Selecteer pagina

Raym`s Fotosite.

Urbex, verlaten plekken…

Urbex.

Urbex, ook wel Urban Exploration genaamd, is het bezoeken van verlaten locaties die niet openbaar toegankelijk zijn. Vaak zijn ze door mensen gemaakt en verlaten, met een enkele uitzondering daargelaten. Underground vind ik overigens ook heel leuk om te doen: Grotten, groeves en mijnen. Zelf geniet ik het meeste van die echte oude verlaten locaties. Oude verlaten industrie, en huisjes die al zolang leeg staan dat er heel erg veel verval is. Locaties die nog bijna nieuw zijn doen mij niet zoveel, al heb ik er daar ook wel een paar van gedaan.

Urbexlocaties.

Urbex is op het moment een echte hype. Veel mensen die verlaten locaties bezoeken. Mensen met goede bedoelingen, maar ook mensen met minder goede bedoelingen. Denk aan koperdieven, gewone dieven en mensen die de boel slopen. We zijn dan ook erg zuinig op de urbex locaties. De houdbaarheid van urbex locaties wordt steeds korter. Locaties zitten heel snel dicht, er worden spullen ontvreemd, of de locatie wordt compleet gesloopt. Wees discreet in wat je doet, dan kan een ander er ook nog van genieten! Er komen nog heel erg veel urbexlocaties bij, maar het is nogal wat werk als je een nieuwe site gemaakt hebt.

Klik op de foto`s om de urbexlocatie te bekijken!

Bone Church.  Een urbex kerk in België.
Bone Church.

Bone Church is een gave verlaten kerk in België. De kerk heeft prachtige kleuren, en een heerlijk verval. Een verlaten kerk bezoeken blijft toch altijd ontzettend leuk om te doen! Deze verlaten kerk was zeer de moeite waard!

Maison Ypres urbex in België.
Maison Ypres.

Manoir Annabelle is een statige villa die er verlaten bij staat. Ik was hier een aantal maanden terug al, en hoopte dat deze locatie onbekend zou blijven. Helaas werd het een druk bezochte villa met alle gevolgen vandien.

Villa Ginette. Een hele grote verlaten villa in België.
Villa Ginette.

Villa Ginette, een gigantisch grote verlaten villa in België. Ik heb altijd wat twijfels bij dit soort locaties. Verval was er wel een beetje, en beschimmelde plafonds ook. De tuin was ook compleet begroeid met onkruid. Wat een gigantisch pand was dit zeg!

Farm Boeddha urbex in België, verlaten boerderij
Farm Boeddha.

Farm Boeddha is een verlaten boerderij in België. De naam komt van de vele boeddha-beeldjes die er in dit huisje staan. Een kleine boerderij, maar het huisje staat nog lekker vol. Toen we klaar waren, zagen we iemand aan komen lopen..

Manoir Annabelle urbex in België.
Manoir Annabelle.

Manoir Annabelle is een statige villa die er verlaten bij staat. Ik was hier een aantal maanden terug al, en hoopte dat deze locatie onbekend zou blijven. Helaas werd het een druk bezochte villa met alle gevolgen vandien.

Dodge Farm urbexlocatie
Dodge Farm.

Dodge Farm, een verlaten huis met een schuur ernaast met een prachtige oude Dodge erin. Het huis zelf was niet veel meer, op een foto na met wat oude speakers. In de schuur bij de Dodge stond ook nog een mooie jukebox. 

Fort C. Verlaten fort in België
Fort C.

Fort C is een redelijk bescheiden fort in België. Ondanks dat dit geen heel groot fort is, nam mijn bezoekje hier toch de hele middag in beslag. Dit fort dateert van voor 1900 en is in wereldoorlog 1 ook aangevallen

Exidus 2 is een groot verlaten fabrieksterrein in België.
Exidus 2.

Exidus 2 is een groot verlaten fabrieksterrein in België. Er is een grote fabriekshal, een laboratorium en een gedeelte voor architecten en dus ook tekentafels. Als ik teveel historie neerzet verraad ik weer teveel om welke locatie het gaat.

Pete One grafitti urbex, 2019, school, België, urbex
Pete One graffiti 2019.

