Molens Nederland, 20 september 2019.

Mooie Molens in Nederland, we hebben er genoeg. En dat dankzij onze polders waar we het water weg willen kunnen pompen, wanneer dat nodig is. Ditmaal wederom in de buurt van Streefkerk geweest vlakbij de kleine tiendweg. Een tiendweg is trouwens een op een veenkade aangelegde weg.

Molens met zonsopkomst in de polder.

En dan komt dat vreselijke vroege opstaan om ze tijdens zonsopkomst te fotograferen. Liefst zelfs een klein half uurtje ervoor. Dan heb je prachtig licht en zijn de kleuren op hun mooist. Als er weinig wind is, en een koude nacht met genoeg vocht in de lucht, heb je ook grondmist. Hier was ik voor 7 uur `s ochtends ter plekke, dus iets na 06.00 uur reed ik hier van huis weg.

Klik op de foto`s voor een groter formaat.

Molens Nederland. De broekmolen bij Streefkerk tijdens zonsopkomst.

Molens Nederland. De broekmolen in Streefkerk tijdens zonsopkomst. Prachtige kleuren en grondmist. De zon komt op in het oosten, daar probeer ik van te voren rekening mee te houden.

© Alle foto`s: raymsfotosite.nl

Zonsopkomst met grondmist in de polders bij Streefkerk, Zuid-Holland.

Net voorbij de broekmolen in Streefkerk is dit het uitzicht. Nog geen 15 minuten later waren de kleuren minder mooi.

De broekmolen in Streefkerk.

De broekmolen is een wipmolen met open scheprad en is in 1581 gebouwd ter bemaling van de afdeling Kortenbroek van de polder Streefkerk. 

Molens in Nederland. De broekmolen in Streefkerk.

Molens Nederland. Blijkbaar is de molen best bekend, want ik kwam veel mensen tegen. Bij ons in Nederland staan ze vaak op mooie plekken bij het water.

Nederlandse molens.

Eerder was ik al eens bij andere molens in Streefkerk. Een behoorlijk druk weggetje. Veel mensen fietsen langs de molens op weg naar hun werk. 

De molens aan de kleine tiendweg in Streefkerk.

De zon komt nu echt op, en het licht is gelijk minder mooi. Ook de grondmist in de polder zal snel verdwenen zijn.

Nederlandse Molens.

Zo vroeg opstaan blijft altijd afzien. Het voordeel is dat je erna weer even terug je bed in kunt kruipen. `S ochtends vroeg is het landschap  op zijn mooist. Mooi zacht licht, prachtige kleuren, en met wat geluk grondmist. 

Wist je dat er een Molendatabase is? Hier vindt je molens in Nederland en België terug. Bedankt voor het bekijken en lezen van dit blog! Hier nog een blog over lange sluitertijden. Zelf vind ik dit blog wat ik maakte van een prachtige zonsopkomst erg mooi. En Hunebedden, ook zo typisch Nederlands. Onderaan dit blog kun je aangeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden!