Raym`s Fotosite.

Schotland…

Schotland.

Schotland, ik ben er nu 2 x keer geweest : in oktober 2017, en in juni 2012. Ik heb eigenlijk 3 gebieden bezocht: “Glencoe”, “The Isles of Skye” en “Applecross”. Ook na twee keer Schotland is “Glencoe” nog steeds mijn favoriete gebied. Alle mooie gebieden liggen daar dicht bij elkaar, het is er ruig, en de mensen zijn er super vriendelijk. Ook kun je er prachtige wandelingen maken. Natuurlijk is Skye ook mooi, maar veel toeristischer. In de zomer van 2017 hebben ze het eiland zelfs afgesloten, vanwege de enorme drukte. En voor drukte ga je natuurlijk niet naar Schotland!

Schotland heeft prachtige watervallen, hoge bergen, mooie wandelingen en vriendelijke mensen. Het weer in Schotland is grillig, maar een hele dag regen gebeurd niet vaak. Vaak zijn het buien, gevolgd door opklaringen, en die geven nou net die prachtige luchten die je als fotograaf graag wilt zien. Ook met allergieën wordt veel meer rekening gehouden dan in Nederland. Bij ieder hotel, restaurant en Bed and Breakfast kun je wel glutenvrij brood krijgen. Vaak zijn alle soepen ook glutenvrij, en daar kun je dan ook echt van op aan. Neem laarzen mee als je Schotland bezoekt, want die heb je wel nodig. Ook al ben je geen echte wandelaar, ga een beetje van de grote wegen af en je vindt de mooiste plekjes. Als je voor jezelf al wat locaties genoteerd hebt, zorg dan dat je een (exacte) weg genoteerd hebt! De Tom Tom is een stuk minder nauwkeurig dan in Nederland. (lees: vind het soms niet / wil geen route maken).  Zelf werk ik met Google Earth thuis. Ik zet de exacte coördinaten van de plekken die ik wil bezoeken erin, en stuur dat bestand vervolgens naar mijn eigen email. Ik gebruik Maps.me op mijn telefoon, ik open mijn mail en open dit Google Earth bestand (.kmz). Zo weet je zeker dat je ter plekke die waterval of dat andere leuke plekje precies weet te vinden! Maps.me is namelijk ook nog een routeplanner! Kun je het bestand niet openen? Download dan ook Total Commander voor op je telefoon, dan lukt het zeker. Doe dit wel even allemaal thuis, want je moet ook de map van Schotland even op je telefoon downloaden. Zonder Maps.me had ik toch een aantal plekken niet of nauwelijks kunnen vinden. Op de dierenpagina staan nog een paar mooie edelherten foto`s die ik in Glencoe heb kunnen maken!

Rayms Fotosite Laatste Blogposts..

Vuurwerk fotograferen uitleg.

VUURWERK FOTOFRAFEREN UITLEG.

Instellingen en hoe je mooie vuurwerkfoto`s maakt.

Paddenstoelen, Inktviszwammen, Porseleinzwammen, herfst, bos

FOTO`S UPLOADEN NAAR FACEBOOK IN DE BESTE KWALITEIT.

Maten en tips voor Photoshop en Lightroom om betere foto`s op Facebook te krijgen.

Koereigers. Ze zaten zelfs op de koe, en ik zag er wel 7!

VERLATEN KERK

Een kerk die er al vele jaren verlaten bij staat..

 

Copyright: Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! Webdesign, tekst en alle foto`s  © 2004-heden, Raym`s Fotosite.  All rights reserved.  All pictures guarded and monitored by Pixsy !

Follow me on Social media.