Selecteer pagina

Raym`s Fotosite.

Landschappen…

Landschap.

Landschappen fotograferen vind ik 1 van de leukste onderwerpen die er zijn om te fotograferen. Niet alleen een Nederlands landschap, maar zeker ook in het buitenland. In Nederland is het soms best wel eens lastig om een spannend landschap vast te leggen moet ik zeggen. Toch heeft ook Nederland zat fotogenieke landschappen, zeker als je op het juiste moment ter plekke bent. Ik ben ook In Schotland en Ijsland geweest en dat is voor een fotograaf helemaal het walhalla. Prachtige watervallen, hoge bergen, dreigende luchten en oude kastelen. Op een andere pagina, bij overige landschappen, heb ik foto`s geplaatst van Italië, Oostenrijk en Duitsland. Ook dat zijn landen met een prachtig landschap natuurlijk.

Landschappen zijn zo leuk om te fotograferen.

In het buitenland is het vaak een foto die ik maak op vakantie. Vaak bepaal ik wel mijn vakantie bestemming op wat er op het gebied van landschap te zien is.Gelukkig houdt mijn partner ook van de natuur en laat mij rustig mijn gang gaan als we op een mooie plek zijn. Regelmatig gebruik ik een aantal LEE-filters. Ik heb onder andere een 10-stops filter, en een 3-stops verloop filter. Dat maakt het toch een stuk makkelijker om met 1 opname een mooiere en beter belichte foto te maken. Ik heb ook goedkopere grijsfilters uitgeprobeerd, maar de kwaliteit ervan is gewoon te matig. Ik hou van de techniek en het rekenen wat komt kijken bij het nemen van lange sluitertijden. Prachtig een waterval met een lange sluitertijd zodat het water helemaal gesluierd is, of die trekkende wolkenlucht bij een landschap met een lange sluitertijd. Bliksem fotograferen vind ik geweldig leuk om te doen. Het zogenaamde stormchasen is geweldig leuk om te doen, maar enige zekerheid heb je allerminst.

Klik op het landschap naar keuze om die foto`s te bekijken.

Landschap België en Nederland. Ook daar heb je mooie landschappen. Zeker met een mooie zonsopkomst of een mooie zonsondergang.

Landschap van Nederland en België.

Diverse Nederlandse landschappen maar ook het Belgische landschap vindt je hier terug. Diverse zonsopkomsten en zonsondergangen kun je hier bekijken.  Ook bliksem foto`s, winterlandschappen en andere seizoenen vindt je op deze pagina terug. Vroeg opstaan is zeker geen hobby van mij, maar s`ochtends vroeg heb je wel het mooiste licht. En als je dan op locatie staat, en je hebt een prachtige zonsopkomst, ben je die wekker weer snel vergeten.

Het landschap van Schotland. Voornamelijk in het gebied Glencoe en The Isles of Skye.

Landschap van Schotland. Met name Glencoe en the Isles of Skye.

Het landschap van Schotland is werkelijk geweldig. Met name het gebied Glencoe en The Isles of Skye zijn voor een fotograaf echte pareltjes. Ik ben nu 1 keer in de lente geweest en 1 keer in de herfst. Beide jaargetijden zijn prachtig, maar de herfst heeft toch wel mijn voorkeur. Het verkleurde bruine gras, de mooie herfstkleuren, wat wil je als fotograaf nog meer. Ook voor mensen met allergieën en intolerantie is Schotland uitermate geschikt!

Landschap Ijsland. Prachtige watervallen, gletsjers, vulkanische gebieden en het noorderlicht.

Landschap Ijsland.

Wat landschap foto`s van het prachtige Ijsland. Wat een geweldig mooi land met indrukwekkende landschappen! Ik ben hier in de winter geweest, maar het was helaas de strengste winter in 20 jaar. Mede daardoor waren er een aantal wegen afgesloten en een aantal watervallen compleet bevroren. Erg jammer want hierdoor moest ik gedwongen een aantal mooie plekken overslaan. Het noorderlicht heb ik ook nog gezien, maar ik stond helaas op een plek met erg veel lichtverontreiniging.

Landschap overig. Landschappen van Italië, Oostenrijk en Duitsland.

Landschap overig. Duitsland, Italië en Oostenrijk.

Op deze pagina vindt je diverse landschappen. Italië met zijn prachtige landschap, maar ook foto`s van Oostenrijk en van Duitsland. Het zijn net niet genoeg foto`s om van ieder land een aparte pagina te maken helaas. Ook dit zijn geweldige landen met een werkelijk adembenemend mooi landschap. Vooral Italië is toch wel een favoriet van mij. Ik zou er echt graag nog eens naartoe willen. Nu met betere fotoapparatuur en ook een veel langer verblijf in dit prachtige land.

Raymond Friederichs.

raymsfotosite.nl

Andere websites met mooie landschappen 

Rayms Fotosite Laatste Blogposts..

Mooie trappen om te fotograferen. Wenteltrappen, spiraaltrappen, architectuur.

Mooie trappen om te fotograferen.

Wenteltrappen, spiraaltrappen en architectuur.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell

Nieuwe urbexlocaties 2019.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell.

Rupsen. Wolfsmelkpijlstaart, Hermelijnvlinder, Teunisbloempijlstaart en de rups van de distelvlinder.

Diverse prachtige rupsen.

Wolfsmelkpijlstaart, Hermelijnvlinder, Teunisbloempijlstaart.

manoir advocat,_exidus2, xyloborus,, usine hoover,

Urbexlocaties België.

Manoir Advocat, Exidus 2, Xyloborus en Usine Hoover.

Zuidas Amsterdam en IJdok Amsterdam.  Prachtige architectuur en gebouwen in Amsterdam.

Zuidas Amsterdam en IJdok Amsterdam.

Prachtige architectuur en gebouwen in Amsterdam.

Nieuwe urbexlocaties 2019, Ferme Soenen, Ferme Serenade, prison H7, Graffiti Factory, Hoeve ADM.

Urbex 2019.

Ferme Soenen, Ferme Serenade, prison H7, Graffiti Factory en Hoeve ADM.

Copyright: Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! Webdesign, tekst en alle foto`s  © 2004-heden, Raym`s Fotosite.  All rights reserved.  All pictures guarded and monitored by Pixsy ! Gebruik zonder toestemming kan leiden tot juridische stappen.

Follow me on Social media.