Selecteer pagina

Raym`s Fotosite

Urbexlocaties

Urbexlocaties

Rayms Fotosite

Urbexlocaties.

Urbexlocaties. Op deze pagina staan diverse oudere locaties. Oude industrie vind ik zelf het leukste om te doen. Verlaten fabrieken in België, Duitsland en andere landen bijvoorbeeld. Oudere urbexlocaties zijn eigenlijk leuker dan al die nieuwe urbexlocaties.

Vaak staan deze oude urbexlocaties er tientallen jaren verlaten bij. Verlaten staal en cokesfabrieken zoals Black Cokes en Usine Barbelè bijvoorbeeld. Heerlijk om een dag lekker rond te lopen. In Duitsland zijn veel Zeches bewaard gebleven. Veel zijn er enkel legaal te bezoeken. Gelukkig zijn er ook nog echte verlaten mijnen zoals Zeche M, Zeche DT en Zeche H bijvoorbeeld. Deze oude mijnen leveren mooie foto`s. 

Klik op de foto`s om de locaties te bekijken!

Urbexlocaties zoals deze Slate Factory in België zijn geweldig. Op deze urbexlocatie werd leisteen gewonnen.
Slate Factory.

Een verlaten fabriek in België waar leisteen verwerkt werd. Deze fabriek is in 1897 opgericht en in 1914 vielen er nog 2 doden door een ongeluk. In 1995 is hij uiteindelijk gesloten.

Usine Barbelè is een verlaten cokesfabriek in België. Deze cokes werden daarna naar HFB gebracht waar ze werden gebruikt om staal te produceren.
Usine Barbelé.

Usine Barbelé is een verlaten cokesfabriek in België. Deze cokes werden daarna naar staalfabriek HFB gebracht waar de cokes werden gebruikt om staal te produceren.

urbexlocaties: Usine S is een verlaten wolwasserij in België. Ik vond het 1 van de leukste industriële urbexlocaties die ik in België gedaan heb.
Urbexlocaties Usine S.

Usine S is een verlaten wolwasserij in België. Ik vond het 1 van de leukste industriële urbexlocaties die ik in België gedaan heb. Een heerlijke locatie met een prachtige stookkamer.

Blue Tower ook wel Coke en Stoke genoemd, is een verlaten Cokes fabriek in België. Een locatie vol met duivenpoep. Kun je geloven dat hier af en toe nog activiteit is?
Blue Tower / Coke and Stoke.

Blue Tower wordt ook wel Coke en Stoke genoemd en is een verlaten cokesfabriek in België. Een locatie vol met duivenpoep. Kun je geloven dat hier heel af en toe nog activiteit is?

urbexlocaties: Black cokes is een verlaten cokesfabriek in België. Een industrielocatie, waar men al was begonnen met de afbraak.
Urbexlocaties Black Cokes.

Black cokes is een verlaten cokesfabriek in België. Een industrielocatie waar men al was begonnen met de afbraak. Maar zoals vaak in België, ligt dit alweer stil. Een heerlijke urbexlocatie.

Salle des Compresseurs. Een industrielocatie met een aantal grote rode compressoren erin. Deze diende ter ondersteuning van de nabij gelegen staalfabriek HF4.
Salle des Compresseurs.

Een industrielocatie met een aantal grote rode compressoren. Deze diende ter ondersteuning van de nabij gelegen staalfabriek HF4. Wat een heerlijke oude industrie.

urbexlocaties: Aquapark is een grote watertoren op het terrein van een verlaten cokesfabriek.
Urbexlocaties Aquapark

Aquapark is een watertoren op het terrein van een verlaten cokesfabriek in België. Voor iemand met een beetje hoogtevrees zoals ik, is helemaal naar boven gaan nogal een uitdaging.

urbexlocaties: Powerplant Bee ook wel Zeche B genoemd, is een verlaten krachtcentrale in België.
Powerplant Bee / Zeche B.

Powerplant Bee wordt ook wel Zeche B genoemd. Het is een verlaten krachtcentrale in België. In een drukke omgeving snel door een klein raampje naar binnen gaan en lekker fotograferen.

urbexlocaties: Een oud militair terrein, met allemaal verlaten legervoertuigen en oude tanks.
Legervoertuigen / Lost Army Vehicles.

