijn ook veel kleiner dan de echte libellen. Leuke gebieden om libellen vast te leggen zijn: natuurgebied Kampina, de Amsterdamse Waterleidingduinen en eigenlijk alle plekken waar vennen gevonden kunnen worden. Nog wel even een mythe uit de wereld helpen: libellen kunnen niet steken en libellen kunnen zeker geen mensen bijten! Als je ook op pad wilt om ze te fotograferen, is Waarneming.nl een goede start om te kijken waar je het een en ander vast kunt leggen.

Rayms Fotosite Laatste Blogposts..

Station Arnhem Centraal. Een prachtig treinstation.

Station Arnhem Centraal.

Een prachtig treinstation in Arnhem.

urbexlocaties nieuw 2019, Bone Church, Villa Ginette, Maison Ypres, Mold Cabin, mini beast, nieuwe urbexlocatie, België, verlaten, vervallen, abandoned, lost places, urban exploration, urban exploring, Belgium

Urbexlocaties nieuw 2019. (nieuw!)

Bone Church, Villa Ginette, Maison Ypres, Mold Cabin, Mini Beast.

Trap Design Museum den Bosch. Een mooie trap om te fotograferen.

Mooie trap om te fotograferen.

Design Museum Den Bosch. September 2019.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell

Nieuwe urbexlocaties 2019.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell.

Molens Nederland. Molens tijdens zonsopkomst in Nederland tijdens zonsopkomst met grondmist.

Molens Nederland.

Molens tijdens zonsopkomst in Nederland.

manoir advocat,_exidus2, xyloborus,, usine hoover,

Urbexlocaties België.

Manoir Advocat, Exidus 2, Xyloborus en Usine Hoover.

Copyright: Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! Webdesign, tekst en alle foto`s  © 2004-heden, Raym`s Fotosite.  All rights reserved.  All pictures guarded and monitored by Pixsy ! Gebruik zonder toestemming kan leiden tot juridische stappen.

Follow me on Social media.