Mooie wolkenluchten.

Mooie wolkenluchten. Een plek waar ik vaak sta, is in de polder achter Snowworld, in  Zoetermeer. Het is het oude Nam-weggetje. De wolken kleurden mooi roze door de zonsondergang. Bij enkele foto`s heb ik grijsfilters gebruikt. Een 3-stops grijsverloopfilter voor de lucht, en soms een 6-stops filter van Lee erbij. Vanuit deze 2 wegen heb je perfect zicht op alle kanten. Vandaar dat ik hier vaak ook sta om onweer te fotograferen. Er is hier een mooi natuurgebied aangelegd.

Mooie wolkenluchten tijdens zonsondergang

Zicht op de polders vanuit de polders achter Zoetermeer. Het is de Middeltocht. Google denkt dat het bij Leidschendam hoort, maar daar zet ik vraagtekens bij. 

© All pictures raymsfotosite.nl

Polder achter Zoetermeer tijdens zonsondergang

Inmiddels staat de linkerkant vol met Mais. Laatst zag ik hier s`avonds ransuilen op de palen zitten. Erachter ligt namelijk een natuurgebied in aanbouw. Dat begint zijn vruchten af te werpen. Er zijn steeds meer vogels te zien.

Lange sluitertijd met Lee filters.

Een foto met een lange sluitertijd. Een 6-stops grijsfilter, en een 3-stops verloopfilter voor de lucht. Dit blijft een mooi plekje in de polder.

Dit is het NAM-weggetje achter Snowworld.

Mooie luchten boven de polders achter Zoetermeer. Bijna hetzelfde beeld, maar nu zonder grijsfilters. 

Mooie wolkenluchten tijdens zonsondergang

Reflectie van de lucht in het water. Vlak erna werd de lucht grijs. Ik heb diverse keren bliksem gefotografeerd hier. Bijvoorbeeld dit blog en het eerste onweer van 2020 fotografeerde ik hier. 

Mooie Wolkenluchten.

Ik sta hier regelmatig. Niet alleen voor mooie luchten, ook voor onweer. Ze zijn achter de polders van Snowworld bezig een natuurgebied aan te leggen. Dat natuurgebied is nu zo goed als klaar. En dat begint zeker zijn vruchten af te werpen. Ik zie hier steeds meer vogels. Volgens mij zag ik laatst zelfs een purperreiger. Soms zit ik wel eens na te denken over klimaatsverandering. Onderop de pagina kun je een reactie achterlaten als je dat wilt. Volgende blog: Mooie Shelfcloud.