Een oud militair terrein met allemaal verlaten legervoertuigen. Er is zelfs een heuse schietbaan. Leuk al die oude tanks en ander militair materieel op deze urbexlocatie.

Zeche DT is een verlaten kolenmijn in Duitsland. In de gebouwen hangen nog heel veel mandjes die mijnwerkers gebruikten om hun kleren in te doen en omhoog te hijsen.
Zeche DT / Zeche P.

Zeche DT is een verlaten kolenmijn in Duitsland. In de gebouwen hangen nog heel veel mandjes die mijnwerkers gebruikten om hun kleren in te doen en omhoog te hijsen.

Zeche M is een grote verlaten kolenmijn in Duitsland. Ze noemen dit ook wel een Bergwerk.
Zeche M urbexlocatie.

Zeche M is een verlaten kolenmijn in Duitsland. Ze noemen dit ook wel een Bergwerk. Sommige delen waren niet meer te doen waren, zoals de grote toren. Toplocatie!

urbexlocaties: Zeche H is een verlaten mijn in Duitsland. Deze mijn staat er al een dikke 15 jaar verlaten bij.
Urbexlocaties Zeche H.

Zeche H is een verlaten mijn in Duitsland. Deze mijn staat er al een dikke 15 jaar verlaten bij. De schacht zelf is inmiddels met beton dicht gestort. Dit is een iets minder bekende mijn in Duitsland.

Usine Cellatex is een wat oudere en een beetje vergeten urbexlocatie in Frankrijk. Men maakte kunstzijde in deze fabriek.
Usine Cellatex.

Usine Cellatex is een oudere en een beetje een vergeten urbexlocatie in Frankrijk. Men maakte kunstzijde in deze fabriek. Een leuke urbexlocatie waar nog zat spullen in staan ook.

Labo G, urbexlocatie. Een oude locatie, die je niet heel veel voorbij ziet komen.
Usine Chimique.

Usine Chimique is een verlaten chemische fabriek in Frankrijk. Ze maakten hier een tussenproduct voor de bereiding van bleekmiddelen voor de papierindustrie.

Usine H is een oude ijzergieterij in België. Vreemd dat je hier zo goed als geen foto`s van ziet.
Usine H.

Usine H is een oude ijzergieterij in België. Vreemd dat je hier zo goed als geen foto`s van ziet. Het is namelijk een hele leuke urbexlocatie waar mooie zonnestralen te zien zijn.

Urbexlocaties: Erics Engine Room. Restanten van een kleine fabriek waar weinig info over te vinden. Op deze locatie vindt je ook een stookkamer met een face of industry.
Erics Engine Room.

Restanten van een kleine fabriek waar verder weinig informatie over bekend is. Op deze locatie vindt je een mooie stookkamer. De rest van de gebouwen zijn inmiddels wel gesloopt.

Usine Gonzo in België is een kleine verlaten urbexlocatie met een stookkamer.
Usine Gonzo.

Usine Gonzo is een kleine urbexlocatie met een gave stookkamer. Dus ook hier een mooi face of industry.  Ook staat er nog mooie stoommachine. Het was vroeger een vlasroterij.

Usine D'amour is een kleine verlaten fabriek in België. De naam dankt het aan een matras wat er lag, waarbij het leek dat er de liefde op bedreven was.
Usine D’amour.

Een kleine verlaten fabriek in België. De naam dankt het aan een matras wat er lag. Het leek of er de liefde op bedreven was. Het zou best wel eens een vlasfabriek geweest kunnen zijn.

urbexlocaties. Cimenterie des Gattes is een oude cementfabriek in Frankrijk.
La Cimenterie des Gattes.

La Cimenterie des Gattes is een oude cementfabriek in Frankrijk. Toen we hier net klaar waren, werden we betrapt door een boze eigenaar. Hij liep rood als een ballon aan.

urbexlocatie Presswerk ook wel House of Usher genoemd, is een verlaten perserij in Duitsland.
Presswerk / House of Usher.

Presswerk ook wel House of Usher genoemd, is een verlaten perserij in Duitsland. Een leuke industriële urbexlocatie waar nog genoeg te zien is. Gelukkig werken de camera`s niet.

Urbexlocatie Club Soda ook wel Usine Duke genaamd. Een verlaten frisdranken fabriek in België.
Club Soda / Usine Duke.

