Raym`s Fotosite

Schotland

Schotland 

Rayms Fotosite

Schotland.

Schotland, watervallen, hoge bergen en prachtige landschappen. Glencoe is mijn favoriete gebied. Alle mooie plekken liggen er dicht bij elkaar. Zorg dat je de exacte locaties bij je hebt! De Tom Tom is hier niet nauwkeurig. D.m.v. coördinaten kom je precies op je bestemming. Je kunt een route in Google Earth of Google Maps maken. Vervolgens mail je dit bestand naar jezelf. Installeer Maps.me op je telefoon. Open het bestand en het opent in Maps.me. Als dit niet lukt installeer dan Total Commander erbij.

Glencoe en Skye

Het Schotse weer is grillig, maar zelden regent het de hele dag. Meestal zijn het buien, gevolgd door opklaringen. En die geven nou net die prachtige luchten. Bijna overal kan je glutenvrije producten krijgen. Skye is ook mooi, maar erg toeristisch! Plan minimaal een week Glencoe, als je gaat. Skye is van hieruit ook prima te doen. Vergeet geen spray tegen Midgets!

Sligachan, Isle of Skye. In de achtergrond de Black Cuillin. De lagere bergen heten de Red Hills.

Isle of Skye Sligachan.

Sligachan, Isle of Skye. De Black Cuillin in de achtergrond. De lagere bergen heten de Red Hills. De zon zorgde voor een prachtige zonneharp over de bergen. 

Buachaille Etive Mòr. Glencoe Scottish Highlands. Een prachtige waterval.

Waterval Buachaille Etive Mòr.

De bekende Etive Mor Waterfall, River Coupall, Buachaille Etive Mòr. Een bergmassief ten oosten van de Schotse vallei Glen Coe. Deze mooie waterval vind je hier: 56.647722, -4.867139

White Cottage langs de oever van de River Coe, Glen Coe. Hier zie je hoe prachtig Schotland in de herfst is.

White cottage, River Coe, Glencoe.

Langs de oever van de River Coe, vind je White Cottage. Hier zie je hoe mooi Schotland in de herfst is. Alle grassen kleuren geel en oranje. 

Rogie Falls watervallen. Vanaf de hangbrug over de Black Water River.

Rogie Falls watervallen.

Watervallen Rogie Falls. Vanaf de hangbrug over Black Water River. Het is slechts een kleine wandeling. Er is hier een zalmladder gebouwd, om het voor de zalm makkelijker te maken om verder stroomopwaarts eieren te leggen of te paaien.

The Fairy Pools, Isle of Skye, bij Glenbrittle. Meerdere watervallen, ogenschijnlijk blauw en groen van kleur, met koude poelen waarin je kunt zwemmen.

The Fairy Pools, Isle of Skye, Glenbrittle.

Skye, The Fairy Pools. Meerdere watervallen, met koude poelen waarin je kunt zwemmen. Ik was hier twee maal waarbij het me opviel dat het de 2e keer ontzettend toeristisch was geworden. Je moest nu zelfs betalen om te parkeren!

Lochcarron, Old Burial Ground, Strathcarron. Wat een gave begraafplaats!

Lochcarron, Old Burial Ground, Strathcarron.

Old Burial Ground, Strathcarron. Een prachtige oude begraafplaats waar je langs rijdt als je richting Applecross rijdt. De ruïne van de oude kerk is helemaal overwoekerd. 

The River Etive. Opnames van James Bond waren hier.

The River Etive. 

De River Etive bij Glen Etive in de Schotse Hooglanden bij Glencoe. Opnames van de James Bond film Skyfall zijn hier geschoten. Dat huis staat hier helaas niet in de buurt. Langs deze rivier heb je hele goede kansen op edelherten.

Loch Achtriochtan Schotse vallei Glen Coe.

Loch Achtriochtan. 

Glen Coe, Loch Achtriochtan. Dit is een prachtige loch vlak bij de A82 met een eigen parkeerplaats. Je hebt hier geweldige uitzichten en je kunt er mooie foto’s maken. 

Schotland, Rannoch Moor, Loch Bà.

Rannoch Moor, Loch Bà. 

Loch Bà is een van de twee meren in Rannoch Moor. Beide meren worden bediend door rivier de Affric. Het bestaat voor het grootste gedeelte uit drassig heideland. Het is een van de meest ongerepte natuurgebieden in Schotland.

Loch Leven is een meer in Perth and Kinross, Schotland dat ongeveer 6 kilometer lang is.

Schotland, Loch Leven. 

Loch Leven is een meer in Perth and Kinross, ongeveer 6 kilometer lang. Ik dacht hier “even” naar beneden te lopen. Dat viel flink tegen. Een uur later was ik 1 foto rijker, maar kwam ik helemaal kapot weer boven.

Schotland. Lochan na h-Achlaise, Rannoch Moor.

Rannoch Moor. 

Lochan na h-Achlaise, Rannoch Moor. Het is een zoetwatermeer bij Argyll and Bute in de Schotse hooglanden. Ik heb hier gebruik gemaakt van een 10-stops grijsfilter. Rannoch Moor is een schitterend gebied.

Schotland. Quiraing is de naam van een aardverschuiving op de oostelijke zijde van de Meall na Suiramach, de meest noordelijke top van de Trotternish Ridge op het eiland Skye in Schotland.

The Quiraing, Trotternish Ridge. 

Trotternish Ridge, Quiraing. Een aardverschuiving op de oostelijke zijde van de Meall na Suiramach, de meest noordelijke top van de Trotternish Ridge op het eiland Skye.

Fotogalerij. Klik om te vergroten.

Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...

Boomkikkers in Brabant

Boomkikkers

Op zoek naar boomkikkers in Brabant!

nieuwe urbexlocaties juli 2021.

Nieuwe Urbexlocaties

Le train du deconfinement, en nog meer urbex.

Treinen en wagons in Nederland.

Treinen

Treinen, wagons en een prachtige stoomlocomotief!

Kinderdijk. De mooie molens, hier met zonsondergang.

Kinderdijk

Kinderdijk. De molens tijdens zonsondergang. 

Spinnen, kraamwebspin, schorsmarpissa, groen kaardertje

Spinnen

Schorsmarpissa, kraamwebspin en andere spinnen. 

Helmkruidvlinder rups

Helmkruidvlinder

De mooie rups van de helmkruidvlinder.

Hoornaarvlinder. Een vlinder die lijkt op een wesp, de hoornaar.

Hoornaarvlinder

Een echte vlinder die lijkt op een hoornaar!

Glasvleugelpijlstaart. Een dagactieve nachtvlinder.

Glasvleugelpijlstaart

De glasvleugelpijlstaart. Een dagactieve nachtvlinder.

Copyright

Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! 

Webdesign, tekst en alle fotos © 2004-heden, Raym`s Fotosite. All rights reserved. All pictures guarded and monitored by Pixsy

Follow me on Social Media.