Selecteer pagina

Raym`s Fotosite

Een panorama maken in Photoshop

Panorama in Photoshop maken

Panorama maken in Photoshop.

Een panorama maken in Photoshop. In onderstaande video gaan we die maken in Photoshop, en deze erna optimaliseren. We hebben hier wat meer vrijheid, dan dat we hem in Lightroom maken. Bekijk hier de video:

Een panorama geeft je een heel ander beeld. Een panorama krijg je door verschillende foto`s naast elkaar te nemen. En dat zonder specialistische spullen. Wel kost het veel computer geheugen. Als de panorama in elkaar zit, lopen de lijnen krom. Dat lossen we op met adaptief groothoek.

Panorama in elkaar zetten.

Voordeel van een pano gemaakt in Photoshop, is dat je alle lijnen recht kan zetten. Zorg bij het nemen, dat je bij elke foto minimaal 25-30% overlap hebt. Dit is heel belangrijk! Neem veel foto`s naast elkaar! Je kan altijd je panorama bijsnijden. Beeld wat je niet hebt kan je panorama verpesten. Ik neem de foto`s horizontaal, maar het kan ook verticaal. Zelf neem ik altijd 2 rijen boven elkaar. Als de panorama in elkaar zit, gaan we deze rechtzetten en optimaliseren. 

Home

Copyright

Op al het beeldmateriaal van Raym`s Fotosite berust copyright!

Webdesign, tekst en alle fotos Raym`s Fotosite © 2004-heden. All rights reserved. Pictures guarded by Pixsy.com!

Algemeen

Copyright

Op al het beeldmateriaal berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen!