Raym`s Fotosite

Schotland

Schotland 

Rayms Fotosite

Schotland.

Schotland, prachtige watervallen, hoge bergen en schitterende landschappen. Glencoe is mijn favoriete gebied. Alle mooie landschappen liggen er dicht bij elkaar. Zorg dat echt de exacte locaties bij je hebt! De Tom Tom is hier veel minder nauwkeurig. Door middel van coördinaten kom je precies op je bestemming. Je kunt dit in Google Earth of Google Maps maken. Vervolgens mail je dit bestand naar jezelf. Installeer Maps.me op je telefoon. Open het bestand en het opent in Maps.me. Als dit niet lukt installeer dan Total Commander erbij.

Glencoe en Skye

Het Schotse weer is grillig. Toch regent het zelden de hele dag. Meestal zijn het buien, gevolgd door opklaringen. En die geven nou net die prachtige luchten. Bij ieder hotel of restaurant kan je glutenvrije producten krijgen. Skye is ook mooi, maar ontzettend toeristisch! Plan minimaal een week Glencoe, als je gaat. Skye is van hieruit ook prima te doen. Vergeet geen spray tegen Midgets!

Sligachan, Isle of Skye. In de achtergrond de Black Cuillin. De lagere bergen heten de Red Hills.

Isle of Skye Sligachan.

Sligachan, Isle of Skye. In de achtergrond de Black Cuillin. De lagere bergen heten de Red Hills. De zon zorgde voor een prachtige zonneharp over de bergen. Sligachan Bridge ligt hier net achter mij. Prachtige foto`s levert het grillige weer juist op.

Buachaille Etive Mòr. Glencoe Scottish Highlands. Een prachtige waterval.

Waterval Buachaille Etive Mòr, Ballachulish.

The famous Etive Mor Waterfall, River Coupall, Buachaille Etive Mòr. Een bergmassief ten oosten van de Schotse vallei Glen Coe. Op de achtergrond zie je de berg Stob Dearg. Deze mooie waterval vind je hier: 56.647722, -4.867139

White Cottage langs de oever van de River Coe, Glen Coe. Hier zie je hoe prachtig Schotland in de herfst is.

White cottage, River Coe, Glencoe.

Langs de oever van de River Coe, vind je White Cottage. Hier zie je hoe prachtig Schotland in de herfst is. Alle grassen kleuren prachtig geel en oranje. In de lente is alles groen, net even iets minder indrukwekkend.

Rogie Falls watervallen. Vanaf de hangbrug over de Black Water River.

Rogie Falls watervallen.

Watervallen Rogie Falls. Vanaf de hangbrug over Black Water River genomen. Het is slechts een kleine wandeling hier naartoe. Er is hier een zalmladder gebouwd, om het voor de zalm makkelijker te maken om verder stroomopwaarts eieren te leggen of te paaien.

The Fairy Pools, Isle of Skye, bij Glenbrittle. Meerdere watervallen, ogenschijnlijk blauw en groen van kleur, met koude poelen waarin je kunt zwemmen.

The Fairy Pools, Isle of Skye, Glenbrittle.

Skye, The Fairy Pools. Meerdere watervallen, ogenschijnlijk blauw en groen van kleur, met koude poelen waarin je kunt zwemmen. Ik was hier twee maal waarbij het me opviel dat het de tweede maal ontzettend toeristisch was geworden. Je moest nu zelfs betalen om te parkeren!

Lochcarron, Old Burial Ground, Strathcarron. Wat een gave begraafplaats!

Lochcarron, Old Burial Ground, Strathcarron.

Old Burial Ground, Strathcarron. Een prachtige oude begraafplaats waar je bijna langs rijdt als je richting Applecross rijdt. De ruïne van de oude kerk is helemaal overwoekerd. Deze begraafplaats is altijd open. Graven uit midden 1800 staan hier.

The River Etive. Opnames van James Bond waren hier.

The River Etive. 

De River Etive bij Glen Etive in de Schotse Hooglanden bij Glencoe. Opnames van de James Bond film Skyfall zijn hier geschoten. Dat huis staat hier helaas niet in de buurt. Langs deze rivier heb je ook hele goede kansen op edelherten.

Loch Achtriochtan Schotse vallei Glen Coe.

Loch Achtriochtan. 

Schotse vallei Glen Coe, Loch Achtriochtan. Dit is een prachtige loch vlak bij de A82 met een eigen parkeerplaats. Je hebt hier geweldige uitzichten en je kunt er mooie foto’s maken. De parkeerplaats bevindt zich aan het einde van het loch aan de Glencoe-kant.

Schotland, Rannoch Moor, Loch Bà.

Rannoch Moor, Loch Bà. 

Loch Bà is een van de twee primaire meren in Rannoch Moor. Beide meren worden bediend door de rivier de Affric. Rannoch Moor zelf bestaat voor het grootste gedeelte uit drassig heideland. Het is een van de meest wilde en ongerepte natuurgebieden in Schotland.

Loch Leven is een meer in Perth and Kinross, Schotland dat ongeveer 6 kilometer lang is.

Schotland, Loch Leven. 

Loch Leven is een meer in Perth and Kinross, dat ongeveer 6 kilometer lang is. Ik dacht hier “even” naar beneden te lopen. Dat viel echter flink tegen. Een uur later was ik 1 foto rijker, maar kwam ik helemaal kapot weer boven.

Schotland. Lochan na h-Achlaise, Rannoch Moor.

Rannoch Moor, Schotse hooglanden. 

Lochan na h-Achlaise, Rannoch Moor. Het is een zoetwatermeer bij Argyll and Bute in de Schotse hooglanden. Ik heb hier gebruik gemaakt van een 10-stops grijsfilter. Rannoch Moor is een schitterend gebied.

Schotland. Quiraing is de naam van een aardverschuiving op de oostelijke zijde van de Meall na Suiramach, de meest noordelijke top van de Trotternish Ridge op het eiland Skye in Schotland.

The Quiraing, Trotternish Ridge, Skye. 

Trotternish Ridge, Quiraing. Een aardverschuiving op de oostelijke zijde van de Meall na Suiramach, de meest noordelijke top van de Trotternish Ridge op het eiland Skye.

Glencoe en Skye fotogalerij. Klik om te vergroten.

Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...
Hemelse Berg Oosterbeek bij Arnhem

Hemelse Berg

Mooi natuurgebied met watervallen, beekjes en vijvers.

Leersumse veld en Leersumse plassen

Leersumse Veld

Een prachtig natuurgebied met vennen, heide, bos en zand. 

Paddenstoelen lightpainten. Paddenstoelen verlichten met een lamp.

Paddenstoelen

Paddenstoelen lightpainten, leuk om eens te proberen!

nieuwe urbexlocaties september 2020.

Urbexlocaties

Marmerfabriek, een oude school en een oude leisteenmijn. 

Vlinders Fuhrtsbach und Perlenbachtal.

Vlinders Duitsland

Vlinders Fuhrtsbachtal und Perlenbachtal Duitsland. 

Scheepswrakken Nederland Oosterschelde

Scheepswrakken

Diverse scheepswrakken voor de kust van Yerseke Zeeland. 

Macrofotografie. Macro`s van insecten thumbnail

Macrofotografie

Macrofotografie is zo ontzettend leuk om te doen. 

Shelfcloud Hoek van Holland.

Shelfcloud

Een indrukwekkende Shelfcloud in Hoek van Holland. 

Copyright

Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! 

Webdesign, tekst en alle fotos © 2004-heden, Raym`s Fotosite. All rights reserved. All pictures guarded and monitored by Pixsy

Follow me on Social Media.