Een verlaten frisdrankfabriek in België. Het bedrijf moest noodgedwongen stoppen toen door hevige sneeuwval het dak het begaf. Een leuke maar ook wel een beetje een gevaarlijke locatie.

urbexlocatie Cimenterie Blanc is een hele grote cementfabriek in België.
Cimenterie Blanc.

Cimenterie Blanc was een grote cementfabriek in België. Ik vond het echt een heerlijke urbexlocatie. Niet lang na mijn bezoek was hij opeens gesloopt! Jammer, ik gad nog wel een keer langs gewild.

urbexlocatie cristallerie is een oude Belgische glas en kristalfabriek.
Cristallerie / Crystal Factory.

Cristallerie is een  Belgische glas en kristalfabriek. Men is begonnen om een gedeelte te slopen en op te ruimen. Maar nog steeds staan er er een aantal gebouwen en is nog steeds te doen.

Urbexlocatie Masters of Steel is een verlaten staalfabriek in België.
Masters of Steel.

Urbexlocatie Masters of Steel is een verlaten staalfabriek in België. De hele regio zal in de loop van de tijd geheel ontdaan worden van deze mooie oude staalfabrieken in België jammer genoeg.

Usine Justice urbex locatie. Een loods met allemaal verlaten auto`s.
Usine Justice.

Usine Justice is een verlaten loods met allemaal auto`s, bussen en andere autospullen erin. Ook is er nog een stookruimte, wat dus betekent dat er ook een Face of Industry is!

urbexlocatie cristallerie is een oude Belgische glas en kristalfabriek.
Waterworks.

Waterworks is een verlaten pompstation gebruikt voor waterzuivering. Toen ik merkte dat deze locatie weer te doen was, ben ik direct gegaan. Deze stond namelijk al een poos op mijn lijstje.

Urbexlocatie Masters of Steel is een verlaten staalfabriek in België.
Krachtstroom.

Krachtstroom is een verlaten energiecentrale in België. Ondanks dat hij nogal leeg is, wilde ik deze zeker gedaan hebben. De ingang was niet erg makkelijk: een raam op zeker 4 meter hoog!

Controlroom S. Urbex in België. Deze industrie locatie heet ook wel Dusty en Rusty Factory.
Controlroom S.

Controlroom S wordt ook wel Dusty en Rusty Factory genoemd. Het is een verlaten staalfabriek waar de stroom nog op de generatoren stond. Wat toch wel een beetje vreemd aanvoelde.

Koeltoren IM. Een verlaten koeltoren in België. Onderdeel  van Powerplant IM.
Koeltoren IM.

Koeltoren IM. Een grote verlaten koeltoren bij Powerplant IM. Wat een gave verlaten koeltoren. Zelden een locatie meegemaakt die zo vaak open, dan weer dicht, en dan weer open is.

Koeltoren Petite Maison.  Een verlaten koeltoren met een huisje erin.
Koeltoren Petite Maison.

Koeltoren Petite Maison, een andere verlaten koeltoren, maar deze heeft een klein huisje erin. Waar het huisje nou voor diende is eigenlijk een groot vraagteken.

Ferme de la Tour, urbex, België, boerderij, kinderwagen, urban exploration
Ferme de la Tour.

Een leuke verlaten boerderij in België. Ik was hier wat laat aanwezig op de dag. Ik had nog genoeg tijd moeten hebben, mits ik niet had moeten zoeken naar de deur die ik niet direct kon vinden.

Lost Tanks, Duitsland. Achtergelaten tanks op een verlaten oefenterrein in Duitsland.
Lost Tanks. Urbex in Duitsland.

Een aantal verlaten tanks op een voormalig oefenterrein van het Belgische leger. Op het terrein staan een stuk of 5 tanks, waaronder een aantal M47 Patton tanks.

Koeltoren Petite Maison.  Een verlaten koeltoren met een huisje erin.
Red Morgue Hospital.

Een verlaten ziekenhuis in België met nog een aantal operatiekamers met ziekenhuislampen erin. Ook een rood mortuarium is aanwezig. Men noemt deze urbexlocatie ook wel Hospital Morbide.

Ferme de la Tour, urbex, België, boerderij, kinderwagen, urban exploration
Ferme de Maraichage.

Ferme de Maraichage is een boerderij in België. Het pand zelf is een beschermd monument. Bizar dat het er dan zo verwaarloosd bij staat. Bij deze locatie is het of je een stap terug in de tijd doet.

