Raym`s Fotosite

Urbex, verlaten plekken

Urbex, verlaten plekken

Rayms Fotosite

Urbex.

Urbex is het bezoeken van locaties die niet openbaar toegankelijk zijn. Vaak zijn ze door mensen gemaakt en verlaten. Underground vind ik ook leuk om te doen: grotten, groeves en mijnen. Zelf geniet ik het meeste van die echte oude verlaten locaties. Oude industrie, en huisjes die al zolang leeg staan dat er heel veel verval is. Locaties die nog bijna nieuw zijn doen mij niet veel.

Urbexlocaties.

Urbex is op het moment een echte hype. Veel mensen die verlaten locaties bezoeken. Mensen met goede bedoelingen, maar ook mensen met minder goede bedoelingen. Denk aan koperdieven, gewone dieven en mensen die de boel slopen. We zijn dan ook erg zuinig op de urbex locaties. De houdbaarheid van urbex locaties wordt steeds korter. Locaties zitten tegenwoordig heel snel dicht. Soms worden er zelfs spullen ontvreemd. Of de locatie wordt compleet gesloopt. Wees discreet in wat je doet, dan kan een ander er ook nog van genieten! Al die verkoop-sites helpen ook niet mee.

Pontiac Grand Prix, urbex Nederland
Urbex Nederland.

Ergens in Nederland staat deze oude Amerikaan. Het is een oude Pontiac Grand Prix. Hij staat in een weiland te wachten om opgeknapt te worden.

Jezuïetenklooster Nederland
Jezuïetenklooster.

Jezuïetenklooster, een verlaten klooster in Nederland. het staat er al bijna 40 jaar verlaten bij. In 2001 was er in een deel van het klooster brand.

Black Gold District. Verlaten steenkoolmijn België.
 Black Gold District.

Black Gold District, een steenkolenmijn. Deze oude steenkoolmijn is al 30 jaar verlaten. Een groot deel van deze mijn is al gerenoveerd, maar dit deel nog niet.

Volkswagen barn. Urbex auto`s.
Volkswagen Barn.

Volkswagen Barn, een oude schuur met twee mooie oude Volkswagen kevers erin. Bijzonder toch dat auto`s soms gewoon achterblijven. Lastige kleuren en licht hier.

Leisteenmijn SB urbex.
Leisteengroeve SB.

Een geweldige mijn, die ik al lang op het oog had. In de mijn werd leisteen verwerkt. De mijn is al 30 jaar verlaten. Hij overtrof mijn verwachtingen.

Ecole du Mur Vegetal urbex België.
 Ecole du Mur Vegetal.

Ecole du Mur Vegetal, een verlaten school in België. De naam betekent school met de groene muren. Achter deze oude school, wordt een nieuwe gebouwd.

Urbex La Soupe aux Lentilles
La Soupe aux Lentilles.

La Soupe aux Lentilles, verlaten industrie in België. In een kelder vind je dit leuke stukje industrie. Het stond vol met water, maar door de hitte is dit verdampt. 

Poussiere de Marbre urbex België.
Poussiere de Marbre.

Poussiere de Marbre, een leuke verlaten marmerfabriek in België. Deze fabriek heeft ook nog een mooi controlepaneel. Ook staan er nog platen oud marmer. 

Farm J. Verlaten boerderij in Nederland
Farm J, urbex Nederland.

Een leuke verlaten boerderij in Nederland. Leuke urbex in Nederland, dat zie je niet zoveel. Deze boerderij had een mooie keuken, en een volle woonkamer. 

Volvo 544. Een oude urbex auto in Nederland.
Volvo 544, urbex Nederland.

Een prachtige Volvo 544 in Nederland. Deze auto noemen ze ook wel kattenrug. Wat maakten ze vroeger toch prachtige auto`s. Ernaast nog een Mercedes.

Mini Beast. Een verlaten graafmachine in België
Mini Beast, urbex België.

In België staat een kleine versie van the Beast. Kleiner dan in Duitsland, maar toch zeker indrukwekkend groot. Ook deze machine werd gebruikt voor bruinkool.

Verlaten dierencrematorium Nederland
Dierencrematorium urbex Nederland.

Nog een urbexlocatie in Nederland. Het indrukwekkendst waren de ovens voor de crematies. Voor een locatie in Nederland was deze zeker de moeite waard.

Staalfabriek Trafilatura urbex
Staalfabriek Trafilatura.

Verlaten staalfabriek, gespecialiseerd in staaldraad van alle soorten. Eind 2018 werd deze fabriek gesloten. Een indirect gevolg ook van de kredietcrisis van 2013. 

equinox of under the dome
Equinox urbex.

