Selecteer Pagina

Raym`s Fotosite

Rechtzetten foto Photoshop

Rechtzetten foto Photoshop

Rechtzetten foto in Photoshop, en uitleg over de raw-converter.

In onderstaande video uitleg over het rechtzetten van je foto in Photoshop. Tevens gaan we de foto erna in de raw-converter bewerken. Lukt het niet om de foto recht te krijgen? Dan heb ik ook nog wat trucjes voor je in de video.

Een foto moet uiteraard recht staan. In PS en LR is dit heel makkelijk. Ga in Lightroom naar ” transformatie” en druk daar op “automatisch”. 9 van de 10 keer staat je foto dan recht. Niet helemaal recht, dan kun je onder transformatie ook kiezen voor “met hulplijnen”. Je kan dan 3 lijnen trekken om je foto recht te zetten. Bijvoorbeeld 2 horizontale lijnen en 1 verticale. In Photoshop werkt dat precies hetzelfde. Je gaat naar de raw converter (filter/Camera Raw-filter). Daar kies je linksboven het icoontje van “transformatie”. Ook daar kun je weer voor automatisch kiezen, of de hulplijnen gebruiken. Voordeel van de raw-converter,  je dit meerdere keren kunt doen. Door in en uit de raw-converter te gaan. Ook aandacht voor andere functies in de raw-converter.

Perspectief aanpassen in Photoshop.

Als het met bovenstaande uitleg nog niet lukt, zijn er nog wat trucjes die je uit kunt proberen. Je hebt het zelden nodig, maar het is heel handig om te weten. Verder alles over verscherpen, kleurafwijking, belichting goed zetten, en kleurafwijking en lensprofielen. 

Home

Algemeen

Copyright

Op al het beeldmateriaal berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt! All rights reserved. @ Rayms Fotosite / Raymond Friederichs. Pictures guarded by Pixsy.com.