Scheepswrakken Nederland, 02 Augustus 2020.

Scheepswrakken Nederland. In de Oosterschelde liggen 3 wrakken bij elkaar. Voor de kust van Yerseke om precies te zijn. Een weg waar je eigenlijk niet met de auto in mag, leid naar de dijk langs het water. Je kunt ook lopen, maar dan is het zeker 1,2 kilometer. Toch maar de stoute schoenen aangetrokken, en met de auto erin gereden. De weg schijnt afgesloten te zijn, omdat er regelmatig jongeren feesten. Ik stap uit en loop de dijk op met mijn cameraspullen, en ik zie ze liggen, cool! Uiteraard had ik van te voren wel al gekeken dat het eb zou zijn. Je kunt dat bijvoorbeeld op deze site bekijken.

Scheepswrakken Nederland Oosterschelde

Voor mij het fotogeniekste scheepswrak. Leuk al die mosselen op de romp. Let op de krab links, die zie je op meerdere foto`s.

© All pictures raymsfotosite.nl
Scheepswrakken Nederland Oosterschelde

1 van de 3 scheepswrakken voor de kust van Yerseke. Ik was er voor zonsondergang. De zonsondergang is jammer genoeg wel aan de verkeerde kant.

Scheepswrakken Nederland Oosterschelde

Scheepswrakken Nederland. Eigenlijk staat de zon hier net verkeerd. Als je hier met zonsopkomst bent, komt de zon op boven het water. Dat wordt een keer heel vroeg opstaan. Het wrak lijkt niet zo groot, maar haaks krijg ik dit wrak niet eens mooi op de foto.

Scheepswrakken Nederland Oosterschelde

Dit is ook een gaaf scheepswrak, je kijkt er zo in. Pirates of the Caribbean kijken vanavond? Ah kijk, de krab ligt er ook nog.

Scheepswrakken Nederland Oosterschelde

Scheepswrak bij Yerseke. Uiteraard had ik ook laarzen meegenomen. Het is blubberig, maar goed te doen. Ik zak iets weg, maar niet heel veel. Wat een gaaf scheepswrak!

Scheepswrakken Nederland Oosterschelde

Scheepswrakken Nederland. De zon is onder, en ik besluit te lightpainten. Ik verlicht het schip een beetje met mijn zaklantaarn.

Scheepswrakken Nederland Oosterschelde

Lightpainten geeft nog meer kleur dan er al was. Ik besluit een ander scheepswrak ook te belichten met mijn zaklamp.

Scheepswrakken Nederland.

Niet heel ver van deze scheepswrakken ligt er nog 1, bij Hansweert. Dat is een houten scheepswrak, ook leuk om te fotograferen. Dat wrak ligt op een zandbank. Leuk als het water er omheen stroomt, met een langere sluitertijd. Deze keer kwam ik daar niet aan toe. Maar die wil ik wel eens opnieuw bezoeken. Jaren geleden was ik daar al eens. Meer Nederlandse landschappen vind je hier.