Raym`s Fotosite

Avondfotografie

Avondfotografie

Rayms Fotosite

Avondfotografie.

Avondfotografie is zo leuk om te doen. Vooral steden lenen zich er uitstekend voor. In de winter is het vroeg donker is, en ben je zelfs op tijd weer thuis. De mooiste foto`s maak je in het blauwe uurtje. Dat is dus het uurtje voordat het echt donker wordt. De lucht is dan nog mooi blauw, en de contrasten zijn dan niet zo groot. Het kan zijn dat je regelmatig foto`s zal moeten maken in de bulb-stand. De sluitertijden van sommige foto`s komen namelijk vaak boven de 30 seconden uit. Je hebt dan dus ook een afstandsbediening nodig! Of je moet natuurlijk een camera hebben met touchscreen. Zelf stel ik altijd handmatig scherp. De lens op manueel focussen zetten, en dan flink inzoomen via liveview. Zo weet je dat je foto altijd scherp is, en dat je lens niet gaat zoeken om ergens op te focussen. Nederland heeft genoeg mooie plekjes voor avondfotografie. In alle steden is s`avonds wel iets leuks te fotograferen. Je hoeft er vaak niet eens al te lang voor te reizen.

Avondfoto`s van steden.

Met het belichten van je foto zul je wel een beetje moeten uitrekenen hoe lang je moet belichten. Voordeel van de bulb-stand is, dat je gewoon met een lage iso-waarde (100) kunt fotograferen. Je zal soms een minuut of langer je camera open moeten zetten. Ben je niet zo goed in rekenen, kun je het ook op gevoel doen. Belicht een halve minuut of een minuut, en bekijk het resultaat. Je kunt daarna een foto nemen met de sluitertijd waarvan jij denkt dat hij juist is. Let er op dat er ook details in je donkere delen zitten, bijvoorbeeld als je bij water staat. Dit voorkomt veel ruis in je foto`s later in de nabewerking. Ook in de bulb-stand kun je hdr`s nemen! Als je bijvoorbeeld een donkere foto van 30 seconden hebt, neem je er ook nog 1 bij van een minuut, en 1 van 2 minuten. Nogmaals, bekijk je resultaat eerst voor je voor niets lang aan het belichten bent. Uiteraard heb je ook een statief nodig!  Hier is nog een andere website met een paar handige tips.

Avondfotografie.

Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...
Gave wolken en bliksem.

Gave wolken en bliksem

Wat een dag zeg. Rolwolken, een whales mouth en heel veel bliksem in de avond uiteraard. Een dag om niet snel te vergeten!

Macrofotografie. Macro`s van insecten thumbnail

Macrofotografie

Macrofotografie is leuk, maar best lastig nog. Een serie macrofoto`s met een aantal tips erbij. Dan kan jij het straks ook!

Springspin. Ze heeft haar jongen op haar rug. Een Schorsmarpissa

Springspin

Een springspin met haar jongen op haar rug. Nooit geweten dat ze dit doet. Een schorsmarpissa is dit overigens.

Purperreiger . Een zeldzame verschijning.

Purperreiger

Foto`s van de purperreiger. Wat ben ik al lang op zoek om ze eens mooi te kunnen fotograferen! Eindelijk is het gelukt!

Vliegend hert Zuid Limburg

Vliegend hert

Het vliegende hert is een imposante en zeldzame verschijning. Vooral de mannetjes met hun indrukwekkende kaken.

Urbex maart 2020. Staaldraadfabriek Trafilatura, Ardoisiere de B en Equinox urbex.

Urbex maart 2020

Staaldraadfabriek Trafilatura, Ardoisiere de B, een leisteen mijn en Equinox. Eindelijk deze urbexlocatie ook kunnen doen.

Het eerste onweer van 2020.

Onweer 12 Juni 2020

Onweer met bliksem en een shelfcloud. En uiteindelijk heel veel neerslag. Ik kwam heel nat thuis, maar het was de moeite!

Nieuwe urbexlocaties 2020. verlaten Priorij, een oude Renault in een schuur en Maison Biotex.

Urbexlocaties 2020

Een verlaten klooster: Le Prieure. Tevens een mooie oude Renault 4, 4 CV in een schuur en urbexlocatie Maison Biotex.

Copyright

Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! 

Webdesign, tekst en alle fotos © 2004-heden, Raym`s Fotosite. All rights reserved. All pictures guarded and monitored by Pixsy

Follow me on Social Media.