Nieuwe urbexlocaties september 2020.

Nieuwe urbexlocaties 2020, 29 januari 2020. Eindelijk weer eens wat urbexlocaties bezocht. Ik ben begonnen bij 2 verlaten straaljagers, Jet Fighters heb ik ze genoemd. Er staat een FX-100 straaljager, en een FX-76 straaljager. Plompverloren achter een bedrijf op een industrieterrein. Lastig foto`s nemen, maar ik vond ze gaaf!

Nieuwe urbexlocaties 2021. Jet Fighters. Verlaten Straaljagers.

Jet Fighters. 2 oude verlaten straaljagers naast elkaar. Hier heb ik een foto-stack gemaakt. Zodat de punt van het vliegtuig, maar de rest van de straaljager ook scherp is. Heerlijk weer eindelijk eens op pad te zijn geweest.

© All pictures raymsfotosite.nl

Jet Fighters. Verlaten straaljagers in België.

Jet Fighters. Verlaten straaljagers in België. Ze staan nogal krapjes achter een bedrijvenpand. Waarom ze hier staan is eigenlijk een raadsel. Maar gaaf zijn ze wel! 

Verlaten Straaljagers in België.

Jet Fighters. Dit is de FX-100 straaljager. Geen grote urbexlocatie.

Jet Fighters. Straaljagers. Een FX-100 en een FX-76.

Verlaten straaljagers. Vroeger had je diverse  plaatsen waar soortgelijke dingen stonden. Die zijn inmiddels wel allemaal verdwenen. 

Buses and Taxi`s.

Deze urbexlocatie had geen naam, dus ik heb hem er maar 1 gegeven. Al zag ik ook wel de naam “Bus Stop” voorbij komen. Op een bedrijventerrein staan allemaal oude bussen, en een aantal blackcaps, dat zijn oude taxi`s. Het was de eerste urbexlocatie van de dag, en het licht was nog knalhard. Iets wat je met een auto-locatie eigenlijk liever niet hebt. Maar wat een gave verlaten auto`s. Ik laat jullie alvast een paar foto`s zien.

Buses en Taxi`s. Een oude Engelse dubbeldekker op een urbexlocatie.

Nieuwe urbexlocaties 2021, Buses en Taxi`s. Een oude Engelse dubbeldekker op een urbexlocatie. Op de achtergrond een oude schoolbus.

Buses en Taxi`s. Een oude Blackcap.

Op het terrein staan een aantal prachtige oude taxi’s. Dit zijn zogenaamde blackcaps.

Nieuwe urbexlocaties 2021. Buses en Taxi`s.

Zo`n oude gele schoolbus, zo gaaf. Deze foto`s zijn enkel om je een kleine indruk te geven.

Nieuwe Urbexlocaties 2021. Verlaten bussen, auto`s en taxi`s.

De binnenkant van 1 van de oude gele schoolbussen. Ze zijn helaas te ver heen om nog op te knappen.

La Ruota della Fortuna, een oude smederij.

Van deze urbexlocatie kan ik nog niet heel veel informatie terug vinden. Het is een oude smederij geweest, en hij lijkt groter dan hij in werkelijkheid is. Geweldig die oude industrie, en deze was nog makkelijk te doen ook. Wel een donkere urbexlocatie, ik heb echt her en der wat moeten bijlichten. De naam betekent niets minder dan het rad van fortuin.

Nieuwe urbexlocaties 2021. La ruota della fortuna. Een oude verlaten smederij.

Nieuwe urbexlocaties 2021, La ruota della Fortuna. Een oude verlaten smederij in België. Ik ben gek op die oude verlaten industrie.

La ruota della fortuna. Een oude verlaten smederij.

Verlaten industrie in België. Voor mij persoonlijk 1 van de leukste dingen die er zijn. Vaak niet zo lastig, geen lastige eigenaren, en prachtige oude machines.

La ruota della fortuna. Prachtig die oude verlaten industrie. Een oude verlaten smederij.

La Ruota della Fortuna. Hoogstwaarschijnlijk een oude ijzersmederij. Ik ga nog kijken of ik nog wat meer informatie over deze urbexlocatie kan terugvinden.

Filature T. Verlaten spinnerij.

Nieuwe urbexlocaties 2021, Filature T. Deze oude spinnerij is bijna 100 jaar oud. Men maakte hier onder andere visnetten, zeilen en  sleepkabels. Maar ook tapijten en matten werden hier gemaakt. Deze locatie heeft veel hallen die leeg zijn. Maar er zijn ook stukken waar een heerlijk verval is, en waar je nog wat terugziet van de oude glorie. De definitieve sluiting van deze verlaten fabriek is niet eens zo geweldig lang geleden.

Nieuwe urbexlocaties 2021. Filature T, een oude spinnerij.

Filature T, een oude spinnerij in België. Hoeveel verval wil je hebben? Dit stuk was echt geweldig. 

Filature T, een oude spinnerij. De mooie trap in het pand. In een deel wat heel erg vervallen is.

1 van de blikvangers van deze urbexlocatie is de mooie trap. Op 1 van de balken zag ik zelfs een vleermuis zitten!

Filature T. Een oude weverij met wat hele leuke hoekjes.

Een plekje wat ik ook heel leuk vond. Aangezien ik 2 x op pad geweest ben intussen, slechts een kleine impressie van de locaties op mijn blog.

Filature T, oude weverij. Veel lege hallen, maar een aantal hele mooie plekjes nog.

