Raym`s Fotoblog

Mastbos Breda

Mastbos Breda.

Het Mastbos in Breda is een prachtig en groot bos. Zeker in de herfst is het er prachtig. Deze foto`s zijn van 17 november 2019. Ik neem meestal de ingang bij de mastenlaan. Hier loop je langs 2 grote meren / vennen die het goed doen op de foto. In dit geval had ik mooi de weerspiegeling van de herfstkleuren in het water. Overigens ben ik er ook wel in de winter geweest. Ook dan is het erg mooi. Direct onder dit bos ligt de Galderse Heide. Hier loopt ook nog een mooi vlonderpad over de heide. Ook dit stuk hoort gewoon bij het bos.

Je kunt hier ook heerlijk wandelen. Het is een enorm bos, met mooie paden en lanen. Uiteraard vindt je er in het najaar ook voldoende paddenstoelen. Ik kom er met enige regelmatig eigenlijk. Het is niet al te ver, en op welk moment je er ook komt, het is er prachtig. Kasteel Bouvigne moest ik deze keer overslaan, omdat er een grote steiger voor lag. Niet echt fotogeniek voor op de foto deze keer helaas. Maar goed, ik was daar al eens, dus dat vond ik niet zo erg.

Mastbos Breda in de herfst. In dit geval een panorama.

Mastbos Breda in de herfst. In dit geval een panorama. Hier zie je mooi de herfstkleuren terug in de weerspiegeling in het water.

© Alle foto`s raymsfotosite.nl
Mastbos Breda in de herfst.

Bos Breda in de herfst. Een pad tussen de twee vennen. Over het water hing een klein laagje mist. 

Ik was hier met zonsopkomst. Helaas was er deze keer weinig tot geen grondmist, en was de zonsopkomst ook niet heel spectaculair.

Ik was hier vroeg, met zonsopkomst. Helaas was er deze keer weinig tot geen grondmist. En de zonsopkomst was ook niet heel spectaculair deze keer.

Mastbos Breda. Vennen en meren.

De Galderse Heide ligt hier heel dichtbij. Vennen en meren zijn er ook in het bos. Je ziet nog een beetje het aangevroren gras. Prachtig die herfstkleuren.

Mastbos Breda, een mooi en gevarieerd landschap. Bos, vennen en heide, het is er allemaal. Mooi die herfstkleuren toch?

Galderse heide, een mooi en gevarieerd landschap. Bos, vennen en heide, het is er allemaal. Mooi die herfstkleuren. 

Mastbos Breda. De zonsopkomst viel wat tegen. Maar je kunt het niet altijd krijgen zoals je zou willen.

De zonsopkomst viel wat tegen. Maar je kunt het niet altijd krijgen zoals je zou willen. In een blogje plaats ik een foto als dit nog wel, maar op mijn website niet.

Mastbos Breda in de winter.

Zo ziet het Mastbos er in de winter uit met sneeuw. Een foto van 2 jaar eerder. Een heel ander sfeertje, maar ook heel mooi. 

Zoals je kunt zien, is dit bos zeker de moeite waard. Het vlonderpad op de Galderse Heide is ook erg leuk. Dus als je in de buurt bent, pak dat stuk zeker even mee. Gelukkig staat hier zelfs in hete zomers nog water. Als je wilt, dan kun je onder dit blog een reactie achterlaten. Je kunt aanvinken dat je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe blogpost die ik post. Meer foto`s zien van het mastbos, of andere landschappen: Lichtende Nachtwolken of Bloeiende heide met grondmist.