Urbex maart 2020

Urbex maart 2020.

Urbex maart 2020. Eindelijk na meer dan 2 maanden weer eens op pad geweest. Drukte, een fikse griep en andere verplichtingen hielden me nooit zo lang van het fotograferen af. De eerste locatie vond ik zelf door wat speuren. Een leuke Ardoisiere, ofwel een leisteen mijn. Een leuke controlroom en een aantal mijnkarretjes, maakten hem zeer de moeite waard.

Urbex maart 2020, Ardoisière de B.

Ardoisière de B is een oude groeve in België. Her en der liggen nog vele restanten leisteen. Deze leisteen mijn heeft nog een mooie machinekamer. Helaas met wat lelijke graffiti op de muren. Wat ik zelf nog leuker vond, is dat er nog 5 of 6 mijnkarretjes staan. In het Frans heten ze ook wel sedans. Sommige Belgen noemen deze mooie karren een berleng. Oude industrie blijft toch zo leuk om te bezoeken. zelfs met het matige weer wat we hier hadden. Deze mijn is overigens nog veel mooier!

Als je op de foto`s klikt, kun je ze in een groter formaat bekijken.

urbex maart 2020. Ardoisiere de B, een verlaten leisteen mijn.
Urbex maart 2020. Ardoisiere de B, een verlaten leisteen mijn. Zo leuk die mijnkarretjes!
© Fotografie alle foto`s: raymsfotosite.nl
Ardoisiere de B België, urbexlocatie.
Oude verlaten industrie met prachtige oude machines, daar doen we het voor.
Machinekamer Ardoisiere de B. Een gave controlroom.
Urbex maart 2020 Ardoisiere de B. Een machinekamer bij deze verlaten leisteen mijn.
Ardoisiere de B. Een oude leisteen mijn.
Een oude leisteen mijn in België. Even een beetje spelen met wat kleurige ledjes.

Trafilatura. Een verlaten staaldraadfabriek in België.

Trafilatura is een verlaten staaldraadfabriek in België. De fabriek is nog niet zo lang gesloten. Intussen is men begonnen met leeghalen en slopen. Gelukkig was er nog genoeg te zien. We vonden zelfs een mooie ruimte die anderen gemist hadden. Op het hoogtepunt werkten hier meer dan 400 mensen.
Trafilatura. Een verlaten staaldraadfabriek in België.
Urbex maart 2020: Trafilatura. Een verlaten staaldraadfabriek in België. Zoals je ziet staan de machines voor de sloop al klaar.
Een verlaten staaldraadfabriek in België.

Urbex maart 2020. Levert al die regen toch nog iets positiefs op: een beetje weerspiegeling.

urbex maart 2020 trafilatura. Een verlaten staaldraadfabriek in België.
Verlaten staalfabriek Trafilatura. Een ruimte die ik nog niet ergens gezien heb.
Verlaten staaldraadfabriek in België, trafilatura.
Verlaten staalfabriek Trafilatura. Gelukkig was het meeste nog aanwezig. Maar ik gok wel dat het snel zal gaan de komende weken.

Eindelijk, urbexlocatie Equinox!

Ik was ooit al eens bij deze urbexlocatie. Equinox ook wel under the dome genaamd. Ik stond helemaal bovenaan, maar kreeg knikkende knieën. Het gezelschap waar ik mee was ging ook niet naar beneden. Dus heb ik hem destijds gelaten voor wat het was. Nu was de ingang makkelijker, en was ik eindelijk binnen! Equinox is een oude gasometer. Gas heeft er niet in gezeten, maar waarschijnlijk een soort overloop voor water of andere vloeistoffen. In tegenstelling tot wat je verwacht, is de grond niet van beton. Hij is van metaal, en als je veel beweegt, beweegt hij. Panorama`s maken viel nog niet mee. Al die lijnen vinden Photoshop en Lightroom helemaal niet leuk.

Equinox een verlaten gasometer.

Urbex maart 2020. Equinox, of under the dome, een verlaten gasometer. Een panorama maken duurt hier een eeuwigheid.

Verlaten gasometer equinox of under the Dome.
Een gewone opname van deze gasometer is een stuk makkelijker!

En als je denkt dat je met 17 mm, 15 mm of minder lekker uitkomt, heb je het mis. Met 11 mm is de bovenkant al moeilijk om er helemaal op te krijgen. Dat viel tegen zeg! Die foto`s komen uiteindelijk wel op mijn website te staan ook uiteraard. Omdat het aan 1 stuk regende, hebben we de trap naar boven niet genomen. Ardoisière de B staat inmiddels op mijn website.

Een serie waar ik geen blogje van gemaakt heb, maar wel foto`s van nam is Powerplant LG. Eerdere urbex blogs: urbexlocaties 2019 en Nieuwe urbexlocaties 2019.