Utrecht Sciencepark

Utrecht Sciencepark.

Utrecht Sciencepark is wat je vroeger “de Uithof” noemde. In het Utrecht Science Park zitten diverse toonaangevende bedrijven. Veel van die bedrijven zitten in prachtige panden. Veelal met fraaie trappen erin of bijzondere architectuur. De Universiteit Utrecht, Faculteit Geneeskunde, is 1 van die bedrijven. In het pand zit een glazen hal, met 2 prachtige trappen erin. Deze hal is echt zeer fotogeniek. Het zal je niet verbazen dat ik veel foto`s laat zien van dit gebouw. Dit gebouw is een recente toevoeging aan de Uithof. Er tegenover zit het David de Wiedgebouw. Ook hierin zitten een paar zeer fraaie trappen. Het gebouw is echter in renovatie, dus die trappen kon ik niet fotograferen. Maar er zitten nog meer mooie panden in het Sciencepark, bekijk mijn blog maar eens.
Utrecht Sciencepark. Universiteit Utrecht faculteit geneeskunde.
Utrecht Sciencepark. Universiteit Utrecht faculteit geneeskunde. Het zit in het A.A. Hijmans van den Bergh gebouw. Wat een hoogstandje van architectuur! Een prachtige glazen hal, met mooie trappen erin die lijken te zweven.
© Alle foto`s: raymsfotosite.nl
Utrecht Sciencepark. Universiteit Utrecht Faculteit geneeskunde. Wat een prachtige hal met mooie trappen erin!
Utrecht Sciencepark. Universiteit Utrecht faculteit geneeskunde. Het is een uitbreiding van het ziekenhuis en bedoeld als onderwijsgebouw. Kijk eens wat een fotogenieke hal met aparte trappen!
Utrecht Sciencepark. Wat een prachtige hal met mooie trappen in het A.A. Hijmans van den Bergh gebouw in Utrecht.
Utrecht Sciencepark. Wat een prachtige hal met mooie trappen in het A.A. Hijmans van den Bergh gebouw in Utrecht.

Meer A.A. Hijmans van den Bergh gebouw, Sciencepark Utrecht.

In het gebouw van de Universiteit, is meer te zien dan enkel deze hal met gave trappen. De buitenkant van de faculteit is ook fotogeniek, en binnen zijn er nog wat andere mooie dingen. Wat een gezellig gebouw trouwens! Overal zijn er barretjes, en leuke plekken om te zitten, of te studeren. Wel even toestemming vragen alvorens je hier wilt fotograferen uiteraard. Maar vaak is dit geen enkel probleem. Verder in dit blog vind je nog foto`s van een gave wenteltrap, en een foto van de universiteitsbibliotheek van Utrecht.

Hijmans van den Bergh gebouw, Universiteit Utrecht.
Utrecht Sciencepark, faculteit geneeskunde. Overal is er aan “ruimte creëren“gedacht. Zo ook bij dit plafond in het gebouw.
Sciencepark Utrecht. Utrecht AA Hijmans van den Bergh gebouw.
The Vault. Nou ja dat vond ik wel een stoere titel. In werkelijkheid is het gewoon een ruimte met kluisjes.
Sciencepark Utrecht. Utrecht AA Hijmans van den Bergh gebouw rode trap.
Utrecht Sciencepark. Een behoorlijk strakke trap in het gebouw. Zal ik de lichtval nog weghalen?
Utrecht Sciencepark. Universiteit Utrecht faculteit geneeskunde.
Utrecht Sciencepark. Universiteit Utrecht faculteit geneeskunde. Sorry je kon erop wachten, nog een paar van de hal met de mooie trappen erin.
Utrecht Sciencepark. Universiteit Utrecht faculteit geneeskunde.
Utrecht Sciencepark. Universiteit Utrecht faculteit geneeskunde. Stairporn is hier wel het juiste woord. Het terrein staat vol met mooie gebouwen en prachtige architectuur.

Andere gebouwen op het Sciencepark.

Even een beetje afwisselen, want er is natuurlijk meer te zien. Het hele terrein staat namelijk vol met fotogenieke gebouwen. 1 van die fraaie gebouwen is de universiteitsbibliotheek. Helaas was het tentamentijd, dus mocht ik niet (nog) verder het pand in. Wel heb ik nog even op de trap liggen kronkelen voor dit shot van het plafond. De mooie trappen in de bibliotheek zijn voor een volgende keer.

