Raym`s Fotosite

Urbex, verlaten plekken

Urbex, verlaten plekken

Rayms Fotosite

Urbex.

Urbex, ook wel Urban Exploration genaamd, is het bezoeken van verlaten locaties die niet openbaar toegankelijk zijn. Vaak zijn ze door mensen gemaakt en verlaten, met een enkele uitzondering daargelaten. Underground vind ik overigens ook heel leuk om te doen: Grotten, groeves en mijnen. Zelf geniet ik het meeste van die echte oude verlaten locaties. Oude verlaten industrie, en huisjes die al zolang leeg staan dat er heel erg veel verval is. Locaties die nog bijna nieuw zijn doen mij niet zoveel, al heb ik er daar ook wel een paar van gedaan. Ik moet nog veel urbex locaties plaatsen.

Urbexlocaties.

Urbex is op het moment een echte hype. Veel mensen die verlaten locaties bezoeken. Mensen met goede bedoelingen, maar ook mensen met minder goede bedoelingen. Denk aan koperdieven, gewone dieven en mensen die de boel slopen. We zijn dan ook erg zuinig op de urbex locaties. De houdbaarheid van urbex locaties wordt steeds korter. Locaties zitten tegenwoordig heel snel dicht. Soms worden er zelfs spullen ontvreemd. Of de locatie wordt compleet gesloopt. Wees discreet in wat je doet, dan kan een ander er ook nog van genieten! Al die verkoop-sites helpen ook niet mee.

Black Gold District. Verlaten steenkoolmijn België.
 Black Gold District.

Black Gold District is een prachtige verlaten steenkolenmijn. Deze oude steenkoolmijn staat er al 30 jaar verlaten bij. Een groot deel van deze mijn is al gerenoveerd, maar dit deel nog niet.

Volkswagen barn. Urbex auto`s.
Volkswagen Barn.

Volkswagen Barn is een oude schuur, met twee mooie oude Volkswagen kevers erin. Bijzonder toch weer dat die auto`s gewoon achterblijven. Wel lastige kleuren en licht hier.

Leisteenmijn SB urbex.
Leisteengroeve SB.

Een prachtige oude mijn, die ik al een poos op het oog had. In de mijn werd leisteen verwerkt. Ook deze oude mijn staat er al 30 jaar lang verlaten bij. Hij overtrof mijn verwachtingen.

Ecole du Mur Vegetal urbex België.
 Ecole du Mur Vegetal.

Ecole du Mur Vegetal is een verlaten school in België. De naam betekend school met de groene muren. En aangezien green school al in gebruik is, is het deze naam geworden. Achter deze oude school, wordt een nieuwe gebouwd.

Urbex La Soupe aux Lentilles
La Soupe aux Lentilles.

La Soupe aux Lentilles is een verlaten fabriek in België. In de kelder van het gebouw vind je deze leuke industrie locatie. Het heeft volgestaan met water, maar door de warmte is dit waarschijnlijk verdampt. Leuke urbexlocatie!

Poussiere de Marbre urbex België.
Poussiere de Marbre.

Poussiere de Marbre is een verlaten marmerfabriek in België. Deze leuke fabriek heeft ook nog een mooi controlepaneel in 1 van de hallen staan. Ook staan er nog platen van oud marmer. De natuur neemt het hier langzaam aan over.

Farm J. Verlaten boerderij in Nederland
Farm J, urbex Nederland.

Een leuke verlaten boerderij, in Nederland nog wel. Dat zie je niet veel meer, of ze zijn compleet leeg. Deze oude boerderij had nog een prachtige keuken, en tevens in de woonkamer was er nog van alles aanwezig. Voor Nederlandse begrippen zeker een hele leuke urbexlocatie!

Volvo 544. Een oude urbex auto in Nederland.
Volvo 544, urbex Nederland.

Een prachtige oude Volvo 544 in Nederland. Deze auto noemen ze ook wel een kattenrug. Wat maakten ze vroeger toch prachtige auto`s zeg. Ernaast stond ook nog een oude Mercedes, maar mijn interesse ging voornamelijk uit naar de mooie Volvo!

Mini Beast. Een verlaten graafmachine in België
Mini Beast, urbex België.

In België staat een kleinere versie van the Beast. Uiteraard een stuk kleiner dan zijn broertje in Duitsland, maar toch zeker nog indrukwekkend groot te noemen. Ik neem aan dat ook deze graafmachine gebruikt werd voor het opgraven van bruinkool.

Verlaten dierencrematorium Nederland
Dierencrematorium urbex Nederland.

Het kan nog: een urbexlocatie in Nederland! Dit crematorium is in 2014 gesloten. Het meest indrukwekkende zijn de ovens voor de crematies. In deze ruimtes was het overigens ontzettend donker. Voor een urbexlocatie in Nederland was deze zeker de moeite waard.

Staalfabriek Trafilatura urbex
Staalfabriek Trafilatura.

Deze verlaten staalfabriek was gespecialiseerd in staaldraad van alle soorten. Eind 2018 werd deze usine gesloten. Eigenlijk een indirect gevolg van de kredietcrisis van 2013. Deze staalfabriek is daar geen uitzondering op. Zo zie je maar hoeveel mensen toen hun baan verloren.

equinox of under the dome
Equinox urbex.

