Raym`s Fotosite.

Schotland…

Schotland en the Isles of Skye.

Schotland is schitterend en ik ben er nu 2 x keer geweest. In oktober 2017 en in juni 2012. Ik heb eigenlijk 3 gebieden bezocht, namelijk “Glencoe”, “The Isles of Skye” en “Applecross”. Ook na twee keer Schotland bezocht te hebben is “Glencoe” nog steeds mijn favoriete gebied. Alle mooie gebieden liggen daar lekker dicht bij elkaar. Het landschap is lekker ruig, en de mensen zijn er super vriendelijk. Natuurlijk kun je er ook heerlijke wandelingen maken. Natuurlijk zijn the Isles of Skye ook erg mooi, maar wel heel erg toeristisch geworden. In de zomer van 2017 hebben ze het eiland zelfs moeten afsluiten vanwege de enorme drukte. En voor drukte ga je natuurlijk niet naar Schotland!

Schotland is geweldig.

Schotland heeft prachtige watervallen, hoge bergen, mooie wandelingen en vriendelijke mensen. Het weer in Schotland is grillig, maar een hele dag regen gebeurd niet vaak. Vaak zijn het buien gevolgd door opklaringen. En die geven nou net die prachtige luchten die je als fotograaf graag wilt zien. Ook met allergieën wordt veel meer rekening gehouden dan in Nederland. Bij ieder hotel, restaurant of Bed and Breakfast kun je bijna altijd wel glutenvrij brood krijgen. Vaak zijn alle soepen ook glutenvrij en daar kun je dan ook echt van op aan. Neem laarzen mee als je Schotland bezoekt, want die heb echt nodig. Ook al ben je geen echte wandelaar, ga een beetje van de grote wegen af en je vindt de mooiste plekjes.

Locaties in Schotland bezoeken.

Als je voor jezelf al wat locaties genoteerd hebt, zorg dan dat je een (exacte) weg genoteerd hebt! De Tom Tom is een stuk minder nauwkeurig dan in Nederland. (lees: vind het soms niet / wil geen route maken). Zelf werk ik met Google Earth thuis, maar google maps kan uiteraard ook. Ik zet de exacte coördinaten van de plekken die ik wil bezoeken erin, en stuur dat bestand vervolgens naar mijn eigen email. Ik gebruik Maps.me op mijn telefoon, ik open vervolgens mijn email en open dit Google Earth bestand (een .kmz bestand). Zo weet je zeker dat je ter plekke die waterval of die andere mooie plek precies weet te vinden! Maps.me is namelijk ook nog een routeplanner! Kun je het bestand niet openen? Download dan Total Commander op je telefoon, dan lukt het zeker. Doe dit wel even allemaal thuis, want je moet ook de map van Schotland even op je telefoon downloaden. Zonder Maps.me had ik toch een aantal plekken niet of nauwelijks kunnen vinden. Op de dierenpagina staan nog een paar mooie foto`s van edelherten die ik in Glencoe heb kunnen maken!

Rayms Fotosite Laatste Blogposts..

Station Arnhem Centraal. Een prachtig treinstation.

Station Arnhem Centraal.

Een prachtig treinstation in Arnhem.

urbexlocaties nieuw 2019, Bone Church, Villa Ginette, Maison Ypres, Mold Cabin, mini beast, nieuwe urbexlocatie, België, verlaten, vervallen, abandoned, lost places, urban exploration, urban exploring, Belgium

Urbexlocaties nieuw 2019. (nieuw!)

Bone Church, Villa Ginette, Maison Ypres, Mold Cabin, Mini Beast.

Trap Design Museum den Bosch. Een mooie trap om te fotograferen.

Mooie trap om te fotograferen.

Design Museum Den Bosch. September 2019.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell

Nieuwe urbexlocaties 2019.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell.

Molens Nederland. Molens tijdens zonsopkomst in Nederland tijdens zonsopkomst met grondmist.

Molens Nederland.

Molens tijdens zonsopkomst in Nederland.

manoir advocat,_exidus2, xyloborus,, usine hoover,

Urbexlocaties België.

Manoir Advocat, Exidus 2, Xyloborus en Usine Hoover.

Copyright: Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! Webdesign, tekst en alle foto`s  © 2004-heden, Raym`s Fotosite.  All rights reserved.  All pictures guarded and monitored by Pixsy ! Gebruik zonder toestemming kan leiden tot juridische stappen.

Follow me on Social media.