Pete One, 1 van mijn favoriete graffiti kunstenaars. Wederom heeft hij fraaie graffiti kunstwerken achtergelaten in een verlaten school. Waarschijnlijk zal deze urbexlocatie geen lang leven beschoren blijven, want een deel van de school is al ingestort.

Xyloborus een verlaten graanverwerkingsbedrijf in Belgié.
Xyloborus.

Xyloborus of Old Lady`s factory is een urbexlocatie in België. Het is een graanverwerkingsbedrijf, en wellicht gewoon een molen die graan verwerkte. Of dat ter plaatse gebeurde, of aangevoerd werd is me niet helemaal duidelijk.

Usine Hoover urbex Duitsland
Usine Hoover.

Usine Hoover is een verlaten staalkabelfabriek in Duitsland. De gemeente waar het in ligt heeft grote problemen met de enorme vervuiling van het terrein. Deze fabriek slopen en de grond schoon maken zal vele miljoenen gaan kosten.

Manoir Advocat urbex België
Manoir Advocat.

Manoir Advocat is een prachtige verlaten villa in België. Je vraagt je echt af hoe zo`n enorme villa met ook een behoorlijke lap grond er verlaten bij is komen te staan. Blikvangers zijn de mooie trap, de piano, en de prachtige vleugel in de woonkamer.

Prison H7, urbex, gevangenis, gevangeniscellen, urbexlocatie
Prison H7.

Prison H7, allemaal verlaten gevangeniscellen en een paar beelden die ook in deze locatie staan. Zo hoort een oude gevangenis er voor mij uit te zien. Niets geen luxe, televisie of andere dingen, gewoon je straf uitzitten!

The Pumpstation urbex. Ook wel Pump up the Jam genoemd deze urbexlocatie.
The Pumpstation / Pump up the Jam.

The Pumpstation of Pump up the Jam, is een verlaten pompstation in België. Het is een kleine urbexlocatie, maar met heerlijke kleuren. Klein of groot, ik hou van verlaten industrie. Geen gezeur met nabestaanden of eigenaren.

Hoeve ADM,urbexlocatie. Een verlaten boerderij in België die we zelf vonden.
Urbexlocatie Hoeve ADM.

We rijden naar de volgende urbexlocatie, en opeens zien we een verlaten boerderij staan, STOP! Meestal is wat we vinden helemaal leeg, dus we besluiten eerst maar zonder camera`s te gaan kijken of we erin kunnen, en of er nog wat in staat. En zowaar!

Graffiti Factory Urbexlocatie in België. Een verlaten fabrieksterrein met wat mooie graffiti.
Graffiti Factory urbex.

Graffiti Factory, een verlaten fabrieksterrein met allemaal mooie graffiti. Deze urbexlocatie vond ik zelf, dus de naam heb ik er zelf aan gegeven. Zo vind je nooit iets, en zo vind je 3 urbexlocaties op een dag. Meestal is alles wat ik vind compleet leeg, gesloopt of compleet getrashed. 

Ferme Soenen urbex in België. Wat een leuke verlaten boerderij.
Ferme Soenen urbex.

Ferme Soenen is een grote verlaten boerderij in België. Deze urbexlocatie wordt ook wel Ferme S genoemd. Toen we hier aan kwamen waren er werkers bezig met reclameborden. Voor de zekerheid zijn we dus een stukje omgelopen om binnen te komen. 

Ferme Serenade urbex in België. Deze urbexlocatie noemt men ook wel The Milk Farm.
Ferme Serenade.

Ferme Serenade of The Milk farm zoals hij ook genoemd wordt is een verlaten boerderij in België. De 2e naam zal te maken hebben met de melkbussen die op zolder staan. Heel erg veel staat er niet meer in de boerderij, maar de huiskamer is nog erg leuk, en er is nog een slaapkamertje.

Ziegelei R Steenfabriek urbex
Ziegelei R.

Ziegelei R is een verlaten steenfabriek met nog van alles erin. Een eigen ontdekking, in hoeverre je dat met dit soort locaties kunt zeggen. Bij de meeste industrie locaties is er eigenlijk altijd wel iemand voor jou geweest.

Baksteenfabriek urbexlocatie in België.
Baksteenfabriek urbex.

Deze oude verlaten baksteenfabriek is een oude urbexlocatie. Ik wilde hem een paar jaar terug al doen, maar kreeg toen te horen dat hij dicht gemetseld was. Dat was wellicht ook zo toen, maar er is toch echt gewoon een ingang nu.

