Raym`s Fotosite.

Urbex, verlaten plekken…

Urbexlocaties.

Pagina 2 met urbexlocaties. Op de eerste pagina vindt je vooral de wat nieuwere urbexlocaties die ik bezocht heb. Op deze pagina staan de wat oudere verlaten industriële locaties. Oude industrie vind ik zelf het leukste om te doen. Verlaten Zeche`s in Duitsland en oude verlaten fabrieken in België, Duitsland en andere landen. Oudere urbexlocaties zijn in veel gevallen eigenlijk leuker dan al die nieuwe urbexlocaties die je voorbij ziet komen.

Vaak staan deze oude urbexlocaties er tientallen jaren verlaten bij wat bij nieuwere locaties vaak niet het geval is. Verlaten staal en cokes-fabrieken zoals Black Cokes en Usine Barbelè bijvoorbeeld, heerlijk om een dag rond te lopen. In Duitsland zijn er ook veel Zeche`s bewaard gebleven, maar veel zijn er enkel legaal te bezoeken, de industriële cultuurroute. Gelukkig zijn er ook nog een aantal te bezoeken die nog wel geheel verlaten zijn zoals Zeche M, Zeche DT en Zeche H bijvoorbeeld. Deze oude steenkoolmijnen met roest, verval en bladders leveren mooie foto`s op en hebben een rijke historie. Veel van deze prachtige locaties zullen de komende tijd gesloopt gaan worden, om plaats te maken voor lelijke gebouwen en appartementen. 

Klik op de foto`s om de urbex locatie te bekijken!

Urbexlocaties zoals deze Slate Factory in België zijn geweldig. Op deze urbexlocatie werd leisteen gewonnen.
Slate Factory

Een verlaten fabriek in België waar leisteen verwerkt werd. Deze fabriek is in 1897 opgericht en in 1914 vielen er nog 2 doden door een ongeluk. In 1995 uiteindelijk gesloten.

Usine Barbelè is een verlaten cokesfabriek in België. Deze cokes werden daarna naar HFB gebracht waar ze werden gebruikt om staal te produceren.
Usine Barbelé

Usine Barbelé is een verlaten cokesfabriek in België. Deze cokes werden daarna naar staalfabriek HFB gebracht waar de cokes werden gebruikt om staal te produceren.

urbexlocaties: Usine S is een verlaten wolwasserij in België. Ik vond het 1 van de leukste industriële urbexlocaties die ik in België gedaan heb.
Usine S

Usine S is een verlaten wolwasserij in België. Ik vond het 1 van de leukste industriële urbexlocaties die ik in België gedaan heb. Een heerlijke locatie met een prachtige stookkamer.

Blue Tower ook wel Coke en Stoke genoemd, is een verlaten Cokes fabriek in België. Een locatie vol met duivenpoep. Kun je geloven dat hier af en toe nog activiteit is?
Blue Tower / Coke and Stoke.

Blue Tower wordt ook wel Coke en Stoke genoemd en is een verlaten cokesfabriek in België. Een locatie vol met duivenpoep. Kun je geloven dat hier heel af en toe nog activiteit is?

urbexlocaties: Black cokes is een verlaten cokesfabriek in België. Een industrielocatie, waar men al was begonnen met de afbraak.
Black Cokes

Black cokes is een verlaten cokesfabriek in België. Een industrielocatie, waar men al was begonnen met de afbraak. Maar zoals zo vaak in België, ligt dit alweer stil.

Salle des Compresseurs. Een industrielocatie met een aantal grote rode compressoren erin. Deze diende ter ondersteuning van de nabij gelegen staalfabriek HF4.
Salle des Compresseurs

Een industrielocatie met een aantal grote rode compressoren. Deze diende ter ondersteuning van de nabij gelegen staalfabriek HF4. Wat een heerlijke oude industrie weer.

urbexlocaties: Aquapark is een grote watertoren op het terrein van een verlaten cokesfabriek.
Aquapark

Aquapark is een watertoren op het terrein van een verlaten cokesfabriek in België. Voor iemand met een beetje hoogtevrees zoals ik, is helemaal naar boven gaan nogal een uitdaging.

