Raym`s Fotosite

Avondfotografie en nachtfotografie

Avondfotografie

Rayms Fotosite

Avondfotografie en nachtfotografie.

Avondfotografie is zo leuk om te doen. Vooral steden lenen zich er uitstekend voor. In de winter is het vroeg donker is, en ben je zelfs op tijd weer thuis. De mooiste foto`s maak je in het blauwe uurtje. Dat is dus het uurtje voordat het echt donker wordt. De lucht is dan nog mooi blauw, en de contrasten zijn dan niet zo groot. Het kan zijn dat je regelmatig foto`s zal moeten maken in de bulb-stand. De sluitertijden van sommige foto`s komen namelijk vaak boven de 30 seconden uit. Je hebt dan dus ook een afstandsbediening nodig! Of je moet natuurlijk een camera hebben met touchscreen. Zelf stel ik altijd handmatig scherp. De lens op manueel focussen zetten, en dan flink inzoomen via liveview. Zo weet je dat je foto altijd scherp is, en dat je lens niet gaat zoeken om ergens op te focussen. Nederland heeft genoeg mooie plekjes voor avondfotografie. In alle steden is s`avonds wel iets leuks te fotograferen. Je hoeft er vaak niet eens al te lang voor te reizen.

Nachtfotografie steden en gebouwen.

Met het belichten van je foto zul je wel een beetje moeten uitrekenen hoe lang je moet belichten. Voordeel van de bulb-stand is, dat je gewoon met een lage iso-waarde (100) kunt fotograferen. Je zal soms een minuut of langer je camera open moeten zetten. Ben je niet zo goed in rekenen, kun je het ook op gevoel doen. Belicht een halve minuut of een minuut, en bekijk het resultaat. Je kunt daarna een foto nemen met de sluitertijd waarvan jij denkt dat hij juist is. Let er op dat er ook details in je donkere delen zitten, bijvoorbeeld als je bij water staat. Dit voorkomt veel ruis in je foto`s later in de nabewerking. Ook in de bulb-stand kun je hdr`s nemen! Als je bijvoorbeeld een donkere foto van 30 seconden hebt, neem je er ook nog 1 bij van een minuut, en 1 van 2 minuten. Nogmaals, bekijk je resultaat eerst voor je voor niets lang aan het belichten bent. Uiteraard heb je ook een statief nodig!  Hier is nog een andere website met een paar handige tips.

Avondfotografie.

Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...
NXT benzinestations

NXT benzinestations

Dat ze niet lelijk hoeven te zijn bewijst NXT-Mobility. 

Vlinders en Rupsen.

Vlinders en Rupsen

Sleedoornpage, eikenpage, glasvleugelpijlstaart en meer.

nieuwe urbexlocaties september 2020.

Nieuwe Urbexlocaties

Marmerfabriek, een oude school en een oude leisteenmijn. 

Shelfcloud Hoek van Holland.

Shelfcloud

Een indrukwekkende Shelfcloud in Hoek van Holland. 

Vlinders Fuhrtsbach und Perlenbachtal.

Vlinders Duitsland

Vlinders Fuhrtsbachtal und Perlenbachtal Duitsland. 

Scheepswrakken Nederland Oosterschelde

Scheepswrakken

Diverse scheepswrakken voor de kust van Yerseke Zeeland. 

Macrofotografie. Macro`s van insecten thumbnail

Macrofotografie

Macrofotografie is zo ontzettend leuk om te doen. 

Mooie wolkenluchten tijdens zonsondergang

Mooie Wolkenluchten

Mooie wolkenluchten tijdens zonsondergang in de polder. 

Copyright

Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! 

Webdesign, tekst en alle fotos © 2004-heden, Raym`s Fotosite. All rights reserved. All pictures guarded and monitored by Pixsy

Follow me on Social Media.