Lost Tanks, Duitsland. Achtergelaten tanks op een verlaten oefenterrein in Duitsland.
Instituteur Chasseur Artiste.

Instituteur Chasseur Artiste is een prachtig verlaten huis in België. Het betekent: leraar, jager en artiest. Een huisje met een heerlijk verval wat overhaast verlaten lijkt te zijn. 

Koeltoren Petite Maison.  Een verlaten koeltoren met een huisje erin.
School of Decay.

Een verlaten school, die helemaal vervallen is. Een leuke urbexlocatie, maar bizar genoeg staat het direct naast een nieuwe school! Zoiets zou in Nederland toch echt ondenkbaar zijn.

Ferme de la Tour, urbex, België, boerderij, kinderwagen, urban exploration
Filature Accidental.

Een oude fabriek waar graan tot mout verwerkt werd. Door een forse brand is deze urbexlocatie destijds verlaten. Door het missen van de naaimachine, heb ik een revisit gedaan.

Lost Tanks, Duitsland. Achtergelaten tanks op een verlaten oefenterrein in Duitsland.
Chapelle de la Meuse.

Een prachtig klein kapelletje met heerlijke kleuren en veel verval in België. Men is gelukkig bezig om deze mooie kapel in volle glorie te herstellen. Met wat geluk kun je nog wel foto`s nemen.

Koeltoren Petite Maison.  Een verlaten koeltoren met een huisje erin.
Urbexlocaties Dark Church.

Een verlaten kerk in Nederland. Zoals de naam al doet vermoeden is het pikdonker in deze verlaten kerk. De platen voor alle ramen maken het er ook niet gemakkelijker op.

Town Mansion urbexlocatie in België.
 Town Mansion.

Een prachtig verlaten herenhuis uit 1912 wat er verlaten bij staat. Dit prachtige pand stond vol met spulletjes. Inmiddels is dit prachtige herenhuis in België verkocht.

Bowl of Glory / Bowling 300 urbexlocatie. Een leuke verlaten bowling in België.
Bowling 300  / Bowl of Glory.

Bowl of Glory ook wel Bowling 300, is een verlaten bowling met woonhuis in België. Een aantal jaren geleden is deze bowling failliet gegaan, en sindsdien staat het er verlaten bij.

Farmer Jack urbex in België. Een verlaten woonhuis / boerderij.
Farmer Jack.

Farmer jack is een kleine verlaten woonhuis met in de schuur nog een oude BMW. Wat een klein huisje was dit. De slaapkamer was zo klein, dat ik daar geen foto van gemaakt heb.

Cemetery of the Skull urbex in België.
Cemetery of the Skull.

Cemetery of the Skull is een enorme begraafplaats in België. Deze begraafplaats is 12 ha groot. Het heeft een gedeelte voor oorlogsslachtoffers, verschillende gelovige orden en voor ongelovigen.

Chateau de Noisy. De moeder der urbexlocaties.
Château de Noisy / Château Miranda.

Château de Noisy/ Château Miranda is een prachtig verlaten kasteel in België. Het is inmiddels helaas gesloopt. Château de Noisy was 1 van mijn allereerste urbexlocaties. 

Chateau Nottebohm. Urbex in België. Chateau Nottebohm is net als Chateau de Noisy een echte urbex-klassieker.
Château Nottebohm.

Chateau Nottebohm was een prachtig verlaten kasteel in België. Het kasteel is in 1908 gebouwd, en tot 1943 bewoond geweest.In de jaren 1950 werd het kasteel verhuurd als hotel en restaurant. 

ABC Hotel, Urbex in Luxemburg. Het restaurant-gedeelte is het leukste deel van deze urbexlocatie.
ABC Hotel / Hotel du Bus Blue.

ABC Hotel of Hotel du Bus Blue is een verlaten hotel in Luxemburg. Het ligt aan een drukke weg en aanvankelijk ging het uitstekend met dit hotel toen het in 1964 geopend werd. 

Bambi Wheels. Allemaal verlaten Citroën 2 CV`s op een terrein van een verlaten huis.
Bambi Wheels / de 7 Geitjes.

Bambi Wheels is een terrein met allemaal Citroën 2 CV`s. Het huis wat erbij staat lijkt van een echte hamsteraar. Deze locatie heet zo omdat er in deze tuin regelmatig herten zitten.