urbexlocaties: Powerplant Bee ook wel Zeche B genoemd, is een verlaten krachtcentrale in België.
Powerplant Bee / Zeche B

Powerplant Bee ook wel Zeche B genoemd, is een verlaten krachtcentrale in België. In een drukke omgeving snel door een klein raampje naar binnen gaan…

urbexlocaties: Een oud militair terrein, met allemaal verlaten legervoertuigen en oude tanks.
Legervoertuigen / Lost Army Vehicles

Een oud militair terrein, met allemaal verlaten legervoertuigen. Er is zelfs een heuse schietbaan. Leuk al die oude verlaten tanks en ander militair materieel op deze locatie.

Zeche DT is een verlaten kolenmijn in Duitsland. In de gebouwen hangen nog heel veel mandjes die mijnwerkers gebruikten om hun kleren in te doen en omhoog te hijsen.
Zeche DT / Zeche P

Zeche DT is een verlaten kolenmijn in Duitsland. In de gebouwen hangen nog heel veel mandjes die mijnwerkers gebruikten om hun kleren in te doen en omhoog te hijsen.

Zeche M is een grote verlaten kolenmijn in Duitsland. Ze noemen dit ook wel een Bergwerk.
Zeche M

Zeche M is een verlaten kolenmijn in Duitsland. Ze noemen dit ook wel een Bergwerk. Sommige delen waren niet meer te doen waren, zoals de grote toren. Toplocatie!

urbexlocaties: Zeche H is een verlaten mijn in Duitsland. Deze mijn staat er al een dikke 15 jaar verlaten bij.
Zeche H

Zeche H is een verlaten mijn in Duitsland. Deze mijn staat er al een dikke 15 jaar verlaten bij. De schacht zelf is inmiddels met beton dicht gestort. Een iets minder bekende mijn is dit.

Usine Cellatex is een wat oudere en een beetje vergeten urbexlocatie in Frankrijk. Men maakte kunstzijde in deze fabriek.
Usine Cellatex

Usine Cellatex is een wat oudere en een beetje vergeten urbexlocatie in Frankrijk. Men maakte kunstzijde in deze fabriek. Een leuke locatie, waar nog zat spulletjes in staan ook.

Labo G, urbexlocatie. Een oude locatie, die je niet heel veel voorbij ziet komen.
Usine Chimique

Usine Chimique, een verlaten chemische fabriek in Frankrijk. Ze maakten hier een tussenproduct voor de bereiding van bleekmiddelen voor de papierindustrie.

Usine H is een oude ijzergieterij in België. Vreemd dat je hier zo goed als geen foto`s van ziet.
Usine H

Usine H is een oude ijzergieterij in België. Vreemd dat je hier zo goed als geen foto`s van ziet. Het is namelijk een hele leuke urbexlocatie waar mooie zonnestralen te zien zijn.

Urbexlocaties: Erics Engine Room. Restanten van een kleine fabriek waar weinig info over te vinden. Op deze locatie vindt je ook een stookkamer met een face of industry.
Erics Engine Room

Restanten van een kleine fabriek waar weinig info over te vinden. Op deze locatie vindt je ook een leuke stookkamer, een kleine werkplaats, en mooie oude machines.

Usine Gonzo in België is een kleine verlaten urbexlocatie met een stookkamer.
Usine Gonzo

Usine Gonzo is een kleine verlaten urbexlocatie met een stookkamer. Dus ook hier weer een face of industry.  Ook staat er nog een mooie stoommachine. Het was vroeger een vlasroterij.

