Raym`s Fotosite

Kastelen

Kastelen

Rayms Fotosite

Kastelen.

Intussen heb ik ontzettend veel kastelen bezocht en gefotografeerd. Tevens vind ik het leuk om wat historie erbij te vermelden. Niettemin hou ik wel meer van de “echte” kastelen. Kastelen als het Muiderslot, Kasteel de Haar en kasteel Doorwerth bijvoorbeeld. Daarnaast zijn het dankbare gebouwen om te fotograferen.

Nederlandse kastelen en kasteelruïnes.

Daarentegen moet ik wel steeds verder rijden voor andere kastelen. Tegenwoordig zijn er nog zo`n 1200 kastelen over. Ter vergelijking: vroeger moeten er minimaal 2000 tot 3000 kastelen in Nederland zijn geweest. Op deze pagina een aantal bekende kastelen wat groter. Eronder vind je een fotogalerij met nog meer kastelen.

Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland.

Kasteel de Haar.

Kasteel de Haar ligt in de plaats Haarzuilens. Het is het grootste kasteel van Nederland. Het kasteel is niet eens zo oud, namelijk van 1892. Het is wel heel erg fotogeniek. Tegen betaling kunt u het kasteel bezoeken. Adres kasteel de Haar: Kasteellaan 1, 3455 RR Utrecht.

Kastelen: Kasteel Helmond gelegen in Helmond.

Kasteel Helmond.

Kasteel Helmond in Helmond. Het kasteel is al bijna 700 jaar oud. Het is de grootste waterburcht van Nederland. Vandaag de dag is het een museum. Adres kasteel Helmond: Kasteelplein 1, Helmond.

Kasteel Doorwerth in herfstsferen.

Herfstsfeer Kasteel Doorwerth.

Uiteraard een bewerkte foto in Photoshop. Er stond wind, de lucht was niet geweldig, en er stond een auto op het plein. Dan de hele foto maar een herfstsfeertje geven.

Kasteel Muiderslot. Het slot is waarschijnlijk in het laatste kwart van de 13 e eeuw gebouwd.

Het Muiderslot in Muiden.

Het Muiderslot is een middeleeuws kasteel in Muiden. Het is gebouwd rond 1285, en is een Rijksmuseum sinds 1878. In 1999 begon de laatste restauratie. Het slot stamt uit het einde van de 13e eeuw. Adres Muiderslot: Herengracht 1, 1398 AA Muiden.

Kasteel Doorwerth nabij het dorp Doorwerth, in de provincie Gelderland.

Kasteel Doorwerth in Gelderland.

Kasteel Doorwerth ligt in Gelderland. Het kasteel wordt voor het eerst genoemd in 1260. Het kasteel is een officiële trouw locatie en er kan o.a. vergaderd worden. Adres Kasteel Doorwerth: Fonteinallee 2 B, 6865 ND Doorwerth.

Kasteel Hernen is een Nederlands kasteel uit de 14e eeuw.

Kasteel Hernen in Gelderland.

Kasteel Hernen ligt in het zuiden van Gelderland, in het dorp Hernen, gemeente Wijchen. Het kasteel stamt waarschijnlijk van 1350, en bestond toen enkel uit een woontoren. In 1968 werd onder andere op dit kasteel de televisieserie Floris opgenomen. Adres kasteel Hernen: Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen.

Kasteel Staverden heeft een leuk klein watervalletje bij het kasteel.

Kasteel Staverden in Gelderland.

Kasteel Staverden Het huidige kasteel is deels in 1853 en deels in 1905 gebouwd. In mei 2016 is het kasteel verkocht aan het Geldersch Landschap en Kasteelen. Het kasteel is voor publiek toegankelijk. Adres Kasteel Staverden: Staverdenseweg in Staverden, gemeente Ermelo.

Kasteel Renswoude. Een panorama van dit mooie kasteel.

Kasteel Renswoude in Gelderland.

Kasteel Renswoude dateert uit het einde van 14de eeuw. Het kasteel zelf is niet te bezoeken, u kunt wel door het kasteelpark wandelen. De baron die er woont, houdt het kasteel goed bij. Erg aardig deed hij niet tijdens mijn bezoekje. Kasteel Renswoude adres: Dorpsstraat 3, 3927 BA Renswoude.

Kasteel Bouvigne. Dit kasteel ligt vlakbij het Mastbos in Breda.

Kasteel Bouvigne in Breda.

Kasteel Bouvigne ligt vlakbij het Mastbos in Breda. Laatst (eind 2019), reed ik erlangs, en stond het in de steigers. Het is sinds 1972 eigendom van Waterschap Brabantse Delta. Het is onbekend hoe oud het kasteel precies is, waarschijnlijk van eind 14e eeuw. Adres kasteel Bouvigne: Bouvignelaan 5, 4836 AA Breda.

Kasteel Doornenburg is een Nederlands kasteel uit de 13e eeuw.

Kasteel Doornenburg in Gelderland.

Kasteel Doornenburg is een Nederlands kasteel uit de 14e eeuw. Het is een van de grootste en best bewaarde kastelen in Nederland. De locatie van dit kasteel is uniek, het ligt namelijk precies op de splitsing van de Rijn en de Waal. Adres kasteel Doornenburg: Kerkstraat 27, 6686 BS Doornenburg.

Panorama kasteelruïne Brederode in Santpoort.

Kasteelruïne Brederode in Santpoort.

