Selecteer Pagina

Raym`s Fotosite

Kastelen

Kastelen

Kastelen.

Inmiddels heb ik veel kastelen bezocht en gefotografeerd. Ik vind het leuk om ook wat historie te vermelden. Ik hou echter wel meer van “echte” kastelen. Kastelen zoals het Muiderslot, Kasteel de Haar en Kasteel Doorwerth bijvoorbeeld. 

Daarentegen moet ik wel steeds verder weg voor andere kastelen. Weliswaar zijn er nog zo`n 1200 kastelen over, maar vroeger moeten er minimaal 2000 – 3000 kastelen in Nederland geweest zijn. 

Kastelen. Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland.

Kasteel de Haar.

Kasteel de Haar ligt in Haarzuilens. Het is het grootste kasteel van Nederland. Kasteel is de Haar niet eens zo oud, namelijk van 1892. Tegen betaling kunt u het bezoeken. Adres kasteel de Haar: Kasteellaan 1, 3455 RR Utrecht.

Kastelen: Kasteel Helmond gelegen in Helmond.

Kasteel Helmond.

Kasteel Helmond in Helmond. Het kasteel is al bijna 700 jaar oud. Het is de grootste waterburcht van Nederland. Vandaag de dag is het een museum. Adres kasteel Helmond: Kasteelplein 1, Helmond.

Kasteel Doorwerth in herfstsferen.

Kasteel Doorwerth.

Een bewerkte foto van Doorwert. Er stond wind, de lucht was niet mooi, en nog een auto op het plein ook. Dan maar Photoshop.

Kasteel Muiderslot. Het slot is waarschijnlijk in het laatste kwart van de 13 e eeuw gebouwd.

Het Muiderslot in Muiden.

Het Muiderslot, een middeleeuws kasteel in Muiden. Het is gebouwd rond 1285, en is een Rijksmuseum sinds 1878. In 1999 begon de laatste restauratie. Adres Muiderslot: Herengracht 1, 1398 AA Muiden.

Kasteel Doorwerth nabij het dorp Doorwerth, in de provincie Gelderland.

Kastelen: kasteel Doorwerth in Gelderland.

Kasteel Doorwerth ligt in Gelderland. Het kasteel wordt voor het eerst genoemd in 1260. Het kasteel is een officiële trouw locatie en er kan o.a. vergaderd worden. Adres Kasteel Doorwerth: Fonteinallee 2 B, 6865 ND Doorwerth.

Kasteel Hernen is een Nederlands kasteel uit de 14e eeuw.

Kasteel Hernen, Gelderland.

Kasteel Hernen ligt in Gelderland, in het dorp Hernen, gemeente Wijchen. Het kasteel stamt waarschijnlijk uit 1350, en bestond toen enkel uit een woontoren. Adres kasteel Hernen: Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen.

Kasteel Staverden heeft een leuk klein watervalletje bij het kasteel.

Kasteel Staverden in Gelderland.

Kasteel Staverden. Het huidige kasteel is deels in 1853 en deels in 1905 gebouwd. In mei 2016 is het kasteel verkocht aan het Geldersch Landschap en Kasteelen. Het kasteel is voor publiek toegankelijk. Adres Kasteel Staverden: Staverdenseweg in Staverden, gemeente Ermelo.

Kasteel Renswoude. Een panorama van dit mooie kasteel.

Kasteel Renswoude in Gelderland.

Kasteel Renswoude dateert uit het einde van 14de eeuw. Het kasteel zelf is niet te bezoeken, u kunt wel door het kasteelpark wandelen. Kasteel Renswoude adres: Dorpsstraat 3, 3927 BA Renswoude.

Kasteel Bouvigne. Dit kasteel ligt vlakbij het Mastbos in Breda.

Kasteel Bouvigne in Breda.

Kastelen: Kasteel Bouvigne ligt vlakbij het Mastbos in Breda. Het is eigendom van Waterschap Brabantse Delta. Het is waarschijnlijk van eind 14e eeuw. Adres kasteel Bouvigne: Bouvignelaan 5, 4836 AA Breda.

Kasteel Doornenburg is een Nederlands kasteel uit de 13e eeuw.