Villa Sebastiaan. Een grote verlaten villa in België.
Villa Sebastiaan.

Villa Sebastiaan is een grote verlaten villa in België. Het staat blijkbaar al een hele poos leeg, en er hebben ook krakers ingezeten. We waren nog geen half uurtje binnen, en opeens hoor ik het piepen van een auto die achteruit rijd…brandweer!

Ferme du sergeant. Urbexlocatie in België.
Ferme du sergeant.

Ferme du Sergeant is ook weer zo’n leuke verlaten boerderij in België. Je vraagt je af en toe af waar ze vandaan blijven komen al die verlaten huizen. Het lijkt een net huisje, maar schijn bedriegt.

La carrière du lac Perdu. Een verlaten groeve in België.
La Carriere du lac Perdu.

Een verlaten steengroeve in België. In dit gebied heb je meerdere groeves waar kalk of steen gewonnen wordt. Deze steengroeve zal waarschijnlijk uitgeput zijn, en om die reden niet meer gebruikt worden.

Napoleon Bug. Een oude Volkswagen kever in een verlaten garage.
Napoleon Bug.

Napoleon Bug is een rode Volkswagen kever in een oude verlaten garage. Grappig, ik ben hier echt al meerdere keren langs gereden. Iedere keer dacht ik, het ziet er zo leeg uit, laat maar. 

Ferme du sergeant. Urbexlocatie in België.
Psychedelic House.

Psychedelic House is een urbex huisje in Duitsland waarbij het lijkt dat je terug bent gegaan naar de 70`s. De gave retro lampjes in de huiskamer die zie je bijna nergens meer natuurlijk.

Verlaten bordeel in Duitsland
Verlaten Bordeel.

Dit verlaten bordeel vindt je terug in Duitsland. Geen streepje daglicht te bekennen hier omdat alles dicht zat. Daarom moest ik ook hier werken met het licht van allerlei lampen.

Verlaten Kerk met kapel.
Verlaten Kerk.

Deze verlaten kerk is vanaf het midden van de jaren 80 niet meer in gebruik. De kerk is gebouwd rond het jaar 1900 door een belangrijke kerkarchitect in die tijd.

Mini Watt. Een verlaten steenfabriek in België met een face of industry en een administratief gedeelte.
Mini Watt

Wat een leuke industrie locatie was dit zeg. Een leuk controlepaneel met een face of industry. Tevens was er ook nog een stuk met de complete administratie aanwezig. Wat een leuke steenfabriek was dit.

Home Pongo, een verlaten verlaten verzorgingstehuis in België.
Home Pongo

Home Pongo, een verlaten verlaten verzorgingstehuis in België. Ik vond het nogal een saaie locatie eigenlijk. Veel dezelfde kamers en hier verhuisd alles sneller dan je thuis doet. Beetje jammer eigenlijk.

Urbex Diversen, Bloso Hofstade, Cinema Chaplin, Chapel H, Agnes Dei, Dust Church, Villa Janssen, Manoir de Cocinelle, Theatre Jeusette, bowlingmill, fabrieken,industrie,urbexlocaties, België, Duitsland,verlaten
Urbex Diversen.

Een pagina met diverse urbexlocaties bij elkaar. Of er was niets meer te zien dan wat je ziet, of ik ben weggestuurd, of een andere reden. Een enkeling is nog de moeite waard om nog eens te bezoeken.

Exidus, urbexlocatie België. Een verlaten gebouw waar de natuur ongestoord zijn gang heeft kunnen gaan.
Exidus.

Exidus is een urbexlocatie op een terrein waar verder alles nog wel in gebruik is. Dit gebouw is een restant van de fabriek die eerder op dit terrein actief was. Die fabriek was namelijk ouder dan wat er nu actief is. 

Ferme Fritel, urbexlocatie. Het leukste van deze urbexlocatie was toch wel het huiskamertje.
Ferme Fritel

Ferme Fritel is een verlaten boerderij in België. Het lijkt erop of nabestaanden bezig waren om alles te verdelen maar daarmee gestopt zijn. In de schuur staan nog spullen die verdeeld zouden gaan worden.