Biofuel Farm. Urbexlocatie in België. Een huis met allemaal urbex auto`s: Volkswagen Kevers, een GMC en een Chevrolet Corvair onder andere.
Biofuel Farm.

Biofuel Farm of Abandoned Wheels is een locatie in België met allemaal auto`s. Er staan Volkswagen Kevers, een GMC en een Chevrolet Corvair onder andere. Zelfs in de kas staan auto`s.

Chateau Rolls Royce, urbexlocatie. De overwoekerde vervallen serre is een echte blikvanger.
Chateau Rolls Royce.

Chateau Rolls Royce is een verlaten kasteel met een vervallen kas en een oude Rolls Royce op het terrein. Gedeelten van het kasteel zijn in gebruik door de gemeente en hoveniers.

Chateau E, urbexlocatie in België. Een prachtig verlaten kasteel wat zeker nog te redden zou moeten zijn.
Chateau E, urbexlocatie.

Chateau E is een verlaten kasteel in België. Als je binnen loopt doet het een beetje denken aan het Muiderslot. Lage plafonds en kleine toiletten, dat soort dingen. Ook hier is de renovatie gestopt.

Chateau Mie. Een verlaten kasteel in België. Deze prachtige urbexlocatie heeft als blikvanger de mooie vleugel.
Chateau Mie.

Chateau Mie is een prachtig verlaten kasteel in België met een schitterende vleugel erin. Het kasteel uit 1323 heeft verschillende bestemmingen gehad. Ook hier een gestaakte renovatie.

Farm B&J, urbex. De urbexlocatie met de bekende Adler naaimachine.
Farm B&J.

Farm B&J is een prachtige verlaten huis in België. Het is dus eigenlijk helemaal geen boerderij. De grote blikvanger van deze locatie is de prachtige oude Adler naaimachine. 

Chateau Rose, Chateau Pink of ook wel chateau des Plantes genoemd deze urbexlocatie.
Chateau Rose / Pink.

Chateau Rose, Chateau Pink of Chateau des Plantes. Weer een urbexlocatie met veel namen. Een prachtig chateau waar brand is geweest. Het wordt nu gelukkig gerenoveerd.

Chateau Sarolea, urbex. Bizar genoeg is dit kasteel in 2017 verkocht. Of er wat mee gebeurd....dat is 2.
Chateau Sarolea.

Chateau Sarolea is een vervallen kasteel in België. Het ligt vlakbij een andere bekende urbexlocatie. Het kasteel is zo goed als leeg. Her en der zijn er ook gewoon delen van de vloer verdwenen.

Depot de Sable / Collapsed Factory urbex. Een locatie met allemaal verlaten voertuigen en heel veel bodemverontreiniging.
Depot de Sable / Collapsed Factory.

Depot de Sable, of Collapsed Factory zoals ik hem zelf had in mijn ,kmz had staan. Een industriële locatie met allemaal verlaten voertuigen, veel bodemverontreiniging en duivenpoep.

Budget Hotel is enorm vervallen hotel in Duitsland.
Budget Hotel. Urbex in Duitsland.

Budget Hotel is een verlaten hotel in Duitsland. Hoe lang zal dit er wel niet verlaten bij staan zeg. Wat een verval bij deze urbexlocatie. Luxueus zal het inderdaad niet geweest zijn destijds.

Chez Bobonne. Toch wel een enorm leuk verlaten huisje was dit, ook al was ik er al een poos terug.
Chez Bobonne.

Chez Bobonne is een huis in België. Een locatie met een leuke slaap- en huiskamer. Er woonde een excentriek koppel. Hij was dirigent en nam altijd een stemvork mee, zij zat in een zangkoor.

Blue Christ Church.  Een verlaten kerk in België met lekker verval en veel duivenpoep.
Blue Christ Church.

Blue Christ Church of Church of the Blue Christ is een verlaten kerk in België. Een kerk die van binnen al flink vervallen is. Alles zit onder de duivenpoep maar het is een hele mooie urbexlocatie.

Chateau le Lievre is een compleet vervallen kasteel in België.
Chateau le Lievre.

Chateau le Lievre, ook wel Chateau Isabelle genaamd, is een ontzettend vervallen kasteel in België. Het kasteel is echt in een ontzettend slechte staat en best gevaarlijk geworden.

Bowling Michelangelo. Een verlaten bowling in België.
Bowling Michelangelo.

