Bosuilen.

Bosuilen zijn zo leuk, zeker als ze jongen hebben. Die jongen heten takkelingen. Een takkeling is een jonge vogel die nog slechts van tak tot tak kan vliegen. Ze zaten dicht bij huis, namelijk in een bos in Waddinxveen.

Ik ben gek op alle soorten uilen!

Ik ben gek op alle soorten uilen!

© Alle foto`s: raymsfotosite.nl

Bosuilen. de volwassen bosuil met 3 takkelingen

Bosuilen. De volwassen bosuil met 3 takkelingen. Geen idee of het vader of moeder is.

Wilde uilen.

Uilen spotten en fotograferen is sowieso iets wat ik graag doe. Met name velduilen vind ik erg gaaf om tegen te komen. Helaas verplaatsen die zich vaak. Als de muizen in een gebied op zijn, verhuizen ze naar een beter gebied.

Bosuilen. de volwassen bosuil met 3 takkelingen

Bosuilen. Volwassen bosuil met 3 takkelingen. Als ik ze zo tegenkom, gaan de jongen vaak na een week zelf al aan de wandel.

Bosuil met takkeling in het bos.

Jonge uilen. Bosuil met takkeling in het bos.

Roofvogels en uilen.

De bosuil is zo groot als een kraai, heeft een grote ronde kop en grote, brede vleugels. Er zijn drie kleurvarianten: grijs, donkerbruin en roestrood. Bij al deze kleurvormen komen lengtestrepen op het verenpak voor. Overdag rusten ze veelal dicht tegen een boomstam aangedrukt. Gedrongen lichaam en relatief grote kop. Op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Vul dan onderaan de pagina het formulier in. Volgende blog: De Roodpootvalk.