Kasteel Doornenburg in Gelderland.

Kasteel Doornenburg is een kasteel uit de 14e eeuw. Het is een van de grootste en best bewaarde kastelen in Nederland. Adres kasteel Doornenburg: Kerkstraat 27, 6686 BS Doornenburg.

Kastelen. Panorama kasteelruïne Brederode in Santpoort.

Kasteelruïne Brederode in Santpoort.

Met de Ruïne van Brederode worden de resten aangeduid van Kasteel Brederode. Het kasteel stamt uit de 2e helft van de 13de eeuw. Tegen betaling kunt u het bezoeken. Adres : Velserenderlaan 2, 2082 LA Santpoort-Zuid.

Slot Loevestein in Poederoijen. Het is een kasteel en fort bij Zaltbommel.. Dit was de staatsgevangenis waar Hugo de Groot vast zat.

Kastelen: Slot Loevestein in Gelderland.

Slot Loevestein ligt in Poederoijen. Het is een kasteel bij Zaltbommel. Dit was de staatsgevangenis waar Hugo de Groot vast zat. Het kasteel stamt ongeveer uit 1361. Adres: Loevestein 1, 5307 TG Poederoijen.

Slot Teylingen is een Nederlands kasteel in de buurtschap Teijlingen in de kern Voorhout van de gemeente Teylingen, aan de grens met de kern Sassenheim. Het was vermoedelijk het stamslot van de adellijke familie Van Teylingen, waar het huis Brederode rechtstreeks van afstamde.

Slot Teylingen in Zuid-Holland.

De ruïne van slot Teylingen is een kasteel in het centrum van Voorhout van de Zuid-Hollandse gemeente Teylingen. Het dateert waarschijnlijk uit de 13e eeuw. Adres: Teylingerlaan 15a, 2215 RV Voorhout.

Kasteel Valkenburg panorama. Het is een prachtige kasteelruïne.

Kasteelruïne Valkenburg.

Kasteel Valkenburg is een kasteelruïne in het Zuid-Limburgse Valkenburg. Deze hoogteburcht ligt op de Heunsberg. Het kasteel werd in 1672 verwoest. Adres: Daalhemerweg 27, 6301 BJ Valkenburg.

Kasteel Schaloen, panorama. Het is een kasteel in Oud-Valkenburg in Valkenburg aan de Geul.

Kasteel Schaloen in Schin op Geul.

Kasteel Schaloen is een kasteel in Oud-Valkenburg in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Het is een rijksmonument. De oudste gegevens dateren uit 1381. Adres: Oud Valkenburg 7, 6305 AA Schin op Geul.

Kasteel Middachten met weerspiegeling en een regenboog.

Kasteel Middachten, de Steeg.

Kasteel Middachten wordt voor het eerst genoemd in 1190. Het kasteel is in 1967-1971 gerestaureerd. Ik was hier al een paar keer vruchteloos naartoe gereden. Adres: Landgoed Middachten 3, 6994 JC De Steeg.

Kastelen. Kasteel Duivenvoorde ligt tussen Voorschoten en Leidschendam.

Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten.

Kasteel Duivenvoorde werd voor het eerst genoemd in 1226. Het kasteel is omgeven door een mooi park. Op gezette tijden worden er rondleidingen georganiseerd. Adres:  Laan van Duivenvoorde 4, 2252 AK Voorschoten.

Kasteel Nijenrode is een Nederlands kasteel, gelegen bij Breukelen. Het is nu een business universiteit.

Kasteel Nijenrode, Breukelen. 

Kasteel Nijenrode ligt bij Breukelen. Het is nu een business universiteit. Het kasteel stamt uit 1275. Het werd verwoest, en opnieuw opgebouwd. Het kasteelpark staat bekend om zijn vele paddenstoelen. Adres: Straatweg 25, 3621 BG Breukelen.

Fotogalerij. Klik op de foto`s. 

Home

Algemeen

Copyright

Op al het beeldmateriaal berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt! All rights reserved. @ Rayms Fotosite / Raymond Friederichs. Pictures guarded by Pixsy.com.