Bloeiende Heide, Strijbeek

Bloeiende Heide. 22 augustus 2019.

Bloeiende heide bij de Strijbeekse heide tijdens zonsopkomst met grondmist. Dit is een plekje op de heide, vlakbij het rondven in Strijbeek. Helaas was het rondven net als vorig jaar compleet opgedroogd. Dat is jammer, want juist de weerspiegeling in zo`n ven vind ik zo mooi. Maar goed je doet het met wat je hebt, en ik loop de heide op. Een mooie zonsopkomst, bloeiende heide, grondmist, wat wil je nog meer? ( buiten een mooi ven). Enigszins zorgwekkend is het wel dat alle vennen ieder jaar in de zomer compleet verdwijnen. Wil je wel een ven met zonsopkomst, dan zul je een veel groter ven moeten opzoeken, bijvoorbeeld bij de Oisterwijkse vennen.

Klik op de foto`s voor een groter en mooier beeld.

Bloeiende heide in augustus bij de Strijbeekse heide.
Bloeiende heide in augustus bij de Strijbeekse heide.
© fotografie: raymsfotosite.nl
Bloeiende heide op de Strijbeekse heide. Mooie zonnestralen schijnen door een boom vroeg in de ochtend.
Strijbeekse heide. Mooie zonnestralen schijnen door een boom vroeg in de ochtend.
Bloeiende heide Strijbeekse heide met grondmist.

Strijbeekse heide bij het rondven. Grondmist krijg je wanneer de nachttemperatuur onder de 13 graden is, en er bijna geen wind staat.

Bloeiende heide Strijbeekse heide met grondmist.

De mistflarden hangen laag over het mooie heide landschap.

Bloeiende heide Strijbeekse heide. Grondmist en spinnenwebben die daardoor goed te zien zijn.

Strijbeek, Strijbeekse heide. De spinnenwebben zijn door het vocht goed te zien.

In ieder geval is in tegenstelling tot vorig jaar, kleurt de bloeiende heide prachtig paars. Dat er door de extreme hitte geen vennetjes meer zijn, had ik eigenlijk wel verwacht. De tijd van het jaar om bloeiende heide te fotograferen in op dit moment. Mooie plekken zijn de Strabrechtse heide, de Posbank ( maar wel heel erg druk) en bijvoorbeeld de Oisterwijkse vennen. Maar ook wat centraler heb je mooie heide. Bijvoorbeeld bij de Westerheide,  een heidegebied op het grondgebied van Hilversum en Laren. Zorg dat je minimaal een half uur voor zonsopkomst ter plekke bent. bekijk van te voren of de nachttemperatuur lager is dan 13 graden, en er geen wind staat. Windkracht 2 is eigenlijk al het maximale wat je hebben wilt.

Deze foto`s zijn genomen op 22 augustus 2019 op de Strijbeekse heide bij het rondven.

Hier nog wat tips voor het fotograferen van bloeiende heide. En erna kan je ze uploaden naar Facebook. Op de heide groeien ook veel paddenstoelen.