Selecteer pagina

Raym`s Fotosite

Landschappen

Landschap

Rayms Fotosite

Landschap.

Landschappen van Nederland maar ook diverse andere landen. Op deze pagina staan bijvoorbeeld foto`s van Schotland, Ijsland, Italië en Oostenrijk. Aan de ene kant is het soms lastig in Nederland om een mooi landschap te fotograferen. Aan de andere kant hebben we ook in Nederland prachtige plekken voor landschapsfotografie. Denk hierbij aan de mooie natuurgebieden die we hebben bijvoorbeeld. Onder andere gebieden zoals de Veluwe, en de verschillende heidegebieden, zijn zeer fotogeniek. Ten tweede hebben we ontzettend veel meren en vennen, en niet te vergeten heel veel polderlandschappen. Die landschappen hebben ze in het buitenland dan weer niet.

Landschapsfotografie.

Landschappen in het buitenland zijn voor de meeste Nederlanders wat makkelijker vast te leggen. Niet alleen zijn daar hoge bergen, maar ook prachtige riviertjes, watervallen en grote meren. Tegenwoordig kun je online alle fotogenieke plekken van een land zo vinden. Ik hou ervan om zo af en toe de grijsfilters erbij te gebruiken. Ik heb een Lee big stopper, een 6-stops grijsfilter, en een 3-stops grijsverloop filter. Met een grijsfilter kun je met lange sluitertijden werken, en het water een mooi zacht melkachtig effect geven. Niettemin wissel ik het wel een beetje af, niet ieder landschap hoeft met een grijsfilter gefotografeerd te worden. Mis zeker de landschappen van Schotland op mijn pagina niet!

Landschap Nederland

Nederland heeft natuurlijk ook een prachtige landschap. De laatste jaren fotografeer ik met enige regelmaat zonsopkomsten. Ofschoon ik geen fan ben van dat vroege opstaan, levert het wel hele mooie landschapsfoto`s op. Vroeg in de ochtend heb je prachtig zacht licht, en met wat geluk grondmist of wat nevel erbij. Op het juiste moment ter plekke zijn, maakt gewoon je foto. Ook in de winter en de herfst kun je prachtige landschappen fotograferen. Ten slotte moet ik even vermelden dat er een paar landschappen van België tussen staan.
Landschap Nederland. Niet alleen zonsopkomsten, maar ook winterlandschappen, watervalletjes en andere mooie landschappen vindt je hier terug.

Landschap Schotland

Schotland, ik ben er helemaal weg van! Ik ben in de lente van 2012, en in de herfst van 2017 geweest. In de herfst vond ik het het mooiste. Alle grassen kleuren dan prachtig bruin. En het is er dan net wat minder druk. Wat een landschap daar zeg.

Mijn favoriete gebied is Glencoe. Alle fotogenieke plekken liggen er dicht bij elkaar. Voor landschap fotografen een walhalla. Mooier dan the Isle of Skye vond ik. Daar kan het bovendien druk zijn. Schotland is geweldig!

Landschap Schotland. Glencoe en The Isle of Skye

Landschap Ijsland

Ijsland is geweldig, wat een prachtig landschap! Ik ben 5 dagen geweest, en dat is veel te kort. Dat kwam omdat ik mee gevraagd werd. Niettemin waren het prachtige dagen, waarbij we zelfs het noorderlicht hebben gezien. Als je zo kort gaat, moet je ontzettend veel rijden om een en ander te zien. Daarnaast hadden we ook de pech, dat het de strengste winter in ruim 20 jaar was. Hierdoor waren prachtige watervallen compleet bevroren! Desondanks zou ik graag een keer terug gaan. Maar dan langer, en liever in maart of april bijvoorbeeld. 
Landschap Ijsland. Foto`s van het mooie Ijsland.

Landschap Overig

Op deze pagina vindt je foto`s van Italië, Oostenrijk en Duitsland. Vooral Italië laat mijn hart sneller kloppen. Ik ben helemaal weg van de Dolomieten, wat een geweldig landschap. Ik zou graag eens teruggaan naar Italië. En dan bijvoorbeeld de Dolomieten en Toscane bezoeken. In het bijzonder Toscane met zijn prachtige landschap spreekt me enorm aan. Voor mij is Italië qua voedsel ook ideaal. Ik heb een tarwe-intolerantie, maar de tarwe daar kan ik wel eten. De tarwe in het zuiden is namelijk van een andere familie.
Landschap Oostenrijk, Italië en Duitsland
Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...
Urbex maart 2020. Staaldraadfabriek Trafilatura, Ardoisiere de B en Equinox urbex.

Urbex maart 2020

Staaldraadfabriek Trafilatura, Ardoisiere de B, een leisteen mijn en Equinox. Eindelijk deze urbexlocatie ook kunnen doen.

Koninginnenpage foto`s

Koninginnenpage

De koninginnenpage is 1 van de mooiste vlinders van Nederland. De vlinder doet het bijzonder goed de laatste jaren.

Nieuwe urbexlocaties 2020. verlaten Priorij, een oude Renault in een schuur en Maison Biotex.

Urbexlocaties 2020

Een verlaten klooster: Le Prieure. Tevens een mooie oude Renault 4, 4 CV in een schuur en urbexlocatie Maison Biotex.

Steigers Ijsselmeer en Markermeer. Lange sluitertijd door middel van grijsfilters

Steigers Ijsselmeer

Steigers Ijsselmeer en Markermeer. Lange sluitertijden met grijsfilters en verloopfilters. Bekijk de foto`s en uitleg.

Lost Factory urbex. Nieuwe urbexlocatie 2019. Een blogje van deze urbexlocatie.

Lost Factory

Lost Factory is een nieuwe locatie. Op een groot terrein staan verschillende gebouwen er al heel lang verlaten bij.

De mooiste fotos van Rotterdam.

Rotterdam foto`s

De mooiste foto`s van Rotterdam. De Erasmusbrug, de Kop van Zuid, de Willemsbrug en de Oude Haven bijvoorbeeld.

Bone Church, Villa Ginette, Maison Ypres, Mold Cabin, Mini Beast, nieuwe urbexlocaties 2019.

Urbexlocaties 2019

Diverse urbexlocaties Zoals Bone Church. Maar ook foto`s van Villa Ginette, Maison Ypres en Mold Cabin bijvoorbeeld.

Vallei van de Hoegne in de Ardennen.

Vallei van de Hoegne

De Hoegne is een rivier in de Ardennen. Je kunt hier wandelen, en mooie foto`s maken. Prachtig in de herfst ook.

Copyright

Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! 

Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! 

Webdesign, tekst en alle fotos © 2004-heden, Raym`s Fotosite. 

All rights reserved. All pictures guarded and monitored by Pixsy ! Gebruik zonder toestemming kan leiden tot juridische stappen.

Follow me on Social Media.