Raym`s Fotosite

Steden

Steden

Rayms Fotosite

Steden.

Hoewel ik zelf in de randstad woon, zou ik het eigenlijk vaker moeten doen. Ik woon dicht bij Rotterdam, Den Haag en zelfs Amsterdam is prima te doen. In Den Haag is de Hofvijver mijn favoriete plek. Meer steden vindt je ook op mijn pagina avondfotografie.

België heeft ook diverse fotogenieke steden. De bekendste zijn uiteraard Gent en Brugge. Zelf heb ik een zwak voor Gent. Prachtig oude gotische gebouwen, en ontzettend gezellig. De foto`s van Amsterdam wil ik nog eens uitbreiden. In de fotogalerij eronder, staan ook foto`s van Parijs.

Damrak Amsterdam panorama.

Damrak Amsterdam panorama.

Het Damrak in Amsterdam is een hele fotogenieke plek. Je kijkt hier naar een panorama tijdens het begin van het blauwe uurtje.

Steden, Rotterdam. De Kop van Zuid genomen vanaf Katendrecht. Je kijkt hier op de Rijnhaven met diverse bekende gebouwen.

Kop van Zuid, Rotterdam.

De Kop van Zuid vanaf Katendrecht. Je kijkt hier op de Rijnhaven met bekende gebouwen. Links de Rijnhavenbrug met erachter Hotel New York bijvoorbeeld.

De Brouwersgracht in Amsterdam. Altijd een drukke plek.

De Brouwersgracht in Amsterdam. 

Amsterdam, de Brouwersgracht. Ik wil er nog eens terug met een mooiere lucht, tijdens zonsopkomst bijvoorbeeld. Jammer dat het vaak zo druk is met auto`s.

Steden als Brugge zijn zeer fotogeniek. Dit is zonder twijfel de meest gefotografeerde plek in Brugge: De Rozenhoedkaai.

Brugge de Rozenhoedkaai. 

Steden als Brugge zijn zeer fotogeniek. Dit is zonder twijfel de meest gefotografeerde plek in Brugge: De Rozenhoedkaai. In de avond zijn alle gebouwen mooi verlicht.

Den Haag Hofvijver panorama met links het Mauritshuis.

Den Haag, de Hofvijver. 

In Den Haag is mijn favoriete plek de Hofvijver. Links zie je het Mauritshuis en de mooie gebouwen van het binnenhof weerspiegelen in het water. In de avond mooi verlicht, al willen enkele lampen soms wel eens kapot zijn.

De Graslei in Gent. Een zeer fotogeniek plekje in Gent.

De Graslei in Gent. 

Steden als Gent zijn prachtig in de avond. Dit is het oude centrum van Gent. De foto is genomen vanaf de Grasbrug. Het beste bezoek je deze plek in het voor- of het najaar. Dan is het net wat minder druk.

Steden. Den Haag Spuiplein met de Dr Anton Philipszaal / Lucent Danstheater.

Den Haag, Spuiplein. 

Het Spuiplein in Den Haag. Mooi verlicht in de avond met zicht op het Danstheater. Voluit het Dr Anton Philipszaal Lucent Danstheater.

Steden. De Rembrandtbrug in Leiden in de avond. Ook weer zo`n mooi plekje in Leiden.

De Rembrandtbrug in Leiden. 

In Leiden vind je de Rembrandbrug bij het Galgewater. Ook deze brug is verlicht in de avond. Een fotogeniek plekje, midden in de stad.

Steden, Delft. De Oostpoort. Toen nog met 2 bomen erbij.

De Oostpoort in Delft. 

Een wat oudere foto van Delft van de Oostpoort. Destijds stonden er nog twee treurwilgen rond dit stukje stadsmuur. De Oostpoort stamt uit 1400. 

Het stadhuis van Delft in het blauwe uurtje.

Het stadhuis van Delft. 

Niet ver van de Oostpoort, vind je het stadhuis van Delft. Het staat tegenover de Nieuwe Kerk op de Markt en is een beeldbepalend monument in de stad. 

Steden. Den Haag, de skyline weerspiegelt in het water van park de Koekamp.

De skyline van Den Haag. 

Den Haag, de skyline weerspiegelt in het water van park de Koekamp. Dit punt ligt pal naast de Koningskade in Den Haag. Links zie je Den Haag Centraal liggen.

Fotogalerij Steden. Klik om te vergroten.

Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...

Boomkikkers in Brabant

Boomkikkers

Op zoek naar boomkikkers in Brabant!

nieuwe urbexlocaties juli 2021.

Nieuwe Urbexlocaties

Le train du deconfinement, en nog meer urbex.

Treinen en wagons in Nederland.

Treinen

Treinen, wagons en een prachtige stoomlocomotief!

Kinderdijk. De mooie molens, hier met zonsondergang.

Kinderdijk

Kinderdijk. De molens tijdens zonsondergang. 

Spinnen, kraamwebspin, schorsmarpissa, groen kaardertje

Spinnen

Schorsmarpissa, kraamwebspin en andere spinnen. 

Helmkruidvlinder rups

Helmkruidvlinder

De mooie rups van de helmkruidvlinder.

Hoornaarvlinder. Een vlinder die lijkt op een wesp, de hoornaar.

Hoornaarvlinder

Een echte vlinder die lijkt op een hoornaar!

Glasvleugelpijlstaart. Een dagactieve nachtvlinder.

Glasvleugelpijlstaart

De glasvleugelpijlstaart. Een dagactieve nachtvlinder.

Copyright

Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! 

Webdesign, tekst en alle fotos © 2004-heden, Raym`s Fotosite. All rights reserved. All pictures guarded and monitored by Pixsy

Follow me on Social Media.