Jonge vos. 

Jonge vos. Met regelmaat ga ik naar de Belgische Ardennen. Meestal is dat voor de vlinders. Vooral in de kalkgraslanden die er zijn. Zo was ik hier ook weer in juni. Ik reed terug van Le Franc Bois, mijn favoriete vlindergebied, naar mijn hotel. Plots zie ik langs de weg iets bewegen. Ik stop en kijk eens goed: een jonge vos! Is dat even gaaf, wanneer zie je dat nu in het wild?
Juveniele vos in de Ardennen.

Wat een verrassing! Een wilde vos in de Ardennen!

© Alle foto`s raymsfotosite.nl
Voorzichtig sluip ik mijn auto uit om mijn camera uit de achterbak te halen. Jezus!, mijn camera! Ik heb een mijn 5D Mark III laten liggen in het vlindergebied! Gvd zeg.. een vos, en ik moet mijn camera eerst gaan halen. Sneller dan goed voor me is, rijd ik terug over de weg waar ik geweest ben. Gelukkig, hij ligt er nog! (stress !!!) Ik rij snel terug naar de plek waar ik de jonge vos gezien had. Ik weet dat deze jonge beestjes nog geen angst hebben, en nog niet zo schuw zijn. En inderdaad, na een kwartiertje wachten, zie ik hem weer verschijnen : kicken, gelukkig!…
Dit is voor mij echt wild!

Wilde vos. Het beestje stoort zich in het geheel niet aan mij. En mooi in het veld.

Jong vosje in de Ardennen.

Het jonge vosje gaat precies op een mooi plekje zitten. Ik wil ze nog wel een keer opnieuw bewerken. ietsje meet pit erin.

Een vos in het wild tegenkomen is best bijzonder. Je kunt dit natuurlijk niet vergelijken met de vosjes in de AWD (Amsterdamse waterleidingduinen). Die worden gevoerd, en zijn bijna tam. Als dit vosje ouder is, zal hij al de benen nemen als hij je op 50 meter afstand ziet. Dit is voor mij echt wild, in een hele andere setting. Zo te zien hij 2,5 -3 maanden oud. Te zien aan de snuit die al spitser is, en aan zijn vacht.
Hij schrikt zelf van de herrie van het blikje

Nieuwsgierig als het jonge vosje is, gaat hij op onderzoek uit. Hij speelt met het blikje, maar schrikt ervan.

Juveniele jonge vos in het wild.

Naast regelmatig krabben, moet alles onderzocht worden door dit vosje.

Juveniele jonge vos in het wild.
Hoe jong het vosje ook is, toch is het beestje zeer oplettend. Er rijden ook af en toe auto`s op dit stuk.
Juveniele jonge vos in het wild.

Wat een avonturen zeg. Daar moet ik echt even van bijkomen.

Jong vosje in het wild.

Een aantal keer gaat het jonge vosje het veld in, om vervolgens weer terug te komen. Uiteindelijk loopt hij via het veld weg en voldaan vervolg ik ook mijn weg.

Geen verstoring.

Overbodig misschien, maar uiteraard heb ik voldoende afstand genomen om het jonge vosje niet te verstoren. Meer foto`s van dieren vind je hierIk heb ook diverse foto`s online van de vele vlinders die ik gefotografeerd heb in Viroinval in de Ardennen.