Raym`s Fotosite.

Insecten overig…

Insecten overig.

Insecten overig, zoals sprinkhanen, wantsen, dazen, kevers, wespen en noem maar op. Macrofotografie behoort tot mijn favorieten, ik heb het altijd al enorm fascinerend gevonden. Je ziet details die je met het blote oog niet ziet en je leert ook heel veel over de insectenwereld. En al fotografeer je 10 jaar, je komt nog steeds insecten tegen die je nog niet had, of waar je zelfs nog nooit van gehoord had.

Ik neem de macro foto`s met de Canon 100mm F2.8 Macrolens ( de oude versie zonder stabilisatie dus nog ). Het grote voordeel van een macrolens van 100 mm of nog wat meer, is dat je wat meer afstand kunt houden van je onderwerp. Een macrolens van 40mm of 60mm, daarmee moet je zo dicht op je onderwerp gaan zitten, dat is echt een nadeel. Als het even kan gebruik ik mijn statief, maar dat lees je eigenlijk bij alles op mijn website terug. Tegenwoordig heb je ook macrolenzen met een vergroting van 2: 1 zoals de  LAOWA 60mm f/2.8 Ultra-Macro Lens  bijvoorbeeld. Wel heb je dan weer meer licht nodig uiteraard.

Ook is er nog de Canon MP-E65, een macrolens met een mogelijkheid om 5x te vergroten. Echter is dit een hele lastige lens (compleet manueel), en eigenlijk niet te gebruiken zonder een macroflitser. Zeker geen lens voor beginners of mensen met weinig geduld.

Rayms Fotosite Laatste Blogposts..

Zonsopkomsten met nevel en grondmist. Tenminste, daar hoop je op.

PSYCHEDELIC HOUSE EN VERLATEN BORDEEL.

Een verlaten 70`s huisje en een verlaten bordeel in Duitsland..

Paddenstoelen, Inktviszwammen, Porseleinzwammen, herfst, bos

FOTO`S UPLOADEN NAAR FACEBOOK IN DE BESTE KWALITEIT.

Maten en tips voor Photoshop en Lightroom om betere foto`s op Facebook te krijgen.

Koereigers. Ze zaten zelfs op de koe, en ik zag er wel 7!

VERLATEN KERK

Een kerk die er al vele jaren verlaten bij staat..

 

Copyright: Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! Webdesign, tekst en alle foto`s  © 2004-heden, Raym`s Fotosite.  All rights reserved.  All pictures guarded and monitored by Pixsy !

Follow me on Social media.