Urbexlocaties 2019.

Urbex 2019. 13 januari 2019.

Urbex 2019. De allereerste urbexlocaties van 2019 zijn een feit. Vorig jaar wat minder urbexlocaties bezocht dan ik had gewild. Vanwege wat gezondheid issues, en ik wilde ook wat meer natuur en landschappen doen.

Mijn eerste urbex-tripje van 2019 was een dag met 4 urbexlocaties. Ik ben begonnen met Napoleon Bug. Een rode Volkswagen kever in een vervallen garage. Daarna ging ik naar Ferme du Sergeant, een leuk verlaten huis in België. Vervolgens naar La Usine du Lac Perdu en als laatste de Icecream Factory.

Urbex 2019. Ferme du Sergeant. Een verlaten huis in België.
Urbex 2019: Ferme du Sergeant. Een verlaten huis in België. Waar blijven ze toch vandaan komen die leuke verlaten huisjes.

© alle foto`s raymsfotosite.nl

Urbex 2019. Ferme du Sergeant. Een verlaten huis in België.
Urbexlocatie Ferme du Sergeant. Wat een geweldig verlaten huis weer!

Urbexlocatie Ferme du Sergeant heet zo omdat er een legerjasje hangt van een sergeant. Hier zie je alvast 2 foto`s, maar de hele serie volgt uiteraard later nog op mijn urbex pagina. De slaapkamers zagen er heel netjes uit, maar sommige ruimtes waren een grote bende. Zoals dat van een hamsteraar zoals we soms wel vaker zien op locaties. Op een rommelmarkt zou je 2 kramen vol kunnen zetten met de spulletjes die hier lagen. Af en toe blijken er eigenaars te zijn. Zussen, die een bezoekje niet op prijs stellen!

Urbex 2019. La Usine du lac Perdu. Industrie bij een verlaten groeve.
La usine du lac Perdu urbex.
Urbex 2019: Urbexlocatie La usine du lac Perdu. Industrie bij een verlaten groeve.
Urbex 2019. La usine de lac perdu. Een oude oven.
Urbex 2019: La usine du lac Perdu. Verlaten industrie in België.
La Usine du lac Perdu. Een locatie die ik zelf gevonden had via Google Earth. Helaas ben ik niet de enige die dat doet, en zodoende was iemand er al voor mij. Het is een verlaten groeve in België waar nog 2 gebouwen staan. Het zal ongetwijfeld een kleine machinekamer geweest zijn. Het is maar een kleine urbexlocatie, maar ik houd wel van die oude verlaten industrie.
Urbex 2019. Napoleon Bug. Een achtergelaten rode Volkswagen kever in een oude garage.
Napoleon Bug. Een oude Volkswagen kever in een verlaten garage.
Urbex 2019, Napoleon Bug. Een achtergelaten rode Volkswagen kever in een oude garage.
Urbex 2019. Napoleon Bug. Een oude Volkswagen kever in een verlaten garage.
Napoleon Bug. Een achtergelaten rode Volkswagen kever in een oude garage.
Urbexlocatie Napoleon bug. Een Volkswagen kever in een verlaten garage. En dan te bedenken dat ik hier jaren eerder al diverse keren langsgereden ben! Het gebouw lijkt aan de buitenkant nogal leeg, dus dacht ik dat de locatie ook leeg zou zijn. Maar nee dus, er staat nog een auto in. Op oudere foto`s zie ik dat deze Volkswagen nog een motorkap had. Bizar al die planten die vanuit het dak naar beneden groeien hier.
Urbex 2019. Icecream Factory. Een verlaten ijsfabriek in België.
Icecream Factory. Een verlaten Ijsfabriek in België. Ik vond er niet zoveel aan eigenlijk.
Icecream Factory. Een verlaten Ijsfabriek in België. Ik vond er niet zoveel aan eigenlijk. Dit kantoortje was nog wel leuk.
Icecream Factory. Een groot controlepaneel in deze verlaten fabriek.
Icecream Factory. Een groot controlepaneel in deze verlaten fabriek.
Icecream factory is een verlaten fabriek in België waar ze ijsjes maakten. Het is een groot pand, maar met veel lege hallen waar niet veel meer te zien is. Ik vond er niet zoveel aan en heb er uiteindelijk eigenlijk maar 3 shots aan overgehouden. Dat was ook niet erg, omdat we hier pas aan het einde van de middag waren, en het toch al bijna donker was.

Hopelijk kan ik dit jaar weer wat meer op pad. Ik loop met een hardnekkig slijmbeurs ontsteking, die na dit tripje ook gelijk weer opspeelde. Ook slapen is op het moment een beetje een probleem. Waar ik eerst bijna in winterslaap was, wordt ik nu na een uur of 2-3 alweer wakker. Wat kan een mens toch rare dingen hebben. Niet uitgerust op pad gaan, is niet altijd een goed idee. Toch blij dat ik eindelijk weer eens lekker op pad kon gaan. Zo te zien komt er ook weer wat echt winterweer aan, dus ook dat bied volgende week weer kansen! Usine Hoover was ook zo leuk, en Manoir Advocat.

Inmiddels staan de urbexlocaties compleet online: 

Ferme du Sergeant

La Usine du lac Perdu

Terug naar de blog index