Equinox is een verlaten gasometer in België. de locatie heet ook wel Under the Dome. Deze gashouder is immens, en staat naast koeltoren IM. Bizar dat mensen nu onderaan deze gasometer een ingang gemaakt hebben. Voor mij lekker, want ik durfde echt niet van bovenaf.

Lost factory Part 1. Een grote verlaten fabriek.
Lost Factory part 1.

Lost Factory part 1 is een enorm grote verlaten fabriek. Ik heb er zoveel foto`s genomen dat ik deze urbexlocatie in 2 delen gesplitst heb. Grote hallen vol met oude machines, heerlijk! Tevens een fabriekshal waar de varens al uit de grond begonnen te groeien.

Lost Factory part 2. Deel 2 van deze verlaten urbex locatie.
Lost Factory part 2.

Lost Factory part 2. Deel twee van deze grote verlaten fabriek. Ik heb hier dermate veel foto`s genomen, dat ik ze in 2 delen gesplitst heb. Verlaten industrie is zo leuk om te doen. Lekker op je gemakje rondlopen, en alle fabriekshallen bezoeken.

Ardoisiere de B. Een oude leisteen groeve.
Ardoisiere de B.

Ardoisiere de B is een verlaten leisteen groeve in België. Ik hou er van dit soort oude industrie. Op het terrein staan diverse mijnkarretjes. Belgen noemen deze ook wel berleng, en Fransen Sedans. Ook is er nog een hele leuke machinekamer hier.

Verlaten klooster Le Prieuré
Le Prieuré.

Verlaten klooster Le Prieuré in België. Deze priorij heeft verschillende functies gehad.  De priorij stamt uit de 12e eeuw. Buiten een priorij is het ook een industriële locatie geweest. Bijna 35 jaar lang wordt er al overwogen om deze abdij te renoveren.

Powerplant LG urbex
Powerplant LG.

Powerplant LG is een elektriciteitscentrale in België. Deze kolencentrale is nog geen 50 jaar in dienst geweest. Het bedrijf werd in 2016 failliet verklaard. Het was de bedoeling dat deze elektriciteitscentrale zou worden omgezet naar biomassa.

Maison Biotex urbex
Maison Biotex urbex.

Maison Biotex is een verlaten huisje in België. In 1 kamer liggen allemaal kartonnen tonnen waar Dash en Biotex in zat. Goh, die ken ik nog uit mijn jeugd zeg. Het huis staat er al even zo verlaten bij. Blijkbaar vanwege een erfenis kwestie.

urbex Bone Church.  Een urbex kerk in België.
Bone Church.

Bone Church is een gave verlaten kerk in België. De kerk heeft prachtige kleuren, en een heerlijk verval. Een verlaten kerk bezoeken blijft toch altijd ontzettend leuk om te doen! Deze verlaten kerk was zeer de moeite waard!

Urbex. Maison Ypres in België.
Maison Ypres urbex.

Maison Ypres vond ik een hele leuke villa. Ik heb deze gewoon netjes via de eigenaar bezocht trouwens. Wel zo netjes als dat kan. Binnekort zal deze mooie villa helaas wel tegen de vlakte gaan. Wat een sfeervol huis!

Urbex Villa Ginette. Een hele grote verlaten villa in België.
Villa Ginette.

Villa Ginette, een grote verlaten villa in België. Ik heb altijd wat twijfels bij dit soort locaties. Verval was er wel, en beschimmelde plafonds ook. De tuin was ook compleet begroeid met onkruid. Wat een gigantisch pand was dit!

Urbex Maison Sans Escalier, Huize Edelweiss, urbex,  België.
Maison Sans Escalier.

Maison Sans Escalier is een verlaten huis in België. Deze locatie had nog geen naam gekregen, dus zelf had ik er eigenlijk de naam Huize Edelweiss aan gegeven. Dit omdat er een mok in het huis stond met die naam erop.

Urbex Jeans Store, België
Jeans Store urbex.

Omdat we bij een locatie een fail hadden, pakten we Jeans Store nog even mee. Ik had er niet hele hoge verwachtingen van, en dat klopte ook wel. Kleine ruimten, en dan helemaal volgestouwd met jeans en kleding.

Urbex Mold Cabin in België.
Mold Cabin.

Mold Cabin is een vervallen en verlaten chalet in België. Dit verlaten chalet in het bos was zo rot als maar kon zijn. Bij het naar buiten gaan, viel ik mijn door de compleet verrotte wand! De 1e stap binnen leverde een been door de rotte vloer op.

Urbex Farm Boeddha in België, verlaten boerderij
Farm Boeddha.

Farm Boeddha is een verlaten boerderij in België. De naam komt van de vele boeddha-beeldjes die er in dit huisje staan. Een kleine boerderij, maar het huisje staat nog lekker vol. Toen we klaar waren, zagen we iemand aan komen lopen..

urbex Manoir Annabelle in België.
Manoir Annabelle.

Manoir Annabelle is een statige villa die er verlaten bij staat. Ik was hier een aantal maanden terug al, en hoopte dat deze locatie onbekend zou blijven. Helaas werd het een druk bezochte villa met alle gevolgen vandien.

Urbex Dodge Farm België.
Dodge Farm.

