Raym`s Fotoblog

Bloeiende heide Strijbeek

Bloeiende Heide. 22 augustus 2019.

Bloeiende heide. De Strijbeekse heide tijdens zonsopkomst met grondmist. Dit is op de heide vlakbij het rondven. Helaas was het rondven net als vorig jaar compleet opgedroogd. Jammer, want juist de weerspiegeling in zo`n ven is zo mooi. Een mooie zonsopkomst, bloeiende heide, grondmist, wat wil je nog meer? ( buiten een mooi ven). Enigszins zorgwekkend is het wel, dat alle vennen ieder jaar in de zomer compleet verdwijnen. Wil je een ven met zonsopkomst, dan zal je een veel groter ven moeten opzoeken. Bijvoorbeeld bij de Oisterwijkse vennen.

Klik op de foto`s voor een groter en mooier beeld.

Bloeiende heide in augustus bij de Strijbeekse heide.

Augustus tijdens zonsopkomst met grondmist.

© Alle foto`s : raymsfotosite.nl

Mooie zonnestralen schijnen door een boom vroeg in de ochtend.

Mooie zonnestralen schijnen door een boom vroeg in de ochtend.

Strijbeekse heide met grondmist.

In de buurt van het rondven. Grondmist krijg je wanneer de nachttemperatuur onder de 13 graden is, en er bijna geen wind staat.

Bloeiende heide Strijbeekse heide met grondmist.

De mistflarden hangen laag over het mooie landschap.

Grondmist en spinnenwebben die daardoor goed te zien zijn.

De spinnenwebben zijn door het vocht goed te zien.

Bloeiende heide.

In tegenstelling tot vorig jaar, kleurt het prachtig paars. Dat er door de extreme hitte geen vennetjes meer zijn, had ik wel verwacht. Mooie plekken zijn de Strabrechtse heide, de Posbank ( maar wel heel druk) en bijvoorbeeld de Oisterwijkse vennen. Maar wat centraler is het ook mooi. Bijvoorbeeld de Westerheide,  op het grondgebied van Hilversum en Laren. Zorg dat je minimaal een half uur voor zonsopkomst ter plekke bent. Bekijk van te voren of de nachttemperatuur lager is dan 13 graden, en er geen wind staat. Windkracht 2 is eigenlijk al het maximale wat je hebben wilt.

Hier nog een externe link met tips voor het fotograferen ervan. Erna kan je ze uploaden naar Facebook. Ook groeien er veel paddenstoelen.