Raym`s Fotosite

Wenteltrappen, architectuur en gebouwen

Wenteltrappen en Architectuur

Rayms Fotosite

Wenteltrappen.

Wenteltrappen is iets nieuws waar ik me op gestort heb. Ik heb inmiddels al een paar leuke wenteltrappen gedaan. Met enig zoekwerk op Flickr of Instagram kun je mooie trappen vinden. Nederland heeft ook best mooie wenteltrappen overigens. Vooral musea hebben vaak mooie trappen in hun pand.

Bovendien hebben sommige bedrijven ook een mooi trappenhuis. Uiteraard vraag ik dan wel even netjes toestemming. Inmiddels heb ik al een leuke set trappen en gebouwen gefotografeerd. Ik heb er nog trappen op mijn lijstje staan die ik nog wil bezoeken. 

Architectuur en gebouwen.

Duitsland heeft helemaal veel prachtige trappen. In Hamburg, Berlijn en Dresden wemelt het ervan. Deze pagina ga ik vullen met mooie spiraaltrappen en bijzondere architectuur. Daarnaast een aantal mooie gebouwen die ik tegenkom. Mooie gebouwen fotograferen deed ik natuurlijk al.

Een uitgelezen kans heb je met open monumenten dag. Je komt dan gebouwen in waar je normaal niet in mag. Met zoveel onderwerpen is het lastig structuur houden op je website. De complete series van deze trappen en gebouwen, vind je terug op mijn blog.

Wenteltrappen. 1 van de mooiere Wenteltrappen, Croeselaan parkeergarage in Utrecht.

Wenteltrappen.

Een prachtige wenteltrap in een parkeergarage in Utrecht. In dit geval de parkeergarage bij de Croeselaan, in Utrecht. Hij ligt direct tegenover het Beatrixgebouw Jaarbeurs.

Wenteltrappen. De Cope in Papendorp Utrecht. Een long exposure omgezet in zwart-wit.

Parkeergarage de Cope, Papendrecht.

Geen wenteltrap, maar wel prachtige architectuur. Garage de Cope in Papendorp, Utrecht. Er zit overigens wel een mooie trap in, maar je kan er niet in.

Wenteltrappen. Universiteit Utrecht faculteit geneeskunde. Een gebouw met een prachtige trap erin.

Universiteit Utrecht, faculteit geneeskunde. Utrecht Sciencepark.

Het mooiste gebouw in Nederland wat ik bezocht. Wat een futuristisch gebouw, met prachtige trappen is dit. Als je het even netjes vraag, mag je er gewoon binnen en fotograferen!

Wenteltrappen. Voormalig provinciehuis Utrecht.

Wenteltrappen.

Wenteltrappen. Voormalig provinciehuis Utrecht. Er zit een prachtige wenteltrap in dit gebouw. In het pand zitten diverse bedrijven. Ze zijn er niet allemaal even happig op, dat je komt fotograferen.

Wenteltrappen. De prachtige wenteltrap van Sigmax in Enschede.

Wenteltrap Sigmax in Enschede.

In het pand van Sigmax in Enschede, zit een prachtige wenteltrap. Hier wordt wel gewoon gewerkt, dus je moet wel toestemming vragen. Echt een geweldige trap.

Wenteltrap Rotterdam in het industriegebouw.

Wenteltrap industriegebouw, Rotterdam.

In het industriegebouw in Rotterdam, zit ook een hele mooie wenteltrap. Veel fotografen doen geheimzinnig welke trap ze hebben gefotografeerd. Van mij mag je best weten welke wenteltrappen in gefotografeerd heb.

Wenteltrap Station Arnhem Centraal.

Station Arnhem Centraal.

Als iets de moeite waard is om eens te bezoeken is het Station Centraal in Arnhem wel. De mooiste plek is als je in het station naar beneden naar de fietsenstalling gaat. Daar is deze foto genomen.

Wenteltrap Design Museum Den Bosch. De fraaie trap in het Design museum in Den Bosch.

De fraaie trap in Design Museum Den Bosch.