Ferme aux Trous. Verlaten boerderij in België. Grappig dat in veel van die oude verlaten boerderijen er weckpotten staan.
Ferme aux Trous.

Ferme aux Trous is een oude vervallen boerderij in België. De naam zou betekenen dat er nogal wat gaten zijn. Ja, met name in het dak zitten er nogal wat gaten. Een leuke kleine vervallen boerderij.

Cold L, the lost mine. Een verlaten Zeche in Duitsland. Heerlijk die oude kolenmijnen.
Cold L. The lost Mine.

Een leuke verlaten kolenmijn in Duitsland. Veel gebouwen van deze Zeche zijn helaas leeg, maar er zijn nog zat leuke dingen te vinden in deze verlaten kolenmijn. Heerlijke verlaten kolenmijn weer.

Heavy Metal, een verlaten staalfabriek in België. Mijn 3e bezoekje aan deze geweldige verlaten staalfabriek.
Heavy Metal (Revisit 2018!)

Heavy Metal. De leukste verlaten staalfabriek in België. Dit was mijn 3e keer hier, en ik ging op zoek naar plekjes op het terrein die ik nog niet gezien had. Dit bezoekje is van augustus 2018.

Indiana Jones Quarry, urbexlocatie. Een verlaten steengroeve met rails en mijnwerkers karretjes.
Indiana Jones Quarry.

Indiana Jones Quarry is een verlaten steengroeve in België. Men won hier zandsteen waar vervolgens straatstenen van gemaakt werden. Leuk met rails en diverse mijnwerkers karretjes!

Urbex Moulin Bon Pain. Een verlaten molen in België.
Moulin Bon Pain.

Een verlaten molen met heel erg veel spinnenwebben en gevaarlijke vloeren. Hier is volgens mij al heel lang niemand meer binnen geweest. De mooiste molen die ik bezocht heb!

Urbex, La Turbine. Een verlaten gemaal met turbines in België.
Urbex La Turbine

Een oude verlaten industrie locatie, die nog niet zo bekend is. Voor mij zijn dit de leukere urbex locaties om te bezoeken. Heerlijk in je uppie hier in deze oude urbexlocatie.

Urbex, train Repair Station. Een verlaten hal met locomotieven en treinstellen.
Urbex. Train Repair Station

Een verlaten treinen reparatie loods. Binnen staan 2 oude locomotieven en diverse onderdelen om de treinen te repareren. Wat een mooi licht had ik hier. En dan de overkant ook zeg…

Verlaten kantoren. Een urbexlocatie met allemaal kantoren en industrie.
Verlaten Kantoren.

Een hele grote urbexlocatie met allemaal verlaten kantoren. Ik had hem 2 jaar eerder al op het oog, maar ik vond toen niet zo snel een ingang. Wat een grote locatie, helemaal geweldig!

Old Turbine. Verlaten industrie in Duitsland, onderdeel van een oude zeche.
Old Turbine.

Deze grote turbine is onderdeel van een verlaten zeche in Duitsland. Ook weer van die heerlijke verlaten industrie. Als het goed is, wordt dit stuk behouden, gelukkig maar.

Chateau Cinderella, een verlaten kasteel in België.
Chateau Cinderella.

Een verlaten kasteel in België, waar niet heel veel meer in staat. Zonde eigenlijk dat dit verlaten kasteel gewoon staat te verkommeren. Het staat te koop, maar niet alles mag erin, bestemmingsplannen..

Ferme St Valentine. Een heerlijke verlaten boerderij. Verlaten door een brand destijds
Ferme St Valentine.

Een heerlijke urbex boerderij. Verlaten door een brand destijds. Ik was er 2 jaar eerder, maar kon toen maar een heel klein deel doen. Nu was alles open. Ik vond m erg leuk.

Labo G, urbexlocatie. Een oude locatie, die je niet heel veel voorbij ziet komen.
Labo G.

Een oude urbexlocatie, die je niet heel veel voorbij ziet komen. Een jaar terug schijnen er camera`s gestaan te hebben, maar ik heb hier niets van gezien.

Urbex locatie Monastere PDG. Een verlaten klooster in België.
Monastere PDG.

En ook hier was ik al eerder, bij dit verlaten klooster. Toen was het goed afgesloten, nu kwam ik wel binnen gelukkig. Best wat leuke details nog aanwezig maar ook veel getrashed.

