Bloeiende Heide. 22 augustus 2019

Bloeiende heide. De Strijbeekse heide tijdens zonsopkomst met grondmist, vlakbij het rondven. Helaas was het opgedroogd. Jammer, want de weerspiegeling in zo`n ven was juist zo mooi. Een zonsopkomst, bloeiende heide, grondmist, wat wil je nog meer?  Wel zorgwekkend dat alle vennen ieder jaar in de zomer opdrogen. 

Bloeiende heide in augustus bij de Strijbeekse heide.

De heide in augustus tijdens zonsopkomst met grondmist.

© Alle foto`s : raymsfotosite.nl

Mooie zonnestralen schijnen door een boom vroeg in de ochtend.

Mooie zonnestralen schijnen door een boom vroeg in de ochtend.

Strijbeekse heide met grondmist.

Nabij het rondven. Grondmist krijg je wanneer de nachttemperatuur onder de 13 graden is.

Bloeiende heide Strijbeekse heide met grondmist.

De mistflarden hangen laag over het mooie landschap.

Grondmist en spinnenwebben die daardoor goed te zien zijn.

De spinnenwebben zijn door het vocht goed te zien.

Heide in de bloei.

In tegenstelling tot 2018, kleurt het prachtig paars. Dat er door de hitte geen vennetjes meer zijn, had ik wel verwacht. Mooie plekken zijn de Strabrechtse heide, de Posbank en de Oisterwijkse vennen. Wat centraler zijn er ook opties. De Westerheide bij Hilversum en Laren. Zorg dat je een half uur voor zonsopkomst ter plekke bent. Bekijk van te voren of de nachttemperatuur lager is dan 13 graden, en er geen wind staat. Windkracht 2 is eigenlijk al het maximale wat je hebben wilt. Een link met tips voor het fotograferen van bloeiende heide

Daarna kan je ze op de juiste manier uploaden naar Facebook. Op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Vul dan onderaan de pagina het formulier in. Volgende blog: De Cope.