Utrecht Sciencepark. De universiteitsbibliotheek.
De universiteitsbibliotheek van Utrecht. Mijn Canon 5D mark III heeft geen kantelbaar scherm. Dan is een foto nemen zoals deze, best even een gepiel. Utrecht Sciencepark.

Casa Confetti.

Casa Confetti is de naam van een van de kleurrijke gebouwen op het Utrechtse universiteitsterrein. In de woontoren bevinden zich 377 studentenwoningen. Een leuk en kleurrijk gebouw, maar lastig op de foto te zetten zeg. toch maar 2 pogingen ondernomen om je een idee te geven wat dit gebouw op het terrein.

Utrecht Sciencepark. Casa Confetti.
Utrecht Sciencepark. Een reflectie van Casa Confetti weerspiegelt in de Universiteitsbibliotheek van Utrecht.
Utrecht Sciencepark. Casa Confetti.
Casa Confetti. Een mooi gebouw met allemaal studentenwoningen.

Voormalig Provinciehuis Utrecht.

Even een uitstapje, net even buiten het Science Park. We besluiten naar het voormalige provinciehuis van Utrecht te gaan. We weten namelijk dat hier een hele gave wenteltrap in zit. Eerst blijkt dat we voor het verkeerde gebouw staan. Namelijk voor het huidige provinciehuis. De beveiliging is vriendelijk, en we mogen de auto op hun terrein laten staan. Gelukkig, want parkeren is echt een drama in deze buurt. Het gebouw wat we moeten hebben staat blijkbaar aan de overkant. Hier zien we dat we hier wel (betaald) hadden kunnen parkeren. We vertellen aan een ober van Bar Beton Rijnsweerd, waar we voor komen. Hij doet niet moeilijk, en opent het trappenhuis voor ons. Echter is het 18 (!) verdiepingen hoog, en bij het kijken naar boven heb ik het zweet al bijna op mijn rug staan. We besluiten een paar verdiepingen hoger te vragen of we daar de lift mogen gebruiken. Het mag, met enige frisse tegenzin van de eigenaar. Naar beneden lopen lukt wel, dus we dalen de wenteltrap naar beneden af.

Wenteltrap voormalig provinciehuis Utrecht.

Wenteltrap voormalig provinciehuis Utrecht. Maar liefst 18 verdiepingen hoog!

Wenteltrap voormalig provinciehuis Utrecht.

Wenteltrap voormalig provinciehuis Utrecht. Dit is van beneden naar boven gefotografeerd.

Wenteltrap voormalig provinciehuis Utrecht.

Spiraaltrap voormalig provinciehuis Utrecht. Als je toch 18 verdiepingen naar boven moet lopen zeg..

Nog even wat buitenshots.

Ja, dit is een flink blogje inderdaad. Maar dat is wel waar mijn blog voor bedoeld is. Dat ik je net wat meer kan laten zien en vertellen, dan de 4 mooiste foto`s bijvoorbeeld. Nog even wat buitenfoto`s van de faculteit geneeskunde van Utrecht. Misschien iets meer richting snapshots, maar die horen er ook bij.

Utrecht Sciencepark. Buitenkant faculteit geneeskunde.

Utrecht Sciencepark. Buitenkant faculteit geneeskunde in Utrecht. De blauwe lucht geeft mooie diepe kleuren.

Utrecht Sciencepark. Buitenkant faculteit geneeskunde.

Buitenkant van de faculteit geneeskunde in Utrecht.

En dan te bedenken dat…..

Er nog veel meer te zien is op dit immens grote terrein. Maar het kost best veel tijd allemaal eigenlijk. Nogmaals langsgaan voor de andere gebouwen, gaan we zeker nog een keer doen. Als je van architectuur, mooie trappen en gebouwen houdt zou ik zeker eens langs gaan bij het Science Park. Meer architectuur en wenteltrappen vindt je op mijn blog, of op de pagina wenteltrappen op mijn website. Op die pagina staat meer dan alleen trappen uiteraard.  Meer architectuur blogjes: Parkeergarage De Cope en de Zuidas van Amsterdam.