HFB verlaten staalfabriek in België.
HFB.

HFB, het blijft een geweldige urbex locatie! Ik gok dat je  foto`s ziet die je bij veel mensen nog niet eerder gezien hebt. Maar ik ben er dan ook 3 x geweest. HFB blijft een topper!

Heavy Metal, een verlaten staalfabriek in België. Deze urbex locatie is geweldig, en ik zou hem graag nog een keer bezoeken.
Heavy Metal.

Een geweldige urbexlocatie, waar ik nu 3 x geweest ben. De 2e keer helaas weggestuurd door de politie , doordat er ook veel koperdieven aanwezig waren. Laatst weer geweest, foto`s volgen snel.

urbex locatie Blue Lagoon. Een verlaten mijn in België.
Blue Lagoon.

Een verlaten mijn met wel 280 kilometer aan gangen! Niet veel mensen vinden de mijnkarretjes, en je verdwaald hier ook snel als je maar even niet oplet! Wees voorzichtig hier!

urbex locatie Chapel B is een oude verlaten kerk in België.
Chapel B.

Chapel B, een verlaten kerk in België. Waarom iemand hem dan de naam van kapel gegeven heeft, weet ik eigenlijk niet. Heeft wel wat weg van Pigeon Church. Heerlijke decay hier.

urbex locatie Klinik Dr Freud. Een verlaten kliniek in Duitsland.
Klinik Dr.Freud.

Een verlaten ziekenhuis in Duitsland. Tussen de trash vind je nog een aantal prachtige plekjes als je er de tijd voor neemt. Ziekenhuisspullen uit de jaren 60-70 zo te zien.

urbex locatie Bauernhof Mega. Een prachtige verlaten boerderij in Duitsland.
Bauernhof Mega.

Een grote verlaten boerderij in Duitsland. Veel van die boerderijen zijn zo goed als leeg, maar deze staat nog stampvol. Heerlijke locatie met schimmels en piano.

urbex locatie Boulangerie Sampin. Een verlaten banketbakkerij in België.
Boulangerie Sampin.

Een Boulangerie heeft eigenlijk alleen betrekking op brood, terwijl dit toch echt een banketbakkerswinkel was. Dat het er nog allemaal staat zeg. De blikken zijn gewoon uit de jaren 50!

urbex locatie Lord of war. Een bizarre locatie met allemaal oorlogsspul.
Lord of War.

Een locatie met allemaal legerspul, bizar eigenlijk.  Granaten, bommen en granaatwerpers, het ligt er allemaal nog. Wat een bodemverontreiniging hier ook zeg.

Lost Morgue. Een verlaten mortuarium in Nederland.
Lost Morgue.

Een verlaten mortuarium, en dat nog wel in Nederland. De rest van het ziekenhuis was niet veel, maar het mortuarium was leuk. Ik voelde me wel helemaal niet op mijn gemak hier.

urbex locatie Maison Piron. Een verlaten huisje in België.
Maison Piron.

Een verlaten huis in België. De eigenaresse woonde hier tot 2016. Zonder fatsoenlijke verwarming en stukken muur waar nog geen behangetje op zat. Ze zit nu in een verzorgingstehuis.

Manoir du Plomb of Pottery Mansion. Dit verlaten huisje heeft mooie deuren,en prachtige plafonds.
Manoir du Plomb.

Een verlaten pottenbakkers huisje. Leuk is de ruimte met de oven die er nog is. Prachtig vervallen huisje, wat jammer genoeg aan zijn lot wordt achtergelaten.

urbex locatie Roa Factory, België. Muurschilderingen van street art kunstenaar ROA.
Roa Factory.

Deze street-art artiest laat op diverse plekken mooie muurschilderingen achter. Zo ook op deze verlaten urbexlocatie. Er zijn wel 60 prachtige werken te vinden hier.

Usine de la Carriere,. Een verlaten controlroom in België, ook wel un powerplant ca trompe enormement genoemd.
Usine de la Carriere.

Er is niet echt een eenduidige naam voor deze controlroom. Usine de la carriere of un powerplant ca trompe enormement zijn 2 namen ervoor. Verlaten industrie, altijd leuk!

urbex locatie Usine Inconnu. Een onbekende verlaten fabriek in België.
Usine Inconnu.

