Het eerste onweer van 2020!

Onweer, pal boven Zoetermeer. Ik rij de polder in, er is nog weinig te zien. Langzaam zie ik onweer naderen vanuit het zuiden. Het wordt donker, en ik zie een shelfcloud ontstaan. Het liefst heb ik zo`n prachtige wolk overdag. Even later zelfs een shelfcloud met bliksem! Niet lang erna hangt het pal boven mij. Nu kies ik voor veiligheid.

Bliksem!

En dan komen de enorme regenbuien! Ik heb een paraplu, en sta onder de klep van de achterbak, maar ik wordt nat tot in mijn bilnaad. Mijn 1e prioriteit is mijn camera beschermen. Een hele uitleg hoe je bliksem fotografeert, heb ik hier. Een afstandsbediening en statief heb je in ieder geval nodig. 

Het eerste onweer van 2020. Een prachtige shelfcloud.

Het eerste onweer van 2020, een shelfcloud. Wat een gave wolk!

© All pictures raymsfotosite.nl

Het eerste onweer van 2020. Een shelfcloud met bliksem!

En dan vang ik een shelfcloud met bliksem op de foto. Wat een geweldig begin! Dat lelijke ding links is Snowworld Zoetermeer. Ik heb er nog over gedacht om hem weg te shoppen.

Het eerste onweer van 2020. Bliksem in de polder.

Het eerste onweer van 2020. Nou ja, in ieder geval voor mij.

Het eerste onweer van 2020. Bliksem met shelfcloud.

Bliksem vanuit de shelfcloud. En dat op 5 minuutjes van huis.

Het eerste onweer van 2020.

En dan barst de regen los. Door de wind wordt ik ondanks paraplu, kletsnat. 

Het eerste onweer van 2020. Bliksem in de polder.

En nog een paar mooie bliksemflitsen in de lucht. De lucht is minder spannend, door de vele regen.

Het eerste onweer van 2020.

12 juni 2020. Ik was al van te voren gaan kijken in de polder en kon de bui mooi opwachten.

Bliksem volgen en fotograferen.

Uiteraard ben ik ook geen expert onweer-fotograaf. Er zijn wel websites die kunnen helpen. De belangrijkste is lightningmaps. Daarnaast heb je een Duitse website die de gebieden laat zien waar onweer komt, Wetteronline.  Meer uitleg over bliksem fotograferen, vind je zoals gezegd hier.  Op 26 Juni had ik een prachtige dag met bliksem en een rolwolk! Op de hoogte blijven? Vul dan onderaan de pagina het formulier in! Volgende blog: Wolfspin.