Bowling Michelangelo is een verlaten bowling in België. De bowling is in 2010 gesloten na een negatief rapport in verband met de veiligheid, wat te duur bleek voor de eigenaar om op te lossen.

Green School. Een verlaten school in België.
Green School.

Green School is een verlaten middelbare school in België. Om de 1 of andere reden dachten mensen dat deze locatie niet meer te doen was. Na mijn serie zag ik dan ook weer veel mensen gaan.

Factory IVR of Usine IVR een verlaten industrie locatie in België. Een klassieker waar ik eindelijk eens bij in de buurt kwam. Ik ben gek op verlaten industrie, en als er dan ook nog een stookketel staat, ben ik helemaal in mijn nopjes.
Factory IVR / Usine IVR.

Factory IVR of Usine IVR, verlaten industrie in België. Een klassieker waar ik eindelijk eens bij in de buurt was. Ik ben gek op industrie, en als er dan ook een stookketel staat, ben ik helemaal in mijn nopjes.

Farm Paternoster, een oude verlaten boerderij met stallen en een huisje erbij. Ook weer zo`n klassieke urbexlocatie.
Farm Paternoster.

Farm Paternoster, een oude verlaten boerderij met stallen en een huisje erbij. Ook weer zo`n klassieke urbexlocatie. Helaas is er wel brand geweest, en is er niets meer van deze urbexlocatie over.

Eglise aux Mille Arches. Een verlaten kerk in België.
Eglise aux Mille Arches.

Eglise aux Mille Arches is een verlaten kerk in België. Ook wel the Church of 1000 Arches genaamd. De kerk is gebouwd op een locatie waar eerder ook al een kerk stond.

Das Krema. Een verlaten crematorium in Duitsland.
Das Krema.

Das Krema is een verlaten crematorium in Duitsland. Een zowel bizarre als klassieke urbex locatie. Je moet deze klassieker eigenlijk gewoon gedaan hebben. Een indrukwekkende locatie.

Farm Tapioca. Een urbexlocatie in België.
Farm Tapioca.

Een urbexlocatie die bijna iedere urbexer wel heeft gedaan. Gelukkig blijft hij er nog steeds redelijk goed uit zien. Geen graffiti en er is weinig gesloopt. Gewoon nog een leuke urbexlocatie.

Maison mokka urbex, belgië, vervallen, urbexlocatie
Maison Mokka.

Maison Mokka, wederom een verlaten huisje in België. Het blijft bizar dat je dit soort verlaten huisjes maar tegen blijft komen in België. Het huisje is nog redelijk gevuld. Een leuke slaapkamer onder andere.

Maison Stratego. Urbex in België.
Maison Stratego.

Maison Stratego is een verlaten huis in België. Het heet zo vanwege het bekende spelletje. Deze urbexlocatie heet ook wel Maison hert, vanwege de hertenkop die in de woonkamer hangt.

Les Tacos a pepe urbex auto`s
Les tacos a Pepe.

Les Tacos a Pepe zijn verlaten auto`s, oldtimers, op een veldje achter een pand. Een (semi)-urbexlocatie in België om eerlijk te zijn. Een beetje een aparte naam eigenlijk, waarbij ik er niet uit kom wat hij betekent.

Return of the King urbex. Chateau HB België.
Return of the King.

Return of the King is een verlaten kasteel in België. Deze kasteelruïne heet ook wel Chateau HB. Dit vond ik een erg leuk vervallen kasteel. Ik zou er nog een keer terug willen gaan. 

Molenhuis urbex in België.
Molenhuis.

Molenhuis is een verlaten molen in België. Hij heeft wel wat weg van urbexlocatie Old Mill. Het huis wat erbij zat was helaas helemaal leeg gehaald. De molen zelf echter was nog erg leuk.

Farm Willy urbex in België
Farm Willy.

Een eigen vondst, een huisje langs de weg. Toch maar even stoppen en binnen kijken. Leuk, niet helemaal leeg. Maar wat een smerigheid hier? Een kooi waar een vissenkop in hangt bijvoorbeeld?

Papier Maché. Een verlaten papierfabriek in België.
Papier Maché.

Papier Maché, een verlaten papierfabriek in België. De urbexlocatie met het bekende glas in lood raam. De eerste gebouwen stammen uit 1850. Later is men hier zelf papier gaan maken. 

Radiohouse. Urbex in België.
Radiohouse.