Usine D'amour is een kleine verlaten fabriek in België. De naam dankt het aan een matras wat er lag, waarbij het leek dat er de liefde op bedreven was.
Usine D’amour

Een kleine verlaten fabriek in België. De naam dankt het aan een matras wat er lag, waarbij het leek dat er de liefde op bedreven was. Het zou een vlasfabriek geweest kunnen zijn.

urbexlocaties. Cimenterie des Gattes is een oude cementfabriek in Frankrijk.
La Cimenterie des Gattes

La Cimenterie des Gattes is een oude cementfabriek in Frankrijk. Toen we hier net klaar waren, werden we betrapt door een boze eigenaar. Hij liep rood als een ballon aan.

urbexlocatie Presswerk ook wel House of Usher genoemd, is een verlaten perserij in Duitsland.
Presswerk / House of Usher

Presswerk ook wel House of Usher genoemd, is een verlaten perserij in Duitsland. Een leuke industriële urbexlocatie waar nog genoeg te zien is. Gelukkig werken de camera`s niet.

Urbexlocatie Club Soda ook wel Usine Duke genaamd. Een verlaten frisdranken fabriek in België.
Club Soda / Usine Duke

Een verlaten frisdranken fabriek in België. Het bedrijf moest noodgedwongen stoppen toen door hevige sneeuwval het dak het begaf. Een leuke, maar best gevaarlijke locatie.

urbexlocatie Cimenterie Blanc is een hele grote cementfabriek in België.
Cimenterie Blanc

Cimenterie Blanc is een hele grote cementfabriek in België. Ik vond het echt een heerlijke industrielocatie. Niet lang na mijn bezoek was hij………poof gone…

urbexlocatie cristallerie is een oude Belgische glas en kristalfabriek.
Cristallerie / Crystal Factory

Cristallerie is een oude Belgische glas en kristalfabriek. Men is begonnen met een gedeelte te slopen en op te ruimen, maar nog steeds staan er er een aantal gebouwen.

Urbexlocatie Masters of Steel is een verlaten staalfabriek in België.
Masters of Steel

Urbexlocatie Masters of Steel is een verlaten staalfabriek in België. De hele regio zal in de loop van de tijd geheel ontdaan worden van deze mooie oude staalfabrieken in België helaas.

Usine Justice urbex locatie. Een loods met allemaal verlaten auto`s.
Usine Justice

Usine Justice is een grote verlaten loods met allemaal urbex auto`s, bussen en andere autospullen erin.  Ook is er nog een stookruimte, wat dus betekent dat er ook een Face of Industry is!

urbexlocatie cristallerie is een oude Belgische glas en kristalfabriek.
Waterworks

Waterworks in Duitsland is een verlaten pompstation voor waterzuivering. Toen ik merkte dat deze urbexlocatie weer te doen was, ben ik snel er naartoe gegaan.

Urbexlocatie Masters of Steel is een verlaten staalfabriek in België.
Krachtstroom

Krachtstroom is een verlaten energiecentrale in België. Ondanks dat hij wat leeg is, wilde ik deze zeker gedaan hebben. De ingang was niet makkelijk: een raam op 4 meter hoog!

Controlroom S. Urbex in België. Deze industrie locatie heet ook wel Dusty en Rusty Factory.
Controlroom S

Controlroom S, ook wel Dusty en Rusty Factory genaamd. Een prachtige verlaten staalfabriek, waar nog stroom op de generatoren stond wat toch wel heel vreemd aanvoelde.

Koeltoren IM. Een verlaten koeltoren in België. Onderdeel  van Powerplant IM.
Koeltoren IM

Koeltoren IM. Een grote verlaten koeltoren bij Powerplant IM. Wat een gave verlaten koeltoren. Zelden een locatie meegemaakt die zo vaak open, dan weer dicht, en dan weer open is.

Koeltoren Petite Maison.  Een verlaten koeltoren met een huisje erin.
Koeltoren Petite Maison

Koeltoren Petite Maison, een andere verlaten koeltoren, maar deze heeft een klein huisje erin. Waar het huisje nou voor diende is eigenlijk een groot vraagteken.

Ferme de la Tour, urbex, België, boerderij, kinderwagen, urban exploration
Ferme de la Tour

Een leuke verlaten boerderij in België. Ik was hier wat laat aanwezig op de dag. Ik had nog genoeg tijd moeten hebben, mits ik niet had moeten zoeken naar de deur die ik niet kon vinden

Lost Tanks, Duitsland. Achtergelaten tanks op een verlaten oefenterrein in Duitsland.
Lost Tanks. Urbex in Duitsland

Een aantal verlaten tanks op een voormalig oefenterrein van het Belgische leger. Op het terrein staan een stuk of 5 tanks, waaronder een aantal M47 Patton tanks.

