Selecteer pagina

Raym`s Fotosite.

Landschappen…

Landschappen.

Landschappen fotograferen is zo leuk om te doen! Het mooiste moment om een landschap te fotograferen is vaak met zonsopkomst. Het licht is dan nog mooi zacht, en de kleuren zijn geweldig zo vroeg in de ochtend. Vroeg opstaan is niet echt een sterk punt van mij overigens. Maar als je ter plekke bent met die prachtige zonsopkomst, ben je die wekker snel weer vergeten. In het voor-en najaar heb je dan nog een goede kans op grondmist wat het nog mooier maakt. Vaak zijn er diverse websites waar je wat inspiratie uit op kunt doen. Je wilt uiteraard wel een fotogeniek plekje hebben. Je hebt natuurlijk de populaire plekjes zoals Kinderdijk en de Oisterwijkse vennen, maar gewoon een mooi landschap in de polder kan ook heel mooi zijn. Ik hoop dat we binnenkort weer eens landschappen kunnen fotograferen met rijp in de bomen. Dat is ondertussen toch alweer heel lang geleden. Voor wat meer inspiratie kun je bijvoorbeeld naar 500px of naar Zoom.nl gaan.

Landschappen fotograferen, zo leuk om te doen.

De laatste jaren ben ik ook aan het stormchasen. Dat is dus proberen om bliksem op de foto te zetten. Proberen al ter plekke te zijn, voor het gaat onweren. Of die prachtige indrukwekkende luchten vastleggen als de bliksem zelf niet meewerkt. Het is vaak behoorlijk onvoorspelbaar trouwens, soms kan het heel erg frustrerend zijn. Hierdoor zul je ook regelmatig voor niets een heel eind gereden hebben. Of je zit midden in een wolkbreuk waardoor het ook niet lukt. Maar als het dan een keer wel lukt om die bliksem vast te leggen of die indrukwekkende onweerswolk, ben ik wel weer happy. Ik ben wel kritisch geweest bij het plaatsen van mijn landschappen, en heb er heel veel weggelaten.

Rayms Fotosite Laatste Blogposts..

Mooie trappen om te fotograferen. Wenteltrappen, spiraaltrappen, architectuur.

Mooie trappen om te fotograferen.

Wenteltrappen, spiraaltrappen en architectuur.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell

Nieuwe urbexlocaties 2019.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell.

Rupsen. Wolfsmelkpijlstaart, Hermelijnvlinder, Teunisbloempijlstaart en de rups van de distelvlinder.

Diverse prachtige rupsen.

Wolfsmelkpijlstaart, Hermelijnvlinder, Teunisbloempijlstaart.

manoir advocat,_exidus2, xyloborus,, usine hoover,

Urbexlocaties België.

Manoir Advocat, Exidus 2, Xyloborus en Usine Hoover.

Zuidas Amsterdam en IJdok Amsterdam.  Prachtige architectuur en gebouwen in Amsterdam.

Zuidas Amsterdam en IJdok Amsterdam.

Prachtige architectuur en gebouwen in Amsterdam.

Nieuwe urbexlocaties 2019, Ferme Soenen, Ferme Serenade, prison H7, Graffiti Factory, Hoeve ADM.

Urbex 2019.

Ferme Soenen, Ferme Serenade, prison H7, Graffiti Factory en Hoeve ADM.

Copyright: Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! Webdesign, tekst en alle foto`s  © 2004-heden, Raym`s Fotosite.  All rights reserved.  All pictures guarded and monitored by Pixsy ! Gebruik zonder toestemming kan leiden tot juridische stappen.

Follow me on Social media.