Manoir Advocat, Exidus 2, Xyloborus, Usine Hoover.

Manoir Advocat, Exidus 2, Xyloborus, Usine Hoover.

Een nieuw blogje met alvast een aantal previews van een aantal urbexlocaties die ik bezocht heb. Weer een aantal hele leuke urbexlocaties die ook vrij groot waren deze keer.

Dit is een blogje van twee tripjes die ik maakte. Manoir Advocat een grote verlaten villa in België, Exidus 2 die ik al een poos had maar waarvan ik niet wist dat die zo leuk was en Xyloborus, ook wel Old Lady`s Factory genoemd. Een paar jaar terug woonde er namelijk nog een oud vrouwtje op deze locatie. Usine Hoover is dan weer een grote verlaten industrielocatie in Duitsland waar ik 2 weken eerder al was.

Manoir Advocat urbex in België.
Manoir Advocat, een hele grote verlaten villa in België. Een heuse vleugel stond er in de woonkamer.

© Fotografie alle foto`s:  raymsfotosite.nl

Manoir Advocat urbex in België. Nieuwe urbexlocaties 2019.
Manoir Advocat in België. Ik was hier een poosje terug al maar helaas gaat deze urbexlocatie al flink rond dus zullen we weer doodgegooid worden met foto`s ervan.

Op naar de volgende urbexlocatie, Exidus 2.

Een urbexlocatie die ik al een poosje had eigenlijk Ik had er een serie van gezien destijds, maar die vond ik er niet zo spannend uitzien namelijk. In het pand staan namelijk ook een aantal voertuigen, maar die zijn niet echt spannend op de foto te krijgen vind ik. Wist ik veel dat er ook een laboratorium, tekentafel en allemaal andere oude machines stonden. Men is wel bezig om deze urbexlocatie te renoveren. Er zijn al een aantal machines uit de grote hal weggehaald, en er zijn al nieuwe stukken muur geplaatst. Voor zolang het duurt is de locatie dus nog steeds te doen, maar voor hoelang?…

Exidus 2, urbex in België.

Exidus 2. Een verlaten fabriek in België met onder andere een laboratorium, een grote tekentafel en diverse oude machines.

Exidus 2. Een verlaten fabriek in België met onder andere een laboratorium, een grote tekentafel en diverse oude machines.

Exidus 2, een oud vergeten laboratorium in deze urbexlocatie.

Exidus 2. Een verlaten fabriek in België met onder andere een laboratorium, een grote tekentafel en diverse oude machines.

Exidus 2, een oude werkbank, of noem je dit een oude draaibank?

Op naar de volgende urbexlocatie, weer een industrielocatie.

De volgende urbexlocatie die we gingen doen was Xyloborus. De ontdekker gaf deze locatie eerder al de naam “Old Lady`s Factory”, omdat er toen nog een oude dame op het terrein woonde. Ik gok dat die inmiddels verhuisd of overleden is. Het is een fabriek waar graan verwerkt werd. Heel erg veel meer weet ik er nog niet van, maar ik ga eens zien of ik nog wat meer historie over deze urbexlocatie terug kan vinden.

Xyloborus urbex in België. Hier werd graan verwerkt.

Xyloborus in België. In deze verlaten fabriek werd graan verwerkt. Zie je het gezichtje, de zogenaamde “Face of Industry”?

Xyloborus ook wel Old Lady`s Factory genoemd in België.

Xyloborus, ook wel Old Lady`s Factory genoemd in België. Gaaf die oude stroomkasten. Ook hier zie je weer een “gezichtje”.

Xyloborus ook wel Old Lady`s Factory genoemd in België.

Xyloborus, urbexlocatie in België. Een oude molensteen in een oude fabriekshal.

Twee weken eerder was ik in Duitsland om wat verlaten locaties te bezoeken.

De eerste locatie op de lijst was Usine Hoover. Een grote industrie locatie waar je een aantal oude stofzuigers in terug vindt, vandaar de naam. Wat een lastige ingang zeg…! Uiteindelijk na wat klimmen waren we binnen in dit behoorlijk grote pand. In deze urbexlocatie staan ook veel autowrakken, maar die zijn zo getrashed, dat ik die niet op de foto heb gezet. Nee, geef mij die oude machines maar die hier te zien zijn! Als je een beetje door de getrashte zooi heen kijkt, kun je hier een hele leuke serie schieten. Toen we dezelfde ingang er weer uit wilden, stond daar een Duitser met zijn zoontje gras te maaien. Van wat ik hoor “mogen” Duitsers dat niet eens op zondag, maar goed op zoek naar een andere uitgang dus.  Deze urbexlocatie gaat binnenkort wel gesloopt worden overigens.

Usine Hoover urbex in Duitsland.

Usine Hoover urbex in Duitsland. Kijk, oude fabriekszooi, daar houden we van!

Usine Hoover urbex in Duitsland. Een soort controlekamer.

Usine Hoover in Duitsland, een oude controlekamer. Hoe lang zal dit er al verlaten bijstaan?

Usine Hoover urbex in Duitsland. De bekende stofzuigers.

Usine Hoover, de “bekende” stofzuigers op deze urbexlocatie. Ook deze worden veelvuldig verplaatst door urbexers die we er tegen kwamen. En als ze ze nou nog mooier neerzetten zucht….laat toch staan zeg.

De complete series van deze urbexlocaties staan op mijn website. Wil je mij blijven volgen, dan kun je je abonneren op mijn blog en krijg je een email wanneer ik wat nieuws toevoeg. Vanzelfsprekend doe ik helemaal niets met de namen en mailadressen die ik dan binnenkrijg. Dit kun je doen door een reactie achter te laten, en een vinkje te zetten dat je op de hoogte wilt blijven van nieuwe blogjes.

Inmiddels staan de complete series online:

Manoir Advocat

Xyloborus

Usine Hoover