Raym`s Fotosite

Dieren

Dieren

Rayms Fotosite

Dieren fotograferen.

Met de camera en telelens op pad om dieren te fotograferen. Te denken valt aan herten en vossen of aan wilde zwijnen. Bovendien kan je dit ook heel relaxed doen. Denk daarbij aan het fotograferen vanuit de auto. Een rijstzak op de rand van de auto, en zien wat je tegenkomt. Wandelend door een natuurgebied, ontkom je bijna niet aan het gebruik van een statief. In de eerste plaats voorkom je hiermee bewegingsonscherpte. Echter moeten je instellingen wel juist ingesteld staan. Nederland heeft diverse mooie natuurgebieden. Te denken valt aan de Veluwe en de Oostvaardersplassen. Evenals de Amsterdamse Waterleidingduinen, zijn ze ideaal om dieren te fotograferen. Daarnaast zijn vossen en damherten hier makkelijk op de foto te krijgen. Weliswaar kun je in dierentuinen mooie foto`s nemen, ik geef de voorkeur aan dieren in het wild.

Wildfotografie.

Wildfotografie doe ik met de Tamron 150-600 mm G2 telelens. In de eerste plaats heeft deze lens een geweldig bereik, en in de tweede plaats is bij betaalbaar. Hoewel hij niet erg lichtsterk is, F5-F6.3,  ben ik er best tevreden over. Bovendien hebben de beelden een prima scherpte. Daarnaast kan deze telelens ook op mijn full frame. Mooie dierenfoto`s kun je ook maken bij een fotohut. In dit geval heb ik het dan voornamelijk over vogels. Op de Veluwe kun je in de bronsttijd ook mooie foto`s maken op de wildbaan.

Dieren in het wild: de bever. Zo dichtbij zal nooit meer lukken.

Bever in het wild!

Een bever van heel dichtbij in het wild, wanneer maak je dat nou mee? Bovendien heb ik ze lekker beeldvullend kunnen fotograferen. Dit was in Rhoon bij de grienden.

Edelhert op de Veluwe in een stiltegebied.

Mijn mooiste edelhert foto.

Een prachtige edelhert in een stiltegebied op de Veluwe. Ik mocht eenmalig met iemand mee. Ze liepen op een paar meter voorbij, wat een ervaring! Een paar 100 meter verder keken mensen achter glas, hoe ze op honderden meters afstand voorbij liepen..

Juveniele vos in Zoetermeer in het wild.

Jonge vos.

Dat maakt dieren fotograferen zo leuk, een buitenkans zoals dit. Op nog geen 2 kilometer van huis zaten maar liefst 12 jonge vosjes. En dat terwijl ik ze nog nooit in het Buytenpark gezien had. Helaas heb ik ze hierna ook nooit meer gezien.

Edelherten op de Veluwe. 2 volwassen dieren en een juveniel hert.

Edelherten op de Veluwe.

Edelherten op de wildbaan op de Veluwe. Ook hier kun je prachtige foto`s nemen. De dieren zijn redelijk aan mensen gewend. Tenminste, in de tijd dat ze gevoerd worden. 

Siberische grondeekhoorn wandelbos Tilburg.

Siberische grondeekhoorn.

Deze leuke diertjes zitten in Tilburg. In het wandelbos in Tilburg om exacter te zijn. Je kunt ze bijna niet missen. Het licht is niet altijd even makkelijk hier.

Een stag of red deer zoals ze dat in het Engels noemen.

Edelherten.

Edelherten in Schotland. Een stag of red deer dus, zoals ze daar heten. Ze waren erg hongerig, en kwamen ontzettend dichtbij. Een prachtige ervaring.

Dieren fotogallerij.

Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...
Hemelse Berg Oosterbeek bij Arnhem

Hemelse Berg

Mooi natuurgebied met watervallen, beekjes en vijvers.

Leersumse veld en Leersumse plassen

Leersumse Veld

Een prachtig natuurgebied met vennen, heide, bos en zand. 

Paddenstoelen lightpainten. Paddenstoelen verlichten met een lamp.

Paddenstoelen

Paddenstoelen lightpainten, leuk om eens te proberen!

nieuwe urbexlocaties september 2020.

Urbexlocaties

Marmerfabriek, een oude school en een oude leisteenmijn. 

Vlinders Fuhrtsbach und Perlenbachtal.

Vlinders Duitsland

Vlinders Fuhrtsbachtal und Perlenbachtal Duitsland. 

Scheepswrakken Nederland Oosterschelde

Scheepswrakken

Diverse scheepswrakken voor de kust van Yerseke Zeeland. 

Macrofotografie. Macro`s van insecten thumbnail

Macrofotografie

Macrofotografie is zo ontzettend leuk om te doen. 

Shelfcloud Hoek van Holland.

Shelfcloud

Een indrukwekkende Shelfcloud in Hoek van Holland. 

Copyright

Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! 

Webdesign, tekst en alle fotos © 2004-heden, Raym`s Fotosite. All rights reserved. All pictures guarded and monitored by Pixsy

Follow me on Social Media.