Een verlaten fabriek in België. Wat een leuke ontdekking was dit zeg. Usine inconnu betekent “onbekende fabriek”. Er zijn maar een paar mensen die deze locatie gedaan hebben.

urbex locatie verlaten kliniek. Een verlaten kliniek voor kankerbehandeling in België.
Verlaten Kliniek.

Een verlaten kliniek in België. Een grote locatie waar ik nog wel het e.e.a gemist heb. Waarom laten ze toch altijd de verwarming zo hoog aan staan op zo`n verlaten locatie?

urbex locatie Chateau Volt Face. Een prachtig verlaten kasteel in Frankrijk.
Chateau Volt Face.

Een geweldig verlaten kasteel in Frankrijk met een schitterende trap erin. Het kasteel schijnt te koop te staan nu, maar een deel is behoorlijk vervallen. Een prachtige urbexlocatie.

urbex locatie Kraftwerk V. Een verlaten elektriciteitscentrale in Duitsland.
Kraftwerk V

Een geweldige industrie locatie in Oost-Duitsland. De controlekamers van deze locatie zijn geweldig! Geen makkelijke locatie om te doen trouwens en heel erg groot.

urbex locatie Prison 1555 of Hinter Gittern im Frauenknast. Een verlaten gevangenis in Duitsland.
Prison 1555 / Hinter Gittern im Frauenknast.

Een heerlijke verlaten vrouwen gevangenis in Oost-Duitsland. Toen ik er was, kon ik een heel klein deel niet bezoeken. Wat een heerlijke urbex locatie was dit!

urbex locatie Pottery S. Een geweldige verlaten pottery in Frankrijk.
Pottery S.

Een geweldige verlaten pottery in Frankrijk! Ik moest en zou hier naar binnen. Ook als dat betekende dat ik naar dat raam op bijna 4 meter hoog moest klimmen!

urbex locatie Maison Denis. Wat een prachtig huisje met een mooie vleugel.
Maison Denis / Manoir du Professeur.

Als ik dan een favoriet verlaten huis heb, dan is het Maison Denis in Frankrijk. Een huisje met een prachtige vleugel, en mooie meubels en boeken erin.

urbex locatie Puits Simon. Een verlaten mijn in Frankrijk.
Puits Simon.

Puits Simon is een verlaten mijn in Frankrijk. Het is een oude elektriciteitscentrale. In een ander gebouw moeten nog wat mijn mandjes hangen trouwens. Daar ben ik niet aan toe gekomen.

urbex locatie Maison Kirsch, het mooiste verlaten huisje in heel Luxemburg
Maison Kirsch

Maison Kirsch is het mooiste verlaten huisje in heel Luxemburg. Ik  heb zelden zo`n prachtig verlaten huis bezocht. Ik wil best nog wel eens terug. Ik had hier echt tijd tekort.

urbex locatie Zum Staubigen Krug. Verlaten pottery in Duitsland
Zum Staubigen Krug.

Een verlaten porseleinfabriek in Duitsland. Een geweldige locatie, waar je wel even moet zoeken naar die prachtige ruimtes. Een geweldige urbexlocatie was dit.

urbex locatie Kent School, verlaten in Duitsland. legale locatie
Kent School / St Jozefsheim.

Kent School of St Jozefsheim in Duitsland. Een locatie met een roerig verleden. Deze urbex locatie kun je enkel legaal doen. Security, camera`s en honden zijn aanwezig.

urbex locatie Hospital BTOK, verlaten ziekenhuis in Duitsland.
Hospital BTOK.

Veruit het mooiste verlaten ziekenhuis wat ik bezocht heb! Het is een prachtige urbexlocatie in Duitsland. Ondertussen is het helaas erg getrashed. Zo jammer weer.

urbex locatie Lost Lummerland, treinenlocatie in Duitsland.
Lost Lummerland.

Lost Lummerland in Duitsland. Een geweldige locatie met allemaal locomotieven en wagons. Ik wist niet of deze te doen was toen ik er naar toe ging eigenlijk.

urbex locatie Dr Anna L, verlaten urologie in Duitsland.
Dr. Anna L.