Koeltoren Petite Maison.  Een verlaten koeltoren met een huisje erin.
Red Morgue Hospital

Een verlaten ziekenhuis in België met nog een aantal operatiekamers met ziekenhuislampen erin. Ook een rood mortuarium is aanwezig. Men noemt deze urbexlocatie ook wel Hospital Morbide.

Ferme de la Tour, urbex, België, boerderij, kinderwagen, urban exploration
Ferme de Maraichage

Ferme de Maraichage is een verlaten boerderij in België. Het pand is zelfs een beschermd monument. Bizar dat het er dan zo verwaarloosd bij staat. Bij deze locatie is het of je een stapje terug in de tijd doet.

Lost Tanks, Duitsland. Achtergelaten tanks op een verlaten oefenterrein in Duitsland.
Instituteur Chasseur Artiste

Instituteur Chasseur Artiste is een prachtig verlaten huis in België. Het betekent: leraar, jager en artiest overigens. Een huisje met een heerlijk verval, wat overhaast verlaten lijkt te zijn.

Koeltoren Petite Maison.  Een verlaten koeltoren met een huisje erin.
School of Decay

Een verlaten school, die helemaal vervallen is. Een leuke urbexlocatie, maar bizar genoeg staat er direct naast een nieuwe school! Zoiets zou in Nederland toch echt ondenkbaar zijn.

Ferme de la Tour, urbex, België, boerderij, kinderwagen, urban exploration
Filature Accidental

Een oude fabriek waar graan tot mout verwerkt werd. Door een forse brand is deze urbexlocatie destijds verlaten. Door het missen van de naaimachine, een revist gedaan.

Lost Tanks, Duitsland. Achtergelaten tanks op een verlaten oefenterrein in Duitsland.
Chapelle de la Meuse

Een prachtig klein kapelletje met heerlijke kleuren en veel verval in België. Men gaat gelukkig aan de gang om deze mooie kapel in volle glorie te herstellen. Met wat geluk kun je nog wel foto`s nemen.

Koeltoren Petite Maison.  Een verlaten koeltoren met een huisje erin.
Dark Church

Een verlaten kerk in Nederland. Zoals de naam al doet vermoeden, is het pikdonker in deze verlaten kerk. De platen voor alle ramen maken het er ook niet makkelijker op eigenlijk.

Town Mansion urbexlocatie in België.
 Town Mansion

Een prachtig verlaten herenhuis uit 1912 wat er verlaten bij staat. Dit prachtige pand staat nog helemaal vol met allerlei spulletjes. Wel een hele moeilijke locatie qua licht overigens.

Bowl of Glory / Bowling 300 urbexlocatie. Een leuke verlaten bowling in België.
Bowling 300  / Bowl of Glory

Bowl of Glory ook wel Bowling 300 is een verlaten bowling met woonhuis in België. Een aantal jaren geleden is deze bowling failliet gegaan, en sindsdien staat het er verlaten bij.

Farmer Jack urbex in België. Een verlaten woonhuis / boerderij.
Farmer Jack

Farmer jack is een kleine verlaten woonhuis met in de schuur nog een oude BMW. Wat een klein huisje was dit zeg. De slaapkamer was zelfs zo klein, dat ik daar geen foto van gemaakt heb.

Cemetery of the Skull urbex in België.
Cemetery of the Skull

Cemetery of the Skull is een enorme begraafplaats in België. Deze begraafplaats is wel 12 ha groot. Het heeft een gedeelte voor oorlogsslachtoffers, verschillende gelovige orden en voor de ongelovigen.

Chateau de Noisy. De moeder der urbexlocaties.
Château de Noisy / Château Miranda

Château de Noisy/ Château Miranda is een prachtig verlaten kasteel in België. Het is inmiddels helaas gesloopt. Château de Noisy was 1 van mijn allereerste urbexlocaties. 

