Raym`s Fotosite

Blog

Blog

Rayms Fotosite

Blog. 

NXT Benzinestations

NXT Benzinestations

NXT Benzinestations. Dat benzinestations niet lelijk hoeven te zijn bewijzen de NXT benzinestations. Ze zijn mooi ontworpen en spelen tevens in op de toekomst. Door verkoop van waterstof bijvoorbeeld en het elecktrisch opladen van je auto. Ze zijn een leuk object wanneer je aan avondfotografie doet.

Lees meer
Vlinders en Rupsen

Vlinders en Rupsen

Vlinders en RupsenVlinders en Rupsen.Vlinders en rupsen. Ik hou ervan om ze te fotograferen. Ik heb een verzamelblogje gemaakt van de laatste vlinders en rupsen die ik gefotografeerd heb, en nog niet gepost had. Zo was ik in wassenaar voor de glasvleugelpijlstaart bijvoorbeeld. Een prachtige...

Lees meer
nieuwe urbexlocaties september 2020

nieuwe urbexlocaties september 2020

Nieuwe urbexlocaties september 2020. Een prachtige verlaten leisteen mijn. Wat een geweldige urbexlocatie was dit. Een verlaten school in België, en ik heb een oude marmerfabriek bezocht en La Soupe aux Lentilles. Het waren flink wat kilometers, maar het was de moeite waard.

Lees meer
Shelfcloud Hoek van Holland

Shelfcloud Hoek van Holland

Shelf cloud Hoek van Holland. Ik zag deze bui al vanuit België naderen. En ook dat er een goede mogelijkheid, was dat er een lijn gevormd zou worden. In eerste instantie wilde ik naar de Maasvlakte, maar de weg er naartoe was afgesloten. In een split-second besloot ik toen om de bui bij Hoek van Holland op te vangen. De lucht werd groen, en de wolk groeide zienderogen. Wat een indrukwekkende Shelfcloud was dit!

Lees meer
Mooie Wolkenluchten

Mooie Wolkenluchten

Mooie wolkenluchten in Zoetermeer. Vlak voor zonsondergang dreven een paar fraaie wolken de polder in. Door de zonsondergang kleurden deze mooi oranje. De polder achter Snowworld is mijn favoriete plekje. Ook voor onweer.

Lees meer
Vlinders Fuhrtsbach und Perlenbachtal

Vlinders Fuhrtsbach und Perlenbachtal

Blog over het Fuhrtsbach und Perlenbachtal. Een prachtig gebied om vlinders te fotograferen. Dit vlinderparadijs ligt niet ver van Monschau vandaan. Ik was hier in juli een paar dagen op vakantie. Helaas werkte het weer en de wind niet echt mee. Desalniettemin heb ik toch nog wat leuke vlinders kunnen vastleggen. In dit gebied kun je onder andere deze vlinders tegenkomen: purperstreepparelmoervlinder, tweekleurig hooibeestje, de rode en de blauwe vuurvlinder, metaalvlinders, de zilveren maan en zelfs de veenbesparelmoervlinder.

Lees meer
Scheepswrakken Nederland

Scheepswrakken Nederland

Blog Scheepswrakken Nederland.
In de Oosterschelde liggen 3 wrakken bij elkaar. Voor de kust van Yerseke om precies te zijn. Een weg waar je eigenlijk niet met de auto in mag, lijd naar de dijk langs het water. Je kunt ook lopen, maar dan is het zeker 1,2 kilometer stappen. Toch maar de stoute schoenen aangetrokken, en met de auto erin gereden. De weg schijnt afgesloten te zijn, omdat er regelmatig jongeren feesten blijkbaar. Ik stap uit en loop de dijk op met mijn cameraspullen, en ik zie ze liggen, cool! Uiteraard had ik van te voren wel al gekeken dat het eb zou zijn.

Lees meer
Macrofotografie

Macrofotografie

Macrofotografie is een aparte tak van de fotografie. Zeker voor een beginner kan het soms frustrerend zijn. Als je hier net mee begint, kun je het beste gewoon een 1:1 macrolens kopen. Zeker in het begin is dat al moeilijk genoeg. Ik adviseer een 100 mm , een 105 mm of een 150 mm lens, van welk merk dan ook. Vroeg in de ochtend zit alles nog stil, en kun je vanaf statief werken. Met weinig wind kan dat dan met een lage iso-waarde. Het beste gebruik je een timer, afstandsbediening of je touchscreen.

Lees meer
Vliegend Hert

Vliegend Hert

Het vliegend hert, Lucanus cervus, is de grootste kever van Europa. Vooral het mannetje met zijn grote kaken is indrukwekkend. Vergis je echter niet, de vrouwtjes kunnen veel harder bijten! Ik had mijn eigen plekje ervoor, maar daar zag ik ze niet deze dag. Gelukkig had ik heel dichtbij nog 2 plekken waar ze moesten zitten. Met wat speurwerk op het internet, kun je heel wat plekken achterhalen.