Een verlaten urologie kliniek in Duitsland. Wat een heerlijke locatie met het dokters-gedeelte, en het prachtige huis. Echt een topper deze urbexlocatie.

urbex locatie Chateau Lumiere. Een prachtig verlaten kasteel in Frankrijk.
Chateau Lumiere.

Chateau Lumiere is een prachtig verlaten kasteel in Frankrijk. Deze stond al even op de to do list, en is er eindelijk van gekomen. Een gebouw met historische waarde.

urbex locatie Cafè G. Een verlaten bar in Luxemburg
Cafè G / Cafè Mousel.

Café G, of Café Mousel, is een verlaten café in Luxemburg. Waarschijnlijk al sedert 2013 verlaten. Dat kegelbaantje is ook zo leuk hier. Erg leuke urbex locatie.

urbex locatie Bavaria Cars. Allemaal verlaten auto`s op een locatie in Duitsland.
Bavaria Cars.

Bavaria Cars, allemaal verlaten auto`s op een locatie in Duitsland. Deze urbexlocatie is enkel legaal te bezoeken overigens! Wat een prachtige oude auto`s staan hier.

urbex locatie Boucherie Gepetto. Een verlaten slagerij
La Maison Boucherie Gepetto.

Een verlaten slagerij met een woning erbij in België. Ik vond het een hele leuke urbexlocatie eigenlijk. Behoorlijk groot, en veel te zien op deze locatie. Back in time..

urbex locatie Chaudronnerie. Een verlaten koperslagerij in België.
Chaudronnerie.

Een verlaten ketelmakerij in België. Er werden ketels gemaakt voor de hoogoven industrie. In 2001 is deze locatie gesloten. Wat een bodemverontreiniging hier trouwens zeg.

urbex locatie café Differdinger. Een verlaten café in Luxemburg.
Cafè Differdinger /  Cafè la Frontiere.

Cafè Differdinger ook wel Cafè la Frontiere genoemd. Een leuk verlaten cafè in Luxemburg. De zolder en de huiskamer vond ik wel heel erg leuk. Kijk die oude kinderwagen ook zeg.

urbex locatie sigarenfabriek. een legaal bezoekje.
Sigarenfabriek.

Een verlaten sigarenfabriek in België. Dit was een legaal bezoekje overigens. Leuk al die spullen die in het pand nog aanwezig waren. Lekkere sigaren ook..

urbex locatie tanks en trucks. Verlaten in België.
Tanks en Trucks.

Een militair terrein waar 2 tanks en diverse andere legervoertuigen staan. Dit terrein wordt af en toe nog gebruikt om te oefenen met voertuigen verslepen.

urbex locatie steampunk commander. Een verlaten controlekamer in België.
Steampunk Commander.

Een verlaten controlekamer in België. Als het goed is wordt deze controlroom in ieder geval behouden! Heerlijk die oude verlaten industrie! Heerlijke urbex locatie weer.

urbex locatie L`infirmerie. Een verlaten ziekenboeg.
L`infirmerie.

Een verlaten dokterskamer of ziekenboeg bij een carbonfabriek. Als er iets gebeurde bij de fabriek, konden ze dus direct geholpen worden. Nu, is deze urbexlocatie erg achteruit gegaan helaas.

urbex locatie Hotel Cinema. Een hotel met een bioscoop erin.
Hotel Cinema.

Een verlaten hotel met een bioscoop erin in Duitsland. De locatie is flink getrashed, maar de bar en de bioscoop waren toch nog wel heel erg leuk.

urbex locatie welness hotel. Een verlaten hotel met een eigen spa.
Wellness Hotel.

Een enorm verlaten hotel in Duitsland met een eigen spa erin. Een hele grote urbex locatie,waar we even moesten zoeken naar de ingang van het spa-gedeelte. Het staat te koop geloof ik.

urbex locatie Church of Raven. Een verlaten kerk in België.
Church of Raven.

Church of Raven is een verlaten kerk in België. Er is ooit brand in de kerktoren geweest, vandaar dat deze kerk er verlaten bij staat. Ik vond het een prachtige verlaten kerk.

urbex locatie Bangour Village Hospital in Schotland.
Bangour Village Hospital.

Een verlaten ziekenhuis in Schotland. Ik heb niet alles kunnen bezoeken, want er rijd security rond. Daarbij was ik ook op vakantie met mijn vriendin die dus stond te wachten.

urbex locatie Radio Marie Jose. Een verlaten radiostation in België.
Radio Marie Jose.