Radiohouse is een verlaten huis in België. Het staat er barstensvol oude radio`s. Andere namen zijn Maison Radio en Radio Gaga. Toen ik deze urbexlocatie bezocht, wensten de buren  mij nog veel plezier.

Shutter Island urbex. Deze locatie heet ook wel Lost Asylum.
Shutter Island.

Shutter Island is een plek voor psychiatrische patiënten. Deze locatie heet ook wel Lost Asylum. Het is een immens terrein met veel gebouwen. Veel panden zijn gerenoveerd en in gebruik.

Monstertrucks urbex Duitsland.
Monstertrucks.

Monstertrucks is een urbexlocatie in Duitsland. Een lost place zoals de Duitsers zeggen. Eigenlijk was ik onderweg naar Knitting Grandma, maar mijn locatie bleek niet te kloppen. 

Oldtimer Barn urbex
Oldtimer Barn.

Oldtimer Barn is een schuur waar 2 oude auto`s in staan. Een oude Citroën DS en een Ford Consul. Zo`n Citroën noemt men ook wel een snoek. Dit vanwege de lange voorkant.

Pirates Charm. Verlaten steenfabriek in België.
Pirates Charm.

Pirates Charm is een verlaten steenbakkerij in België. In het begin zat er een motorclub op het terrein. Hierdoor deden weinig mensen deze urbexlocatie. Toen deze weg waren ging het los.

urbexlocatie Suikerfabriek. Een verlaten fabriek in Duitsland.
Suikerfabriek.

Een grote verlaten suikerfabriek in Duitsland. Het was even zoeken naar een geschikte ingang. We dachten bij de makkelijke ingang security te zien. Een verlaten fabriek waar veel te zien is. 

Sanatorium Dolhain urbex.
Sanatorium Dolhain.

Sanatorium Dolhain is een verlaten sanatorium in België. Het werd gebruikt om kinderen met tuberculose op te vangen. Leuk die oude brandweerauto ook.

Orient Express. Een mooie trein in België.
Oriënt Express.

Orient Express, een prachtige trein in België. De bedoeling was dat deze trein naar een museum zou gaan. Ze hebben hem echter 10 jaar op het spoor laten staan. 

Maison Valerie. Urbex in België.
Maison Valerie.

Maison Valerie is een urbexlocatie in België. Een beetje een rommelig huisje. In de huiskamer hangen platen aan de muur. Langspeelplaten zoals we ze vroeger noemden. 

Maison Simca. Urbex in België.
Maison Simca.

Maison Simca, een vervallen huis in België. Je moest ontzettend opletten waar je liep. Blikvangers zijn de slaapkamer en de oude Simca. Sommige delen van dit huis waren compleet ingestort.

Maison Sans BMW. Urbex in België.
Maison Sans BMW.

Maison Sans BMW is een urbexlocatie in België. Dit is al een hele oude urbexlocatie. De naam doet vermoeden dat er ooit wel een BMW gestaan heeft. Ik was hier al een poos terug.

Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...

Murals. Mooie muurschilderingen Pow Wow Rotterdam en Utrecht thumbnail blog.

Murals

Murals, mooie muurschilderingen, in Rotterdam en Utrecht.

nieuwe urbexlocaties juli 2021.

Nieuwe urbexlocaties

Le train du decofinement, en meer leuke urbexlocaties!

Treinen en wagons in Nederland.

Treinen

Mooie treinen en stoomlocomotieven in Nederland.

Kinderdijk. De mooie molens, hier met zonsondergang.

Kinderdijk

De molens van kinderdijk tijdens zonsondergang.

Boomkikkers in Brabant

Boomkikkers

Op zoek naar boomkikkers in Brabant. Ze zijn zo leuk.

Helmkruidvlinder rups

Helmkruidvlinder

De mooie rups van de helmkruidvlinder, een serie.

Hoornaarvlinder. Een vlinder die lijkt op een wesp, de hoornaar.

Hoornaarvlinder

Een echte vlinder die lijkt op een echte hoornaar.

Glasvleugelpijlstaart. Een dagactieve nachtvlinder.

Glasvleugelpijlstaart

Deze mooie vlinder is een dagactieve nachtvlinder.

Copyright

Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! 

Webdesign, tekst en alle fotos © 2004-heden, Raym`s Fotosite. All rights reserved. All pictures guarded and monitored by Pixsy

Follow me on Social Media.