Equinox, een gasometer in België. De locatie heet ook wel Under the Dome. De gashouder staat naast koeltoren IM. Bizar dat je nu onderaan erin kunt. 

Lost factory Part 1. Een grote verlaten fabriek.
Lost Factory part 1.

Lost Factory, een enorme verlaten fabriek. Ik heb deze locatie in 2 delen gesplitst. Grote fabriekshallen vol met machines! Inmiddels leuke graffiti aanwezig hier.

Lost Factory part 2. Deel 2 van deze verlaten urbex locatie.
Lost Factory part 2.

Lost Factory part 2. Ik heb hier veel foto`s genomen. Verlaten industrie is leuk om te doen. Lekker op je gemak de fabriekshallen bezoeken en fotograferen.

Ardoisiere de B. Een oude leisteen groeve.
Ardoisiere de B.

Ardoisiere de B, verlaten leisteengroeve in België. Ik hou van oude industrie. Op het terrein staan diverse mijnkarretjes. Belgen noemen deze wagens berleng.

Verlaten klooster Le Prieuré
Le Prieuré.

Le Prieuré, een verlaten klooster. Deze abdij heeft verschillende functies gehad. Deze priorij stamt uit de 12e eeuw. Het is ook nog een industriële locatie geweest. 

Powerplant LG urbex
Powerplant LG.

Powerplant LG, een elektriciteitscentrale in België. Deze kolencentrale is nog geen 50 jaar actief geweest. Het bedrijf werd in 2016 zelfs failliet verklaard. 

Maison Biotex urbex
Maison Biotex urbex.

Maison Biotex in België. In 1 kamer lagen allemaal tonnen waar Dash en Biotex in zat. Goh, die ken ik nog uit mijn jeugd. Het huis staat er al lang verlaten bij. 

urbex Bone Church.  Een urbex kerk in België.
Bone Church.

Bone Church, een prachtige verlaten kerk in België. De kerk heeft prachtige kleuren, en een heerlijk verval. Jammer dat men je altijd gelijk achterna loopt.

Urbex. Maison Ypres in België.
Maison Ypres urbex.

Maison Ypres, een leuke villa. Netjes met toestemming van de eigenaar. Binnenkort zal deze mooie villa tegen de vlakte gaan. Wat een sfeervol huis!

Urbex Villa Ginette. Een hele grote verlaten villa in België.
Villa Ginette.

Villa Ginette, een enorm grote villa in België. Verval was er wel een beetje, en beschimmelde plafonds ook. De tuin was compleet begroeid met onkruid. 

Urbex Maison Sans Escalier, Huize Edelweiss, urbex,  België.
Maison Sans Escalier.

Maison Sans Escalier, een verlaten huis in België. De trap naar boven was helemaal verrot. De bovenverdieping was wel de moeite meer dan waard overigens.

Urbex Jeans Store, België
Jeans Store urbex.

Jeans Store, ik had er niet hele hoge verwachtingen van. En dat klopte eigenlijk ook wel. Kleine ruimten, en volgestouwd met jeans en andere kleding.

Urbex Mold Cabin in België.
Mold Cabin.

Mold Cabin, een vervallen chalet in België. Dit chalet in het bos was zo rot als maar kon. Bij het naar buiten gaan, viel ik bijna door de compleet verrotte wand!

Urbex Farm Boeddha in België, verlaten boerderij
Farm Boeddha.

Farm Boeddha, een verlaten boerderij in België. De naam komt van de boeddha-beeldjes in dit huisje. Een kleine boerderij, maar het staat lekker vol. 

urbex Manoir Annabelle in België.
Manoir Annabelle.

Manoir Annabelle is een grote statige villa. Ik hoopte dat deze locatie onbekend zou blijven. Helaas werd het een druk bezochte villa met alle gevolgen van dien.

Urbex Dodge Farm België.
Dodge Farm.

Dodge Farm, een verlaten huis met een schuur. In de schuur een prachtige oude Dodge en een jukebox. Het huis zelf was niet veel, op wat oude speakers na. 

Urbex Fort C. Verlaten fort in België
Fort C.

Fort C is een verlaten fort in België. Dit fort dateert van voor 1900 en is in wereldoorlog I ook aangevallen. Je ziet buiten ook overal enorme brokstukken.

Urbex Exidus 2 is een groot verlaten fabrieksterrein in België.
Exidus 2.

Exidus 2 is een verlaten fabrieksterrein in België. Er is een fabriekshal, een lab en een gedeelte voor architecten. Er waren ook een aantal tekentafels aanwezig. 

