Raym`s Fotoblog

Mooie Wolkenluchten

Mooie wolkenluchten tijdens zonsondergang.

Mooie wolken tijdens zonsondergang. Een plekje waar ik vaak sta, in de polder achter Snowworld in Zoetermeer. Er is het oude Nam-weggetje, maar ook iets verder het weggetje langs het water. Door de zonsondergang kleurden de wolken mooi lichtroze. Bij een paar foto`s ook nog wat gespeeld met wat grijsfilters. Voor de lucht een 3-stops grijsverloopfilter, en voor de echt lange sluitertijden een 6-stops grijsfilter van Lee erbij. Vanuit deze 2 wegen heb je perfect zicht op alle kanten, zodat je wolken of bliksem van alle kanten kunt fotograferen.

Mooie wolkenluchten tijdens zonsondergang

Mooie Wolkenluchten. Zicht op een mooie wolkenlucht vanuit de polders achter Zoetermeer. Het is de Middeltocht, en Google denkt dat het bij Leidschendam hoort, maar daar zet ik vraagtekens bij. Het is een zijweg van de Meer- en Geerweg.

© All pictures raymsfotosite.nl
Mooie wolkenluchten tijdens zonsondergang

Inmiddels staat de linkerkant helemaal vol met Maisvelden. Laatst zag ik hier s`avonds laat ook diverse ransuilen op de palen zitten.

Mooie wolkenluchten tijdens zonsondergang

Mooie Wolkenluchten Middeltocht, Zoetermeer. Een foto met een langere sluitertijd. Uit mijn hoofd zeg ik een 6-stops grijsfilter, met een 3-stops verloopfilter voor de lucht. de verbodsborden zijn inmiddels weg zag ik eergisteren.

Mooie wolkenluchten tijdens zonsondergang

Mooie wolken boven de polders achter Zoetermeer. Bijna hetzelfde beeld, maar nu zonder grijsfilters.

Mooie wolkenluchten tijdens zonsondergang

Mooie Wolkenluchten. Reflectie van de wolkenlucht in het water, tijdens zonsondergang. Vlak erna werd de gehele lucht grijs. Ik heb hier ook een aantal keren bliksem gefotografeerd. Bijvoorbeeld dit blog en het eerste onweer van 2020 fotografeerde ik hier ook. 

Wolkenluchten en favoriete onweer-plek.

Ik sta hier in de polder met enige regelmaat. Niet alleen voor wolkenluchten, maar ook voor onweer, en regelmatig om roofvogels vast te leggen. Die zitten hier regelmatig eigenlijk. Ik dacht gisteren zelfs een purperreiger waar te nemen! Ze zijn achter de polders van Snowworld, druk bezig een natuurgebied aan te leggen. En dat heeft begint zijn vruchten af te werpen inmiddels.