Filature T, een oude weverij. Veel lege hallen, maar een aantal mooie plekjes waren er zeker nog. Een beetje spelen met diepte vind ik ook leuk.

Èpaves dans la Forêt.

Ook deze urbexlocatie heeft zover ik weet niet echt een naam gekregen. In een stuk bos staan allerlei verlaten auto`s. Er staan onder andere een aantal oude Volkswagen kevers. Èpaves dans la Forêt betekent niets anders dan auto`s in het bos / woud. Deze locatie was toch leuker dan ik dacht.

Urbexlocaties nieuw 2021. Épaves dans La Foret. Oude Volkswagen kevers.

Urbexlocaties nieuw 2021. Épaves dans La Foret. Oude Volkswagen kevers. Autolocaties zijn altijd leuk!

Volkswagen Kever. Verlaten autowrakken België.

De voorkant van een oude Volkswagen Kever. Vol schrammen ging ik weer weg, maar dat hoort erbij vind ik. Er stonden nog veel meer voertuigen, maar die volgen later.

Auto`s urbex in een Belgisch bos.

Een oude auto met erachter nog een oude Volkswagen Kever. Er stonden ook nog een camper, een tractor en diverse andere auto`s.

Manoir Jeanne D’arc.

Nieuwe urbexlocaties 2021, Manoir Jeanne D’arc. Een luxe bed and breakfast waar een jaar terug brand uitgebroken is. Zonde, want het was een prachtig pand. Aan dit pand valt niets meer te redden, maar de andere gebouwen waren nog intact. Op het terrein is ook een leuke kapel, of kerk als je het zo wilt noemen. Daar was nog niet heel erg veel verval, maar wel een aantal flinke spinnenwebben.

Nieuwe urbexlocaties 2021. Manoir Jeanne D 'arc. Een prachtig pand beschadigd door een hevige brand.

Manoir Jeanne D’arc. Een prachtig pand, beschadigd door een hevige brand. Een doorkijkje vanuit de badkamer, naar 1 van de luxe slaapkamers.

Manoir Jeanne D 'arc urbex. Een verlaten bed en breakfast dat in rook is opgegaan.

Dit gebouw is door een enorme brand  helaas compleet verloren. Men vermoed overigens brandstichting. Zo ontzettend zonde.

Manoir Jeanne D 'arc, ook wel Chateau Jeanne D 'arc genoemd.

Na maanden eindelijk weer eens wat locaties gedaan. Er scheen hard licht door het dak, maar het is wel sfeervol zo.

Manoir Jeanne D 'arc, ook wel Chateau Jeanne D 'arc. De oude kapel op het terrein.

De kapel op het terrein was ook nog te doen. Buiten wat flinke spinnenwebben nog niet zo vervallen.

Skeleton Factory.

Skeleton Factory of Usine Skeleton is uiteraard al een oude urbexlocatie. Er zijn echter de laatste tijd een aantal mooie muurschilderingen bij gekomen. 3 jaar terug sloeg ik deze locatie bewust over, omdat hij zo enorm druk bezocht werd destijds. Gelukkig kreeg ik nu wat extra mooie muurschilderingen als bonus erbij van Klaas van der Linden.

Skeleton Factory urbex. Ook wel Usine Skeleton.

Nieuwe urbexlocaties 2021, Skeleton Factory. Dit is 1 van de nieuwe muurschilderingen. Je mag het, als ik het goed heb, geen graffiti noemen.

Urbexlocaties nieuw 2021. Skeleton Factory of Usine Skeleton in België.

En nog een nieuwe muurschildering in Skeleton Factory. Ik heb er een flinke reeks geschoten moet ik zeggen. Blij dat ik hem toch eindelijk bezocht heb.

Nieuwe urbexlocaties 2021. Skeleton Factory urbex.

Deze tekening was er ook eerst niet. De oude muurschilderingen zijn langzaam aan het verdwijnen, of ze hebben de setting weer aangepast.

Monster Treuil.

Monster Treuil, urbex België. Het heeft betrekking op de grote lier die er aan beide kanten van het gebouw zitten. Het ligt naast een groeve, en is er ooit wellicht een deel van geweest. Nu staat deze toren met een bouwvallig huisje, er verlaten bij. Een kleine, maar toch leuke urbexlocatie. En je ziet hem ook nog eens zelden, wat voor mij sowieso al een pre is.

Monster Treuil. Verlaten industrie België.

Monster Treuil. Verlaten industrie België. Ik heb maar niet al te goed gekeken, waar ik hier allemaal op lag.

Monster Treuil. Urbex België.

Nieuwe urbexlocaties 2021. Een locatie die best lastig is om op de gevoelige plaat vast te leggen. Binnen in het huisje toch nog leuke foto`s kunnen nemen.

Nieuwe urbexlocaties 2021. Monster Treuil. Verlaten industrie België.

Een compleet blauwe lucht is eigenlijk niet echt wat je wilt. Maar we moeten het er maar mee doen.

Eindelijk weer urbexen.

Buiten 1 legale urbexlocatie in Nederland, en 1 tripje in België vorig jaar, had ik helemaal niets meer bezocht. En dat allemaal door Corona. Alle series staan inmiddels op de pagina urbex! Nieuwere urbexlocaties van 2021 vindt je hier. Een serie van een prachtige fabriek ook. Volgende blog: Decay steiger in Zeeland. Volgende blog: Fotografie locaties Zeeland.