Urbex Pete One graffiti urbex, 2019, school, België, urbex
Pete One graffiti 2019.

Pete One, 1 van mijn favoriete graffiti kunstenaars. Wederom heeft hij graffiti kunstwerken achtergelaten in een school. Een deel van de school is ingestort.

Urbex. Xyloborus een verlaten graanverwerkingsbedrijf in Belgié.
Xyloborus.

Xyloborus of Old Lady`s Factory, oude industrie in België. Het is een graan – verwerkingsbedrijf, en wellicht gewoon een molen die graan verwerkte. 

Urbex. Usine Hoover in Duitsland
Usine Hoover.

Usine Hoover, een staalkabelfabriek in Duitsland. De gemeente heeft problemen met de enorme vervuiling van het terrein. De fabriek gaat gesloopt worden.

Urbex. Manoir Advocat in België
Manoir Advocat.

Manoir Advocat, een prachtige villa in België. Je vraagt je waarom zo`n villa verlaten wordt. Blikvangers zijn de mooie trap, de piano, en de prachtige vleugel.

Urbex Prison H7,  gevangenis, gevangeniscellen, urbexlocatie
Prison H7 urbex.

Prison H7, verlaten gevangeniscellen in een oude kazerne. Zo hoort een oude gevangenis er voor mij uit te zien. Niets geen luxe, en al zeker geen televisie !

Urbex The Pumpstation . Ook wel Pump up the Jam genoemd deze urbexlocatie.
The Pumpstation / Pump up the Jam.

The Pumpstation of Pump up the Jam, een verlaten pompstation in België. Een kleine urbexlocatie, maar met heerlijke kleuren. Ik hou van verlaten industrie. 

urbex Hoeve ADM. Een verlaten boerderij in België die we zelf vonden.
Hoeve ADM urbex.

Op weg naar de volgende urbexlocatie, en opeens ….STOP, een boerderij! Meestal is wat we vinden leeg, maar in deze boerderij stond gelukkig nog genoeg!

Urbex Graffiti Factory in België. Een verlaten fabrieksterrein met wat mooie graffiti.
Graffiti Factory urbex.

Graffiti Factory, fabrieksterrein met mooie graffiti. Deze urbexlocatie vond ik zelf, dus de naam heb ik er zelf aan gegeven. Zo vind je nooit iets, en zo vind je er 3. 

urbex Ferme Soenen in België. Wat een leuke verlaten boerderij.
Ferme Soenen urbex.

Ferme Soenen, een grote verlaten boerderij in België. Deze locatie wordt ook wel Ferme S genoemd. Voor de zekerheid omgelopen om binnen te komen. 

Urbex Ferme Serenade in België. Deze urbexlocatie noemt men ook wel The Milk Farm.
Ferme Serenade.

Ferme Serenade of The Milk farm. Een leuke verlaten boerderij in België. De 2e naam zal te maken hebben met een aantal melkbussen die op zolder staan. 

Urbex Ziegelei R, Steenfabriek
Ziegelei R.

Ziegelei R, een mooie steenfabriek. Een eigen vondst, in hoeverre je dat kunt zeggen. Bij industrie is er eigenlijk altijd wel iemand voor jou geweest.

Urbex Baksteenfabriek in België. Men noemt deze ook wel the Wood factory.
Baksteenfabriek urbex.

Deze verlaten baksteenfabriek is een oude urbexlocatie. Ik wilde hem een paar jaar terug al doen, maar kreeg toen te horen dat hij dicht gemetseld zou zijn. 

Urbex Villa Sebastiaan. Een grote verlaten villa in België.
Villa Sebastiaan.

Villa Sebastiaan, een villa in België. Het staat al lang leeg, en er hebben krakers ingezeten. Nog geen half uur binnen, en opeens hoor ik …. de brandweer!

urbex Ferme du Sergeant in België.
Ferme du Sergeant.

Ferme du Sergeant, weer zo’n leuke verlaten boerderij in België. Je vraagt je af en toe af waar ze vandaan blijven komen. Het lijkt een heel net huisje.

Urbex La carrière du lac Perdu. Een verlaten groeve in België.
La Carriere du lac Perdu.

Een oude verlaten steengroeve in België. In dit gebied heb je meer verlaten groeves. Deze steengroeve was uitgeput, en om die reden niet meer in gebruik.

Urbex Napoleon Bug. Een oude Volkswagen kever in een verlaten garage.
Napoleon Bug.

Napoleon Bug, een rode Volkswagen Kever in een garage. Ik ben hier meerdere keren langs gereden. Iedere keer dacht ik, het ziet er leeg uit. 

Urbex Psychedelic House in Duitsland.
Psychedelic House Duitsland.

Psychedelic House, urbex in Duitsland waarbij het lijkt dat je terug bent gegaan naar de 70`s. De gave retro lampjes in de huiskamer zie je nergens meer.

Urbex Verlaten bordeel in Duitsland
Verlaten Bordeel Duitsland.

Dit verlaten bordeel ligt in Duitsland. Geen streepje daglicht te bekennen hier omdat alles dicht zat. Ik moest hier werken met het licht van allerlei lampen.

Urbex. Verlaten Kerk Chocolate Church Nederland
Verlaten Kerk Nederland.

Deze verlaten kerk is vanaf midden van de jaren 80 niet meer in gebruik. Deze kerk is gebouwd rond het jaar 1900 door een belangrijke kerkarchitect in die tijd.

Urbex Mini Watt. Een verlaten steenfabriek in België met een face of industry en een administratief gedeelte.
Mini Watt. Verlaten industrie.

Wat een leuke urbexlocatie zeg. Een mooi controlepaneel met een face of industry. Tevens een stuk, met de administratie van deze oude steenfabriek, geweldig!

Urbex Home Pongo, een verlaten verlaten verzorgingstehuis in België.
Home Pongo

Home Pongo, een verzorgingstehuis in België. Ik vond het nogal een saaie locatie eigenlijk. Veel dezelfde kamers en hier verhuist alles sneller dan thuis. 

Urbex Diversen, Bloso Hofstade, Cinema Chaplin, Chapel H, Agnes Dei, Dust Church, Villa Janssen, Manoir de Cocinelle, Theatre Jeusette, bowlingmill, fabrieken,industrie,urbexlocaties, België, Duitsland,verlaten
Urbex Diversen.

Een pagina met diverse urbex locaties. Of er was niets meer te zien dan wat je ziet, of ik ben weggestuurd, of een andere reden. Een enkele is zeker de moeite.

Urbex Exidus in België. Een verlaten gebouw waar de natuur ongestoord zijn gang heeft kunnen gaan.
Exidus urbex.

Exidus, een urbexlocatie op een terrein waar verder alles nog wel in gebruik is. Dit gebouw is een restant van de fabriek die eerder op dit terrein actief was. 

Urbex Ferme Fritel. Het leukste van deze urbexlocatie was toch wel het huiskamertje.
Ferme Fritel

Ferme Fritel, een boerderij in België. Het lijkt erop of nabestaanden bezig waren om alles te verdelen maar daarmee toch maar gestopt zijn. 

Urbex Ferme aux Trous. Verlaten boerderij in België. Grappig dat in veel van die oude verlaten boerderijen er weckpotten staan.
Ferme aux Trous.

Ferme aux Trous, een vervallen boerderij in België. De naam betekent dat er nogal wat gaten zijn. Ja, in het dak zitten flink wat gaten. Een leuke oude boerderij.

Urbex Cold L, the lost mine. Een verlaten Zeche in Duitsland. Heerlijk die oude kolenmijnen.
Cold L. The lost Mine.

Een verlaten kolenmijn in Duitsland. Veel gebouwen van deze Zeche zijn leeg, maar er zijn nog zat leuke dingen te vinden in deze kolenmijn. Heerlijke kolenmijn.

Urbex Heavy Metal, een verlaten staalfabriek in België. Mijn 3e bezoekje aan deze geweldige verlaten staalfabriek.
Heavy Metal (Revisit 2018)

Heavy Metal. De mooiste verlaten staalfabriek in België. Dit was mijn 3e keer hier, en ik ging op zoek naar plekken op het terrein die ik nog niet eerder zag. 

Urbex Indiana Jones Quarry. Een verlaten steengroeve met rails en mijnwerkers karretjes.
Indiana Jones Quarry, urbex.

Indiana Jones Quarry, een verlaten groeve in België. Men won hier zandsteen waarvan vervolgens straatstenen gemaakt werden. Leuk met rails en mijnkarretjes!

Urbex Moulin Bon Pain. Een verlaten molen in België.
Moulin Bon Pain.

Een molen met heel veel spinnenwebben en gevaarlijke vloeren. Hier is volgens mij al lang niemand meer binnen geweest. De mooiste molen die ik bezocht heb!

Urbex, La Turbine. Een verlaten gemaal met turbines in België.
Urbex La Turbine.

Een oude verlaten industrie locatie, die niet zo bekend was. Voor mij zijn dit de leukere urbex locaties om te bezoeken. Heerlijk in je uppie in deze locatie.

Urbex, train Repair Station. Een verlaten hal met locomotieven en treinstellen.
Urbex. Train Repair Station.

Een verlaten treinen reparatie loods. Binnen staan oude locomotieven en onderdelen om treinen te repareren. Wat een mooi licht hier. 

Urbex Verlaten kantoren. Een urbexlocatie met allemaal kantoren en industrie.
Verlaten Kantoren.

Een enorme urbexlocatie met kantoren. Ik had hem 2 jaar eerder al op het oog, maar ik vond toen geen ingang. Wat een urbexlocatie, helemaal geweldig!

Urbex Old Turbine. Verlaten industrie in Duitsland, onderdeel van een oude zeche.
Old Turbine. Urbex Duitsland.

Deze grote turbine is onderdeel van een oude zeche in Duitsland. Weer van die heerlijke verlaten industrie. Als het goed is, wordt dit stuk behouden. 

urbex Chateau Cinderella, een verlaten kasteel in België.
Chateau Cinderella.

Een verlaten kasteel in België. Zonde dat dit kasteel staat te verkommeren. Het staat te koop. Inmiddels is het heel erg hard achteruit gegaan helaas.

Urbex Ferme St Valentine. Een heerlijke verlaten boerderij. Verlaten door een brand destijds
Ferme St Valentine.

Een heerlijke oude verlaten boerderij. Verlaten door een brand die er geweest is. Ik was er 2 jaar eerder al, maar kon toen maar een heel klein deel doen.

Urbex Labo G, België. Een oude locatie, die je niet heel veel voorbij ziet komen.
Labo G, België.

Een oude locatie, die je niet veel voorbij ziet komen. Toch wordt deze locatie ieder jaar mooier en mooier. Het verval van deze urbexlocatie neemt ieder jaar toe.

Urbex Monastere PDG. Een verlaten klooster in België.
Monastere PDG.

Ook bij dit verlaten klooster was ik al eerder. Toen was het goed afgesloten, nu kwam ik wel binnen. Best leuke details nog aanwezig maar ook wel getrashed.

Urbex HFB. verlaten staalfabriek in België.
HFB.

HFB, het blijft een geweldige locatie! Ik gok dat je hier foto`s ziet die je nog niet eerder gezien hebt. Ik ben er dan ook 3 x geweest. HFB, heerlijke industrie!

Urbex Heavy Metal, een verlaten staalfabriek in België. Deze urbex locatie is geweldig, en ik zou hem graag nog een keer bezoeken.
Heavy Metal.

Een geweldige locatie, waar ik nu 3 x geweest ben. De 2e keer weggestuurd door de politie. De laatste keer delen bezocht die iedereen mist hier.

urbex locatie Blue Lagoon. Een verlaten mijn in België.
Blue Lagoon.

Een verlaten mijn met 280 km aan gangen! Niet veel mensen vinden de mijnkarretjes. Je verdwaald hier snel als je maar even niet oplet! 

urbex locatie Chapel B is een oude verlaten kerk in België.
Chapel B.

Chapel B, een verlaten kerk in België. Waarom iemand hem dan de naam van een kapel geeft, weet ik eigenlijk niet. Het heeft wel wat weg van Pigeon Church. 

urbex locatie Klinik Dr Freud. Een verlaten kliniek in Duitsland.
Klinik Dr.Freud.

Een prachtig verlaten ziekenhuis in Duitsland. Tussen de bende vind je nog prachtige plekjes. Gave ziekenhuisspullen uit de jaren 60 en 70!

urbex locatie Bauernhof Mega. Een prachtige verlaten boerderij in Duitsland.
Bauernhof Mega.

Een grote verlaten boerderij in Duitsland. Veel van die boerderijen zijn zo goed als leeg, maar deze staat nog stampvol. Heerlijke locatie met schimmels en piano.

urbex locatie Boulangerie Sampin. Een verlaten banketbakkerij in België.
Boulangerie Sampin.

Een Boulangerie heeft alleen betrekking op brood. Maar dit was toch echt een oude banketbakkerswinkel. Dat het er nog staat. Blikken uit de jaren 50!

urbex locatie Lord of war. Een bizarre locatie met allemaal oorlogsspul.
Lord of War.

Een urbexlocatie met allemaal legerspullen, bizar eigenlijk. Granaten, bommen en granaat werpers, het ligt er. Wat een bodemverontreiniging.

Urbex Lost Morgue. Een verlaten mortuarium in Nederland.
Lost Morgue, urbex Nederland.

