Selecteer pagina

Raym`s Fotosite

Uitleg laagmaskers Photoshop

Uitleg laagmaskers Photoshop

Uitleg werken met laagmaskers in Photoshop.

Werken met (laag) maskers in PS. Het geeft je zoveel extra mogelijkheden. Als je eenmaal weet hoe het werkt, ga je al snel de oneindige mogelijkheden door krijgen. 

Bijvoorbeeld een foto waar veel mensen op staan, wat je niet wilt. Thuis masker je al die mensen weg vanuit andere foto`s. Of een foto met felle lantaarnpalen. Geen probleem: je pakt een foto waar de lantaarnpalen goed belicht zijn, en maskert die lichten uit een andere foto erin. Zomaar wat voorbeelden. Bekijk de video maar. 

Laagmaskers in Photoshop.

Uiteraard zijn er meer wegen die naar Rome leiden. Er zijn ook andere manieren om met laagmaskers in Photoshop te werken. Soms is het gewoon makkelijk als je deze techniek beheerst. Als het contrast zelfs voor je hdr te groot is bijvoorbeeld. Dan bieden laagmaskers een uitkomst. In het begin lijkt het heel ingewikkeld. Als je de video kijkt, en eventueel het stap voor stap even  opschrijft, moet het lukken. En hoe vaker je het doet, hoe meer mogelijkheden je ziet met laagmaskers in Photoshop.

Home

Copyright

Op al het beeldmateriaal van Raym`s Fotosite berust copyright!

Webdesign, tekst en alle fotos Raym`s Fotosite © 2004-heden. All rights reserved. Pictures guarded by Pixsy.com!

Algemeen

Copyright

Op al het beeldmateriaal berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen!