Mastbos Breda.

Het Mastbos in Breda is een prachtig bos. Zeker in de herfst is het er schitterend. Deze foto`s zijn van 17 november 2019. Ik neem meestal de ingang bij de mastenlaan. Hier loop je langs 2 grote meren / vennen die het goed doen op de foto. Ik had mooie weerspiegelingen van de herfstkleuren in het water. In de winter ben ik er ook wel eens geweest, ook dan is het erg mooi. Direct onder dit bos ligt de Galderse Heide. Hier loopt ook een vlonderpad over de heide. Ook dit stuk hoort gewoon bij het bos.

Je kunt hier heerlijk wandelen. Het is een enorm bos, met mooie paden en lanen. Uiteraard vindt je er in het najaar ook voldoende paddenstoelen. Het is voor mij ook niet al te ver. Kasteel Bouvigne moest ik deze keer overslaan, omdat er een grote steiger voor lag. Niet echt fotogeniek deze keer. Maar goed, ik was daar al eens, dus dat vond ik niet zo erg.

Mastbos Breda in de herfst. In dit geval een panorama.

Mastbos Breda in de herfst, panorama. Hier zie je mooi de herfstkleuren terug in de weerspiegeling in het water.

© Alle foto`s raymsfotosite.nl

Mastbos Breda in de herfst.

Bos Breda in de herfst. Een pad tussen de twee vennen. Over het water een klein laagje mist. 

Ik was hier met zonsopkomst. Helaas was er deze keer weinig tot geen grondmist, en was de zonsopkomst ook niet heel spectaculair.

Ik was hier vroeg, met zonsopkomst. Helaas deze keer was er weinig tot geen grondmist. De zonsopkomst was ook niet heel spectaculair.

Mastbos Breda. Vennen en meren.

De Galderse Heide ligt hier heel dichtbij. Vennen en meren zijn er ook in het bos. Je ziet nog een beetje het aangevroren gras. 

Mastbos Breda, een mooi en gevarieerd landschap. Bos, vennen en heide, het is er allemaal. Mooi die herfstkleuren toch?

Galderse heide, een mooi en gevarieerd landschap. Bos, vennen en heide, het is er allemaal. Mooi die herfstkleuren. 

Mastbos Breda. De zonsopkomst viel wat tegen. Maar je kunt het niet altijd krijgen zoals je zou willen.

De zonsopkomst viel enigszins tegen. Maar je kunt niet altijd krijgen wat je wil. In een blog plaats ik deze foto wel, op mijn website maak ik keuzes.

Mastbos Breda in de winter.

Zo ziet het Mastbos er in de winter uit met sneeuw. Een foto van 2 jaar eerder. Een heel ander sfeertje, maar ook heel mooi. 

Het Mastbos is zeker de moeite waard. Het vlonderpad op de Galderse Heide ook. Dus als je in de buurt bent, pak dat stuk ook even mee. Gelukkig staat hier zelfs in hete zomers nog water. Meer foto`s zien van het mastbos, of andere landschappen: Lichtende Nachtwolken of Bloeiende heide met grondmist.