Raym`s Fotosite.

Landschappen…

Landschap.

Landschappen fotograferen vind ik 1 van de leukste onderwerpen om te fotograferen. In Nederland is het soms best lastig om een spannend landschap vast te leggen moet ik zeggen. Toch heeft Nederland zat fotogenieke landschappen, zeker als je op het juiste moment ter plekke bent. Ik ben ook In Schotland en Ijsland geweest en dat is voor een fotograaf helemaal het walhalla. Prachtige watervallen, hoge bergen, dreigende luchten en oude kastelen. 

Landschappen.

In het buitenland zijn het vaak foto`s die ik op vakantie maak. Vaak bepaal ik wel mijn vakantiebestemming met wat er op het gebied van landschap te zien is. Gelukkig houdt mijn vrouw ook van de natuur en laat mij rustig mijn gang gaan. Regelmatig gebruik ik een aantal LEE-filters. Ik heb een 10-stops filter, een 6-stops filter, en een 3-stops verloop filter. Prachtig een waterval met een lange sluitertijd, of die trekkende wolkenlucht bij een landschap met een lange sluitertijd. Maar ook zonder filters kun je natuurlijk mooie landschappen vastleggen.

Klik op het landschap naar keuze om die foto`s te bekijken.

Landschap België en Nederland. Ook daar heb je mooie landschappen. Zeker met een mooie zonsopkomst of een mooie zonsondergang.

Landschap van Nederland en België.

Diverse Nederlandse landschappen maar ook het Belgische landschap vindt je hier terug. Diverse zonsopkomsten en zonsondergangen kun je hier bekijken.  Ook bliksem foto`s, winterlandschappen en andere seizoenen vindt je op deze pagina terug. Vroeg opstaan is zeker geen hobby van mij, maar s`ochtends vroeg heb je wel het mooiste licht. En als je dan op locatie staat, en je hebt een prachtige zonsopkomst, ben je die wekker weer snel vergeten.

Het landschap van Schotland. Voornamelijk in het gebied Glencoe en The Isles of Skye.

Landschap van Schotland. Met name Glencoe en the Isles of Skye.

Het landschap van Schotland is werkelijk geweldig. Met name het gebied Glencoe en The Isles of Skye zijn voor een fotograaf echte pareltjes. Ik ben nu 1 keer in de lente geweest en 1 keer in de herfst. Beide jaargetijden zijn prachtig, maar de herfst heeft toch wel mijn voorkeur. Het verkleurde bruine gras, de mooie herfstkleuren, wat wil je als fotograaf nog meer. Ook voor mensen met allergieën en intolerantie is Schotland uitermate geschikt!

Landschap Ijsland. Prachtige watervallen, gletsjers, vulkanische gebieden en het noorderlicht.

Landschap Ijsland.

Wat landschap foto`s van het prachtige Ijsland. Wat een geweldig mooi land met indrukwekkende landschappen! Ik ben hier in de winter geweest, maar het was helaas de strengste winter in 20 jaar. Mede daardoor waren er een aantal wegen afgesloten en een aantal watervallen compleet bevroren. Erg jammer want hierdoor moest ik gedwongen een aantal mooie plekken overslaan. Het noorderlicht heb ik ook nog gezien, maar ik stond helaas op een plek met erg veel lichtverontreiniging.

Landschap overig. Landschappen van Italië, Oostenrijk en Duitsland.

Landschap overig. Duitsland, Italië en Oostenrijk.

Op deze pagina vindt je diverse landschappen. Italië met zijn prachtige landschap, maar ook foto`s van Oostenrijk en van Duitsland. Het zijn net niet genoeg foto`s om van ieder land een aparte pagina te maken helaas. Ook dit zijn geweldige landen met een werkelijk adembenemend mooi landschap. Vooral Italië is toch wel een favoriet van mij. Ik zou er echt graag nog eens naartoe willen. Nu met betere fotoapparatuur en ook een veel langer verblijf in dit prachtige land.

Raymond Friederichs.

raymsfotosite.nl

Andere websites met mooie landschappen 

Rayms Fotosite Laatste Blogposts..

Station Arnhem Centraal. Een prachtig treinstation.

Station Arnhem Centraal.

Een prachtig treinstation in Arnhem.

urbexlocaties nieuw 2019, Bone Church, Villa Ginette, Maison Ypres, Mold Cabin, mini beast, nieuwe urbexlocatie, België, verlaten, vervallen, abandoned, lost places, urban exploration, urban exploring, Belgium

Urbexlocaties nieuw 2019. (nieuw!)

Bone Church, Villa Ginette, Maison Ypres, Mold Cabin, Mini Beast.

Trap Design Museum den Bosch. Een mooie trap om te fotograferen.

Mooie trap om te fotograferen.

Design Museum Den Bosch. September 2019.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell

Nieuwe urbexlocaties 2019.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell.

Molens Nederland. Molens tijdens zonsopkomst in Nederland tijdens zonsopkomst met grondmist.

Molens Nederland.

Molens tijdens zonsopkomst in Nederland.

manoir advocat,_exidus2, xyloborus,, usine hoover,

Urbexlocaties België.

Manoir Advocat, Exidus 2, Xyloborus en Usine Hoover.

Copyright: Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! Webdesign, tekst en alle foto`s  © 2004-heden, Raym`s Fotosite.  All rights reserved.  All pictures guarded and monitored by Pixsy ! Gebruik zonder toestemming kan leiden tot juridische stappen.

Follow me on Social media.