Lightpainten.

Lightpainten is zo leuk! Een poos terug ben ik in een bekend verlaten treinstation in België wezen lightpainten. Staalwol slingeren had ik wel al eens gedaan, maar het gebruik van een pixelstick was nieuw voor me. 

Pixelstick.

Het werken met een pixelstick is eigenlijk heel simpel. Als je hem eenmaal snapt en werkend gekregen hebt. Je maakt een foto, maakt er een 200 pixels versie hoog van (zoveel Leds heeft de Pixelstick), je exporteert het als BMP op een kleine SD-kaart en plaatst die in de Pixelstick. Op deze manier kun je echt schilderen met licht. 

Lightpainten met een pixelstick.zo leuk om te doen!

Lightpainting met een Pixelstick. Wat geeft dit een gave resultaten!

© Alle foto`s raymsfotosite.nl

De Pixelstick heeft een dozijn aan ingebouwde voorbeeldpatronen waarmee je kunt oefenen. Het wordt echt magisch als je met eigen afbeeldingen aan de slag gaat. Een foto, tekst, of bijvoorbeeld een stilstaand fragment uit een film. Het is allemaal geen probleem voor de Pixelstick. Met een SD-kaart, laad je de afbeelding in de Pixelstick. Met de controller kun je instellingen veranderen zoals helderheid, snelheid en witbalans. Hier vindt je meer informatie over de Pixelstick.

Lightpainten met ene pixelstick geeft erg gave resultaten!

Een foto met vuur inladen in de pixelstick en…voila!

Lightpainting met staalwol is ontzettend gaaf om te doen.

Lightpainting met staalwol deed ik wel al eerder. Een ketting, een garde eraan en die volstoppen met Staalwol. Wel hele dunne staalwol gebruiken want anders brand het niet. En dan maar slingeren! De vuurbollen maak je door langzaam al slingerend om je eigen as te draaien.

Lightpainten met staalwol
Lightpainten met staalwol

De vuurballen maak je door al slingerend langzaam rond te draaien om je as. Je hebt wel een grote garde nodig als je dit wilt doen, want de staalwol moet een poosje blijven branden. Hou het wel veilig voor jezelf, anderen, en de locatie waar je het doet.