Raym`s Fotoblog

Coronavirus, mijn ziekteverloop

Ik heb het coronavirus. Mijn ziekteverloop.

21 maart 2020, ik ben 1 van de eersten met het coronavirus. Precies een week ervoor begon het “Wat is dat met mijn ademhaling?”, Het muntje viel niet gelijk. Ik kon het niet direct omschrijven als benauwdheid, maar ik kon niet goed uitademen. De eerste 3 dagen had ik het, en het werd met de dag irritanter. Op dag 3 begon ik me minder fit te voelen. Koorts opnemen, hm.. minimale verhoging. Ik kreeg een unheimlich gevoel, het zal toch niet? 

Besmet met het virus.

Dezelfde dag begon mijn temperatuur op te lopen en s`avonds koorts. Met 3 gezinsleden in kritieke beroepen. Mijn vrouw verhuisde naar de logeerkamer en ging daar slapen. Geen knuffels of zoenen meer de komende tijd! Direct alles nog beter schoon gemaakt. Deurklinken, toiletten, alles moest schoon en ik moest in quarantaine!

Het coronavirus. Mijn klachten en symptomen.

Het coronavirus. Mijn klachten en symptomen.

Besmet met het coronavirus: mijn symptomen, mijn klachten, hoe lang gaat dit duren?

De 1e 3 dagen ademhalingsproblemen, zonder koorts. Op dag 3 kwam de koorts, en begon ik mij minder fit te voelen. Dag 4 ,ook nog koorts. Het benauwde ademhalen was er nog steeds. Het voelde alsof er een zware baksteen op mijn borst lag. Het leek wel een metalen pijp in mijn lijf, die niet mee boog met mijn ademhaling. Wat een rot gevoel zeg! En ja, daar kwam de hoofdpijn.

Hoofdpijn.

Een smerige scherpe hoofdpijn de hele dag door. Paracetamol hielp, al werkt het maar een paar uur. Duizelig ,licht in mijn hoofd, en ik ben moe,  zo ontzettend moe. Mijn rug, mijn longen, mijn spieren vinden dit niet leuk! Een paar weken eerder had ik al influenza, en nu gaan ze flink protesteren. Waar mijn longen zitten is het het ergst. Dit bleef zo`n 2,5 dag heel pijnlijk.

Hoe lang duurt het nog?

Ik zie een arts op televisie die ook ziek is. Hij vertelde dat het zo`n 8-9 dagen duurt. Dag 5-7 schijnen het vervelendste te zijn, en dat klopt. Ik wordt moe, uitgeput gewoon. Ik slaap 4 uurtjes en ben dan een kleine 3 uur op. Dit herhaalt zich de hele dag, ook ‘s nachts. 

Ik heb het coronavirus. Geen paniek.

Ik heb de milde vorm van het coronavirus. Nou ja mild, het kan veel slechter! De koorts is nu 3 dagen verdwenen, maar ik voel  me nog slechter. Dat de koorts er niet is stemt me wel gerust. Dat betekent dat ik niet tegen een longontsteking aanloop. De laatste dagen hoest ik enorm. Dat ik zo moe kan zijn. Ik slaap ontzettend veel, minstens 12 uur per dag. De tijden dat ik wakker ben, ben ik nog half dood.

Vragen hoe het gaat.

Hartstikke lief, maar ik zie er tegenop ze te beantwoorden. Hier en daar geef ik een korte versie. Het zou nu dag 7 moeten zijn. Ik voel me iets minder slecht, en besluit een blog te maken. Dan kan iedereen lezen hoe het gaat. Dan hoef ik niet steeds hetzelfde te typen. Daar heb ik simpelweg de energie niet voor. Ik ben zeker niet opgeknapt, maar het lijkt langzaam de goede kant op te gaan. Hopelijk heb ik “nog maar” een dag of 3 te gaan.

Testen deden ze nog niet. 

Ik snap dat ze toen niet iedereen testen, maar het had wel fijn geweest. Gelukkig test men op dit moment wel iedereen. Mijn symptomen, om het samen te vatten:

  • De eerste 3 dagen ademhalingsproblemen.
  • Dag 4: Koorts. Er lijkt een baksteen op mijn borst te liggen.  Zeer pijnlijke rug (spieren en longen)
  • Dizzy en licht in mijn hoofd, maar vooral heel erg moe. Het hoesten valt nog mee.
  • Vanaf dag 4 leef ik op Paracetamol. De scherpe vieze hoofdpijn is hiermee te overzien.
  • De vermoeidheid wordt nog erger. Nog steeds licht in het hoofd en die baksteen op mijn borst is zo irritant!! Nog steeds living on paracetamol.
  • Dag 6 en dag 7 ben ik ook misselijk. Toch lijk ik iets op te knappen. Wel weer 3,5 uur geslapen overdag).
  • Knap ik nu verder op? Ik hoop het. 

Ik hou afstand van mijn huisgenoten en ik slaap apart. Geen knuffels, zoenen of omhelzingen. Mijn handen zijn nog nooit zo schoon geweest van het handen wassen!

Thuis is er tot nu toe gelukkig niemand ziek geworden. Het afstand houden en handen wassen helpt. Het kan natuurlijk dat jij langer koorts hebt, of meer keelpijn hebt dan ik. 

Update 22 maart 2020: Nog steeds last van de druk op mijn borst. Na zoveel dagen begint het echt vervelend te worden. Geen droge hoest meer, maar slijm ophoesten. De rugpijn is weg en de hoofdpijn minder. De vermoeidheid is er nog, fit ben ik niet.

30 maart 2020: eindelijk klachtenvrij!

Ik ben er toch 2 weken zoet mee geweest. Na een terugslag met verminderde smaak en de druk op mijn borst, ben ik weer wat opgeknapt. Een test zou fijn zijn, zodat je weet dat je antistoffen hebt. Inmiddels zitten we in oktober 2020, het laait overal op. Ik hoop niet dat ik het een tweede keer krijg. Ik ben overigens 52 jaar.

Ik heb wel het idee dat mijn longen veel gevoeliger zijn, dan dat ze waren. Nu nog steeds (februari 2021).