Nieuwe urbexlocaties september 2020.

Nieuwe urbexlocaties september 2020. Dat was alweer even geleden zeg. Ik had al lang een aantal locaties op het oog. Maar omdat het allemaal ver weg was, kwam het er maar niet van. Soms moet je jezelf een schop onder je kont geven. De laatste tijd zie ik wat tegenop die lange autoritten. Als je eenmaal op pad bent, is het eigenlijk goed te doen. Wat was het weer lekker om al die oude zooi te fotograferen! 

Poussiere de Marbre. Nieuwe urbexlocatie.

Nieuwe urbexlocaties september 2020. Poussiere de Marbre, een marmerfabriek in België. Industrie, met een prachtig schakelpaneel. In een paar maanden tijd, zat er helaas wel lelijke graffiti. 

© All pictures raymsfotosite.nl

nieuwe urbexlocaties september 2020. Poussiere de Marbre.

Verlaten industrie en fabrieken zijn wel favoriet bij mij. Urbex staat de laatste tijd in een negatief daglicht door mensen die breken of stelen. Daar wil ik niets mee te maken hebben.  Take nothing but pictures! 

Verlaten marmerfabriek in België.

Bij deze oude marmerfabriek stonden nog een heleboel platen marmer. Zoals je ziet is deze fabriek al een hele poos geleden verlaten. Ik kan helaas weinig historie terugvinden van deze fabriek.

Verlaten industrie in België.

Een detail van het controlepaneel. Dit zijn de dingen die het de moeite waard maken. Helaas waren er weer graffiti knoeiers langs geweest. Maar lang leve Photoshop!

La Soupe aux Lentilles.

Het was even zoeken naar de ingang. Na wat om het pand heen gelopen te hebben, bleek de enige weg erin door metershoge brandnetels was. De naam betekent zoiets als linzensoep. Degene die hier het eerste was, trof hier allemaal water aan. Meer een smurrie van groene soep eigenlijk. Die was door de hete zomer verdwenen.

La Soupe aux Lentilles, urbex België.

Nieuwe urbexlocaties september 2020. In deze fabriek stond zeker 2 meter groene smurrie. Maar door de hete zomer, was dit totaal verdwenen.

nieuwe urbexlocaties september 2020. la Soupe aux Lentilles.

In deze ruimte loopt een oude waterleiding. Er zit een groot gat in, waar nog steeds water uit komt. Over een paar maanden zal er dus wederom water in staan.

Ecole du Mur Vegetal.

Het betekent niets anders dan school met de groene muren. Het is een oude school in België. Deze school heeft diverse lokalen. Geen van die lokalen waren groter dan 4 x 5 meter. Wat een kleine lokalen zeg, hooguit 6-8 leerlingen per klas. Dat is wat anders dan mijn klas met bijna 30 leerlingen. 

nieuwe urbexlocaties september 2020. Ecole du mur Vegetal.

Nieuwe urbexlocaties september 2020 Ecole du mur Vegetal. Een verlaten school in België waar alle muren groen waren. Dat doet het toch altijd goed op foto`s. Wat een kleine leslokalen in deze school!

Ecole du mur Vegetal. Verlaten school in België.

Aan deze foto zie je goed hoe klein de klaslokalen zijn. Helemaal in de hoek, kon ik net de hele ruimte er niet op krijgen.

Prachtige leisteengroeve.

Voor mij was dit het klapstuk van de dag. Een locatie die ik al een poos op het oog had. Ik had mijn route dan ook om deze locatie heen gepland. Het was drukker op straat dan me lief was. Ik wachtte even op het juiste moment. Ik trok me op aan het hek, maar dat was blijkbaar net zo oud als de mijn zelf. Het boog helemaal om, maar gelukkig lukte het om het terrein op te klimmen. Gelukkig was in ongemerkt het terrein opgekomen. Binnen in de mijn, keek ik mijn ogen uit. Hij was nog mooier dan ik van tevoren had gedacht. 

nieuwe urbexlocaties september 2020. Ardoisiere W.

Nieuwe urbexlocaties september 2020. Wat een geweldige locatie. Nog mooier dan ik van tevoren gedacht had. En dan te bedenken dat ik de mooiste foto`s, niet eens in dit blog heb geplaatst!

Ardoisiere Wallonië.

Van deze leisteengroeve heb ik historie. Maar om de locatie te beschermen, zet ik deze info er niet bij. Deze mijn is inmiddels zo`n 20 jaar verlaten, but still standing.

nieuwe urbexlocaties september 2020. Ardoisiere W.

De rollerbanen waar de leisteen platen opgelegd werden. Een stukje verder, werden de platen leisteen dan op maat gesneden. Leisteen is niets anders dan klei die onder hoge druk werd omgevormd.

Urbex België.

Ik urbex iets minder dan vroeger. Als ik ga bezoek ik locaties die niet helemaal platgelopen zijn. Dat lukt uiteraard niet altijd. Ik heb me ook wat teruggetrokken uit groepen. Ik heb een paar contacten die ik vertrouw, en zorg dat mijn cirkeltje klein blijft. Al dat delen, ze komen bij de verkeerde mensen terecht. 

De complete series staan intussen op mijn website: Leisteengroeve SBPoussiere de MarbreLa Soupe aux Lentilles, en Ecole du Mur Vegetal. Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?Vul dan onderaan de pagina het formulier in. Volgende blog: Vlinders en rupsen.