Lightpainting.

Lightpainten.

Lightpainten is zo leuk! Een aantal dagen terug ben ik in een bekend verlaten treinstation in België wezen lightpainten. Met staalwol slingeren had ik wel al eens eerder gedaan, maar het gebruik van een pixelstick was nieuw voor me. Sterker nog: Ik had er nog nooit van gehoord.

Pixelstick.

Het werken met een pixelstick is eigenlijk heel simpel. Dat wil zeggen, als je hem eenmaal snapt en werkend gekregen hebt. Je maakt een foto, maakt er een versie 200 pixels hoog van (want zoveel LED’s heeft de Pixelstick), je exporteert het als BMP op een kleine SD-kaart en plaatst die in de Pixelstick.  Op deze manier kun je echt schilderen met licht. De Pixelstick heeft een dozijn aan ingebouwde voorbeeldpatronen waarmee je kunt oefenen. Het wordt pas echt magisch als je met je eigen afbeeldingen aan de slag gaat. Of dit nou een eigen tekening, een foto, tekst of bijvoorbeeld een stilstaand fragment uit een film is. Het is allemaal geen probleem voor de Pixelstick. Met behulp van een SD-kaart, laad je de afbeelding in de Pixelstick. Met de controller kun je instellingen veranderen zoals helderheid, snelheid en witbalans. Hier vindt je meer informatie over de Pixelstick.

Lightpainten met een pixelstick.zo leuk om te doen!

Lightpainting met een Pixelstick. Wat geeft dit een gave resultaten zeg!

© Alle foto`s raymsfotosite.nl

Lightpainten met ene pixelstick geeft erg gave resultaten!

Een foto met vuur inladen in de pixelstick en…voila!

Lightpainting met staalwol is natuurlijk ook ontzettend gaaf om te doen.

Wat ik wel al regelmatig deed, was lightpainting met staalwol. Een ketting, met een garde er aan en die volstoppen met Staalwol. Wel hele dunne staalwol gebruiken want anders brand het niet. En dan maar slingeren! De vuurbollen maak je door langzaam al slingerend om je eigen as te draaien.

Lightpainten met staalwol
Lightpainten met staalwol

De ronde vuurballen maak je door al slingerend langzaam rond te draaien om je as. Je hebt wel een grote garde nodig als je dit wilt doen, want de staalwol moet wel een poosje blijven branden. Hou wel altijd de veiligheid van jezelf, anderen, en de locatie waar je het doet in de gaten!