Een verlaten radiostudio in België. Deze is maar een beperkte tijd open geweest. Toen ik er was, zag ik ook al activiteit toen ik weg ging. Gelukkig niet betrapt, maar dat scheelde niet veel.

urbex locatie Chapelle des Mineurs. Een verlaten kerk in België.
Chapelle des Mineurs.

Een verlaten kerk in België. Waarschijnlijk dankt deze verlaten kerk zijn naam aan de vele mijnwerkers die in dit gebied aanwezig waren. Een leuke kleine urbexlocatie.

urbex locatie La Superette D`ursula. Verlaten supermarkt in Duitsland.
La superette D`ursula.

Een verlaten supermarkt in Duitsland. Wat was het hier donker zeg! alles moest je met een zaklamp bijlichten. Aparte urbex locatie was dit weer zeg..

urbex locatie Nain Jaune. Een verlaten huisje in België.
Nain Jaune.

Een verlaten huisje in België. Niet zo heel spannend eigenlijk. Het heet zo door het spelletje wat op tafel ligt. Voor mij was er te weinig decay en verval. Te nieuw dus nog.

urbex locatie Manoir Marinelle. Een verlaten huisje in België.
Manoir Marinelle.

Een verlaten huisje in België. Wel een huisje wat nog een beetje moet rijpen vind ik. Ik vond er nog te weinig verval en decay te zien. Maar ja, als je alles van te voren weet.

urbex locatie Meisterstube. Een heerlijke locatie in Duitsland.
Meisterstube.

Een oude verlaten industrie locatie in Duitsland. Heerlijk die oude zooi. Oude draaibanken,veel roest en oude spullen, heerlijk! Dit zijn toch wel mijn favoriete urbex locaties.

urbex locatie Chateau Alkohol. Een verlaten kasteel in Duitsland.
Chateau Alkohol.

Een verlaten kasteel in Duitsland, met een prachtige kapel erin. Het heeft zijn naam te danken aan de vele drankflessen op de locatie. Lastige locatie met de huizen er omheen trouwens.

Ecole de Natation. Een verlaten zwembad in België.
Ecole de Natation.

Ecole de Natation, is een verlaten en vervallen buitenzwembad in België. Deze locatie ligt midden in de stad, en je vraagt je dan ook af waarom iets als dit blijkbaar niet rendabel geweest is.

Huize Bruyninckx, urbex, verlaten huis, België, boekenkast, kinderwagen
Huize Bruyninckx.

Huize Bruyninckx. Een leuk klein verlaten huis in België. In dit urbex huisje staan nog wat boekenkasten met boeken, en ook staat er een leuke kinderwagen. 

Eindeweghoeve. Een verlaten boerderij in België.
Eindeweghoeve.

Eindeweghoeve, een verlaten boerderij in België. Er loopt een  weggetje naartoe waar je helemaal in het zicht loopt. Aan het einde van dat weggetje ligt deze boerderij, vandaar de naam.

Rayms Fotosite Laatste Blogposts..

De Cope parkeergarage Papendorp, Utrecht.

De Cope.

Een fraaie parkeergarage in Papendorp, Utrecht.

urbexlocaties nieuw 2019, Bone Church, Villa Ginette, Maison Ypres, Mold Cabin, mini beast, nieuwe urbexlocatie, België, verlaten, vervallen, abandoned, lost places, urban exploration, urban exploring, Belgium

Urbexlocaties nieuw 2019. (nieuw!)

Bone Church, Villa Ginette, Maison Ypres, Mold Cabin, Mini Beast.

Bloeiende heide Strijbeekse heide tijdens zonsopkomst met grondmist.

Bloeiende Heide.(nieuw!)

Bloeiende heide, Strijbeek. Augustus 2019.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell

Nieuwe urbexlocaties 2019.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell.

Mooie trappen om te fotograferen. Wenteltrappen, spiraaltrappen, architectuur.

Mooie trappen om te fotograferen.

Wenteltrappen, spiraaltrappen en architectuur.

manoir advocat,_exidus2, xyloborus,, usine hoover,

Urbexlocaties België.

Manoir Advocat, Exidus 2, Xyloborus en Usine Hoover.