Dodge Farm, een verlaten huis met een schuur ernaast met een prachtige oude Dodge erin. Het huis zelf was niet veel meer, op een foto na met wat oude speakers. In de schuur bij de Dodge stond ook nog een mooie jukebox.

Urbex Fort C. Verlaten fort in België
Fort C.

Fort C is een redelijk bescheiden fort in België. Ondanks dat dit geen heel groot fort is, nam mijn bezoekje hier toch de hele middag in beslag. Dit fort dateert van voor 1900 en is in wereldoorlog 1 ook aangevallen. Je ziet ook overal brokstukken buiten liggen.

Urbex Exidus 2 is een groot verlaten fabrieksterrein in België.
Exidus 2.

Exidus 2 is een groot verlaten fabrieksterrein in België. Er is een grote fabriekshal, een laboratorium en een gedeelte voor architecten. En dus waren er ook tekentafels. Als ik teveel historie neerzet verraad ik weer teveel om welke locatie het gaat.

Urbex Pete One graffiti urbex, 2019, school, België, urbex
Pete One graffiti 2019.

Pete One, 1 van mijn favoriete graffiti kunstenaars. Wederom heeft hij fraaie graffiti kunstwerken achtergelaten in een verlaten school. Waarschijnlijk zal deze urbexlocatie geen lang leven beschoren blijven, want een deel van de school is al ingestort.

Urbex. Xyloborus een verlaten graanverwerkingsbedrijf in Belgié.
Xyloborus.

Xyloborus of Old Lady`s factory is een urbexlocatie in België. Het is een graanverwerkingsbedrijf, en wellicht gewoon een molen die graan verwerkte. Of dat ter plaatse gebeurde, of aangevoerd weet ik niet.

Urbex. Usine Hoover in Duitsland
Usine Hoover.

Usine Hoover is een verlaten staalkabelfabriek in Duitsland. De gemeente waar het in ligt heeft grote problemen met de enorme vervuiling van het terrein. Deze fabriek slopen en de grond schoon maken zal vele miljoenen gaan kosten.

Urbex. Manoir Advocat in België
Manoir Advocat.

Manoir Advocat is een prachtige villa in België. Je vraagt je echt af hoe zo`n enorme villa met een behoorlijke lap grond er verlaten bij is komen te staan. Blikvangers zijn de mooie trap, de piano, en de prachtige vleugel in de woonkamer.

Urbex Prison H7,  gevangenis, gevangeniscellen, urbexlocatie
Prison H7 urbex.

Prison H7, allemaal verlaten gevangeniscellen en een paar beelden die ook in deze locatie staan. Zo hoort een oude gevangenis er voor mij uit te zien. Niets geen luxe, televisie of andere dingen, gewoon je straf uitzitten!

Urbex The Pumpstation . Ook wel Pump up the Jam genoemd deze urbexlocatie.
The Pumpstation / Pump up the Jam.

The Pumpstation of Pump up the Jam, is een verlaten pompstation in België. Het is een kleine urbexlocatie, maar met heerlijke kleuren. Klein of groot, ik hou van verlaten industrie. Geen gezeur met nabestaanden of eigenaren.

urbex Hoeve ADM. Een verlaten boerderij in België die we zelf vonden.
Urbexlocatie Hoeve ADM.

We rijden naar de volgende urbexlocatie, en opeens zien we een verlaten boerderij, STOP! Meestal is wat we vinden leeg, dus we besluiten eerst maar zonder camera`s te gaan kijken of we erin kunnen, en of er nog wat in staat.

Urbex Graffiti Factory in België. Een verlaten fabrieksterrein met wat mooie graffiti.
Graffiti Factory urbex.

Graffiti Factory, een verlaten fabrieksterrein met allemaal mooie graffiti. Deze urbexlocatie vond ik zelf, dus de naam heb ik er zelf aan gegeven. Zo vind je nooit iets, en zo vind je 3 urbexlocaties op een dag. Meestal is alles wat ik vind compleet leeg, gesloopt of compleet getrashed. 

urbex Ferme Soenen in België. Wat een leuke verlaten boerderij.
Ferme Soenen urbex.

Ferme Soenen is een grote verlaten boerderij in België. Deze urbexlocatie wordt ook wel Ferme S genoemd. Toen we hier aan kwamen waren er werkers bezig met reclameborden. Voor de zekerheid zijn we dus een stukje omgelopen om binnen te komen. 

Urbex Ferme Serenade in België. Deze urbexlocatie noemt men ook wel The Milk Farm.
Ferme Serenade.

Ferme Serenade of The Milk farm, is een verlaten boerderij in België. De 2e naam zal te maken hebben met de melkbussen die op zolder staan. Heel erg veel staat er niet meer in de boerderij, maar de huiskamer is nog erg leuk, en er is nog een slaapkamertje.

Urbex Ziegelei R, Steenfabriek
Ziegelei R.

Ziegelei R is een verlaten steenfabriek met nog van alles erin. Een eigen ontdekking, in hoeverre je dat met dit soort locaties kunt zeggen. Bij de meeste industrie locaties is er eigenlijk altijd wel iemand voor jou geweest.

Urbex Baksteenfabriek in België. Men noemt deze ook wel the Wood factory.
Baksteenfabriek urbex.

