Urbex maart 2020.

Urbex maart 2020. Eindelijk weer eens op pad geweest. Drukte, een fikse griep en andere verplichtingen hielden me lang van het fotograferen af. De 1e locatie vond ik zelf door wat speuren. Een leuke Ardoisiere, een leisteen mijn. Tevens een controlroom en diverse mijnkarretjes, heel leuk!

Ardoisière de B.

Ardoisière de B is een oude groeve. Her en der liggen restanten leisteen. De mijn heeft een mooie machinekamer. Helaas wel graffiti op de muren. Wat ik zelf nog leuker vond, is dat er 5 of 6 mijnkarretjes staan. Oude industrie blijft toch leuk om te bezoeken. Deze mijn is overigens mooier!

urbex maart 2020. Ardoisiere de B, een verlaten leisteen mijn.

Urbex maart 2020. Ardoisiere de B, een verlaten leisteen mijn. Mijnkarretjes, leuk!

© Alle foto`s: raymsfotosite.nl

Ardoisiere de B België, urbexlocatie.

Oude verlaten industrie met prachtige oude machines, daar doen we het voor.

Machinekamer Ardoisiere de B. Een gave controlroom.

Urbex maart 2020 Ardoisiere de B. Een machinekamer bij deze oude leisteen mijn.

Ardoisiere de B. Een oude leisteen mijn.

Een oude leisteen mijn in België. Even een beetje spelen met wat kleurige ledjes.

Trafilatura. Verlaten staaldraadfabriek in België.

Trafilatura een staaldraadfabriek in België. De fabriek is nog niet lang gesloten. Intussen is men begonnen met leeghalen en slopen. Gelukkig was er nog genoeg te zien. We vonden zelfs een werkplaats die anderen gemist hadden. Er werkten hier op het hoogtepunt meer dan 400 mensen.

Trafilatura. Een verlaten staaldraadfabriek in België.

Urbex maart 2020:  Een staaldraadfabriek in België. Zoals je ziet staan de machines voor de sloop al klaar.

Een verlaten staaldraadfabriek in België.

Urbex maart 2020. Levert al die regen toch nog wat leuks op: een weerspiegeling.

Urbex maart 2020. trafilatura. Een verlaten staaldraadfabriek in België.

Verlaten staalfabriek Trafilatura. Een ruimte die ik nog niet ergens gezien heb.

Verlaten staaldraadfabriek in België, trafilatura.

Verlaten staalfabriek Trafilatura. Gelukkig was het meeste nog aanwezig. 

Eindelijk, Equinox!

Ik was al eens bij deze locatie. Equinox heet ook wel Under the Dome. Ik stond bovenaan, maar kreeg knikkende knieën. Dus destijds niet naar beneden gegaan. Nu was de ingang  easy, en was ik binnen! Equinox is een gasometer. In tegenstelling tot wat je verwacht, is de grond niet van beton. Hij is van metaal en beweegt  Panorama`s maken viel niet mee. Al die lijnen vinden Photoshop en Lightroom niet leuk.

Equinox een verlaten gasometer.

Urbex maart 2020. Equinox, of under the dome, een oude gasometer. Een panorama maken duurt hier een eeuwigheid.

Urbex maart 2020. Verlaten gasometer equinox of under the Dome.

Een gewone opname van deze gasometer is een stuk makkelijker!

Als je denkt dat je met 17 mm uitkomt, heb je het mis. Zelfs met 11 mm is de bovenkant moeilijk erop te krijgen. Omdat het aan 1 stuk door regende, hebben we de trap naar boven niet genomen. Ardoisière de B staat inmiddels op mijn website. Een serie waar ik geen blog van maakte, maar wel foto`s nam is Powerplant LG. Op de hoogte blijven van info of blogs? Vul dan onderop het formulier in. Volgende blog: Ik had Corona.