Raym`s Fotosite

Insecten

Insecten Overig

Rayms Fotosite

Insecten Overig.

Insecten overig heb ik deze pagina maar genoemd. Hier vindt je bijvoorbeeld foto`s van wantsen, dazen, kevers, wespen, spinnen, maar ook het vliegend hert. Macrofotografie is geweldig leuk om te doen. Ik heb het altijd al fascinerend gevonden. Je ziet details die je met het blote oog niet ziet. Daarbij leer je ook nog eens veel over de insectenwereld. Na 10 jaar kom ik nog steeds insecten tegen die ik niet kende. 

Ik neem mijn macrofoto`s met de Canon 100 mm F 2.8 macrolens. De nieuwere L- versie is kwalitatief wel weer beter. Ik heb inmiddels ook de Laowa 100 mm F 2.8 2:1 macrolens aangeschaft. Dit is best een pittige lens eigenlijk. Een minimale scherptediepte, en je moet ontzettend dicht bij je onderwerp komen. Ik moet zeggen dat ik er niet altijd het geduld voor heb. Dit is ook een lens waarmee je handmatig moet scherpstellen.

Macrofotografie.

Het voordeel van een macrolens van 100 mm of meer, is dat je wat meer afstand kunt houden. Als het mogelijk is gebruik ik mijn statief. Ook heb ik een macroflitser erbij aangeschaft, de Meike MT 24 twinflitser. Deze is draadloos, en bevalt tot nu toe uitstekend. De flitsers kunnen op de bijgeleverde ring gezet worden. Echter kan je ze ook bij je onderwerp neerleggen. Bij paddenstoelen wil ik dit nog wel eens doen. Mits je het goed doet, is de belichting ook heel fraai.

Als beginner zou ik je aanraden om een gewone macrolens aan te schaffen. Een lens van 100 mm of 150 mm werkt uitstekend. Je kunt er altijd nog tussenringen bij gaan gebruiken later. Dan houd je in ieder geval je autofocus. Lenzen die meer vergroten dan 1:1 zijn vaak ontzettend lastig, en je moet dicht op je onderwerp. Autofocus is er ook niet bij, je moet zelf handmatig scherpstellen.

Insecten

Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...
Scheepswrakken Nederland Oosterschelde

Scheepswrakken Nederland

Scheepswrakken in Nederland. In dit geval in de Oosterschelde. 

Macrofotografie. Macro`s van insecten thumbnail

Macrofotografie

Macrofotografie, zo leuk! Een serie macrofoto`s met tips erbij. 

Vlinders Fuhrtsbach und Perlenbachtal.

Vlinders Duitsland

Fuhrtsbach und Perlenbachtal, een vlindergebied in Duitsland bij Monschau.

Wolfspin met jongen op haar rug

Wolfspin

Een wolfspin met haar jongen op haar rug. Nooit geweten dit.

Gave wolken en bliksem.

Gave wolken en bliksem

Rolwolken, een whales mouth en bliksem. Een dag om niet snel te vergeten!

Urbex maart 2020. Staaldraadfabriek Trafilatura, Ardoisiere de B en Equinox urbex.

Urbex maart 2020

Staaldraadfabriek Trafilatura, Ardoisiere de B, Equinox. 

Vliegend hert Zuid Limburg

Vliegend hert

Het vliegende hert, een imposante verschijning. Vooral de mannetjes zijn prachtig!

Het eerste onweer van 2020.

Onweer 12 Juni 2020

Onweer, bliksem en een shelfcloud. Het was de moeite!

Copyright

Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! 

Webdesign, tekst en alle fotos © 2004-heden, Raym`s Fotosite. All rights reserved. All pictures guarded and monitored by Pixsy

Follow me on Social Media.