Deze oude verlaten baksteenfabriek is een oude urbexlocatie. Ik wilde hem een paar jaar terug al doen, maar kreeg toen te horen dat hij dicht gemetseld was. Dat was wellicht ook zo toen, maar er is toch echt gewoon een ingang nu.

Urbex Villa Sebastiaan. Een grote verlaten villa in België.
Villa Sebastiaan.

Villa Sebastiaan is een grote verlaten villa in België. Het staat blijkbaar al een poos leeg, en er hebben ook krakers ingezeten. We waren nog geen half uurtje binnen, en opeens hoor ik het piepen van een auto … de brandweer!

urbex Ferme du Sergeant in België.
Ferme du sergeant.

Ferme du Sergeant is ook weer zo’n leuke verlaten boerderij in België. Je vraagt je af en toe af waar ze vandaan blijven komen al die verlaten huizen. Het lijkt een net huisje, maar schijn bedriegt.

Urbex La carrière du lac Perdu. Een verlaten groeve in België.
La Carriere du lac Perdu.

Een verlaten steengroeve in België. In dit gebied heb je meerdere groeves waar kalk of steen gewonnen wordt. Deze steengroeve zal waarschijnlijk uitgeput zijn, en om die reden niet meer gebruikt worden.

Urbex Napoleon Bug. Een oude Volkswagen kever in een verlaten garage.
Napoleon Bug.

Napoleon Bug is een rode Volkswagen Kever in een garage. Grappig, ik ben hier echt al meerdere keren langs gereden. Iedere keer dacht ik, het ziet er leeg uit, laat maar. Toch maar kijken volgende keer.

Urbex Psychedelic House in Duitsland.
Psychedelic House.

Psychedelic House is een urbex huisje in Duitsland waarbij het lijkt dat je terug bent gegaan naar de 70`s. De gave retro lampjes in de huiskamer die zie je bijna nergens meer.

Urbex Verlaten bordeel in Duitsland
Verlaten Bordeel.

Dit verlaten bordeel vindt je terug in Duitsland. Geen streepje daglicht te bekennen hier omdat alles dicht zat. Daarom moest ik ook hier werken met het licht van allerlei lampen.

Urbex. Verlaten Kerk Chocolate Church Nederland
Verlaten Kerk.

Deze verlaten kerk is vanaf het midden van de jaren 80 niet meer in gebruik. De kerk is gebouwd rond het jaar 1900 door een belangrijke kerkarchitect in die tijd.

Urbex Mini Watt. Een verlaten steenfabriek in België met een face of industry en een administratief gedeelte.
Mini Watt

Wat een leuke industrie locatie was dit zeg. Een leuk controlepaneel met een face of industry. Tevens was er ook nog een stuk met de complete administratie aanwezig. Wat een leuke steenfabriek was dit.

Urbex Home Pongo, een verlaten verlaten verzorgingstehuis in België.
Home Pongo

Home Pongo, een verlaten verlaten verzorgingstehuis in België. Ik vond het nogal een saaie locatie eigenlijk. Veel dezelfde kamers en hier verhuisd alles sneller dan je thuis doet. Beetje jammer eigenlijk.

Urbex Diversen, Bloso Hofstade, Cinema Chaplin, Chapel H, Agnes Dei, Dust Church, Villa Janssen, Manoir de Cocinelle, Theatre Jeusette, bowlingmill, fabrieken,industrie,urbexlocaties, België, Duitsland,verlaten
Urbex Diversen.

Een pagina met diverse urbexlocaties bij elkaar. Of er was niets meer te zien dan wat je ziet, of ik ben weggestuurd, of een andere reden. Een enkeling is zeker nog de moeite waard om nog eens te bezoeken.

Urbex Exidus in België. Een verlaten gebouw waar de natuur ongestoord zijn gang heeft kunnen gaan.
Exidus urbex.

Exidus is een urbexlocatie op een terrein waar verder alles nog wel in gebruik is. Dit gebouw is een restant van de fabriek die eerder op dit terrein actief was. Die fabriek was namelijk ouder dan wat er nu actief is. 

Urbex Ferme Fritel. Het leukste van deze urbexlocatie was toch wel het huiskamertje.
Ferme Fritel

Ferme Fritel is een verlaten boerderij in België. Het lijkt erop of nabestaanden bezig waren om alles te verdelen maar daarmee gestopt zijn. In de schuur staan nog spullen die verdeeld zouden gaan worden.

Urbex Ferme aux Trous. Verlaten boerderij in België. Grappig dat in veel van die oude verlaten boerderijen er weckpotten staan.
Ferme aux Trous.

Ferme aux Trous is een oude vervallen boerderij in België. De naam zou betekenen dat er nogal wat gaten zijn. Ja, met name in het dak zitten er nogal wat gaten. Een leuke kleine vervallen boerderij.

Urbex Cold L, the lost mine. Een verlaten Zeche in Duitsland. Heerlijk die oude kolenmijnen.
Cold L. The lost Mine.

Een leuke verlaten kolenmijn in Duitsland. Veel gebouwen van deze Zeche zijn helaas leeg, maar er zijn nog zat leuke dingen te vinden in deze kolenmijn. Heerlijke verlaten kolenmijn weer.

