Raym`s Fotosite.

Libellen…

Libellen.

Libellen en natuurlijk ook waterjuffers, zijn leuk om te fotograferen. Ik vind het hele intrigerende insecten, soms eten ze ook gewoon soortgenoten op. Vroeg op, en dan op zoek of je ze ergens op een mooi plekje ziet hangen. En natuurlijk het liefst na een koude nacht, zodat ze helemaal onder de dauw zitten. Net als vlinders, moeten ook libellen eerst opwarmen voor ze weg kunnen vliegen. Ik ben altijd op zoek naar de meer bijzondere soorten. Hier in het westen zie de de veel voorkomende soorten, dus indien ik leuke soorten wil vastleggen, ben ik genoodzaakt een stukje naar het (noord) oosten of het zuiden te rijden.

Veel soorten heb ik hier niet geplaatst, omdat ik even heel erg kritisch gekeken heb wat ik plaats. Oudere foto`s die het net niet helemaal zijn, heb ik dan ook weggelaten. Het verschil tussen libellen en waterjuffers is dat waterjuffers hun vleugels evenwijdig aan hun lijf hebben, en libellen niet. Waterjuffers zijn ook veel kleiner dan de echte libellen. Leuke gebieden om libellen vast te leggen zijn: het natuurgebied Kampina, de Amsterdamse Waterleidingduinen en eigenlijk alle plekken waar vennen gevonden kunnen worden. Nog even een mythe uit de wereld helpen: Libellen kunnen niet steken en zeker ook geen mensen bijten!

Copyright: Op al het beeldmateriaal van raymsfotosite.nl berust copyright! Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook, zonder vooraf contact te hebben opgenomen. Webdesign, tekst en alle foto`s  © 2004-heden, Raym`s Fotosite.  All rights reserved.

Follow me on Social media.