Designmuseum Den Bosch, met zijn prachtige wenteltrap. Ze stonden wel raar te kijken, dat ik enkel voor de mooie trap kwam. Ik moest uiteraard wel gewoon entree betalen. Ik ben geen cultuurbarbaar, maar in dit geval kwam ik echt voor de mooie trap.

Wenteltrappen. Billitongebouw Den Haag trappenhuis, wenteltrap.

Wenteltrappen. Billitongebouw Den Haag.

Een prachtige wenteltrap in Wenteltrappen het Billitongebouw in Den Haag. Ik begreep dat er nu appartementen in zitten. Maar even aanbellen, en dan mag je vast wel van iemand naar binnen.

Parkeergarage Lammermarkt Leiden.

Parkeergarage Lammermarkt Leiden.

Geen wenteltrap, maar wel een prachtige parkeergarage. Een gewone leuke trap om te fotograferen zit er overigens wel in. Natuurlijk kwam ik hier weer iemand tegen, die zei dat ik er niet mocht fotograferen….zucht.

Spiraaltrap in een trappenhuis in Nijenoord Utrecht.

Spiraaltrap of wenteltrap.

Spiraaltrap in een trappenhuis in Nijenoord Utrecht. Veel van deze oude gebouwen hier, hebben een mooie wenteltrap in het pand zitten.

Rijkskantoor Den Haag kunstwerk bij het IND.

Rijkskantoor Den Haag.

Rijkskantoor Den Haag, kunstwerk bij het IND. Deze foto schiet je gewoon als je buiten voor het gebouw staat. Je hoeft dus niet in het gebouw te komen. Daar kom je ook niet zomaar in namelijk.

Zuidas Amsterdam het Vinoly gebouw.

Vinoly gebouw Amsterdam zuidas.

Zuidas Amsterdam, het Vinoly gebouw. Met wat fantasie zie er ook een trap in toch? De zuidas in Amsterdam, is ontzettend leuk om architectuur te fotograferen. Ik zeg het niet snel van mijn eigen foto`s, maar deze vond ik zeer geslaagd.

Wenteltrappen. De mooie spiraaltrap van Sigmax in Enschede.

Prachtige wenteltrap.

Wenteltrappen. De mooie spiraaltrap van Sigmax in Enschede. Ik voelde me toch enigszins opgelaten toen ik hier aan het fotograferen was. Allemaal werkende mensen op je heen, die aan het kijken waren wat je aan het doen was. Hele vriendelijke mensen hier overigens!

Wenteltrap Paal 83 Rozenburg. Dit is een uitkijktoren.

Wenteltrap Paal 83 Rozenburg. 

Wenteltrap Paal 83 Rozenburg. Dit is overigens een uitkijktoren. Helaas had ik een ontzettend saaie lucht, en heb ik deze foto dus maar omgezet in zwart-wit.

Wenteltrappen, architectuur en gebouwen. Klik om te vergroten.

Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...
Hemelse Berg Oosterbeek bij Arnhem

Hemelse Berg

Mooi natuurgebied met watervallen, beekjes en vijvers.

Leersumse veld en Leersumse plassen

Leersumse Veld

Een prachtig natuurgebied met vennen, heide, bos en zand. 

Paddenstoelen lightpainten. Paddenstoelen verlichten met een lamp.

Paddenstoelen

Paddenstoelen lightpainten, leuk om eens te proberen!

nieuwe urbexlocaties september 2020.

Urbexlocaties

Marmerfabriek, een oude school en een oude leisteenmijn. 

Vlinders Fuhrtsbach und Perlenbachtal.

Vlinders Duitsland

Vlinders Fuhrtsbachtal und Perlenbachtal Duitsland. 

Scheepswrakken Nederland Oosterschelde

Scheepswrakken

Diverse scheepswrakken voor de kust van Yerseke Zeeland. 

Macrofotografie. Macro`s van insecten thumbnail

Macrofotografie

Macrofotografie is zo ontzettend leuk om te doen. 

Shelfcloud Hoek van Holland.

Shelfcloud

Een indrukwekkende Shelfcloud in Hoek van Holland. 

Copyright

Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! 

Webdesign, tekst en alle fotos © 2004-heden, Raym`s Fotosite. All rights reserved. All pictures guarded and monitored by Pixsy

Follow me on Social Media.