Raym`s Fotosite

Blog

Blog

Rayms Fotosite

Blog Raym`s Fotosite. 

Welkom op het blog van Raym`s Fotosite. Hier vind je nog meer foto`s, meer achtergronden en meer informatie bij de fotoseries. Je kan tevens zoeken op categorie of op een onderwerp naar keuze in de zoekbalk. Alle onderwerpen komen aan bod zoals landschappen, urbex, maar natuurlijk ook veel natuur.  Tevens staan er diverse tutorials op mijn blog. Veel plezier, en als je het leuk vindt, kun je ook een reactie achterlaten of je abonneren op mijn blog.

Leersumse Veld

Leersumse Veld

Blog: Het Leersumse veld, een prachtig natuurgebied op de Utrechtse Heuvelrug. Naast bos en heide, zijn er 3 grote vennen te vinden. Hoewel het corona-tijd is, was het in tegenstelling tot andere bekende bossen, erg rustig. Er hing een dun laagje mist over het water. De bossen zijn er ook prachtig. Zeker de moeite waard om er eens te gaan wandelen.

Lees meer
Hemelse Berg

Hemelse Berg

De Hemelse Berg in Oosterbeek is een prachtig landgoed. Je kunt hier ook heerlijk wandelen. In het bos vind je het grothuisje met waterval, de sprengenbeek en diverse watertrappen en waterpartijen. In de herfst is dit bos prachtig met alle verschillende herfstkleuren. Het hoort bij landgoed de Oorsprong en ligt dicht bij Arnhem in Gelderland. Ook met de kinderen of je loslopende hond kun je hier heerlijk wandelen. wat een mooi en relatief onbekend bos!

Lees meer
Paddenstoelen en Lightpainten

Paddenstoelen en Lightpainten

Paddenstoelen lightpainten. Leuk om af en toe eens te lightpainten met paddenstoelen! Ik laat mijn resultaten zien, en er staat een video bij met uitleg uiteraard. Voor mij was dit ook iets heel nieuws. Enigszins bewerkelijk, maar soms met hele leuke resultaten!

Lees meer
NXT Benzinestations

NXT Benzinestations

Blog NXT Benzinestations. Dat benzinestations niet lelijk hoeven te zijn bewijzen de NXT benzinestations. Ze zijn mooi ontworpen en spelen tevens in op de toekomst. Door verkoop van waterstof bijvoorbeeld en het elecktrisch opladen van je auto. Ze zijn een leuk object wanneer je aan avondfotografie doet.

Lees meer
Vlinders en Rupsen

Vlinders en Rupsen

Blog over Vlinders en Rupsen. Onder andere foto`s van de Sleedoornpage, de eikenpage, en de mooie glasvleugelpijlstaart. En een aantal foto`s van de prachtige rups van de hermelijnvlinder. Wat is macrofotografie toch ontzettend leuk!

Lees meer
nieuwe urbexlocaties september 2020

nieuwe urbexlocaties september 2020

Nieuwe urbexlocaties september 2020. Een prachtige oude leisteen mijn, ook wel een ardoisiere genaamd. Wat een geweldige locatie was dit. Tevens een verlaten school en een oude marmerfabriek. La Soupe aux Lentilles, oude industrie, heb ik ook nog bezocht. Het waren flink wat kilometers, maar de moeite waard.

Lees meer
Shelfcloud Hoek van Holland

Shelfcloud Hoek van Holland

Shelf cloud Hoek van Holland. Ik zag deze bui al vanuit België naderen. En ook dat er een goede mogelijkheid, was dat er een lijn gevormd zou worden. In eerste instantie wilde ik naar de Maasvlakte, maar de weg er naartoe was afgesloten. In een split-second besloot ik toen om de bui bij Hoek van Holland op te vangen. De lucht werd groen, en de wolk groeide zienderogen. Wat een indrukwekkende Shelfcloud was dit!

Lees meer
Mooie Wolkenluchten

Mooie Wolkenluchten

Mooie wolkenluchten in Zoetermeer. Vlak voor zonsondergang dreven een paar fraaie wolken de polder in. Door de zonsondergang kleurden deze mooi oranje. De polder achter Snowworld is mijn favoriete plekje. Ook voor onweer.

Lees meer
Vlinders Fuhrtsbach und Perlenbachtal

Vlinders Fuhrtsbach und Perlenbachtal

Blog over het Fuhrtsbach und Perlenbachtal. Een prachtig gebied om vlinders te fotograferen. Dit vlinderparadijs ligt niet ver van Monschau vandaan. Ik was hier in juli een paar dagen op vakantie. Helaas werkte het weer en de wind niet echt mee. Desalniettemin heb ik toch nog wat leuke vlinders kunnen vastleggen. In dit gebied kun je onder andere deze vlinders tegenkomen: purperstreepparelmoervlinder, tweekleurig hooibeestje, de rode en de blauwe vuurvlinder, metaalvlinders, de zilveren maan en zelfs de veenbesparelmoervlinder.