Chateau Nottebohm. Urbex in België. Chateau Nottebohm is net als Chateau de Noisy een echte urbex-klassieker.
Château Nottebohm

Chateau Nottebohm was een prachtig verlaten kasteel in België. Het kasteel is in 1908 gebouwd, en tot 1943 bewoond geweest.In de jaren 1950 werd het kasteel verhuurd als hotel en restaurant. 

ABC Hotel, Urbex in Luxemburg. Het restaurant-gedeelte is het leukste deel van deze urbexlocatie.
ABC Hotel / Hotel du Bus blue

ABC Hotel of Hotel du Bus Blue is een verlaten hotel in Luxemburg. Het ligt aan een drukke weg en aanvankelijk ging het uitstekend met dit hotel toen het in 1964 geopend werd. 

Bambi Wheels. Allemaal verlaten Citroën 2 CV`s op een terrein van een verlaten huis.
Bambi Wheels

Bambi Wheels is een terrein waar allemaal achtergelaten Citroën 2 CV`s staan. Het huis wat erbij staat lijkt van een echte hamsteraar. Deze locatie heet zo omdat er in deze tuin regelmatig herten zitten.

Biofuel Farm. Urbexlocatie in België. Een huis met allemaal urbex auto`s: Volkswagen Kevers, een GMC en een Chevrolet Corvair onder andere.
Biofuel Farm

Biofuel Farm of Abandoned Wheels is een locatie in België met allemaal auto`s. Er staan Volkswagen Kevers, een GMC en een Chevrolet Corvair onder andere. Zelfs in de kas staan auto`s.

Chateau Rolls Royce, urbexlocatie. De overwoekerde vervallen serre is een echte blikvanger.
Chateau Rolls Royce

Chateau Rolls Royce is een verlaten kasteel met een prachtige vervallen kas en een oude Rolls Royce op het terrein. Gedeelten van het kasteel zijn in gebruik door de gemeente en wordt gebruikt door hoveniers.

Chateau E, urbexlocatie in België. Een prachtig verlaten kasteel wat zeker nog te redden zou moeten zijn.
Chateau E

Chateau E is een verlaten kasteel in België. Als je binnen loopt doet het een beetje denken aan het Muiderslot. Hele lage plafonds, enorm kleine toiletten, dat soort dingen. Ook hier is de renovatie gestopt.

Chateau Mie. Een verlaten kasteel in België. Deze prachtige urbexlocatie heeft als blikvanger de mooie vleugel.
Chateau Mie

Chateau Mie is een prachtig verlaten kasteel in België met een schitterende piano (vleugel) erin. Het kasteel stamt uit 1323 en heeft verschillende bestemmingen gehad. Ook hier een gestaakte renovatie.

Farm B&J, urbex. De urbexlocatie met de bekende Adler naaimachine.
Farm B&J

Farm B&J is een prachtige verlaten huis in België. Het is eigenlijk geen boerderij dus. De grote blikvanger van deze locatie is de prachtige oude Adler naaimachine. Wat een leuk verlaten huisje.

Chateau Rose, Chateau Pink of ook wel chateau des Plantes genoemd deze urbexlocatie.
Chateau Rose / Pink

Chateau Rose, Chateau Pink of Chateau des Plantes. Weer een urbexlocatie met zoveel verschillende namen. Een prachtig chateau waar brand is geweest een poos terug. het wordt nu gerenoveerd.

Chateau Sarolea, urbex. Bizar genoeg is dit kasteel in 2017 verkocht. Of er wat mee gebeurd....dat is 2.
Chateau Sarolea

Chateau Sarolea is een vervallen kasteel in België. Het ligt vlakbij een hele bekende andere locatie. Het kasteel is zo goed als leeg, en her en der zijn er ook gewoon delen van de vloer verdwenen.

Depot de Sable / Collapsed Factory urbex. Een locatie met allemaal verlaten voertuigen en heel veel bodemverontreiniging.
Depot de Sable / Collapsed Factory

Depot de Sable, of Collapsed Factory zoals ik hem zelf had in mijn .kmz. Een verlaten industriële locatie met allemaal verlaten voertuigen, heel veel bodemverontreiniging en duivenpoep.

