Vallei van de Hoegne

Vallei van de Hoegne in de Ardennen.

Vallei van de Hoegne. De Hoëgne is een rivier in de Ardennen. Je kunt hier mooie wandelingen maken, en leuke foto`s maken. Als fotograaf kies ik voor gemak, en begin bij Pont de Belleheid. De Coördinaten hiervan zijn: 50.508175, 5.960370. Het is vlak in de buurt van het dorpje Hockai. Zowel in de herfst als in de winter is het hier prachtig. Deze rivier begint net als de vallei de la Statte in de Hoge Venen. Veelal heb je hier geen grijsfilter nodig. Door het bladerdak heb je al snel langere sluitertijden.

De rivier de Hoëgne. Leuke stroomversnellingen en watervalletjes.

Langs de rivier loopt een goed begaanbaar pad. Het is wel aan te raden om laarzen aan te doen. Het kan nogal blubberig zijn op sommige plekken. En wellicht wil je als fotograaf ook af en toe dichter bij, of in het water staan. Als je aankomt met de auto, moet je vlak bij de parkeerplaats een brug over. Deze brug ligt in het water! Je kunt hier parkeren op de parkeerplaats, en direct langs de rivier lopen. Het begin van de rivier is nog tamelijk rustig. Echter als je iets verder loopt, wordt de rivier een stuk woester. Zeker na regenval stroomt hier behoorlijk wat water! Vooral in de herfst en in de winter, is het hier prachtig in de Ardennen.
Uiteraard kun je de foto`s groter bekijken door erop te klikken.
Vallei van de Hoegne in de winter.
Vallei van de Hoëgne in de winter. In de winter kan hier een flink pak sneeuw vallen!
© Alle foto`s: raymsfotosite.nl
Vallei van de Hoegne in de herfst.
Vallée de la Hoëgne in België. In de winter en herfst is het er prachtig.
Vallei van de Hoëgne in de Ardennen.
De rivier de Hoëgne. Je kunt hier naar hartenlust wandelen en fotograferen. En zie de mooie herfstkleuren.
Vallei van de Hoëgne in de winter met sneeuw.
Vallei van de Hoëgne in de winter met sneeuw. Hier kun je toch geen genoeg van krijgen?
Vallei van de Hoëgne in de winter met sneeuw.
Rivier de Hoëgne in de Ardennen. Wat een geweldig mooi landschap.
Vallei van de Hoëgne België.
Rivier de Hoëgne in de herfst in België.
Rivier de Hoëgne in België.
Rivier de Hoëgne in België. Hoe meer regen er gevallen is, hoe imposanter de rivier is.
Panorama rivier de Hoëgne in België.
De Hoëgne is een zijrivier van de Vesder en heeft een lengte van 30 kilometer!
Vallei van de Hoegne in de Ardennen.
Vallei van de Hoëgne. Op diverse plekken tijdens deze wandeling steek je met bruggetjes het water over.
Vallei van de Hoegne in de Ardennen.
Vallei van de Hoegne in de Ardennen. Watervallen en prachtige herfstkleuren.
Vallei van de Hoegne in de winter.
Vallei van de Hoegne in de hoge venen. Wat een enorm pak sneeuw lag hier. Dat gebeurd regelmatig in de hoge venen overigens.
Vallei van de Hoegne.
Vallei van de Hoegne in de hoge venen. Wat een enorm pak sneeuw lag hier. Dat gebeurd regelmatig in de hoge venen overigens.

Fotograferen en wandelen bij de Hoëgne.

Het hele jaar door is het hier prachtig. Een dagje wandelen langs de rivier de Hoëgne, levert prachtige foto`s op. Trek je laarzen aan, en neem een statief mee. Het kan hier donker zijn, waardoor foto`s uit de hand maken niet echt een goed idee is. Zelf hou ik ervan om lange sluitertijden te gebruiken. Ik bereik dit door mijn iso-waarde op 100 te zetten, en bijvoorbeeld een diafragma van F 13 of F 16 te kiezen. Scherpstellen doe ik zelf handmatig. Zodoende weet ik dat mijn camera niet gaat zoeken om scherp te stellen (hunten). Als ik langer dan 30 seconden nodig heb, zet ik mijn camera op de bulb-stand. Bij sommige camera`s is dit de M-stand, en dan aan het wieltje draaien tot je camera aangeeft dat hij op de bulb-stand staat. Nu kun je zelfs langer belichten dan 30 seconden! In bijna al deze gevallen heb je dus een afstandsbediening nodig. Of je kunt bij nieuwere camera`s je touchscreen gebruiken. Een beetje rekenen en licht meten helpt. Doe je het ( een beetje ) op de gok? Bekijk dan na het nemen van je foto of de belichting juist is! Een grijsfilter is hier niet echt nodig, hooguit een grijsverloopfilter. Meer landschappen van mij zien? Kijk dan eens bij Molens, Zonsopkomsten of het Mastbos.