Urbex Heavy Metal, een verlaten staalfabriek in België. Mijn 3e bezoekje aan deze geweldige verlaten staalfabriek.
Heavy Metal (Revisit 2018)

Heavy Metal. De leukste verlaten staalfabriek in België. Dit was mijn 3e keer hier, en ik ging op zoek naar plekjes op het terrein die ik nog niet gezien had. Dit bezoekje is van augustus 2018.

Urbex Indiana Jones Quarry. Een verlaten steengroeve met rails en mijnwerkers karretjes.
Indiana Jones Quarry.

Indiana Jones Quarry is een verlaten steengroeve in België. Men won hier zandsteen waar vervolgens straatstenen van gemaakt werden. Leuk met rails en diverse mijnwerkers karretjes!

Urbex Moulin Bon Pain. Een verlaten molen in België.
Moulin Bon Pain.

Een verlaten molen met heel erg veel spinnenwebben en gevaarlijke vloeren. Hier is volgens mij al heel lang niemand meer binnen geweest. De mooiste molen die ik bezocht heb!

Urbex, La Turbine. Een verlaten gemaal met turbines in België.
Urbex La Turbine

Een oude verlaten industrie locatie, die nog niet zo bekend is. Voor mij zijn dit de leukere urbex locaties om te bezoeken. Heerlijk in je uppie hier in deze oude urbexlocatie.

Urbex, train Repair Station. Een verlaten hal met locomotieven en treinstellen.
Urbex. Train Repair Station

Een verlaten treinen reparatie loods. Binnen staan 2 oude locomotieven en diverse onderdelen om treinen te repareren. Wat een mooi licht had ik. En dan de overkant ook.. 

Urbex Verlaten kantoren. Een urbexlocatie met allemaal kantoren en industrie.
Verlaten Kantoren.

Een hele grote urbexlocatie met allemaal verlaten kantoren. Ik had hem 2 jaar eerder al op het oog, maar ik vond toen niet zo snel een ingang. Wat een grote locatie, helemaal geweldig!

Urbex Old Turbine. Verlaten industrie in Duitsland, onderdeel van een oude zeche.
Old Turbine.

Deze grote turbine is onderdeel van een verlaten zeche in Duitsland. Ook weer van die heerlijke verlaten industrie. Als het goed is, wordt dit stuk behouden, gelukkig maar. Afbreken zou zo zonde zijn.

urbex Chateau Cinderella, een verlaten kasteel in België.
Chateau Cinderella.

Een verlaten kasteel in België, waar niet heel veel meer in staat. Zonde eigenlijk dat dit verlaten kasteel gewoon staat te verkommeren. Het staat te koop, maar niet alles mag er helaas in, bestemmingsplannen..

Urbex Ferme St Valentine. Een heerlijke verlaten boerderij. Verlaten door een brand destijds
Ferme St Valentine.

Een heerlijke urbex boerderij. Verlaten door een brand destijds. Ik was er 2 jaar eerder, maar kon toen maar een heel klein deel doen. Nu was alles open. Ik vond m erg leuk.

Urbex Labo G, België. Een oude locatie, die je niet heel veel voorbij ziet komen.
Labo G, België.

Een oude urbexlocatie, die je niet heel veel voorbij ziet komen. Een jaar terug schijnen er camera`s gestaan te hebben, maar ik heb hier niets van gezien.

Urbex Monastere PDG. Een verlaten klooster in België.
Monastere PDG.

En ook hier was ik al eerder, bij dit verlaten klooster. Toen was het goed afgesloten, nu kwam ik wel binnen gelukkig. Best wat leuke details nog aanwezig maar ook veel getrashed.

Urbex HFB. verlaten staalfabriek in België.
HFB.

HFB, het blijft een geweldige urbex locatie! Ik gok dat je  foto`s ziet die je bij veel mensen nog niet eerder gezien hebt. Maar ik ben er dan ook 3 x geweest. HFB blijft een topper!

Urbex Heavy Metal, een verlaten staalfabriek in België. Deze urbex locatie is geweldig, en ik zou hem graag nog een keer bezoeken.
Heavy Metal.

Een geweldige urbexlocatie, waar ik nu 3 x geweest ben. De 2e keer helaas weggestuurd door de politie , doordat er ook veel koperdieven aanwezig waren. Laatst nogmaals geweest.

urbex locatie Blue Lagoon. Een verlaten mijn in België.
Blue Lagoon.

Een verlaten mijn met wel 280 kilometer aan gangen! Niet veel mensen vinden de mijnkarretjes, en je verdwaald hier ook snel als je maar even niet oplet! Wees voorzichtig hier!

urbex locatie Chapel B is een oude verlaten kerk in België.
Chapel B.

Chapel B, een verlaten kerk in België. Waarom iemand hem dan de naam van kapel gegeven heeft, weet ik eigenlijk niet. Heeft wel wat weg van Pigeon Church. Heerlijke decay hier.

urbex locatie Klinik Dr Freud. Een verlaten kliniek in Duitsland.
Klinik Dr.Freud.

