Raym`s Fotosite

Blog

Blog

Rayms Fotosite

Roofvogels en vogels

Roofvogels en Vogels. Foto`s van de blauwe kiekendief in de nieuwe Driemanspolder in Zoetermeer. Tevens foto`s van een koppeltje kerkuilen in een schuur. Verder vogels zoals de ransuil en de torenvalk.

Lees verder

Kruiend ijs

Kruiend ijs bij het Markermeer. Tussen Schellinkhout en Wijdenes aan de kust van het Markermeer. Prachtige winterlandschappen leverde het op. Iets minder dan 2009 en 2018, maar net zo indrukwekkend.

Lees verder

Natuurgebied de Flaes

Natuurgebied de Flaes is een prachtig natuurgebied in Brabant. Dit gebied bij Esbeek heeft ook een leuke uitkijktoren, die kost 1 euro om erin te gaan. Voor kinderen ook heel leuk. Een prachtig natuurgebied bij Lage Mierde. Het is zeker de moeite waard om hier eens te wandelen.

Lees verder

Zaanse Schans

Blog. De molens van de Zaanse Schans tijdens zonsopkomst. De lucht kleurde mooi, en wind was er nauwelijks. Eindelijk kwam ik eens op deze hele bekende plek. Toch leuk deze molens eens te fotograferen na lange tijd. Het was er heerlijk rustig, op een enkele fotograaf na.

Lees verder

Den Haag

Blog. Avondfotografie in Den Haag. Ik ben erop uit gegaan om s`avonds in Den Haag te gaan fotograferen. O.a. Paleis Noordeinde, de Passage, en het Mauritshuis heb ik in kerstsfeer bezocht. Gezellig al die kerstbomen en verlichting overal!

Lees verder

Leiden

Leiden avondfotografie. Foto`s maken in de avond met de Canon EF 16-35mm f/4.0L IS USM. Lekker rustig rondlopen en foto`s maken bij de Koornbrug, Rapenburg en de Nieuwe Rijn. Eens kijken of deze lens mooie sterretjes maakt bij kleine diafragma`s.

Lees verder

Leersumse Veld

Blog: Het Leersumse veld, een prachtig natuurgebied op de Utrechtse Heuvelrug. Naast bos en heide, zijn er 3 grote vennen te vinden. Hoewel het corona-tijd is, was het in tegenstelling tot andere bekende bossen, erg rustig. Er hing een dun laagje mist over het water. De bossen zijn er ook prachtig.

Lees verder

Hemelse Berg

De Hemelse Berg in Oosterbeek is een prachtig landgoed. Je kunt hier ook heerlijk wandelen. In het bos vind je het grothuisje met waterval, de sprengenbeek en diverse watertrappen en waterpartijen. In de herfst is dit bos prachtig met alle verschillende herfstkleuren.

Lees verder

Paddenstoelen en Lightpainten

Paddenstoelen lightpainten. Leuk om af en toe eens te lightpainten met paddenstoelen! Ik laat mijn resultaten zien, en er staat een video bij met uitleg uiteraard. Voor mij was dit ook iets heel nieuws. Enigszins bewerkelijk, maar soms met hele leuke resultaten!

Lees verder

NXT Benzinestations

Blog NXT Benzinestations. Dat benzinestations niet lelijk hoeven te zijn bewijzen de NXT benzinestations. Ze zijn mooi ontworpen en spelen tevens in op de toekomst. Het zijn echt leuke objecten om te fotograferen.

Lees verder

Vlinders en Rupsen

Blog over Vlinders en Rupsen. Onder andere foto`s van de Sleedoornpage, de eikenpage, en de mooie glasvleugelpijlstaart. En een aantal foto`s van de prachtige rups van de hermelijnvlinder. Wat is macrofotografie toch ontzettend leuk!

Lees verder

nieuwe urbexlocaties september 2020

Nieuwe urbexlocaties september 2020. Een prachtige oude leisteen mijn, ook wel een ardoisiere genaamd. Wat een geweldige locatie was dit. Tevens een verlaten school en een oude marmerfabriek. La Soupe aux Lentilles, heb ik ook nog bezocht.

Lees verder

Shelfcloud Hoek van Holland

Shelf Cloud Hoek van Holland. Ik zag deze bui al vanuit België naderen. En ook dat er een goede mogelijkheid was dat er een lijn gevormd zou worden. In eerste instantie wilde ik naar de Maasvlakte, maar de weg was afgesloten.

Lees verder

Mooie Wolkenluchten

Mooie wolkenluchten in Zoetermeer. Vlak voor zonsondergang dreven een paar fraaie wolken de polder in. Door de zonsondergang kleurden deze mooi oranje. De polder achter Snowworld is mijn favoriete plekje. Ook voor onweer.

Lees verder

Vlinders Fuhrtsbach und Perlenbachtal

Blog over het Fuhrtsbach und Perlenbachtal. Een prachtig gebied om vlinders te fotograferen. Dit vlinderparadijs ligt niet ver van Monschau vandaan. Ik was hier in juli een paar dagen op vakantie. Helaas werkte het weer en de wind niet echt mee. Desalniettemin heb ik toch nog wat leuke vlinders kunnen vastleggen. In dit gebied kun je onder andere deze vlinders tegenkomen: purperstreepparelmoervlinder, tweekleurig hooibeestje, de rode en de blauwe vuurvlinder, metaalvlinders, de zilveren maan en zelfs de veenbesparelmoervlinder.

Lees verder

Scheepswrakken Nederland

Blog Scheepswrakken Nederland.
In de Oosterschelde liggen 3 wrakken bij elkaar. Voor de kust van Yerseke om precies te zijn. Een weg waar je eigenlijk niet met de auto in mag, lijd naar de dijk langs het water. Je kunt ook lopen, maar dan is het zeker 1,2 kilometer stappen. Toch maar de stoute schoenen aangetrokken, en met de auto erin gereden. De weg schijnt afgesloten te zijn, omdat er regelmatig jongeren feesten blijkbaar. Ik stap uit en loop de dijk op met mijn cameraspullen, en ik zie ze liggen, cool! Wat een gave wrakken!

Lees verder
Bezig met laden

Categorieën

Recente Blogs