Raym`s Fotoblog

Mooie Wolkenluchten

Mooie wolkenluchten tijdens zonsondergang.

Mooie wolkenluchten met zonsondergang. Een plek waar ik vaak sta, is in de polder achter Snowworld, Zoetermeer. Het is het oude Nam-weggetje. De wolken kleurden mooie roze door de zonsondergang. Bij enkele foto`s heb ik wat grijsfilters gebruikt. Een 3-stops grijsverloopfilter voor de lucht, en voor echt lange sluitertijden een 6-stops filter van Lee erbij. Vanuit deze 2 wegen heb je perfect zicht op alle kanten. Vandaar dat ik hier vaak ook sta om onweer te fotograferen.

Mooie wolkenluchten tijdens zonsondergang

Zicht op een mooie lucht vanuit de polders achter Zoetermeer. Het is de Middeltocht, en Google denkt dat het bij Leidschendam hoort, maar daar zet ik toch vraagtekens bij. Het is een zijweg van de Meer- en Geerweg. Een plek waar ik steeds meer vogels zie.

© All pictures raymsfotosite.nl

Polder achter Zoetermeer tijdens zonsondergang

Inmiddels staat de linkerkant vol met Mais. Laatst zag ik hier s`avonds ook diverse ransuilen op de palen zitten. Erachter ligt namelijk een natuurgebied in aanbouw.

Lange sluitertijd met Lee filters.

Zoetermeer. Een foto met een langere sluitertijd. Een 6-stops grijsfilter, en een 3-stops verloopfilter voor de lucht. De verbodsborden zijn weg nu. Dus je zou er nu zo in mogen.

Dit is het NAM-weggetje achter Snowworld.

Mooie wolkenluchten boven de polders achter Zoetermeer. Bijna hetzelfde beeld, maar nu zonder grijsfilters. Een plek waar ik regelmatig te vinden ben.

Mooie wolkenluchten tijdens zonsondergang

Reflectie van delucht in het water. Vlak erna werd de hele lucht grijs. Ik heb ook diverse keren bliksem gefotografeerd hier. Bijvoorbeeld dit blog en het eerste onweer van 2020 fotografeerde ik hier. 

Mooie Wolkenluchten.

Ik sta hier regelmatig. Niet alleen voor mooie luchten, ook voor onweer. Ze zijn achter de polders van Snowworld bezig een natuurgebied aan te leggen. En dat heeft begint zijn vruchten af te werpen. Ik zie hier steeds meer vogels. Volgens mij zag ik laatst zelfs een purperreiger. Soms zit ik wel eens na te denken over klimaatsverandering.