Ik heb het coronavirus. Mijn ziekteverloop.

21 maart 2020, ik was weer eens 1 van de eersten met het coronavirus. Precies een week ervoor begon het. “Wat is er mis met mijn ademhaling?”. Het muntje viel niet gelijk. Een rare benauwdheid, ik kon niet goed meer uitademen. 3 dagen, en het werd met de dag irritanter. Op dag 3 begon ik me minder fit te voelen. Koorts opnemen, beetje verhoging. Shit, het zal toch niet? 

Besmet met het virus.

Dezelfde dag liep mijn temperatuur op en s`avonds had ik koorts. En dat met 3 gezinsleden in kritieke beroepen. Mijn vrouw ging gelijk apart slapen. Geen knuffels of zoenen de komende tijd meer! En alles nog beter schoon gemaakt. Deurklinken, toiletten, alles moest schoon en ik in quarantaine!

Mijn klachten en symptomen.

Het coronavirus. Mijn klachten en symptomen.

Besmet met het coronavirus: mijn symptomen, mijn klachten, hoe lang gaat dit duren?

3 dagen lang had ik last van flinke ademhalingsproblemen. Op de derde dag kwam de koorts, en werd ik nog minder fit. Dag 4, nog steeds koorts. Het benauwde ademhalen was er nog steeds helaas. Het voelde alsof er een baksteen op mijn borst lag. Het leek een metalen pijp in mijn borst, die niet mee boog met mijn ademhaling. Wat een rot gevoel! En ja, daar kwam de hoofdpijn, flinke hoofdpijn.

Hoofdpijn.

Een smerige scherpe hoofdpijn de hele dag. Paracetamol helpt een beetje , maar slechts kort. Ik ben duizelig en licht in mijn hoofd. Maar bovenal: moe, echt zo ontzettend moe. Mijn rug, mijn longen, en mijn spieren protesteren enorm! Even ervoor had ik al influenza gehad ook. Waar mijn longen zitten is het het ergst. Het was zeker 2,5 dag heel pijnlijk.

Hoe lang duurt dit nog?

Ik zie een arts op tv die ook ziek is. Hij vertelt dat het 8-9 dagen duurt. Dag 5 tot en met 7 schijnen het vervelendst te zijn, en dat klopt merk ik. Ik ben helemaal uitgeput. Ik slaap 4 uur en ben dan 3 uurjtes op. Dit herhaalt zich de hele dag, ook ’s nachts. 

Geen paniek.

Ik heb de milde vorm van het virus. Nou ja mild, maar het kan veel slechter! De koorts is inmiddels verdwenen, maar ik voel me nog slechter. Dat de koorts weg is stemt me wel gerust ,geen longontsteking dus. Ik hoest de laatste dagen enorm. Ik slaap ontzettend veel, minstens 12 uur per dag! De tijden dat ik wakker ben, ben ik een dood vogeltje.

Vragen hoe het gaat.

Hartstikke lief, maar ik heb te weinig energie ze te beantwoorden. Hier en daar geef ik een korte update. Dag 7, ik voel me iets minder slecht, en besluit dit blog te maken. Dan kan iedereen gewoon lezen hoe het gaat. Dan hoef ik niet steeds hetzelfde te typen. Daar heb ik de energie niet voor. Ik ben zeker niet opgeknapt, maar langzaam lijkt het iets beter te gaan. Hopelijk heb ik nog maar een dag of 3 te gaan?

Testen.

Testen deden ze nog niet echt, maar dat had wel fijn geweest. Gelukkig test men nu wel iedereen. Mijn symptomen:

  • De eerste 3 dagen ademhalingsproblemen.
  • Dag 4: Koorts. Er lijkt een baksteen op mijn borst te liggen.  Zeer pijnlijke rug (spieren en longen)
  • Dizzy en licht in mijn hoofd, maar vooral heel erg moe. Het hoesten valt nog mee.
  • Vanaf dag 4 leef ik op Paracetamol. De scherpe vieze hoofdpijn is hiermee te overzien.
  • De vermoeidheid wordt nog erger. Nog steeds licht in het hoofd en die baksteen op mijn borst is zo irritant!! Nog steeds living on paracetamol.
  • Dag 6 en dag 7 ben ik ook misselijk. Toch lijk ik iets op te knappen. Wel weer 3,5 uur geslapen overdag).
  • Knap ik nu verder op? Ik hoop het. 

Ik hou afstand van mijn huisgenoten en slaap apart. Geen knuffels, of zoen en. Mijn handen zijn nog nooit zo schoon geweest van het handen wassen!

Thuis is er gelukkig niemand ziek geworden. Het afstand houden en handen wassen help gelukkig. Het kan natuurlijk dat jij langer koorts hebt, of meer keelpijn hebt, of smaakverlies hebt. Ik had dat gelukkig minimaal.

Update (22 maart 2020): Nog steeds last van druk op mijn borst. Na zoveel dagen begint het vervelend te worden. Geen droge hoest meer, maar veel slijm ophoesten. De rugpijn is weg, en de hoofdpijn minder. De vermoeidheid is er nog, fit ben ik nog niet.

30 maart 2020:  klachtenvrij!

Ik ben er 2 weken zoet mee geweest. Na een terugslag met verminderde smaak en druk op mijn borst, ben ik weer wat opgeknapt. Een test zou fijn zijn, zodat je weet dat je antistoffen hebt. Die heb ik ( veel) later laten doen, alsnog. Inmiddels laait het overal weer op. Ik hoop niet dat ik het een tweede keer krijg. Ik ben overigens 52.

Ik heb wel het idee dat mijn longen veel gevoeliger zijn, dan dat ze waren. Nu nog steeds (februari 2021 ), 11 maanden later! Ik pas de tekst wat aan (25 november 2021), en weer zitten we met veel besmettingen,en veel mensen in het ziekenhuis. Ik ben uiteraard gevaccineerd inmiddels. Komen we hier nog wel eens vanaf? Dit gaat denk ik nog lang duren, onzekere, vervelende tijden. Heb jij inmiddels al corona gehad? Reageren kan onderaan dit blog. Hopelijk heb je wat aan mijn verhaal. ben je ziek? Veel sterkte!