Een verlaten ziekenhuis in Duitsland. Tussen de trash vind je nog een aantal prachtige plekjes als je er de tijd voor neemt. Ziekenhuisspullen uit de jaren 60-70 zo te zien.

urbex locatie Bauernhof Mega. Een prachtige verlaten boerderij in Duitsland.
Bauernhof Mega.

Een grote verlaten boerderij in Duitsland. Veel van die boerderijen zijn zo goed als leeg, maar deze staat nog stampvol. Heerlijke locatie met schimmels en piano.

urbex locatie Boulangerie Sampin. Een verlaten banketbakkerij in België.
Boulangerie Sampin.

Een Boulangerie heeft eigenlijk alleen betrekking op brood, terwijl dit  echt een banketbakkerswinkel was. Dat het er nog allemaal staat zeg. De blikken zijn uit de jaren 50!

urbex locatie Lord of war. Een bizarre locatie met allemaal oorlogsspul.
Lord of War.

Een locatie met allemaal legerspul, bizar eigenlijk.  Granaten, bommen en granaatwerpers, het ligt er allemaal nog. Wat een bodemverontreiniging hier ook zeg.

Urbex Lost Morgue. Een verlaten mortuarium in Nederland.
Lost Morgue.

Een verlaten mortuarium, en dat nog wel in Nederland. De rest van het ziekenhuis was niet veel, maar het mortuarium was leuk. Ik voelde me wel helemaal niet op mijn gemak hier.

urbex locatie Maison Piron. Een verlaten huisje in België.
Maison Piron.

Een verlaten huis in België. De eigenaresse woonde hier tot 2016. Zonder fatsoenlijke verwarming, en stukken muur zonder een behangetje. Ze zit nu in een verzorgingstehuis.

Urbexlocatie Manoir du Plomb of Pottery Mansion. Dit verlaten huisje heeft mooie deuren,en prachtige plafonds.
Manoir du Plomb.

Een verlaten pottenbakkers huisje. Leuk is de ruimte met de oven die er nog is. Prachtig vervallen huisje, wat jammer genoeg aan zijn lot wordt achtergelaten.

urbex locatie Roa Factory, België. Muurschilderingen van street art kunstenaar ROA.
Roa Factory.

Deze street-art artiest laat op diverse plekken mooie muurschilderingen achter. Zo ook op deze verlaten urbexlocatie. Er zijn wel 60 prachtige werken te vinden hier.

Urbex Usine de la Carriere. Een verlaten controlroom in België, ook wel un powerplant ca trompe enormement genoemd.
Usine de la Carriere.

Er is niet echt een eenduidige naam voor deze controlroom. Usine de la carriere of un powerplant ca trompe enormement zijn 2 namen ervoor. Verlaten industrie, altijd leuk!

urbex locatie Usine Inconnu. Een onbekende verlaten fabriek in België.
Usine Inconnu.

Een verlaten fabriek in België. Wat een leuke ontdekking was dit zeg. Usine inconnu betekent “onbekende fabriek”. Er zijn maar een paar mensen die deze locatie gedaan hebben.

urbex locatie verlaten kliniek. Een verlaten kliniek voor kankerbehandeling in België.
Verlaten Kliniek.

Een verlaten kliniek in België. Een grote locatie waar ik nog wel het e.e.a gemist heb. Waarom laten ze toch altijd de verwarming zo hoog aan staan op zo`n verlaten locatie?

urbex locatie Chateau Volt Face. Een prachtig verlaten kasteel in Frankrijk.
Chateau Volt Face Frankrijk.

Een geweldig verlaten kasteel in Frankrijk met een schitterende trap erin. Het kasteel schijnt te koop te staan nu, maar een deel is behoorlijk vervallen. Een prachtige urbexlocatie.

urbex locatie Kraftwerk V. Een verlaten elektriciteitscentrale in Duitsland.
Kraftwerk V Duitsland.

Een geweldige industrie locatie in Oost-Duitsland. De controlekamers van deze locatie zijn geweldig! Geen makkelijke locatie om te doen trouwens en heel erg groot.

urbex locatie Prison 1555 of Hinter Gittern im Frauenknast. Een verlaten gevangenis in Duitsland.
Prison 1555 / Hinter Gittern im Frauenknast.

Een verlaten vrouwen gevangenis in Oost-Duitsland. Toen ik er was, kon ik een heel klein deel niet bezoeken. Wat een heerlijke urbex locatie!

urbex locatie Pottery S. Een geweldige verlaten pottery in Frankrijk.
Pottery S Frankrijk.

Een geweldige verlaten pottery in Frankrijk! Ik moest en zou hier naar binnen. Ook als dat betekende dat ik naar dat raam op bijna 4 meter hoog moest klimmen!

urbex locatie Maison Denis. Wat een prachtig huisje met een mooie vleugel.
Maison Denis / Manoir du Professeur.

Als ik dan een favoriet verlaten huis heb, dan is het Maison Denis in Frankrijk. Een huisje met een prachtige vleugel, en mooie meubels en boeken erin.

urbex locatie Puits Simon. Een verlaten mijn in Frankrijk.
Puits Simon Frankrijk.

