Raym`s Fotoblog

Hemelse Beek

Hemelse Berg, Oosterbeek. Zaterdag 14 november 2020.

De Hemelse Berg in Oosterbeek is een verassend mooi bos. Je vindt er het grothuisje met een waterval bijvoorbeeld. Tevens zijn er een aantal watertrappen en diverse waterpartijen. Je kunt hier heerlijk wandelen met de kinderen, en zelfs honden mogen loslopen. In de herfst is het bos prachtig van kleur. Zelf in deze nare corona-tijd is het nog betrekkelijk rustig in het bos. Ik heb maar een deel van dit mooie bos gezien, want er is nog meer moois te zien. Voor fotografen is dit bos ook heel leuk met de sprengenbeek die door het bos loopt. leuk om foto`s te maken met een wat langere sluitertijd van het stromende water.

Klik op de foto`s om deze groter te bekijken!

Hemelse Berg Oosterbeek grothuisje met waterval.

Hemelse Berg Oosterbeek. Het leuke grothuisje met waterval op het landgoed. De Sprengenbeek stroomt hier door het bos. Leuk voor kinderen, fotografen, en honden die hier los mogen lopen. In de herfst is dit bos prachtige gekleurd.

© All pictures raymsfotosite.nl
Watertrap Hemelse Berg Oosterbeek Sprengenbeek

Watertrap bij de Hemelse Berg, Oosterbeek. Voordat je het bos in gaat, zie je al de eerste watertrappen. Bijzonder leuk om op de foto te zetten. In de winter zal het vast ook prachtig zijn, want het water blijft hier stromen.

Natuurgebied Oosterbeek Hemelseberg. Leuke beekjes en waterpartijen

Leuke houten bruggetjes zijn er op diverse plekken om over het beekje te komen. Meer over dit landgoed vind je op deze website.

Wandelen met herfst bij de Hemelse Berg in Oosterbeek

Herfst in het bos van Oosterbeek, gemeente Renkum. In het bos vind je diverse vijvers, slootjes en andere waterpartijen.

Oosterbeek landgoed de Hemelse Berg.

Herfstkleuren bij landgoed Oosterbeek. Zicht op 1 van de vele waterpartijen in de Hemelse berg. Het Waterschap Vallei & Eem heeft de beken bij Oosterbeek hersteld. Ze zijn schoon gemaakt en stromen weer helder. 

Landgoed Oosterbeek in herfstkleuren met een leuke brug

Landgoed Oosterbeek met mooie herfstkleuren. Via diverse leuke houten bruggetjes, loop je door dit landgoed. Ook goed te doen voor minder ervaren wandelaars ( zoals ik).

Grothuisje met waterval, Nederland. Landgoed Hemelse Berg in Oosterbeek.

Grothuisje Hemelse Berg. Doordat het water er doorheen stroomt, krijg je een leuke waterval. Dit is een replica van het huisje wat er ooit stond.

Herfst in het bos bij Oosterbeek Arnhem

Oosterbeek gemeente Renkum. Zicht op 1 van de vele watertjes die er in het bos zijn. Met 1 van de vele houten bruggetjes die je op het landgoed vindt.

Landgoed Hemelseberg Oosterbeek met herfst.

Een panorama van 1 van de vijvers die hier in de bossen liggen. Een mooi rustig bos, en de wandelpaden zijn goed onderhouden.

Waterval Grothuisje Hemelse Berg Oosterbeek

Grothuisje Hemelse Berg met waterval. Dit is niet meer het originele grothuisje van 1824, maar een replica. Het originele huisje is in 1909 afgebroken.

Wandelen met herfst bij de Hemelse Berg in Oosterbeek

In het bos van Oosterbeek vind je diverse vijvers en slootjes. Bij een grotere wandeling kun je ook over wat kleine heuvels wandelen, maar het hoeft niet. Geschikt voor iedereen om te wandelen dus.

Watertrap Hemelse Berg Sprengenbeek

Watertrappen vind je ook op dit mooie landgoed. De sprengenbeek stroomt hier door het bos heen. Ik was aangenaam verast door dit bos, en heb nog niet eens alles gezien. Ik moet er zeker nog eens terugkeren.

Wandelen bij Landgoed Hemelse Berg Oosterbeek

Wandelen bij de Hemelse Berg. Op diverse plekken in het bos staan allerlei gebouwen. Onder andere een stenen pergola en een gedenknaald. In de verte zie je de moskoepel. Van hier uit heb je mooi zicht op alle waterpartijen.

Sprengenbeek watertrap Oosterbeek bij Arnhem

De sprengenbeek stroomt door het bos over diverse watertrappen. Je hoeft geen lange wandeling te maken om de mooie plekken te vinden, maar het kan wel. Zelf ben ik hier het landgoed in gelopen : Van Borsselenweg 36 Oosterbeek 51.980057, 5.824283.

herfstkleuren in het bos bij Oosterbeek

Niet de mooiste foto, maar hier zie je goed de verschillende herfstkleuren op dit landgoed.

Prachtig natuurgebied en leuk wandelen.

Zoals je ziet is dit natuurgebied bij Oosterbeek meer dan de moeite waard. Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe blogs die ik plaats, kun je reageren. Je kan daar dan aanvinken dat je op de hoogte wilt blijven van nieuwe blogs die ik post!