Molens Nederland.

Mooie Molens in Nederland, we hebben er genoeg. Dankzij onze polders waar we het water weg willen kunnen pompen. Ditmaal was ik in de buurt van Streefkerk bij de kleine tiendweg. 

Molens met zonsopkomst in de polder.

Dan komt dat vroege opstaan om de zonsopkomst te fotograferen. Liefst zelfs al een half uur ervoor. Dan heb je prachtig licht en zijn de kleuren geweldig. Met weinig wind, en een koude nacht, heb je ook grondmist. Hier was ik 7 uur `s ochtends.

Molens Nederland. De broekmolen bij Streefkerk tijdens zonsopkomst.

Molens Nederland. De broekmolen in Streefkerk tijdens zonsopkomst. Prachtige kleuren en grondmist. De zon komt op in het oosten, daar probeer ik van te voren rekening mee te houden.

© Alle foto`s: raymsfotosite.nl

Zonsopkomst met grondmist in de polders bij Streefkerk, Zuid-Holland.

De zonsopkomst bij de molen was prachtig. De grondmist hangt nog over de velden. 

De broekmolen in Streefkerk.

De broekmolen is een wipmolen en in 1581 gebouwd ter bemaling van de polder Streefkerk.

Molens in Nederland. De broekmolen in Streefkerk.

Molens Nederland. Blijkbaar is de molen best bekend, want ik kwam veel mensen tegen. Bij ons in Nederland staan ze vaak op mooie plekken bij het water.

Streefkerk molens.

Eerder was ik al bij andere molens in Streefkerk. Best een druk weggetje. Veel mensen fietsen er langs de molens op weg naar hun werk.

De molens aan de kleine tiendweg in Streefkerk.

De zon komt nu echt op, en het licht is gelijk minder mooi. 

Nederlandse Molens.

Vroeg opstaan blijft afzien. Voordeel is wel dat je later weer terug je bed in kan. `S ochtends vroeg is het landschap op zijn mooist. Zacht licht, prachtige kleuren, en soms grondmist.

Er is een Molendatabase wist je dat? Hier vindt je molens van Nederland en België. Zelf vind ik dit blog van een prachtige zonsopkomst erg mooi. Op de hoogte blijven van info en nieuwe blogs? Vul dan onderaan de pagina het formulier in. Volgende blog: Trap Design Museum Den Bosch.