Raym`s Fotosite

Een panorama maken in Photoshop

Een panorama maken in Photoshop

Rayms Fotosite

Een panorama maken in Photoshop.

Ondanks dat het best een klus is om een panorama te maken, is het wel ontzettend leuk. Het geeft ook een totaal ander beeld dan een enkele foto geeft. Ik heb het dan over een panorama die je neemt door diverse foto`s naast elkaar te schieten. Maar wel zonder dat je daar de specialistische spullen voor hebt, zoals een panorama-kop. Een beetje redelijke computer heb je er wel voor nodig, want het kost nogal wat geheugen. Als de foto in elkaar zit, zal je zien dat hij helemaal krom loopt. Dat repareren we daarna met adaptief groothoek.

Een panorama maken in Photoshop.

Een video met uitleg hoe je een panorama maakt in Photoshop. Het grote voordeel van een panorama maken in Photoshop, is dat je zelf alle lijnen recht kunt zetten. Daar waar Lightroom dat zelf gaat proberen. Zorg bij het nemen van je panorama dat je bij elke foto minimaal 25-30% overlap hebt! Dit noem ik niet in de video, maar is ontzettend belangrijk! Een 2e tip is: neem heel veel foto`s naast elkaar! Je kunt altijd je panorama bijsnijden, maar beeld wat je niet hebt kan je panorama verpesten. Zelf neem ik de foto`s allemaal horizontaal, maar het kan ook verticaal uiteraard. Ik neem ze horizontaal, en neem ook 2 rijen boven elkaar! Dit gaat ook prima met een gewone statief-kop, maar zorg ook hier weer voor voldoende overlap! Uiteraard is een echte panorama-kop beter, maar niet iedereen wil zijn geld daaraan uitgeven. Als de panorama in elkaar zit, gaan we deze recht zetten met adaptief-groothoek in Photoshop.

Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...
NXT benzinestations

NXT benzinestations

Dat ze niet lelijk hoeven te zijn bewijst NXT-Mobility. 

Paddenstoelen lightpainten. Paddenstoelen verlichten met een lamp.

Paddenstoelen

Paddenstoelen lightpainten, leuk om eens te proberen!

nieuwe urbexlocaties september 2020.

Urbexlocaties

Marmerfabriek, een oude school en een oude leisteenmijn. 

Shelfcloud Hoek van Holland.

Shelfcloud

Een indrukwekkende Shelfcloud in Hoek van Holland. 

Vlinders Fuhrtsbach und Perlenbachtal.

Vlinders Duitsland

Vlinders Fuhrtsbachtal und Perlenbachtal Duitsland. 

Scheepswrakken Nederland Oosterschelde

Scheepswrakken

Diverse scheepswrakken voor de kust van Yerseke Zeeland. 

Macrofotografie. Macro`s van insecten thumbnail

Macrofotografie

Macrofotografie is zo ontzettend leuk om te doen. 

Vlinders en Rupsen.

Vlinders en Rupsen

Sleedoornpage, eikenpage, glasvleugelpijlstaart en meer.

Copyright

Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! 

Webdesign, tekst en alle fotos © 2004-heden, Raym`s Fotosite. All rights reserved. All pictures guarded and monitored by Pixsy

Follow me on Social Media.