Een verlaten mortuarium, en dat nog wel in Nederland. De rest van het ziekenhuis was leeg, maar het mortuarium was top. Ik voelde me niet op mijn gemak hier.

urbex locatie Maison Piron. Een verlaten huisje in België.
Maison Piron.

Een huis in België. De eigenaresse woonde hier tot 2016. Zonder fatsoenlijke verwarming, en muren zonder behang. Ze zit nu in een verzorgingstehuis.

Urbexlocatie Manoir du Plomb of Pottery Mansion. Dit verlaten huisje heeft mooie deuren,en prachtige plafonds.
Manoir du Plomb, urbex.

Een verlaten pottenbakkers huisje. Leuk is de ruimte met de oven die er nog zit. Een mooi vervallen huis, wat jammer genoeg aan zijn lot wordt overgelaten.

urbex locatie Roa Factory, België. Muurschilderingen van street art kunstenaar ROA.
Roa Factory.

Deze street-art artiest laat op diverse plekken mooie muurschilderingen achter. Zo ook in deze urbexlocatie. Er zijn wel 60 prachtige werken te vinden hier van Roa.

Urbex Usine de la Carriere. Een verlaten controlroom in België, ook wel un powerplant ca trompe enormement genoemd.
Usine de la Carriere.

Er is niet echt 1 naam voor deze urbexlocatie. Usine de la carriere is er in ieder geval 1 van. Wat een heerlijke oude controlroom was dit! 

urbex locatie Usine Inconnu. Een onbekende verlaten fabriek in België.
Usine Inconnu.

Een verlaten fabriek in België. Wat een leuke ontdekking. Usine Inconnu betekent “onbekende fabriek”. Er zijn maar weinig mensen die deze locatie deden.

urbex locatie verlaten kliniek. Een verlaten kliniek voor kankerbehandeling in België.
Verlaten Kliniek.

Een verlaten kliniek in België. Een locatie waar ik nog wel het e.e.a. gemist heb overigens. Waarom laten ze altijd de verwarming zo hoog staan?

urbex locatie Chateau Volt Face. Een prachtig verlaten kasteel in Frankrijk.
Chateau Volt Face Frankrijk.

Een prachtig verlaten kasteel in Frankrijk met een schitterende trap. Het kasteel schijnt te koop te staan, maar een deel is behoorlijk vervallen. Pas op hier!

urbex locatie Kraftwerk V. Een verlaten elektriciteitscentrale in Duitsland.
Kraftwerk V Duitsland.

Geweldige verlaten industrie in Duitsland. De controlekamers van deze urbexlocatie zijn geweldig! Geen gemakkelijke locatie om te doen en heel erg groot.

urbex locatie Prison 1555 of Hinter Gittern im Frauenknast. Een verlaten gevangenis in Duitsland.
Prison 1555, Duitsland.

Hinter Gittern im Frauenknast, een verlaten vrouwen gevangenis in Oost-Duitsland. Toen ik er was, kon ik een deel niet bezoeken. Wat een urbex locatie!

urbex locatie Pottery S. Een geweldige verlaten pottery in Frankrijk.
Pottery S Frankrijk.

Een geweldige verlaten pottery in Frankrijk! Ik moest en zou hier naar binnen komen. Ook als ik naar dat raam op bijna 4 meter hoogte moest klimmen!

urbex locatie Maison Denis. Wat een prachtig huisje met een mooie vleugel.
Maison Denis / Manoir du Professeur.

Als ik dan een favoriet  huis moet kiezen, dan is het Maison Denis. Een huis met een prachtige vleugel, geweldig mooie meubels en boeken erin.

urbex locatie Puits Simon. Een verlaten mijn in Frankrijk.
Puits Simon Frankrijk.

Puits Simon, een mijn in Frankrijk. Het is een elektriciteitscentrale. In een ander gebouw moeten nog mijnmandjes hangen. Niet aan toe gekomen.

urbex locatie Maison Kirsch, het mooiste verlaten huisje in heel Luxemburg
Maison Kirsch

Maison Kirsch is het mooiste verlaten huisje in heel Luxemburg. Ik heb zelden zo`n prachtig verlaten huis bezocht. Ik wil nog eens terug. Ik had tijd tekort.

urbex locatie Zum Staubigen Krug. Verlaten pottery in Duitsland
Zum Staubigen Krug.

Een verlaten porseleinfabriek in Duitsland. Een geweldige locatie, waar je even moet zoeken naar de prachtige ruimtes. Een geweldige urbexlocatie was dit zeker.

urbex locatie Kent School, verlaten in Duitsland. legale locatie
Kent School / St. Jozefsheim.