Lees meer
Scheepswrakken Nederland

Scheepswrakken Nederland

Blog Scheepswrakken Nederland.
In de Oosterschelde liggen 3 wrakken bij elkaar. Voor de kust van Yerseke om precies te zijn. Een weg waar je eigenlijk niet met de auto in mag, lijd naar de dijk langs het water. Je kunt ook lopen, maar dan is het zeker 1,2 kilometer stappen. Toch maar de stoute schoenen aangetrokken, en met de auto erin gereden. De weg schijnt afgesloten te zijn, omdat er regelmatig jongeren feesten blijkbaar. Ik stap uit en loop de dijk op met mijn cameraspullen, en ik zie ze liggen, cool! Uiteraard had ik van te voren wel al gekeken dat het eb zou zijn.

Lees meer
Macrofotografie

Macrofotografie

Blog over macrofotografie. Een aparte tak van de fotografie. Zeker voor een beginner kan het soms frustrerend zijn. Als je hier net mee begint, kun je het beste gewoon een 1:1 macrolens kopen. Zeker in het begin is dat al moeilijk genoeg. Ik adviseer een 100 mm , een 105 mm of een 150 mm lens, van welk merk dan ook. Vroeg in de ochtend zit alles nog stil, en kun je vanaf statief werken. Met weinig wind kan dat dan met een lage iso-waarde. Het beste gebruik je een timer, afstandsbediening of je touchscreen.

Lees meer
Vliegend Hert

Vliegend Hert

Het vliegend hert, Lucanus cervus, is de grootste kever van Europa. Vooral het mannetje met zijn grote kaken is indrukwekkend. Vergis je echter niet, de vrouwtjes kunnen veel harder bijten! Ik had mijn eigen plekje ervoor, maar daar zag ik ze niet deze dag. Gelukkig had ik heel dichtbij nog 2 plekken waar ze moesten zitten. Met wat speurwerk op het internet, kun je heel wat plekken achterhalen.

Lees meer
Gave wolken en bliksem

Gave wolken en bliksem

Gave wolken en bliksem. Dat was een tijd geleden zeg! Eigenlijk had ik gerekend op veel neerslag, en weinig bliksem. Maar niets was minder waar gelukkig! Ik stond al vroeg klaar in de polder van Zoetermeer. Het begon echter direct al te regenen. Maar later die middag en avond trokken andere fikse onweersbuien over. Die resulteerden in prachtige wolkensoorten. Bijvoorbeeld een rolwolk, een prachtige whales mouth, en later op de avond heel veel bliksem!

Lees meer
Wolfspin

Wolfspin

Blog over de Wolfspin. Wat ik niet wist, is dat deze spinnen hun jonkies op hun lijf meenemen. Zo bizar om te zien! Dit soort dingen zie je enkel als je aan macrofotografie doet. Wolfspinnen zijn lichtgrijs tot donkerbruin, vaak getekend met strepen of vlekjes. De lichaamslengte varieert van 0,4 tot 4 centimeter. Vrouwelijke spinnen dragen hun bevruchte eieren mee in een eicocon, een ronde zak van draad.

Lees meer
het eerste onweer van 2020

het eerste onweer van 2020

Het eerste onweer van 2020! Deze keer pal boven mijn woonplaats Zoetermeer. Ik rij de polder in, maar op dat moment is er nog weinig te zien. Langzaam zie ik het onweer naderen vanuit het zuiden. Het wordt donker, en ik zie een mooie shelfcloud ontstaan. Het liefst heb ik zo`n prachtige wolk overdag. Maar ik had er nog geen op de foto, dus ik was er blij mee! Een paar seconden later krijg ik de shelfcloud met bliksem op de foto.

Lees meer

Categorieën

Recente Blogs

Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...
Hemelse Berg Oosterbeek bij Arnhem

Hemelse Berg

Mooi natuurgebied met watervallen, beekjes en vijvers.

Leersumse veld en Leersumse plassen

Leersumse Veld

Een prachtig natuurgebied met vennen, heide, bos en zand. 

Paddenstoelen lightpainten. Paddenstoelen verlichten met een lamp.

Paddenstoelen

Paddenstoelen lightpainten, leuk om eens te proberen!

nieuwe urbexlocaties september 2020.

Urbexlocaties

Marmerfabriek, een oude school en een oude leisteenmijn. 

Vlinders Fuhrtsbach und Perlenbachtal.

Vlinders Duitsland

Vlinders Fuhrtsbachtal und Perlenbachtal Duitsland. 

Scheepswrakken Nederland Oosterschelde

Scheepswrakken

Diverse scheepswrakken voor de kust van Yerseke Zeeland. 

Macrofotografie. Macro`s van insecten thumbnail

Macrofotografie

Macrofotografie is zo ontzettend leuk om te doen. 

Shelfcloud Hoek van Holland.

Shelfcloud

Een indrukwekkende Shelfcloud in Hoek van Holland.