Raym`s Fotosite

Vogels

Vogels

Rayms Fotosite

Vogels.

Wat hebben we toch een mooie vogels in Nederland. In de eerste plaats gaat mijn voorkeur uit naar roofvogels. In het bijzonder uilen, maar ook buizerds en torenvalken. Ofschoon ik ijsvogels ook helemaal geweldig vind. In het bijzonder vanuit de auto vanaf een rijstzak bevalt me goed. Dat is ook lekker relaxed, toerend door de polders op zoek naar vogels. Ik ben ook gewoon lui denk ik. Met mijn gezondheid die wel eens wat minder is, is dat ook lekker relaxed voor mij.

Vogel foto`s.

Jarenlang heb ik een Canon 70-200 mm met extender ertussen gebruikt. Echter vond ik de kwaliteit ervan onvoldoende. Daarom ben ik overgestapt op de Tamron 150-600 mm G2 Telelens. Niet alleen heeft deze lens een lekker bereik, maar hij kan tevens op de full frame camera. Deze lens is sneller op een nieuwe body dan op een oudere overigens. Ik ben er best tevreden over. Meer vogels op mijn blog onder de categorie dieren.

vogels. Een steenuil met een gevangen muis. De muis heeft uiteraard geen schijn van kans.

Steenuil met muis.

Een steenuil met een gevangen muis. Zielig voor de muis, maar dat is de natuur. De steenuil is de kleinste uil van Nederland. De steenuil eet muizen, insecten, larven, rupsen, kikkers, kleine vogels en regenwormen.

vogels. Deze ijsvogel had een flinke baars gevangen. Hij had er wel enige moeite mee.

Vogels : De ijsvogel.

Deze ijsvogel had een flinke baars gevangen. Hij had er wel behoorlijk veel moeite mee. Vooral de houding van de ijsvogel vind ik erg gaaf bij deze foto.

Vogels: Man en vrouw torenvalk met een geslagen prooi op het ijs.

Torenvalkjes met prooi.

Ik reed langs een sloot, en ik zag wat in de verte op het ijs. Het was een torenvalk, met een geslagen prooi. Ik gok dat het een waterhoentje is. Eerst zag ik enkel het vrouwtje, later wilde het mannetje ook een graantje meepikken. Er was er echter slechts 1 de baas: het vrouwtje torenvalk!

Vogels, de purperreiger. Bijna altijd alleen in de zomer in Nederland te zien.

Purperreiger.

Dit jaar eindelijk de perfecte locatie gevonden om purperreigers te fotograferen. Nooit eerder lukte het zo goed als dit jaar (2020). Het moet zelfs nog beter kunnen, dus dat wordt zeker nog een paar keer teruggaan.

Vogels, het baardmannetje welke zaden aan het eten is. Genomen bij de Rietputten.

Het baardmannetje.

De Rietputten was de perfecte plek om baardmannetjes te fotograferen. En uitgerekend hier moest een spoorlijn komen! Dit is een shot genomen in de winter. de vogels waren erg hongerig, en ik kon ontzettend dichtbij komen.

Vogels. Een oehoe met jongen. In het wild uiteraard.

Oehoe met jongen, Nederland.

Een Oehoe met jongen, bij hun nest op de grond. Dit zijn uiteraard wilde vogels. Maar waar gingen ze nestelen? Uitgerekend in de Beekse bergen zeg! Maar wild is wild, en ik kon deze kans niet voorbij laten gaan.

Vogels als de ijsvogel poetsen met grote regelmaat hun veren.

Ijsvogel die zijn veren poetst.

Tegenwoordig hebben we zelden nog strenge winters. En de ijsvogel profiteert daarvan. Het gaat de laatste jaren weer ontzettend goed met de mooiste vogel van Nederland.

Juveniele staartmezen. Nooit geweten dat juveniele vogels rode oogranden hebben.

Staartmezen, juveniel.

Juveniele staartmezen. Nooit geweten dat juveniele vogels rode oogranden hebben. Het duurde even voor ik het shot kon maken wat ik voor ogen had, maar het was het waard.

Vogels: Een torenvalk biddend in de lucht op zoek naar een prooi.

Torenvalk biddend.

Vogels: Een torenvalk biddend in de lucht op zoek naar een prooi. je ziet ze vaak hangen in de lucht, boven het weiland. Maar ze beeldvullend vastleggen, lukt niet heel vaak.

Roofvogels. Deze ransuil vind alles wel goed, en geeft me nog een knipoog toe.

Ransuil.

Deze ransuil vind alles wel goed, en geeft me nog een knipoog toe. Ze zitten hier altijd een klein stukje vandaan. Dit jaar hebben ze echter de bomen moeten snoeien, en vooralsnog zie ik ze niet meer.

Vogels, de velduil, Genomen in Zeeland.

Velduil.

Velduilen, ik vind ze geweldig! Zo jammer dat ze niet honkvast zijn. Ze gaan waar de muizen zijn, en als die op zijn, vetrekken ze weer. En het is dan altijd de vraag, waar je ze weer tegen komt.

Vogels. Klik om te vergroten.

Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...
Hemelse Berg Oosterbeek bij Arnhem

Hemelse Berg

Mooi natuurgebied met watervallen, beekjes en vijvers.

Leersumse veld en Leersumse plassen

Leersumse Veld

Een prachtig natuurgebied met vennen, heide, bos en zand. 

Paddenstoelen lightpainten. Paddenstoelen verlichten met een lamp.

Paddenstoelen

Paddenstoelen lightpainten, leuk om eens te proberen!

nieuwe urbexlocaties september 2020.

Urbexlocaties

Marmerfabriek, een oude school en een oude leisteenmijn. 

Vlinders Fuhrtsbach und Perlenbachtal.

Vlinders Duitsland

Vlinders Fuhrtsbachtal und Perlenbachtal Duitsland. 

Scheepswrakken Nederland Oosterschelde

Scheepswrakken

Diverse scheepswrakken voor de kust van Yerseke Zeeland. 

Macrofotografie. Macro`s van insecten thumbnail

Macrofotografie

Macrofotografie is zo ontzettend leuk om te doen. 

Shelfcloud Hoek van Holland.

Shelfcloud

Een indrukwekkende Shelfcloud in Hoek van Holland. 

Copyright

Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! 

Webdesign, tekst en alle fotos © 2004-heden, Raym`s Fotosite. All rights reserved. All pictures guarded and monitored by Pixsy

Follow me on Social Media.