Raym`s Fotosite.

Zeche DT…

Zeche DT.

Zeche DT, of Zeche P,  is een verlaten kolenmijn in Duitsland. Aan de buitenkant kan je eigenlijk niet goed zien dat het een mijn is. In deze mijn hangen nog veel “mandjes”. De mijnwerkers stopten hier hun kleren in, en hesen de mandjes naar boven. Dit enkel en alleen om ruimte te besparen. Men haalde hier de kolen weg op een diepte van ongeveer 650 meter. In 1998 werd het totale bedrijf gesloten. De resterend kolen werden vermalen tot cokes en gebruikt in de omliggende krachtcentrales. 

Grote delen van het terrein zijn verkocht aan China en daar weer opgebouwd. Als je deze locatie kent, moet je eens goed op google kijken, en dan zie je verderop nog een afgelegen gebouw. Verlaten kolenmijnen zijn altijd leuk om te bezoeken, zeker als er zoveel mijnmandjes zijn. Zeche DT krijgt van mij 2,5 ster.

che DT urbex. Mijnmandjes. En hiervoor ga je naar zo`n mijn, de mandjes. De mijnwerkers stopten hier hun persoonlijke bezittingen in, en hesen ze omhoog.
Zeche DT urbex. Mijnmandjes.

En hiervoor ga je naar zo`n mijn, de mandjes. De mijnwerkers stopten hier hun persoonlijke bezittingen in, en hesen ze omhoog.

Zeche DT, urbex. Wat zal het zijn, een grote turbine waarschijnlijk. Ik heb hier gewoon een aantal dingen gemist nog. Dus een keer een revist wellicht.
het andere gebouw.

Een grote turbine waarschijnlijk. Ik heb hier gewoon een aantal dingen gemist nog. Dus een keer een revist wellicht.

mijnwerkers mandjes. De mijnwerkers deden hun persoonlijke bezittingen hierin, en hesen ze op.
mijnwerkers mandjes.

De mijnwerkers deden hun persoonlijke bezittingen hierin, en hesen ze op.

Zeche DT. Een verlaten kolenmijn in Duitsland. Er hangen veel mandjes in deze verlaten kolenmijn. Een spannende foto ervan maken is echter nog niet eens zo eenvoudig.
Zeche DT. Een verlaten kolenmijn in Duitsland.

Er hangen veel mandjes in deze verlaten kolenmijn. Een spannende foto ervan maken is echter nog niet eens zo eenvoudig.

Kolenmijn Zeche DT. Men noemt deze mijn ook wel Zeche P.
Kolenmijn Zeche DT.

Men noemt deze mijn ook wel Zeche P.

Een 2e voordeel van de mijn mandjes was dat men kon zien of iedereen weg was. Als er ergens nog een mandjes omhoog hing, was er dus iemand niet terug gekomen!
Mandjes.

Voordeel van de mijn mandjes was dat men kon zien of iedereen weg was. Hingen er nog mandjes omhoog, was er dus iemand niet terug gekomen!

Zeche DT. Buiten de mandjes is er niet zo heel veel. Hoewel ik bij iemand anders dan toch weer foto`s zie van iets wat ik niet gezien heb..
Verlaten mijn in Duitsland.

Buiten de mandjes is er niet zo heel veel. Hoewel ik bij iemand anders dan toch weer foto`s zie van iets wat ik niet gezien heb..

Verlaten Kolenmijn. Het blijft intrigerend hoe men dat vroeger deed in die kolenmijnen.
Verlaten Kolenmijn.

Het blijft intrigerend hoe men werkte in die kolenmijnen.

Copyright: Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! Webdesign, tekst en alle foto`s  © 2004-heden, Raym`s Fotosite.  All rights reserved.  All pictures guarded and monitored by Pixsy !

Follow me on Social media.