Met de Ruïne van Brederode worden de resten aangeduid van Kasteel Brederode. Het kasteel stamt uit de tweede helft van de 13de eeuw. Inmiddels is het een rijksmonument. Tegen betaling kunt u het kasteel bezoeken. Adres kasteel Brederode: Velserenderlaan 2, 2082 LA Santpoort-Zuid.

Slot Loevestein in Poederoijen. Het is een kasteel en fort bij Zaltbommel. Dit was de staatsgevangenis waar Hugo de Groot vast zat.

Slot Loevestein in Gelderland.

Slot Loevestein ligt in Poederoijen. Het is een kasteel en fort bij Zaltbommel. Dit was de staatsgevangenis waar Hugo de Groot vast zat. Zoals u wellicht weet, is hij via een kist ontsnapt. Het kasteel stamt ongeveer uit 1361. Adres slot Loevestein: Loevestein 1, 5307 TG Poederoijen.

kastelen. Slot Teylingen is een Nederlands kasteel in de buurtschap Teijlingen in de kern Voorhout van de gemeente Teylingen, aan de grens met de kern Sassenheim. Het was vermoedelijk het stamslot van de adellijke familie Van Teylingen, waar het huis Brederode rechtstreeks van afstamde.

Slot Teylingen in Zuid-Holland.

De ruïne van slot Teylingen is een kasteel in het centrum van Voorhout van de Zuid-Hollandse gemeente Teylingen. Het kasteel dateert waarschijnlijk uit de 13e eeuw. Adres slot Teylingen: Teylingerlaan 15a, 2215 RV Voorhout.

Kasteel Valkenburg panorama. Het is een prachtige kasteelruïne.

Kasteelruïne Valkenburg.

Kasteel Valkenburg is een kasteelruïne in het Zuid-Limburgse Valkenburg. Deze hoogteburcht ligt op de Heunsberg. Het kasteel, werd in 1672 verwoest maar nooit geheel afgebroken. Adres Kasteel Valkenburg: Daalhemerweg 27, 6301 BJ Valkenburg.

Kasteel Schaloen, panorama. Het is een kasteel in Oud-Valkenburg in Valkenburg aan de Geul.

Kasteel Schaloen in Schin op Geul.

Kasteel Schaloen is een kasteel in Oud-Valkenburg in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Het kasteel is een rijksmonument. De oudste gegevens van het bestaan van Kasteel Schaloen dateren uit 1381. Adres Kasteel Schaloen: Oud Valkenburg 7, 6305 AA Schin op Geul.

Kasteel Middachten met weerspiegeling en een regenboog.

Kasteel Middachten, de Steeg, Gelderland.

Kasteel Middachten wordt voor het eerst genoemd in 1190. Het kasteel is in 1967-1971 gerestaureerd. Ik was hier een paar keer vruchteloos naartoe gereden, maar uiteindelijk had ik geluk. Adres kasteel Middachten: Landgoed Middachten 3, 6994 JC De Steeg.

Kastelen. Kasteel Duivenvoorde ligt tussen Voorschoten en Leidschendam.

Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten.

Kasteel Duivenvoorde werd voor het eerst genoemd in 1226. Het kasteel wordt omgeven door een mooi park, park Duivenvoorde. Op gezette tijden worden hier rondleidingen georganiseerd. Adres kasteel Duivenvoorde:  Laan van Duivenvoorde 4, 2252 AK Voorschoten.

Kasteel Nijenrode is een Nederlands kasteel, gelegen bij Breukelen. Het is nu een business universiteit.

Kasteel Nijenrode, gelegen bij Breukelen. 

Kasteel Nijenrode is een Nederlands kasteel bij Breukelen. Het is nu een business universiteit. het kasteel stamt uit 1275. Daarna is het wel verwoest, en opnieuw opgebouwd. Ket kasteelpark staat bekend om zijn vele verschillende paddenstoelen. Adres kasteel Nijenrode: Straatweg 25, 3621 BG Breukelen.

Kastelen fotogallerij.

Rayms Fotosite Nieuwste blogposts...
Hemelse Berg Oosterbeek bij Arnhem

Hemelse Berg

Mooi natuurgebied met watervallen, beekjes en vijvers.

Leersumse veld en Leersumse plassen

Leersumse Veld

Een prachtig natuurgebied met vennen, heide, bos en zand. 

Paddenstoelen lightpainten. Paddenstoelen verlichten met een lamp.

Paddenstoelen

Paddenstoelen lightpainten, leuk om eens te proberen!

nieuwe urbexlocaties september 2020.

Urbexlocaties

Marmerfabriek, een oude school en een oude leisteenmijn. 

Vlinders Fuhrtsbach und Perlenbachtal.

Vlinders Duitsland

Vlinders Fuhrtsbachtal und Perlenbachtal Duitsland. 

Scheepswrakken Nederland Oosterschelde

Scheepswrakken

Diverse scheepswrakken voor de kust van Yerseke Zeeland. 

Macrofotografie. Macro`s van insecten thumbnail

Macrofotografie

Macrofotografie is zo ontzettend leuk om te doen. 

Shelfcloud Hoek van Holland.

Shelfcloud

Een indrukwekkende Shelfcloud in Hoek van Holland. 

Copyright

Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en /of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen! 

Webdesign, tekst en alle fotos © 2004-heden, Raym`s Fotosite. All rights reserved. All pictures guarded and monitored by Pixsy

Follow me on Social Media.