Puits Simon is een verlaten mijn in Frankrijk. Het is een oude elektriciteitscentrale. In een ander gebouw moeten nog wat mijn mandjes hangen trouwens. Daar ben ik niet aan toe gekomen.

urbex locatie Maison Kirsch, het mooiste verlaten huisje in heel Luxemburg
Maison Kirsch

Maison Kirsch is het mooiste verlaten huisje in heel Luxemburg. Ik  heb zelden zo`n prachtig verlaten huis bezocht. Ik wil best nog wel eens terug. Ik had hier echt tijd tekort.

urbex locatie Zum Staubigen Krug. Verlaten pottery in Duitsland
Zum Staubigen Krug.

Een verlaten porseleinfabriek in Duitsland. Een geweldige locatie, waar je wel even moet zoeken naar die prachtige ruimtes. Een geweldige urbexlocatie was dit.

urbex locatie Kent School, verlaten in Duitsland. legale locatie
Kent School / St Jozefsheim.

Kent School of St Jozefsheim in Duitsland. Een locatie met een roerig verleden. Deze urbex locatie kun je enkel legaal doen. Security, camera`s en honden zijn aanwezig.

urbex locatie Hospital BTOK, verlaten ziekenhuis in Duitsland.
Hospital BTOK Duitsland.

Veruit het mooiste verlaten ziekenhuis wat ik bezocht heb! Het is een prachtige urbexlocatie in Duitsland. Ondertussen is het helaas erg getrashed. Zo jammer weer.

urbex locatie Lost Lummerland, treinenlocatie in Duitsland.
Lost Lummerland, Duitsland.

Lost Lummerland in Duitsland. Een geweldige locatie met allemaal locomotieven en wagons. Ik wist niet of deze te doen was toen ik er naar toe ging eigenlijk.

urbex locatie Dr Anna L, verlaten urologie in Duitsland.
Dr. Anna L, Duitsland.

Een verlaten urologie kliniek in Duitsland. Wat een heerlijke locatie met het dokters-gedeelte, en het prachtige huis. Echt een topper deze urbexlocatie.

urbex locatie Chateau Lumiere. Een prachtig verlaten kasteel in Frankrijk.
Chateau Lumiere.

Chateau Lumiere is een prachtig verlaten kasteel in Frankrijk. Deze stond al even op de to do list, en is er eindelijk van gekomen. Een gebouw met historische waarde.

urbex locatie Cafè G. Een verlaten bar in Luxemburg
Cafè G / Cafè Mousel.

Café G, of Café Mousel, is een verlaten café in Luxemburg. Waarschijnlijk al sedert 2013 verlaten. Dat kegelbaantje is ook zo leuk hier. Erg leuke urbex locatie.

urbex locatie Bavaria Cars. Allemaal verlaten auto`s op een locatie in Duitsland.
Bavaria Cars.

Bavaria Cars, allemaal verlaten auto`s op een locatie in Duitsland. Deze urbexlocatie is enkel legaal te bezoeken overigens! Wat een prachtige oude auto`s staan hier.

urbex locatie Boucherie Gepetto. Een verlaten slagerij
La Maison Boucherie Gepetto.

Een verlaten slagerij met een woning erbij in België. Ik vond het een hele leuke urbexlocatie eigenlijk. Behoorlijk groot, en veel te zien op deze locatie. Back in time..

urbex locatie Chaudronnerie. Een verlaten koperslagerij in België.
Chaudronnerie.

Een verlaten ketelmakerij in België. Er werden ketels gemaakt voor de hoogoven industrie. In 2001 is deze locatie gesloten. Wat een bodemverontreiniging hier trouwens zeg.

urbex locatie café Differdinger. Een verlaten café in Luxemburg.
Cafè Differdinger /  Cafè la Frontiere.

Cafè Differdinger ook wel Cafè la Frontiere genoemd. Een leuk verlaten cafè in Luxemburg. De zolder en de huiskamer vond ik wel heel erg leuk. Kijk die oude kinderwagen ook zeg.

urbex locatie sigarenfabriek. een legaal bezoekje.
Sigarenfabriek, urbex België.

Een verlaten sigarenfabriek in België. Dit was een legaal bezoekje overigens. Leuk al die spullen die in het pand nog aanwezig waren. Lekkere sigaren ook..

urbex locatie tanks en trucks. Verlaten in België.
Tanks en Trucks.

Een militair terrein waar 2 tanks en diverse andere legervoertuigen staan. Dit terrein wordt af en toe nog gebruikt om te oefenen met voertuigen verslepen.

urbex locatie steampunk commander. Een verlaten controlekamer in België.
Steampunk Commander.

Een verlaten controlekamer in België. Als het goed is wordt deze controlroom in ieder geval behouden! Heerlijk die oude verlaten industrie! Heerlijke urbex locatie weer.

urbex locatie L`infirmerie. Een verlaten ziekenboeg.
L`infirmerie.

Een verlaten dokterskamer of ziekenboeg bij een carbonfabriek. Als er iets gebeurde bij de fabriek, konden ze dus direct geholpen worden. Nu, is deze urbexlocatie erg achteruit gegaan helaas.

urbex locatie Hotel Cinema. Een hotel met een bioscoop erin.
Hotel Cinema.

Een verlaten hotel met een bioscoop erin in Duitsland. De locatie is flink getrashed, maar de bar en de bioscoop waren toch nog wel heel erg leuk. Ik heb wel filmprojectoren gemist.

urbex locatie welness hotel. Een verlaten hotel met een eigen spa.
Wellness Hotel.

