Urbex 2019. 13 januari 2019.

Urbex 2019. De eerste locaties van 2019 zijn alweer een feit. Vorig jaar wat minder locaties bezocht dan ik wilde. Door  wat gezondheidsissues, en ik wilde  wat meer natuur en landschappen doen.

Mijn eerste tripje was een dag met 4 locaties. Ik begon met Napoleon Bug. Een rode Volkswagen kever in een vervallen garage. Daarna naar Ferme du Sergeant, een verlaten huis in België. Vervolgens naar La Usine du Lac Perdu en als laatste de Icecream Factory.

La Ferme du Sergeant.

Urbex 2019. Ferme du Sergeant. Een verlaten huis in België.

Urbex 2019: Ferme du Sergeant. Een verlaten huis in België. Waar blijven ze toch vandaan komen die verlaten huisjes.

© Alle foto`s raymsfotosite.nl

Urbex 2019. Ferme du Sergeant. Een verlaten huis in België.

Urbexlocatie Ferme du Sergeant. Wat een geweldig verlaten huis weer!

Ferme du Sergeant heet zo, omdat er een legerjas hangt van een sergeant. Hier zie je alvast 2 foto`s, de serie staat inmiddels op mijn urbex pagina. De slaapkamers zagen er heel netjes uit, maar sommige ruimtes waren een grote bende. Zoals dat van een hamsteraar zoals we soms wel vaker zien . Op een rommelmarkt zou je 2 kramen vol kunnen zetten met de spulletjes die hier lagen. Af en toe blijken er eigenaars te zijn. In dit geval zussen, die een bezoekje niet op prijs stellen!

Urbex 2019. La Usine du lac Perdu. 

La usine du lac Perdu urbex.

Urbex 2019: Urbexlocatie La usine du lac Perdu. Industrie bij een verlaten groeve.

Urbex 2019. La usine de lac perdu. Een oude oven.

La usine du lac Perdu. Verlaten industrie in België.

Urbex 2019. La Usine du lac Perdu. Een locatie die ik zelf vond via Google Earth. Helaas was iemand mij net voor. Het is een groeve in België waar nog 2 gebouwen staan. 1 van die gebouwen was een kleine machinekamer. Het is maar een kleine locatie, maar ik hou van verlaten industrie.

Urbex 2019. Napoleon Bug.

Napoleon Bug. Een oude Volkswagen kever in een verlaten garage.

Urbex 2019, Napoleon Bug. Een rode Volkswagen kever in een oude garage.

Urbex 2019. Napoleon Bug. Een oude Volkswagen kever in een verlaten garage.

Napoleon Bug. Een achtergelaten rode Volkswagen kever in een oude garage.

En dan te bedenken dat ik hier al diverse keren langsgereden was! Het gebouw lijkt aan de buitenkant leeg, dus dacht ik dat de locatie ook leeg zou zijn. Maar nee, er staat nog een auto in. Op oudere foto`s zie ik dat deze Volkswagen nog een motorkap had. Bizar al die planten die vanuit het dak naar beneden groeien.

Urbex 2019. Icecream Factory. 

Icecream Factory. Een verlaten Ijsfabriek in België. Ik vond er niet zoveel aan eigenlijk.

Icecream Factory. Een IJsfabriek in België. Ik vond er niet zoveel aan. Dit kantoortje was nog wel leuk.

Icecream Factory. Een groot controlepaneel in deze verlaten fabriek.

Een groot controlepaneel in deze verlaten ijsfabriek.

Icecream factory is een verlaten fabriek in België waar ijs gemaakt werd. Het is een groot pand, maar veel lege hallen waar niet veel te zien is. Ik vond er niet veel aan en heb er maar 3 shots aan overgehouden. Dat was ook niet erg, omdat we hier pas aan het einde van de middag waren.

Hopelijk kan ik binnenkort weer meer op pad. Ik liep met een hardnekkig slijmbeurs ontsteking, die na deze trip gelijk weer opspeelde. Ook slapen was best nogal een probleem. Waar ik eerst in winterslaap was, werd ik na een uur of 2 weer wakker.  Niet uitgerust op pad gaan, is geen goed idee. Maar fijn dat ik eindelijk weer eens lekker op pad kon gaan. Usine Hoover kun je hier bekijken en Manoir Advocat hier.

Inmiddels staan de series online: 

Ferme du Sergeant

La Usine du lac Perdu

Terug naar de blog index