Budget Hotel is enorm vervallen hotel in Duitsland.
Budget Hotel

Budget Hotel is een verlaten hotel in Duitsland. Hoe lang zal dit er wel niet verlaten bij staan zeg. Wat een verval bij deze urbexlocatie zeg. Luxueus zal het inderdaad niet geweest zijn destijds.

Chez Bobonne. Toch wel een enorm leuk verlaten huisje was dit, ook al was ik er al een poos terug.
Chez Bobonne

Chez Bobonne is een verlaten huis in België. Een locatie met een leuke slaapkamer en huiskamer. Er woonde een excentriek koppel. Hij was dirigent en nam altijd een stemvork mee,  zij zat in een zangkoor.

Blue Christ Church.  Een verlaten kerk in België met lekker verval en veel duivenpoep.
Blue Christ Church

De Blue Christ Church of Church of the Blue Christ is een verlaten kerk in België. Een kerk die van binnen al behoorlijk vervallen is. Alles zit onder de duivenpoep maar het is een mooie urbexlocatie.

Chateau le Lievre is een compleet vervallen kasteel in België.
Chateau le Lievre

Chateau le Lievre, ook wel Chateau Isabelle genaamd, is een ontzettend vervallen kasteel in België. Het kasteel is echt in een ontzettend slechte staat en best gevaarlijk geworden nu ook.

Bowling Michelangelo. Een verlaten bowling in België.
Bowling Michelangelo

Bowling Michelangelo is een verlaten bowling in België. De bowling is in 2010 gesloten na een negatief rapport in verband met de veiligheid, wat te duur bleek voor de eigenaar om op te lossen.

Green School. Een verlaten school in België.
Green School

Green School is een verlaten middelbare school in België. Om de 1 of andere reden dachten mensen dat deze locatie niet meer te doen was. Na het posten van mijn serie zag ik dan ook weer veel mensen gaan.

Factory IVR of Usine IVR een verlaten industrie locatie in België. Een klassieker waar ik eindelijk eens bij in de buurt kwam. Ik ben gek op verlaten industrie, en als er dan ook nog een stookketel staat, ben ik helemaal in mijn nopjes.
Factory IVR

Factory IVR of Usine IVR, verlaten industrie in België. Een klassieker waar ik eindelijk eens bij in de buurt kwam. Ik ben gek op industrie, en als er dan ook nog een stookketel staat, ben ik helemaal in mijn nopjes.

Farm Paternoster, een oude verlaten boerderij met stallen en een huisje erbij. Ook weer zo`n klassieke urbexlocatie.
Farm Paternoster

Farm Paternoster, een oude verlaten boerderij met stallen en een huisje erbij. Ook weer zo`n klassieke urbexlocatie. Helaas is er wel brand geweest, en is er weinig meer van deze urbexlocatie over.

Eglise aux Mille Arches. Een verlaten kerk in België.
Eglise aux Mille Arches

Eglise aux Mille Arches is een verlaten kerk in België. Ook wel the Church of 1000 Arches genaamd. De kerk is gebouwd op een locatie waar eerder ook een kerk stond.

Das Krema. Een verlaten crematorium in Duitsland.
Das Krema

Das Krema is een verlaten crematorium in Duitsland. Een zowel bizarre als klassieke urbex locatie. Je moet deze klassieker eigenlijk gewoon gedaan hebben. Een hele indrukwekkende maar bizarre locatie.

Farm Tapioca. Een urbexlocatie in België.
Farm Tapioca

Farm Tapioca. Een urbexlocatie die bijna iedere urbexer wel heeft gedaan. Gelukkig blijft hij er nog steeds redelijk goed uit zien. Geen graffiti, weinig gesloopt, gewoon nog een leuke urbexlocatie.

Copyright: Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! Webdesign, tekst en alle foto`s  © 2004-heden, Raym`s Fotosite.  All rights reserved.  All pictures guarded and monitored by Pixsy !

Follow me on Social media.