Kent School of St Jozefsheim. Een locatie met een roerig verleden. Deze locatie kun je enkel legaal doen. Security, camera`s en honden zijn aanwezig.

urbex locatie Hospital BTOK, verlaten ziekenhuis in Duitsland.
Hospital BTOK Duitsland.

Veruit het mooiste verlaten ziekenhuis wat ik bezocht heb! Het is een prachtige urbexlocatie in Duitsland. Ondertussen erg getrashed. Zo jammer en onnodig.

urbex locatie Lost Lummerland, treinenlocatie in Duitsland.
Lost Lummerland, Duitsland.

Lost Lummerland in Duitsland. Een locatie met allemaal locomotieven en wagons. Ik wist niet of deze te doen was toen.

urbex locatie Dr Anna L, verlaten urologie in Duitsland.
Dr. Anna L, Duitsland.

Een verlaten urologie kliniek in Duitsland. Wat een heerlijke locatie met dokters-gedeelte, en het prachtige huis. Echt een topper en een klassieker.

urbex locatie Chateau Lumiere. Een prachtig verlaten kasteel in Frankrijk.
Chateau Lumiere.

Chateau Lumiere is een kasteel in Frankrijk. Deze stond al even op de to do list, en is er eindelijk van gekomen. Een gebouw met historische waarde.

urbex locatie Cafè G. Een verlaten bar in Luxemburg
Cafè G / Cafè Mousel.

Café G, of Café Mousel, is een verlaten café in Luxemburg. Waarschijnlijk is het rond 2013 verlaten. De kegelbaan is ook zo leuk hier. Een erg leuke urbexlocatie.

urbex locatie Bavaria Cars. Allemaal verlaten auto`s op een locatie in Duitsland.
Bavaria Cars, Duitsland.

Bavaria Cars, verlaten auto`s op een locatie in Duitsland. Deze urbexlocatie is enkel legaal te bezoeken! Wat een oude auto`s staan hier allemaal.

urbex locatie Boucherie Gepetto. Een verlaten slagerij
La Maison Boucherie Gepetto.

Een verlaten slagerij met een woning erbij in België. Ik vond het een leuke urbexlocatie. Behoorlijk groot, en erg veel te zien op deze locatie. Back in time.

urbex locatie Chaudronnerie. Een verlaten koperslagerij in België.
Chaudronnerie.

Een ketelmakerij in België. Er werden ketels voor de hoogoven industrie gemaakt. In 2001 is deze locatie gesloten. Wat een bodemverontreiniging weer.

urbex locatie café Differdinger. Een verlaten café in Luxemburg.
Café Differdinger / Café la Frontiere.

Café Differdinger ook wel Café la Frontiere. Een leuk verlaten café in Luxemburg. De zolder en de huiskamer vond ik erg leuk. Kijk die kinderwagen.

urbex locatie sigarenfabriek. een legaal bezoekje.
Sigarenfabriek, urbex België.

Een verlaten sigarenfabriek in België. Dit was een legaal bezoek. Leuk al die spullen die nog in het pand aanwezig waren. Lekkere sigaren ook. 

urbex locatie tanks en trucks. Verlaten in België.
Tanks en Trucks.

Een militair terrein waar 2 tanks en diverse andere legervoertuigen staan. Dit terrein wordt af en toe nog gebruikt. Om te oefenen om voertuigen te verslepen.

urbex locatie steampunk commander. Een verlaten controlekamer in België.
Steampunk Commander.

Een mooie oude controlekamer in België. Als het goed is wordt deze oude controlroom behouden! Maar niet in deze locatie meer. Heerlijk die oude industrie! 

urbex locatie L`infirmerie. Een verlaten ziekenboeg.
L`infirmerie.

Een verlaten dokterskamer of ziekenboeg bij een oude carbonfabriek. Als er iets gebeurde, konden ze direct helpen. Deze urbexlocatie is erg achteruit gegaan.

urbex locatie Hotel Cinema. Een hotel met een bioscoop erin.
Hotel Cinema.

Een verlaten hotel met bioscoop in Duitsland. De locatie is getrashed, maar de bar en bioscoop waren toch heel erg leuk. Ik heb de filmprojectoren gemist.

urbex locatie welness hotel. Een verlaten hotel met een eigen spa.
Wellness Hotel.

Een enorm verlaten hotel in Duitsland met een eigen spa. Een hele grote locatie, waar we even moesten zoeken naar de ingang van het spa-gedeelte. 

urbex locatie Church of Raven. Een verlaten kerk in België.
Church of  the Raven.

