Raym`s Fotosite

About Me

About Me

Rayms Fotosite

Over Mij

raymsfotosite.nl

About Me. raymsfotosite.nl
Raymond Friederichs.

raymsfotosite.nl

About Me.

About Me. Het moet dan maar, ook al schrijf ik niet graag over mijzelf. In 2004 ben ik begonnen met fotografie. Zoals velen ben ik begonnen met natuurfotografie. We hebben het dan over macro, dieren en landschappen. Sinds 2010 bezoek ik ook verlaten plekken, urbex. Urbex is leuk om te doen en soms best spannend. Het is wel een heel apart wereldje. Maar dat is het natuur wereldje ook. Inmiddels vind ik het wel te druk geworden, en doe ik weer regelmatig andere dingen. Ik ben van 1968 ( do the math ). Ik heb 2 kinderen en in 2018, zijn we eindelijk getrouwd. Na een dikke 23 jaar samenwonen.

Andere hobby’s.

Buiten fotografie hou ik van lekker eten, films en series kijken, en snooker of speel ik graag pool. Af en toe eens bowlen mag ik ook graag doen. Eerlijkheid en oprechtheid vind ik belangrijk, ik ben heel principieel. Foto`s lenen zonder toestemming kan ik ook niet echt waarderen. En geloof me, dat gebeurt nogal eens. Neem gewoon even contact op. Ik heb te maken met een nogal wispelturige gezondheid. Die kan me soms flink in de weg  zitten. Ik denk dat meer mensen met een matige gezondheid dit maar al te goed herkennen. Na een inspanning, moet ik het regelmatig bekopen. Men zegt wel eens 1 dag pret, en 3 dagen bed. Nou ja, klagen helpt niet.
About Me. Claire the Bull Terrier met ondergetekende als chauffeur.

Een foto van mij als chauffeur met als passagier Claire the Bull Terrier. Grappig dat bijna al mijn vrienden mij niet herkennen op de foto. Claire gaat meestal naar verlaten locaties toe met haar baasje Alice van Kempen. Dit was een plekje waar wat verlaten auto`s stonden zoals deze Blackcap.

(Bijna) alles voor de foto!

About Me. Weidebeekjuffers fotograferen ter plekke.

Fotograferen, een passie.

Soms moet je als fotograaf eens gek doen voor die mooie foto. We gingen hier naartoe om weidebeekjuffers te fotograferen. Niet van te voren wetende dat dit vanuit dit beekje veel beter ging. Je kon er dan veel dichterbij komen. De anderen waren zo slim om een waadpak mee te nemen, ik trok mijn schoenen uit, en hop…erin. Ja, ik had voor de zekerheid wel een andere broek in de auto liggen. Wie ik ben? Een tip: Ik heb geen hoedje, en ook geen blonde krullen.

In de fotografie vind ik rust en voldoening. Ik kan er helemaal in opgaan en sommige dingen even lekker vergeten. Heerlijk de natuur in voor landschappen of dieren. De laatste jaren is daar urbex bij gekomen, zeg maar vanaf 2010.

Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...
Gave wolken en bliksem.

Gave wolken en bliksem

Wat een dag zeg. Rolwolken, een whales mouth en heel veel bliksem in de avond uiteraard. Een dag om niet snel te vergeten!

Macrofotografie. Macro`s van insecten thumbnail

Macrofotografie

Macrofotografie is leuk, maar best lastig nog. Een serie macrofoto`s met een aantal tips erbij. Dan kan jij het straks ook!

Springspin. Ze heeft haar jongen op haar rug. Een Schorsmarpissa

Springspin

Een springspin met haar jongen op haar rug. Nooit geweten dat ze dit doet. Een schorsmarpissa is dit overigens.

Purperreiger . Een zeldzame verschijning.

Purperreiger

Foto`s van de purperreiger. Wat ben ik al lang op zoek om ze eens mooi te kunnen fotograferen! Eindelijk is het gelukt!

Vliegend hert Zuid Limburg

Vliegend hert

Het vliegende hert is een imposante en zeldzame verschijning. Vooral de mannetjes met hun indrukwekkende kaken.

Urbex maart 2020. Staaldraadfabriek Trafilatura, Ardoisiere de B en Equinox urbex.

Urbex maart 2020

Staaldraadfabriek Trafilatura, Ardoisiere de B, een leisteen mijn en Equinox. Eindelijk deze urbexlocatie ook kunnen doen.

Het eerste onweer van 2020.

Onweer 12 Juni 2020

Onweer met bliksem en een shelfcloud. En uiteindelijk heel veel neerslag. Ik kwam heel nat thuis, maar het was de moeite!

Nieuwe urbexlocaties 2020. verlaten Priorij, een oude Renault in een schuur en Maison Biotex.

Urbexlocaties 2020

Een verlaten klooster: Le Prieure. Tevens een mooie oude Renault 4, 4 CV in een schuur en urbexlocatie Maison Biotex.

Copyright

Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! 

Webdesign, tekst en alle fotos © 2004-heden, Raym`s Fotosite. All rights reserved. All pictures guarded and monitored by Pixsy

Follow me on Social Media.