Lees meer
Gave wolken en bliksem

Gave wolken en bliksem

Gave wolken en bliksem. Dat was een tijd geleden zeg! Eigenlijk had ik gerekend op veel neerslag, en weinig bliksem. Maar niets was minder waar gelukkig! Ik stond al vroeg klaar in de polder van Zoetermeer. Het begon echter direct al te regenen. Maar later die middag en avond trokken andere fikse onweersbuien over. Die resulteerden in prachtige wolkensoorten. Bijvoorbeeld een rolwolk, een prachtige whales mouth, en later op de avond heel veel bliksem!

Lees meer
Wolfspin

Wolfspin

Blog over de Wolfspin. Wat ik niet wist, is dat deze spinnen hun jonkies op hun lijf meenemen. Zo bizar om te zien! Dit soort dingen zie je enkel als je aan macrofotografie doet. Wolfspinnen zijn lichtgrijs tot donkerbruin, vaak getekend met strepen of vlekjes. De lichaamslengte varieert van 0,4 tot 4 centimeter. Vrouwelijke spinnen dragen hun bevruchte eieren mee in een eicocon, een ronde zak van draad.

Lees meer
het eerste onweer van 2020

het eerste onweer van 2020

Het eerste onweer van 2020! Deze keer pal boven mijn woonplaats Zoetermeer. Ik rij de polder in, maar op dat moment is er nog weinig te zien. Langzaam zie ik het onweer naderen vanuit het zuiden. Het wordt donker, en ik zie een mooie shelfcloud ontstaan. Het liefst heb ik zo`n prachtige wolk overdag. Maar ik had er nog geen op de foto, dus ik was er blij mee! Een paar seconden later krijg ik de shelfcloud met bliksem op de foto.

Lees meer
Purperreiger

Purperreiger

Purperreigers, ik wilde ze al zo lang op de foto hebben. Ik was al diverse keren naar Ameide gereden naar de Zouweboezem, maar daar had ik ook geen geluk. Toen kreeg ik een tip van iemand die ze regelmatig zag. Dus er naartoe gereden en zitten zoeken. In eerste instantie zag ik er 1, maar die dook gelijk weg. Toen ben ik met de auto maar in het gebied een rondje gaan rijden. En ja hoor!

Lees meer
zonsopkomst

zonsopkomst

Zonsopkomst Nederland. In een prachtig gebied, met een geweldige wolkenlucht en grondmist. Dit was echt de perfecte ochtend! Het landschap staat vol met raapzaad en fruitbomen. Het is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vandaar dat je hier ook diverse bunkers terug vindt. Een aantal van deze bunkers kun je vrij bezoeken. Verder zie je aan dit landschap niet direct af dat het een verdedigingslinie is.

Lees meer
Koninginnenpage

Koninginnenpage

De koninginnenpage is 1 van de mooiste vlinders van Nederland. De vlinder doet het bijzonder goed de laatste jaren. Het mooie weer van de laatste jaren zal daar zeker aan bijdragen. De koninginnenpage heeft een relatief grote spanwijdte tot 75 millimeter. Het is een van de grootste vlinders van België en Nederland. De koninginnenpage vliegt in 2 generaties. Namelijk van eind april-half juni en begin juli-half september. De rups is te vinden van half mei-half juni en half augustus-eind september.

Lees meer

Categorieën

Recente Blogs

Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...
NXT benzinestations

NXT benzinestations

Dat ze niet lelijk hoeven te zijn bewijst NXT-Mobility. 

Vlinders en Rupsen.

Vlinders en Rupsen

Sleedoornpage, eikenpage, glasvleugelpijlstaart en meer.

nieuwe urbexlocaties september 2020.

Nieuwe Urbexlocaties

Marmerfabriek, een oude school en een oude leisteenmijn. 

Shelfcloud Hoek van Holland.

Shelfcloud

Een indrukwekkende Shelfcloud in Hoek van Holland. 

Vlinders Fuhrtsbach und Perlenbachtal.

Vlinders Duitsland

Vlinders Fuhrtsbachtal und Perlenbachtal Duitsland. 

Scheepswrakken Nederland Oosterschelde

Scheepswrakken

Diverse scheepswrakken voor de kust van Yerseke Zeeland. 

Macrofotografie. Macro`s van insecten thumbnail

Macrofotografie

Macrofotografie is zo ontzettend leuk om te doen. 

Mooie wolkenluchten tijdens zonsondergang

Mooie Wolkenluchten

Mooie wolkenluchten tijdens zonsondergang in de polder.