Raym`s Fotosite.

Insecten overig…

Insecten overig.

Insecten overig, zoals sprinkhanen, wantsen, dazen, kevers, en wespen. Macrofotografie behoort tot mijn favorieten, ik heb het altijd al fascinerend gevonden. Je ziet details die je met het blote oog niet ziet en je leert ook heel veel over de insectenwereld. En al fotografeer je 10 jaar, je komt nog steeds insecten tegen die je nog niet had. Soms heb je er zelfs nog nooit van gehoord.

Ik neem mijn macrofoto`s met de Canon 100mm F2.8 macrolens. Dit is dus nog de oude versie zonder stabilisatie. Ooit zou ik deze lens wel eens willen upgraden naar de nieuwe versie met stabilisatie. Het grote voordeel van een macrolens van 100 mm of meer, is dat je wat meer afstand kunt houden. Een macrolens van 40 mm of 60 mm moet je erg dicht op je onderwerp gaan zitten. Ik vind dat nogal een nadeel. Als het even kan gebruik ik uiteraard mijn statief. Tegenwoordig heb je ook macro lenzen met een vergroting van 2:1 zoals de  LAOWA 60mm f/2.8 Ultra-Macro Lens bijvoorbeeld. Je hebt dan wel weer veel meer licht nodig.

Ook is er nog de Canon MP-E65, een macrolens met een mogelijkheid om 5x te vergroten. Echter is dit een hele lastige lens (compleet manueel), en eigenlijk niet te gebruiken zonder een macroflitser. Zeker geen lens voor beginners of mensen met weinig geduld.

Rayms Fotosite Laatste Blogposts..

Vuurwerk fotograferen uitleg.

VUURWERK FOTOFRAFEREN UITLEG.

Instellingen en hoe je mooie vuurwerkfoto`s maakt.

Paddenstoelen, Inktviszwammen, Porseleinzwammen, herfst, bos

FOTO`S UPLOADEN NAAR FACEBOOK IN DE BESTE KWALITEIT.

Maten en tips voor Photoshop en Lightroom om betere foto`s op Facebook te krijgen.

Koereigers. Ze zaten zelfs op de koe, en ik zag er wel 7!

VERLATEN KERK

Een kerk die er al vele jaren verlaten bij staat..

 

Copyright: Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! Webdesign, tekst en alle foto`s  © 2004-heden, Raym`s Fotosite.  All rights reserved.  All pictures guarded and monitored by Pixsy !

Follow me on Social media.