Church of the Raven is een verlaten kerk in België. Er is ooit brand in de toren geweest, vandaar dat de kerk er verlaten bij staat. Ik vond het een prachtige kerk.

urbex locatie Bangour Village Hospital in Schotland.
Bangour Village Hospital.

Een verlaten ziekenhuis in Schotland. Ik heb niet alles kunnen bezoeken, want er reed security. Daarbij was ik op vakantie met mijn vrouw die stond te wachten.

urbex locatie Radio Marie Jose. Een verlaten radiostation in België.
Radio Marie Jose.

Een verlaten radiostudio in België. Deze is een beperkte tijd open geweest. Toen ik er was, zag ik ook al activiteit. Gelukkig niet betrapt, maar dat scheelde niet veel.

urbex locatie Chapelle des Mineurs. Een verlaten kerk in België.
Chapelle des Mineurs.

Een verlaten kerk in België. Waarschijnlijk dankt de kerk zijn naam aan de vele mijn-werkers die in dit gebied werkzaam waren. Een leuke kleine urbexlocatie.

urbex locatie La Superette D`ursula. Verlaten supermarkt in Duitsland.
La superette D`ursula.

Een verlaten supermarkt in Duitsland. Wat was het hier donker! Alles moest je met een zaklamp bijlichten. Aparte locatie, waar niet veel mensen geweest zijn.

urbex locatie Nain Jaune. Een verlaten huisje in België.
Nain Jaune.

Een verlaten huisje in België. Niet zo heel spannend eigenlijk. Het heet zo door het spelletje wat op tafel ligt. Voor mij was er te weinig decay en verval.

urbex locatie Manoir Marinelle. Een verlaten huisje in België.
Manoir Marinelle.

Een verlaten huis in België. Wel een huis wat nog een beetje moet rijpen vind ik. Ik vond er net nog wat te weinig verval en decay te zien. 

urbex locatie Meisterstube. Een heerlijke locatie in Duitsland.
Meisterstube, Duitsland.

Verlaten industrie in Duitsland. Heerlijk die oude zooi. Oude draaibanken, veel roest en oude spullen, heerlijk! Dit zijn mijn favoriete urbex locaties.

urbex locatie Chateau Alkohol. Een verlaten kasteel in Duitsland.
Chateau Alkohol, Duitsland.

Een verlaten kasteel in Duitsland, met een prachtige kapel erin. Het heeft zijn naam te danken aan de vele drankflessen. Lastige locatie met alle huizen er omheen.

Urbex. Ecole de Natation
Ecole de Natation.

Ecole de Natation, een verlaten buitenzwembad in België. Deze locatie ligt midden in de stad. Je vraagt je af waarom dit zwembad niet rendabel was.

Urbex Huize Bruyninckx, verlaten huis, België, boekenkast, kinderwagen
Huize Bruyninckx.

Huize Bruyninckx. Een leuk verlaten huis in België. In dit urbex huisje staan nog wat boekenkasten met boeken, en ook staat er een leuke kinderwagen. 

Urbex Eindeweghoeve. Een verlaten boerderij in België.
Eindeweghoeve.

Eindeweghoeve, een verlaten boerderij in België. Er loopt een weg naartoe waarbij je helemaal in het zicht loopt. Aan het eind van die weg ligt deze boerderij.

Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...

Roofvogels en vogels thumbnail

Roofvogels

Roofvogels en vogels. Blauwe kiekendief, kerkuilen en meer. 

Kruiend ijs Noord-Holland.

Kruiend ijs

Kruiend Ijs voor de kust van het Markermeer! 

Hemelse Berg Oosterbeek bij Arnhem

Hemelse Berg

Mooi natuurgebied met watervallen, beekjes en vijvers.

Leersumse veld en Leersumse plassen

Leersumse Veld

Een prachtig natuurgebied met vennen, heide, bos en zand. 

Paddenstoelen lightpainten. Paddenstoelen verlichten met een lamp.

Paddenstoelen

Paddenstoelen lightpainten, leuk om eens te proberen!

Blog molens van de Zaanse schans

Zaanse Schans

De molens bij de Zaanse Schans met zonsopkomst. 

Natuurgebied de Flaes in Esbeek.

De Flaes

Natuurgebied de Flaes bij Esbeek in Noord-Brabant. 

nieuwe urbexlocaties september 2020.

Urbexlocaties

Marmerfabriek, een oude school en een oude leisteenmijn. 

Copyright

Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! 

Webdesign, tekst en alle fotos © 2004-heden, Raym`s Fotosite. All rights reserved. All pictures guarded and monitored by Pixsy

Follow me on Social Media.