Een enorm verlaten hotel in Duitsland met een eigen spa erin. Een hele grote urbex locatie,waar we even moesten zoeken naar de ingang van het spa-gedeelte. Het staat te koop geloof ik.

urbex locatie Church of Raven. Een verlaten kerk in België.
Church of Raven.

Church of Raven is een verlaten kerk in België. Er is ooit brand in de kerktoren geweest, vandaar dat deze kerk er verlaten bij staat. Ik vond het een prachtige verlaten kerk.

urbex locatie Bangour Village Hospital in Schotland.
Bangour Village Hospital.

Een verlaten ziekenhuis in Schotland. Ik heb niet alles kunnen bezoeken, want er rijd security rond. Daarbij was ik ook op vakantie met mijn vriendin die dus stond te wachten.

urbex locatie Radio Marie Jose. Een verlaten radiostation in België.
Radio Marie Jose.

Een verlaten radiostudio in België. Deze is maar een beperkte tijd open geweest. Toen ik er was, zag ik ook al activiteit toen ik weg ging. Gelukkig niet betrapt, maar dat scheelde niet veel.

urbex locatie Chapelle des Mineurs. Een verlaten kerk in België.
Chapelle des Mineurs.

Een verlaten kerk in België. Waarschijnlijk dankt deze verlaten kerk zijn naam aan de vele mijnwerkers die in dit gebied aanwezig waren. Een leuke kleine urbexlocatie.

urbex locatie La Superette D`ursula. Verlaten supermarkt in Duitsland.
La superette D`ursula.

Een verlaten supermarkt in Duitsland. Wat was het hier donker zeg! alles moest je met een zaklamp bijlichten. Aparte urbex locatie was dit weer zeg.

urbex locatie Nain Jaune. Een verlaten huisje in België.
Nain Jaune.

Een verlaten huisje in België. Niet zo heel spannend eigenlijk. Het heet zo door het spelletje wat op tafel ligt. Voor mij was er te weinig decay en verval. Te nieuw dus nog.

urbex locatie Manoir Marinelle. Een verlaten huisje in België.
Manoir Marinelle.

Een verlaten huisje in België. Wel een huisje wat nog een beetje moet rijpen vind ik. Ik vond er nog te weinig verval en decay te zien. Maar ja, als je alles van te voren weet.

urbex locatie Meisterstube. Een heerlijke locatie in Duitsland.
Meisterstube.

Een oude verlaten industrie locatie in Duitsland. Heerlijk die oude zooi. Oude draaibanken,veel roest en oude spullen, heerlijk! Dit zijn toch wel mijn favoriete urbex locaties.

urbex locatie Chateau Alkohol. Een verlaten kasteel in Duitsland.
Chateau Alkohol.

Een verlaten kasteel in Duitsland, met een prachtige kapel erin. Het heeft zijn naam te danken aan de vele drankflessen op de locatie. Lastige locatie met de huizen er omheen.

Urbex. Ecole de Natation
Ecole de Natation.

Ecole de Natation, is een verlaten en vervallen buitenzwembad in België. Deze locatie ligt midden in de stad, en je vraagt je dan ook af waarom iets als dit blijkbaar niet rendabel was.

Urbex Huize Bruyninckx, verlaten huis, België, boekenkast, kinderwagen
Huize Bruyninckx.

Huize Bruyninckx. Een leuk klein verlaten huis in België. In dit urbex huisje staan nog wat boekenkasten met boeken, en ook staat er een leuke kinderwagen. 

Urbex Eindeweghoeve. Een verlaten boerderij in België.
Eindeweghoeve.

Eindeweghoeve, een verlaten boerderij in België. Er loopt een  weggetje naartoe waar je helemaal in het zicht loopt. Aan het einde van dat weggetje ligt deze boerderij, vandaar de naam.

Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...
NXT benzinestations

NXT benzinestations

Dat ze niet lelijk hoeven te zijn bewijst NXT-Mobility. 

Paddenstoelen lightpainten. Paddenstoelen verlichten met een lamp.

Paddenstoelen

Paddenstoelen lightpainten, leuk om eens te proberen!

nieuwe urbexlocaties september 2020.

Urbexlocaties

Marmerfabriek, een oude school en een oude leisteenmijn. 

Shelfcloud Hoek van Holland.

Shelfcloud

Een indrukwekkende Shelfcloud in Hoek van Holland. 

Vlinders Fuhrtsbach und Perlenbachtal.

Vlinders Duitsland

Vlinders Fuhrtsbachtal und Perlenbachtal Duitsland. 

Scheepswrakken Nederland Oosterschelde

Scheepswrakken

Diverse scheepswrakken voor de kust van Yerseke Zeeland. 

Macrofotografie. Macro`s van insecten thumbnail

Macrofotografie

Macrofotografie is zo ontzettend leuk om te doen. 

Vlinders en Rupsen.

Vlinders en Rupsen

Sleedoornpage, eikenpage, glasvleugelpijlstaart en meer.

Copyright

Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! 

Webdesign, tekst en alle fotos © 2004-heden, Raym`s Fotosite. All rights reserved. All pictures guarded and monitored by Pixsy

Follow me on Social Media.