Raym`s Fotosite

Landschappen…

Rayms Fotosite

Landschap.

Landschappen van Nederland maar ook diverse andere landen. Op deze pagina staan bijvoorbeeld foto`s van Schotland, Ijsland, Italië en Oostenrijk. Aan de ene kant is het soms lastig in Nederland om een mooi landschap te fotograferen. Aan de andere kant hebben we ook in Nederland prachtige plekken voor landschapsfotografie. Denk hierbij aan de mooie natuurgebieden die we hebben bijvoorbeeld. Onder andere gebieden zoals de Veluwe, en de verschillende heidegebieden, zijn zeer fotogeniek. Ten tweede hebben we ontzettend veel meren en vennen, en niet te vergeten heel veel polderlandschappen. Die landschappen hebben ze in het buitenland dan weer niet.

Landschapsfotografie.

Landschappen in het buitenland zijn voor de meeste Nederlanders wat makkelijker vast te leggen. Niet alleen zijn daar hoge bergen, maar ook prachtige riviertjes, watervallen en grote meren. Tegenwoordig kun je online alle fotogenieke plekken van een land zo vinden. Ik hou ervan om zo af en toe de grijsfilters erbij te gebruiken. Ik heb een Lee big stopper, een 6-stops grijsfilter, en een 3-stops grijsverloop filter. Met een grijsfilter kun je met lange sluitertijden werken, en het water een mooi zacht melkachtig effect geven. Niettemin wissel ik het wel een beetje af, niet ieder landschap hoeft met een grijsfilter gefotografeerd te worden. Mis zeker de landschappen van Schotland op mijn pagina niet!

Landschap Nederland

Nederland heeft natuurlijk ook prachtige landschappen. De laatste jaren fotografeer ik met enige regelmaat zonsopkomsten. Ofschoon ik geen fan ben van dat vroege opstaan, levert het wel hele mooie landschapsfoto`s op. Vroeg in de ochtend heb je prachtig zacht licht, en met wat geluk grondmist of wat nevel erbij. Op het juiste moment ter plekke zijn, maakt gewoon je foto. Ook in de winter en de herfst kun je prachtige landschappen fotograferen. Ten slotte moet ik wel even vermelden dat er ook een paar landschappen van België tussen staan.
Landschap Nederland. Niet alleen zonsopkomsten, maar ook winterlandschappen, watervalletjes en andere mooie landschappen vindt je hier terug.

Landschap Ijsland

Ijsland is geweldig mooi, wat een prachtig land! Ik ben hier 5 dagen geweest, en dat is gewoon veel te kort. Dat kwam in de eerste plaats omdat ik meegevraagd werd. Niettemin waren het prachtige dagen, waarbij we zelfs het noorderlicht hebben gezien. Als je zo kort gaat, moet je ontzettend veel rijden om het een en ander te zien. Daarnaast hadden we ook de pech, dat het de strengste winter in ruim 20 jaar was. Hierdoor waren prachtige watervallen compleet bevroren! Desondanks zou ik graag een keer terug gaan. Maar dan wel langer, en dan liever in maart of april bijvoorbeeld. 
Landschap Ijsland. Foto`s van het mooie Ijsland.

Landschap Overig

Op deze pagina vindt je onder andere foto`s van Italië, maar ook van Oostenrijk en Duitsland. Met name Italië laat mijn hart sneller kloppen. Ik ben helemaal weg van de Dolomieten bijvoorbeeld, waar hier ook wat foto`s van op staan. Ik zou heel graag eens teruggaan naar Italië. En dan bijvoorbeeld de Dolomieten en Toscane bezoeken. In het bijzonder Toscane met zijn prachtige landschap spreekt me enorm aan. Voor mij is Italië qua voedsel ook ideaal. Ik heb een tarwe-intolerantie, maar de tarwe daar kan ik wel gewoon eten. De tarwe in het zuiden is namelijk van een andere familie, dan de Noord-Europese tarwe, heel bizar.
Landschap Oostenrijk, Italië en Duitsland

Landschap Schotland.

Schotland.

Glencoe en the Isles of Skye.

Schotland, ik ben helemaal weg van dit prachtige land! Ik ben er inmiddels 2 maal geweest. In de lente van 2012, en in de herfst van 2017.
Ik moet zeggen dat het er in de herfst toch het mooiste is. In de lente is alles groen, maar in de herfst kleuren alle grassen prachtig bruin. Bovendien is het er dan net wat minder druk ook. 

Glencoe.

Mijn favoriete gebied is Glencoe. Alle fotogenieke plekken liggen hier niet ver van elkaar vandaan. Voor landschap fotografen is dit het walhalla. Prachtige bergen, schitterende watervallen, en betoverende landschappen. De mensen zijn vriendelijk, het eten is er uitstekend, en het land is werkelijk adembenemend. Persoonlijk vond ik het mooier dan the Isle of Skye. Daar kan het bovendien ook nog eens ontzettend druk zijn.

Klik op de link voor de foto`s van Schotland

Bekijk de Schotland foto`s ! →

Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...
Mastbos Breda in de herfst met herfstkleuren.

Mastbos Breda

Het mastbos in Breda is een prachtig bos. Zeker in de herfst met mooie herfstkleuren. Vennen, bos en heide, het is er allemaal.

Vallei van de Statte. Een fotogenieke rivier met waterval in de Ardennen.

Vallei van de Statte

Een wandeling langs de rivier de Statte in de Ardennen. Na een wandeling van 1.6 km komen we aan bij Cascade de Nutons. 

Utrecht Sciencepark. Gebouwen met mooie trappen en fraaie architectuur. Tevens de wenteltrap van het voormalig provinciehuis van Utrecht op de foto gezet.

Utrecht Sciencepark

Op het Sciencepark in Utrecht staan diverse fraaie gebouwen Mijn favoriet is bovenstaand gebouw. De faculteit geneeskunde.

Station Arnhem Centraal. Een blogje over dit mooie treinstation.

Station Arnhem Centraal

Station Arnhem Centraal is een fraai ontworpen treinstation in Arnhem. Het is een fotogeniek gebouw, en geliefd bij fotografen. 

Bone Church, Villa Ginette, Maison Ypres, Mold Cabin, Mini Beast, nieuwe urbexlocaties 2019.

Nieuwe urbexlocaties 2019

Diverse nieuwe urbexlocaties Zoals Bone Church. Maar ook Villa Ginette, Maison Ypres en Mold Cabin bijvoorbeeld.

Farm Boeddha, Huize Edelweiss, Manoir Annabell

Meer urbex van dit jaar

Farm Boeddha, een leuke verlaten boerderij. Tevens Maison Sans Escalier en Manoir Annabelle. Wat een leuke locaties.

manoir advocat,_exidus2, xyloborus,, usine hoover

Manoir Advocat urbex

Een bezoekje aan verschillende urbexlocaties. Onder andere Manoir Advocat, Exidus 2 en Xyloborus. Tevens foto`s van Usine Hoover.

Prison H7, the Pumpstation, Ferme Serenade en Ferme Soenen thumbnail

Urbexlocaties begin 2019

Een aantal eigen ontdekkingen. Namelijk Hoeve ADM en de Graffiti Factory. Verder Ferme Soenen, Ferme Serenade en Prison H7. 

Copyright

Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! 

Webdesign, tekst en alle fotos © 2004-heden, Raym`s Fotosite. 

All rights reserved. All pictures guarded and monitored by Pixsy ! Gebruik zonder toestemming kan leiden tot juridische stappen.

Follow me on Social Media.