Selecteer pagina

Raym`s Fotosite.

Insecten overig…

Insecten overig.

Insecten overig heb ik deze pagina maar genoemd. Hier vindt je foto`s van sprinkhanen, wantsen, dazen, kevers, en wespen bijvoorbeeld. Macrofotografie is echt 1 van mijn favorieten. Ik heb het altijd al enorm fascinerend gevonden. Je ziet details die je met het blote oog niet ziet en je leert ook heel veel over de insectenwereld. En ook al fotografeer je 10 jaar of langer, je komt nog steeds insecten tegen die je nog niet kende. Soms heb je er zelfs nog nooit van gehoord.

Ik neem mijn macrofoto`s met de Canon 100mm F2.8 macrolens. Dit is dus nog de oude versie zonder stabilisatie. Ooit zou ik deze lens wel eens willen upgraden naar de nieuwe versie met stabilisatie. Het grote voordeel van een macrolens van 100 mm of meer, is dat je wat meer afstand kunt houden. Met een macrolens van 40 mm of 60 mm moet je erg dicht op je onderwerp gaan zitten. Ik vind dat zelf nogal een groot nadeel. Als het maar even mogelijk is, gebruik ik uiteraard mijn statief. Tegenwoordig heb je ook macrolenzen met een vergroting van 2:1 zoals de LAOWA 60mm f/2.8 Ultra-Macro Lens bijvoorbeeld. Je hebt dan wel weer veel meer licht nodig, en dus eigenlijk een macroflitser.

Ook is er nog de Canon MP-E65, een macrolens met een mogelijkheid om 5x te vergroten. Dit is echter een hele lastige lens (compleet manueel), en eigenlijk niet te gebruiken zonder een macroflitser. Zeker geen lens voor beginners of mensen met weinig geduld. Het laatste is de reden dat ik deze lens voorlopig nog niet ga aanschaffen.

Rayms Fotosite Laatste Blogposts..

Mooie trappen om te fotograferen. Wenteltrappen, spiraaltrappen, architectuur.

Mooie trappen om te fotograferen.

Wenteltrappen, spiraaltrappen en architectuur.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell

Nieuwe urbexlocaties 2019.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell.

Rupsen. Wolfsmelkpijlstaart, Hermelijnvlinder, Teunisbloempijlstaart en de rups van de distelvlinder.

Diverse prachtige rupsen.

Wolfsmelkpijlstaart, Hermelijnvlinder, Teunisbloempijlstaart.

manoir advocat,_exidus2, xyloborus,, usine hoover,

Urbexlocaties België.

Manoir Advocat, Exidus 2, Xyloborus en Usine Hoover.

Zuidas Amsterdam en IJdok Amsterdam.  Prachtige architectuur en gebouwen in Amsterdam.

Zuidas Amsterdam en IJdok Amsterdam.

Prachtige architectuur en gebouwen in Amsterdam.

Nieuwe urbexlocaties 2019, Ferme Soenen, Ferme Serenade, prison H7, Graffiti Factory, Hoeve ADM.

Urbex 2019.

Ferme Soenen, Ferme Serenade, prison H7, Graffiti Factory en Hoeve ADM.

Copyright: Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! Webdesign, tekst en alle foto`s  © 2004-heden, Raym`s Fotosite.  All rights reserved.  All pictures guarded and monitored by Pixsy ! Gebruik zonder toestemming kan leiden tot juridische stappen.

Follow me on Social media.